Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:13: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 14:15

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», ως δωρεοδόχων, και των Σπυρίδωνα Ι. Λάτση και Ντόροθυ συζ. Σ. Λάτση, ως δωρητών, σχετικά με τη χρηματοδότηση, εκ μέρους των δωρητών, της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτιρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».

Θα ήθελα ξεκινώντας να πω ότι έχω δυσάρεστες πληροφορίες για τη ΝΔ. Αύριο θα πάνε οι πραγματογνωμοσύνες από τα Τέμπη με επιπλεόν κατάθεση στοιχείων από ξένες χώρες, από Καναδά, από Αγγλία και από άλλες χώρες. Και επειδή έρχονται εκπλήξεις πολλές και η συγκάλυψη είναι μπροστά, θα θέσω 3 – 4 ερωτήματα που απαντώνται από την πραγματογνωμοσύνη:

-1) ισχύει ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν 13-15 τόνοι ξυλόλιο;;

Θα πάτε φυλακή πολλοί από εσάς, σας το ξαναλέω.

-2) πού είναι το κοντέϊνερ που τους μετέφερε;

-3) ισχύει ότι της σύγκρουσης επέζησε διψήφιος αριθμός ανθρώπων, που όμως κάηκαν ζωντανοί;

Και το ρωτάω γιατί όταν ανέφερα για κοντέϊνερ που εξαϋλώθηκαν βγήκε ο κος Μαρινάκης και αναρωτιόταν πού το βρήκα αυτό;

-4) ισχύει ότι οι ράγες έχουν σημάδια εκτροχιασμού, εκατοντάδες μέτρα πριν το σημείο της σύγκρουσης; Και τι σημαίνει αυτό;

Ρωτάω πράγματα που θα τα βρείτε μπροστά σας αύριο το πρωί;;

-5) ήταν ασφαλισμένες, όπως έπρεπε, οι λαμαρίνες που θέρισαν τον κόσμο;

Σας λέω τι θα ακουστεί αύριο. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που έστειλε η κυβέρνηση για να διεξαγάγουν την έρευνα, επιχείρησαν αποπροσανατολισμό. Αντί να ψάχνουν εκεί που έπρεπε, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Zip Monitor, έψαχναν αλλού. Την συγκεκριμένη εταιρεία δεν την ακούμπησε κανείς. Είναι μια εταιρεία που μεταφέρει ειδικά χημικά, εύφλεκτα υλικά. Κανείς δεν μίλησε. Θα σας πάμε μέσα! Και ευτυχώς που υπάρχει ο Ευρωπαίος εισαγγελέας και συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ που τα αποκάλυψε αυτά. Αν δεν  υπήρχε ο Ευρωπαίος εισαγγελέας θα τα είχατε κουκουλώσει όλα!

Και αύριο θα σας αποκαλύψω πώς και εάν έγινε σύγκρουση των τραίνων. Η ιστορία έχει πολλή μπόχα. Και όσο και αν θέλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που μας έλεγε ότι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε και έδινε εντολές, τελικά αποδεικνύεται ότι εκείνο ακριβώς το βράδυ του δυστυχήματος επιχειρήθηκε συγκάλυψη. Και ο ηθικός αυτουργός είναι ο κος Μητσοτάκης που δεν κοιμήθηκε και έδινε εντολές!!

Πάμε στα Ελληνοτουρκικά.… Η Τουρκία δεν θέλει μόνο ενέργεια. Θέλει και έδαφος. Με την μειωμένη επήρεια που έκανε ο κος Δένδιας, άφησε ακάλυπτο το Καστελλόριζο. Και εμείς σας τα φωνάζαμε αυτά εδώ στην Βουλή, από το 2019.  

Και σας έλεγα από τότε να κάνετε τον EASTMED. Είναι αντιρωσικός αγωγός (το λέω αυτό γιατί συνεχώς μας κατηγορείτε ότι είμαστε Ρωσόφιλοι). Σας λέγαμε και για την Ινδία. Σας λέγαμε να υπογράψετε συμφωνία με την Ινδία, αλλά εσείς πηγαίνετε με ρυθμούς χελώνας.  Και ευτυχώς τελικά που υπεγράφη η πρόσφατη συμφωνία Ινδίας – ΕΕ.

Τα λάθη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας οφείλονται στο γεγονός ότι ξεχάσαμε πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ανατ. Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, κυρίως με την γεωπολιτική και την προβολή ισχύος. Αφήσατε τους Έλληνες της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Βορείου Ηπείρου εκτός προστασίας. Στις περιοχές αυτές οι πληθυσμοί καθορίζονται εν πολλοίς με βάση δύο παράγοντες: την θρησκεία και την γλώσσα. Και αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα έχει πει ο Νεοκλής Σαρρής.

Εσείς όμως ποτέ δεν ασκήσατε γεωπολιτισμό. Οι γείτονές μας χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τις μειονότητες για να ασκήσουν πιέσεις. Τι είπε ο Ερντογάν; Για τους Μουσουλμάνους της Θράκης που τους αποκάλεσε Τούρκους. Τι είπαν η Σκοπιανή πρόεδρος και ο Ράμα; Μίλησαν για μειονότητες στην Ελλάδα. Και τώρα έρχονται και βάζουν γκολ στην έδρα μας.

Αυτά κύριοι δεν τα έχω πει εγώ. Τα έχει πει ο μεγάλος δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής!

Πώς ασκεί εξωτερική πολιτική ο κος Μητσοτάκης; Μας είπε ότι ήταν «αχρείαστη» η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μας είπε ότι ήταν «περιττή» η επίσκεψη Ράμα. Θέλετε την άποψή μας; Άχρηστος και περιττός είναι ο πρωθυπουργός που ασκεί αυτή την πολιτική.

Αποτέλεσμα αυτής της εξωτερικής πολιτικής σας είναι η Σκοπιανή πρόεδρος να ονομάζει Μακεδονία την Ψευτο-Μακεδονία, οι Μουσουλμάνοι της Θράκης να αυτό-αποκαλούνται Τούρκοι και ο Ράμα να κάνει πάρτυ στην Αθήνα.

Καταντήσατε την Ελλάδα καρπαζοεισπράκτορα των Βαλκανίων!!

Και την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν στην Τουρκία και μιλούσε με τον Ερντογάν, η Ρόδος ήταν περικυκλωμένη από πολεμικά πλοία. Έκαναν άσκηση. Την «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» που προέβλεπε την κατάληψη νησιού. Όμως κανένα από τα ΜΜΕ δεν έκανε λόγο γι’ αυτό! Μέσω των δημοσκοπήσεων και των ειδήσεων τα κρύβετε. Και τώρα έρχονται δημοσκοπήσεις – πλυντήρια, που δίνουν ποσοστό 34% στην ΝΔ και πτώση του ποσοστού της Ελληνικής Λύσης, μόνο και μόνο για να γίνουν τεχνητές αναπνοές στη ΝΔ!

Αυτή τη δημοσκόπηση που έγινε την έψαξα. Ο κύριος που την έκανε έχει στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες από την συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΝΔ, έχει φωτογραφίες με ό,τι αφορά στη ΝΔ! Και αυτός είναι που έκανε την τελευταία δημοσκόπηση. Εγώ στη θέση σας θα ντρεπόμουν να του πω να κάνει δημοσκόπηση!  Και βγαίνει και ο κος Μαρινάκης να μας πει ότι η ΝΔ έχει ποσοστό 34%. Εμείς αυτό το σύστημα θα το ξηλώσουμε.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία σας απαγόρευσε να κάνετε τα θαλάσσια πάρκα στην καρδιά του Αιγαίου. Το δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, ο Φιντάν. Και εσείς ακόμα και σήμερα δεν έχετε διαψεύσει τους ισχυρισμούς του! Ο Φιντάν σας έδωσε την εντολή και εσείς ακυρώσατε τα θαλάσσια πάρκα, σε μια περιοχή αμιγούς ελληνικής κυριαρχίας! Αυτό λέγεται δουλοπρέπεια.

Όλοι εδώ μέσα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργείτε την δουλοπρέπεια και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έχουν κάνει βουλευτές και υπουργοί:

«Δεν είναι ελληνικά τα σύνορα, είναι ευρωπαϊκά».

«Δεν είναι ελληνική η ΑΟΖ, είναι ευρωπαϊκή»

«Δεν είναι ελληνική κληρονομιά τη Μονή Χώρας είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», δηλ. η εκκλησία αυτή δεν είναι ορθόδοξη, δεν είναι ελληνική, είναι παγκόσμια.

Νομίζετε ότι θα μας σώσουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ; Μα και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ λένε ότι πρόκειται για διμερή θέματα! Καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις.

Ένα ερώτημα θέλω να θέσω: γιατί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν διήρκεσε 1 ώρα και 20 λεπτά; Τι συζήτησαν; Γιατί δεν μας ενημέρωσε. Δεν έρχεται εδώ, δεν λέει τι κάνει, δεν λέει τι δεσμεύεται να μην κάνει. Μάλιστα δεν κρατήθηκαν ούτε πρακτικά! Γιατί ασκείτε μυστική διπλωματία;

Είστε φοβικοί απέναντι στην Τουρκία και είστε Ελληνοφοβικοί. Έχετε επιτρέψει την κάθοδο στις εκλογές ενός τουρκικού κόμματος. Αναφέρομαι στο κόμμα της Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας. Ένα κόμμα που έχει μόνο Μουσουλμάνους που δηλώνουν Τούρκοι. Πού ήταν η κυβέρνηση να τους εμποδίσει; Υπάρχει και μια Ελληνίδα που μιλά για Σκοπιανή μειονότητα στην Ελλάδα. Βέβαια η οικογένεια Μητσοτάκη έχει προϊστορία με το τουρκικό κόμμα, αφού με την ψήφο του Αχμέντ Σαδίκ κυβέρνησε ο πατέρας Μητσοτάκης! Με τον Σαδίκ, το γνωστό πράκτορα της Τουρκίας συγκυβέρνησε η ΝΔ του Κων/νου Μητσοτάκη. Πόσο έντιμο και ηθικό είναι αυτό;

Η υπουργός πολιτισμού φωτογραφίζεται με δύο Μουσουλμάνους της Θράκης κάτω από τη φωτογραφία του Κεμάλ. Αυτό σημειολογικά δείχνει ότι αυτός που έσφαξε Έλληνες, τιμάται από την Τουρκία και ο Έλληνας υπουργός φωτογραφίζεται μπροστά από την φωτογραφία του! Μπορεί να έγινε εκ λάθους. Αλλά θα πρέπει να τα προσέχουμε αυτά τα λάθη.

Όταν λέτε ψέμματα, επειδή οι άλλοι τα καταπίνουν, νομίζετε ότι θα τα καταπιούμε και εμείς;;; Και μας λέτε ότι έχουμε ύφεση στις τουρκικές προκλήσεις και ότι πάνω από το Αιγαίο δεν πετούν τουρκικά αεροσκάφη. Ναι, δεν πετούν, γιατί δεν πετούν τα Ελληνικά!!! Δηλ. να μην πετάω στο Αιγαίο εγώ, για να μην πετούν και οι Τούρκοι. Δώσατε το όνομα του Αιγαία στους Τούρκους και τώρα ονομάζεται Turkaegean.

Μας λέτε να τα βρούμε με τους γειτονικούς λαούς. Και εμείς ρωτάμε: ποιος εξέλεξε τον Ερντογάν που διεκδικεί εδάφη μας; Ο τουρκικός λαός. Ποιος εξέλεξε τον Ράμα που διεκδικεί εδάφη μας; Ο αλβανικός λαός. Ποιος εξέλεξε το VMRO στα Σκόπια; Ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημα είναι το VMRO, που είναι γνωστό για τους σωβινιστικούς στόχους του. Είναι ένα ναζιστικό, φασιστικό κόμμα και αυτό επέλεξαν οι Σκοπιανοί.

Όλοι εδώ μας λέγατε ότι: «κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων». Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πήραν την «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, πήραν την «Μακεδονία» (σκέτη) και εμείς τώρα ερχόμαστε και δήθεν τους απειλούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ένταξή τους στην ΕΕ. Εσείς σταματήσατε να αποκαλείτε τη χώρα Σκόπια και την ονομάζετε Βόρεια Μακεδονία. Εκείνοι δεν σταμάτησαν ποτέ να αποκαλούν τη χώρα τους Μακεδονία. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα.

Εμείς στην Ελληνική Λύση θα τιμήσουμε το δάκρυ του Καραμανλή για την Μακεδονία.

Η λύση για το Σκοπιανό είναι μία: εάν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση θα σκίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτό θα κάνουμε! (σκίζει το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών)

Όλα αυτά τα χρόνια «χαϊδεύετε» τον Ράμα. Ο Ράμα ήρθε στην Αθήνα και παρομοίασε τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο. Μάλιστα τα Αλβανικά ΜΜΕ είχαν πρωτοσέλιδα με την φράση του Ράμα: «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο ανήκει και στους Αλβανούς», εγείροντας έτσι ζήτημα μειονότητας στην Ελλάδα. Όχι. Όπως είχε πει ο Ανδ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!! Και ο κος Μητσοτάκης είπε ψέμματα ότι δεν μπορούσε να απαγορεύσει στον Ράμα να κάνει εκδήλωση. Το είχε κάνει στο παρελθόν η Μέρκελ. Είχε απαγορεύσει στον Ερντογάν να κάνει εκδηλώσεις στην Γερμανία. Αλλά η Μέρκελ αγαπούσε την Γερμανία, ενώ ο Μητσοτάκης δεν αγαπά την Ελλάδα. Και μας είπε ότι και η Μπουμπουλίνα ήταν Αλβανίδα και «έδεσε το γλυκό»!

Ξέρετε τι γράφουν τα βιβλία τους; Μιλούν για τη Μεγάλη Ελλάδα λένε ότι όλοι είναι Αλβανοί! Δηλ. όλη η Κάτω Ιταλία με τις ελληνικές αποικίες της αρχαιότητας είναι αλβανική!

Και επειδή η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το σωστό θα ήταν ο πρωθυπουργός να επιτρέψει και στον Σαλί Μπερίσα, ως ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης, να κάνει μια εκδήλωση στο ΣΕΦ! Ή όπως λένε και κάποιοι Γκέγκηδες Αλβανοί, να κάνει μια εκδήλωση κάτω από την Ακρόπολη!! Γιατί προφανώς η Ακρόπολη χτίστηκε από τους Αλβανούς Γκέγκηδες.

Τι πρέπει να κάνουμε; Στις προκλήσεις Ράμα η πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι ξεκάθαρη: Τέλος τα κονδύλια από την ΕΕ στον Ράμα και απέλαση όλων των σωβινιστών που ήταν στο Γαλάτσι. Κυρίως των Γκέκηδων και των Τσάμηδων, που δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Δυναμιτίζουν την ειρήνη στα Βαλκάνια. Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης.

Και την ίδια ώρα που γίνονται αυτά, η Αλβανική πρεσβεία ξεκίνησε την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας, για το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας: «ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Ακούστε τα μαντάτα σας! Στόχος είναι αφ’ ενός η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας για παιδιά Αλβανών στην Ελλάδα, αφ’ ετέρου η διδασκαλία της λογοτεχνίας και της ιστορίας της Αλβανίας. Όπου τα αλβανικά βιβλία λένε ότι οι Σπέτσες είναι αλβανικές! Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Αλβανική κυβέρνηση. Εμείς τους δίνουμε λεφτά και αυτοί τα επενδύουν στην «ιστορία»!

Και επειδή συνεχώς μας λέτε ότι τα εθνικά θέματα είναι και ευρωπαϊκά, θα σας θυμίσω την απάντηση της Κομισιόν για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας: «διμερή θέματα δεν θα πρέπει να καθυστερούν την διεύρυνση της ΕΕ». Και εσείς μας λέτε ότι θα κόψετε και την Αλβανία και τα Σκόπια από  την διεύρυνση. Ψέμματα λέτε!  

Δεν λέτε όμως ότι εσείς ακυρώσατε το μοναδικό όπλο που είχαμε στην ΕΕ. Δεν λέτε ότι οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την κατάργηση της άσκησης ΒΕΤΟ. Το δικαίωμα αυτό το ψήφισαν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όλοι. Ούτε βέτο δεν έχουμε πλέον.

Το Πάσχα δώσατε ρεσιτάλ «Θεο-εμπαιγμού». Το Πάσχα είδα τον πρωθυπουργό και τον Άδωνι να προσκυνούν τον Επιτάφιο και πραγματικά σκέφτηκα να τους ψηφίσω. Είναι πολύ καλοί χριστιανοί! Με τους φωτογράφους τους… Με τα κεράκια τους… Τι τους λείπει; Όπως πηγαίναμε παλιά στην εκκλησία. Η διαφορά μας από εσάς είναι ότι εμείς δεν  υποκρινόμαστε. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμμία φωτο δική μου για το στήσιμο σκηνικού. Το να πηγαίνω με την σύζυγό μου και με φωτογράφο στην εκκλησία, αυτό λέγεται φαρισαϊσμός. Και πραγματικά, πείτε μου ποιοι είναι οι Χριστέμποροι;;

Και επειδή με τον κο Πλεύρη αντιπαρατεθήκαμε την προηγούμενη φορά, μήπως είδατε τι έγινε με τα χειρόγραφα του Ιησού; Είδατε το βίντεο του κου. Α.Γεωργιάδη με τις επιστολές του Ιησού; 10 χρόνια το γνώριζα. Από το 2016 έχω το βίντεο στα χέρια μου. Και το γνώριζε επίσης και ο Α.Γεωργιάδης. Αλλά όταν αφαιρείς την ηθική από την πολιτική, τότε έρχεται ο βούρκος. Και αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς.

Ο κος Μητσοτάκης τρέμει την Ελληνική Λύση. Αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. Όλα τα κόμματα έχουν πτώση των ποσοστών τους, κάποιοι εξαφανίστηκαν, και μόνο ο Μωυσής, το τσιτάχ της πολιτικής έχει άνοδο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, απόδειξη είναι ότι πριν το 2023 φτιάξατε δύο υποκομματίδια και τα σεργιανούσατε στα κανάλια. Και τα δυο ξεφούσκωσαν. Τώρα φτιάξατε άλλα δύο. Πάλι θα ξεφουσκώσουν.

Είστε ικανοί να συνεχίσετε τον βρώμικο πόλεμο εναντίον της Ελληνικής Λύσης. Θα σας πω ότι έχω δεκάδες βίντεο του πρωθυπουργού και υπουργών. Και αν συνεχίσετε τον βρώμικο πόλεμο θα παίξω το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Είστε ικανοί να πείτε ότι ο Βελόπουλος είναι serial killer, θα πείτε ότι οι βουλευτές μας είναι ληστές τραπεζών, ή ακόμα και βιαστές ή παιδεραστές! Άλλωστε έχετε μάθει να κόβετε τα βίντεο.

Για κάθε παραποιημένη δήλωσή μας, η ΝΔ στις 9 Ιουνίου θα πάρει το μήνυμα αντισυστημικά, εθνικά, λαϊκά, κοινωνικά, πατριωτικά, χειρόγραφα και με σταυρό!

Σας λέμε ότι εμάς το πάθος μας είναι η Ελλάδα. Η δύναμή μας είναι οι Έλληνες.