Παρασκευή, 24η Μαίου 2024  4:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 18:20

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η περιοδεία των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιώργου Σταθάκη και Μπάμπη Κασίμη

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η περιοδεία που πραγματοποίησαν σε περιοχές του νομού μας οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιώργος Σταθάκης (πρώην βουλευτής και υπουργός) και Μπάμπης Κασίμης (πρώην Γ.Γ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) συνοδευόμενοι από κλιμάκια και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αιτωλ/νίας.

Η περιοδεία των δύο υποψηφίων ξεκίνησε από τη Βόνιτσα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη και φίλους της Νέας Αριστεράς αλλά και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής Ακτίου-Βόνιτσας. Ο επόμενος σταθμός των εκπροσώπων της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν η Αμφιλοχία που άρχισε με την επίσκεψη του κ. Σταθάκη και Κασίμη στο δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θανάση Τορουνίδη. Ακολούθησε η συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους το Αγροτικού Συλλόγου Αμφιλοχίας (μέλος της Ομοσπονδίας Α.Σ. Αιτ/νίας) στην διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στην Αμφιλοχία μετά τις συναντήσεις των κ. Σταθάκη και Κασίμη η Οργάνωση της πόλης μαζί με φίλους από την περιοχή συζήτησαν και για ζητήματα που αφορούν την φυσιογνωμία αλλά κυρίως την επόμενη ημέρα της αριστεράς συνολικότερα στη χώρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι κύριοι Σταθάκης και Κασίμης συναντήθηκαν στα γραφεία του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ο «ΕΡΜΗΣ» με το προεδρείο του ιστορικού συλλόγου, ενώ λίγο αργότερα έδωσαν συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ. Το βράδυ της Δευτέρας ήταν αφιερωμένο σε περιοδεία στην βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας με επίκεντρο το Καινούργιο στο οποίο μετά τις επισκέψεις στα καταστήματα και τους επαγγελματίες του, στα γραφεία του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ευρεία και μακρά σύσκεψη με το προεδρείο του Συνεταιρισμού αλλά και κατοίκους του.

Το πρωϊ της Τρίτης μετά την συνάντηση που είχαν οι υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με το προεδρείο του Συλλόγου Εμπόρων-Επιχειρηματιών Αγρινίου ακολούθησαν επισκέψεις σε καταστήματα του κέντρου του Αγρινίου όπου οι κύριοι Σταθάκης και Κασίμης είχαν την ευκαιρία και δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκατοντάδες αγρινιώτες και να ακούσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν και τους ίδιους αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν το Νιοχώρι όπου έγινε μεταξύ άλλων συνάντηση με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ. Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μακρής και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Γεωργούσης ανέδειξαν τα ζητήματα του κόστους λειτουργίας του ΤΟΕΒ και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού του δικτύου άρδευσης.

Από την πλευρά  ο κ. Γιώργος Σταθάκης στις τοποθετήσεις που έκανε σε όλες τις συναντήσεις και συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το παραγωγικό πολιτικά  διήμερο είπε μεταξύ άλλων:

“Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια κρίση, και κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς επικρατεί η συντηρητική παράταξη, η οποία εδώ και χρόνια παράγει συνεχώς προβλήματα.

Στόχος της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις ευρωεκλογές είναι να έχει μια ισχυρή παρουσία για την επόμενη ημέρα, ώστε να συμβάλει στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, η οποία θα πρέπει να είναι ισχυρή απέναντι στη Ν.Δ”.

Είπε επίσης πως αιχμή του δόρατος για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι:

 “Η οικονομική πολιτική και η αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια, για τον πληθωρισμό υπερκερδών, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά να δυσκολεύονται να επιβιώσουν”. Σημειώνοντας, πως “απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής , με το κόστος της κρίσης να το πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου  και ενίσχυση του Κοινωνικού κράτους”.

“Τα θέματα πολέμου και ειρήνης… Στόχος και θέση της Νέας Αριστεράς επισήμανε ο κ. Σταθάκης μας είναι η αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Γάζα ενώ έκανε λόγο για “γενοκτονία στον λαό της Παλαιστίνης” από την πλευρά του στρατού του Ισραήλ.

Από την πλευρά του και κυρίως στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με φορείς των αγροτών σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία και Νιοχώρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Χαράλαμπος Κασίμης καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (στο παρελθόν χρημάτισε και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο) τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου. Ο πρωθυπουργός ζητάει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές γιατί όπως λέει «είναι αυτός και η κυβέρνησή του οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αγροτών». Όμως ότι κανείς από τους ευρωβουλευτές τους της Ν.Δ. δεν συμμετείχε στην πανίσχυρη Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής.

Η Ν.Δ. μετακυλά τις ευθύνες της για τις προβληματικές πτυχές της Κ.Α.Π. στις ευρω-ομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων, ενώ αυτή ήταν που διαπραγματεύτηκε και υπερψήφισε τη νέα ΚΑΠ, επέδειξε μεγάλη διαχειριστική ανεπάρκεια και έλλειψη προετοιμασίας του διοικητικού μηχανισμού για την εφαρμογή της, και άφησε τους ίδιους τους παραγωγούς ανενημέρωτους. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποκάλυψαν τα προβλήματα της νέας ΚΑΠ και της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς και τις συνέπειες της εφαρμογής τους στη γεωργική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, σε μία περίοδο παράλληλης εκτίναξης του κόστους παραγωγής.

Και ο κ. Κασίμης συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των Ευρωπαίων αγροτών,που  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ «υποχρεώθηκαν» σε προτάσεις αναθεώρησης της ΚΑΠ και λήψης μέτρων «ανακούφισης» των αγροτών, που θα οριστικοποιήσουν τον Απρίλιο.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατέληξε, θεωρούμε ότι η αναθεώρηση της Κ.Α.Π προϋποθέτει αύξηση του προϋπολογισμού της, ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας, επιπλέον εργαλεία πολιτικής για την αποτελεσματική εφαρμογή της και τη δίκαιη κατανομή των πόρων, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του γεωργικού εισοδήματος και η ανθεκτικότητα των αγροτικών περιοχών, χωρίς να ακυρωθεί η πράσινη μετάβαση.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που σε αντίθεση με άλλα δήθεν μεγάλα και κεντρικά καλύπτουν επαρκώς και αντικειμενικά τις δραστηριότητες του κόμματος μας