Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023

Σημεία ομιλίας του Γιώργου Παπαναστασίου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις».

«Το Αγρίνιο έχει μόνο μια επιλογή.  Και αυτή είναι η πορεία προς τα εμπρός.  

Κι επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, τα τελευταία 4 χρόνια υλοποιήσαμε 335 έργα  προϋπολογισμού 200,2 εκ ευρώ για τον Δήμο Αγρινίου

Καταφέραμε να τριπλασιάσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και να πετύχουμε Πενταπλάσιο ΕΣΠΑ.

Απέναντι στις αοριστολογίες  εμείς βάζουμε την ακρίβεια του σχεδιασμού

Απέναντι στα ευχολόγια εμείς παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα

Με όλα αυτά τα έργα καταφέραμε να κάνουμε σημαντικά βήματα σε τομείς που αφορούν την καθημερινότητα μας  όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός,

το πράσινο, ο πολιτισμός.

Δώσαμε νέα ταυτότητα σε μεγάλες περιοχές με την ανάπλασή τους .

Δώσαμε ζωή σε γειτονιές  εγκαταλειμμένες και ξεχασμένες. 

Είμαστε υπερήφανοι γιατί  χτίζουμε για τις επόμενες γενιές.

Ήδη έχουμε θεμελιώσει το επόμενο ΕΣΠΑ με πυλώνα τη λίμνη ΤΡΙΧΩΝΊΔΑ και τις Δημοτικές μας Ενότητες.

 Γίναμε μπροστάρηδες στην υπόθεση της Κάθετης Σύνδεσης και τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης .

Ολοκληρώσαμε  το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου. 

Ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό στις Δημοτικές Ενότητες .

Εκσυγχρονίσαμε, βελτιώσαμε και επεκτείναμε το Δίκτυο Ύδρευσης σε όλο τον Δήμο κατασκευάζοντας ταυτόχρονα  το νέο κεντρικό αγωγό Ύδρευσης του Αγρινίου.

Αύριο κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια του Παπαστράτειου Πάρκου μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Το Αγρίνιο πρωταγωνιστεί πλέον στον χάρτη με τις έξυπνες πόλεις.

Κερδίσαμε βραβείο για τη Χρηστή Διακυβέρνηση, για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο και τις έξυπνες εφαρμογές.

Το Αγρίνιο απέκτησε ανοικτή πύλη δεδομένων, την  Διαδικτυακή πύλη Γεωχωρικών Πληροφοριών, που με υπερηφάνεια λέμε ότι αποτελεί  πρότυπο

για τους  περισσότερους Δήμους στην χώρα. 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης, βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων μας. Και συνεχίζουμε. 

Σε λίγες μέρες θα εγκαινιάσουμε το καινούργιο 7ο γυμνάσιο Αγρινίου,

Πρότυπο σχολείο σε όλη την χώρα.

Με τρία καινούργια γήπεδα απαντήσαμε στις ανάγκες των αθλητών και των συλλόγων. Στον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά και τη Λεπενού παραδώσαμε τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Το ΔΑΚ, το οποίο παραλάβαμε με πολλά προβλήματα, είναι πλέον αναβαθμισμένο με πολλές νέες υποδομές για όσους το χρησιμοποιούν καθημερινά. Ενώ αναβαθμίσαμε και συντηρήσαμε τα γήπεδα σε όλες τις  δημοτικές ενότητες.  

Αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί στην εκτέλεση έργων. Όμως  πάνω απ΄όλα βάζουμε τον άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια δίνουμε  καθημερινό αγώνα ώστε το Αγρίνιο

να γίνει  ακόμη πιο ανθρώπινο. Αναβαθμίσαμε και εκσυγχρονίσαμε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και δημιουργήσαμε  βρεφικά τμήματα.

Φιλοξενούμε όλες τις προνοιακές δομές  δίνοντας καθημερινή φροντίδα

σε χιλιάδες  ευάλωτους συμπολίτες μας.  Την περίοδο της πανδημίας προσφέραμε καθημερινά γεύματα σε εκατοντάδες ανήμπορους Αγρινιώτες.

Φίλες και φίλοι,

Παρουσιάζουμε το έργο μας και ζητάμε να κριθούμε γι αυτό.

Νοικοκυρέψαμε το  Δήμο, κάνουμε έργα για τις επόμενες γενιές.

Δίνουμε λύσεις με εμβληματικές παρεμβάσεις.

Στηρίζουμε  τους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο Αγρίνιο για όλους,

χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Λέω συχνά ότι στο Αγρίνιο έχουν γίνει σπουδαία πράγματα.

Αλλά τίμια σας λέω ότι δεν κρατώ μαγικό ραβδί. Όλα  γίνονται  με πολύ κόπο και πολύ δουλειά.  Ως σημερινή, αλλά και αυριανή Δημοτική Αρχή,

έχουμε υποχρέωση να είμαστε ειλικρινείς. 

Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν;
Προφανώς όχι.

Μένει να γίνουν ακόμα πολλά. Γι αυτό και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Έχουμε το όραμα, έχουμε τον ενθουσιασμό

Έχουμε την εμπειρία.

Έχουμε τη γνώση

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε

Το Αγρίνιο, όπως όλοι βλέπετε, είναι ένα απλωμένο εργοτάξιο. 

Έχει πλέον  προοπτική και μέλλον. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ με Αξιώσεις,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ.

Δώστε μου δύναμη να συνεχίσω. Για το Αγρίνιο που ΑΞΙΖΟΥΜΕ 

 ΖΗΤΩ ΙΣΧΥΡΗ εντολή από την 1η ΚΥΡΙΑΚΗ. Για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Για το Αγρίνιο ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Με την ίδια πίστη και την ίδια αφοσίωση.

Γιατί ο τόπος μας αξίζει κάθε προσπάθεια.

Και ΑΥΤΟΊ  είναι οι  άνθρωποι που αξίζουν !

460 Αγρινιώτες ενώνουν δυνάμεις γεμάτοι διάθεση να προσφέρουν στο Αγρίνιο.

Η ομάδα που βγήκε μέσα από την κοινωνία και εκπροσωπεί κάθε πολίτη αυτού του Δήμου, όσο μακριά κι αν βρίσκεται από το κέντρο  της πόλης.

Ο δικός μας συνδυασμός εκπροσωπεί  όλες τις Κοινότητες και όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Αγρινίου». 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την Παρασκευή 15/09 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο και ώρα 20.30.

Ξεκινάμε…

Για ένα ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Με Βιώσιμη Πόλη και Ισχυρές Κοινότητες

Για το Αγρίνιο που μας αξίζει – Για το Αγρίνιο του μέλλοντος μας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αφορμή για συνάντηση δύο ανθρώπων που διεκδικούν τον ίδιο δημαρχιακό θώκο στάθηκε η επίσκεψη του Γιώργου Κατσούλα και συνεργατών του σε καταστήματα της Αμφιλοχίας στο πλαίσιο της προεκλογικής του δράσης. Με συνεργάτες του βρέθηκε στα γραφεία του Σάκη Τορουνίδη είναι επίσης υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής.

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του ο Γιώργος Κατσούλας:

Στη σημερινή επίσκεψη της «Αναπτυξιακής Προοπτικής» σε καταστήματα και χώρους εργασίας της Αμφιλοχίας, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πάρα πολλούς επαγγελματίες, πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας.

Στο πλαίσιο αυτό και… μιας και οι μισοί Έλληνες βρίσκονται σε κάποιο ψηφοδέλτιο, συναντήθηκα και με υποψήφιους των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων και μαζί με τους συνεργάτες μου επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Σάκη Τορουνίδη, επίσης υποψήφιου δημάρχου.

Με τον Σάκη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ξέρουμε ότι μας χωρίζουν πολλά. Ξέρουμε και οι δυο όμως ότι μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η κοινή αγωνία για την ευημερία του!

Εύχομαι να έχουμε έναν καθαρό και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, που θα τιμά όλους τους υποψήφιους και πάνω απ’ όλα τους ίδιους τους δημότες και τη Δημοκρατία μας. Σε κάθε υποψήφιο σύμβουλο, δημοτικό ή τοπικό, από κάθε δημοτική παράταξη, εύχομαι καλή επιτυχία!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ 13 9 2023

sinidisi.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μόλις λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή (17.09.23) άναψαν τα αίματα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα συντροφικά «μαχαιρώματα» να δίνουν και να παίρνουν. Το προεκλογικό σποτ του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου, με τον Παύλο Πολάκη να απαντά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στο δριμύ «κατηγορώ» που εξαπέλυσε εναντίον του αντιπάλου του.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ» για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω θεού δικαίωμα!!».

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του στo Facebook, σχολίασε τόσο την επίσκεψη του κ. Κασσελάκη, όσο και τα όσα ανέφερε στο σποτ. «Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε ,ορθώς είπε αυτά που είπε!», υποστήριξε.

«Όχι μόνο ο Κασσελάκης, αλλά ΟΛΟΙ να πήγαιναν στη Μακρόνησο για να τιμήσουν τους αγώνες και το αίμα του λαού μας», είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το σποτ και είπε χαρακτηριστικά πως η επιλογή Κασσελάκη, «δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε ένα βίντεο από την επίσκεψή του στην Μακρόνησο, στην οποία τον συνόδευσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Εδώ, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Για να γίνουν καλοί πολίτες για το κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους».

«Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του», είπε.

«Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε, σημειώνοντας: «Με μία λέξη: Αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη μεταξύ μας. Για να φτιάξουμε στη συνέχεια ένα κράτος αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες».

Πηγή: newsit.gr

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει η  διαδικασία ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, καθώς  η ΔΕΠΑ Υποδομών (Όμιλος Italgas), μετά την Πάτρα, προχώρησε σε νέα σύμβαση για τον Πύργο και το Αγρίνιο. Τα έργα αφορούν στην κατασκευή δικτύων χαμηλής και μέσης πίεσης, στα οποία θα μεταφέρεται υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Ρεβυθούσα.

To έργο έχει τίτλο «εργασίες κατασκευής δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού (σταθμών μέτρησης και ρύθμισης, βανών κ.τ.λ.) Αγρίνιο-Πύργος», είναι συνολικού προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ,  αναθέτουσα αρχή είναι η ΔΕΔΑ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έργα αφορούν στη μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης, εγκατάσταση σταθμών διανομής οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν δίκτυο χαμηλής πίεσης, την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργου είναι 22 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή αναμένεται οι δυο πόλεις να ενεργοποιηθούν εντός του 2024.

Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης που θα κατασκευαστούν 16km (Χαμηλής και Μέσης Πίεσης) στον Πύργο και 72Km (Χαμηλής και Μέσης Πίεσης) στο Αγρίνιο. Η τροφοδοσία θα γίνεται μέσω εγκατάστασης σταθμών αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τόσο για την πόλη του Πύργου όσο και για την πόλη του Αγρινίου Μέσω του δικτύου, θα τροφοδοτηθούν, περισσότεροι από 560 πελάτες σε Πύργο και  2.700 σε Αγρίνιο όλων των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο συμβασιοποιήθηκε και το έργο κατασκευής των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου στην Πάτρα ύψους 18 εκατ. ευρώ που συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή 120 χλμ. δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Πάτρας, το οποίο θα τροφοδοτείται από κρυογενικές δεξαμενές και εξοπλισμό επαναεριοποίησης LNG που θα κατασκευαστούν στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, είχε επιτευχθεί σημαντική αύξηση στον προβλεπόμενο αριθμό οικιακών συνδέσεων για κάθε πόλη. Για την πόλη της Πάτρας προβλέπεται η σύνδεση 5.747 οικιακών χρηστών αντί για 3.747 του αρχικού προγράμματος, για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται η σύνδεση 2.824 οικιακών χρηστών αντί για 724, καθώς επίσης 232 εμπορικών και 3 βιομηχανικών χρηστών, ενώ για την πόλη του Πύργου προβλέπεται η σύνδεση 607 οικιακών χρηστών αντί για 347, καθώς επίσης 51 εμπορικών χρηστών.

«Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδρομή, έφτασε η εποχή του πραγματικού έργου και για το φυσικό αέριο στον τόπο μας. Πρόκειται για μία εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δικαιώνει τις  προσπάθειες που κάναμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο να μην χαθεί το συγκεκριμένο έργο, αλλά και να γίνει πολύ πιο σημαντικό και ωφέλιμο για όλους. Η Περιφέρεια έκανε το καθήκον της, ώστε να ανατείλει μία νέα ενεργειακή εποχή στη Δυτική Ελλάδα. Η προσπάθεια όμως πρέπει να συνεχιστεί. Το φυσικό αέριο πρέπει να φτάσει παντού, αλλά και νέα έργα πράσινης μετάβασης να εμπλουτίσουν το ενεργειακό μείγμα της περιοχής μας» δήλωσε με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσoλογγίου Νικόλαος Καραπάνος

σας προσκαλεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας

στο Μεσολόγγι επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις επαφές του με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου τον Πύργο της Ηλείας, όπου συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης, είχε συναντήσεις με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου στο ισόγειο του Διοικητηρίου, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού του για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

«Οι πολίτες της Ηλείας δεν αξίζουν την περιφρόνηση της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη», τόνισε ο κ. Καρπέτας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: "Ο Δημοκρατικός, ο Προοδευτικός λαός της Ηλείας δεν αξίζει την περιφρόνηση που δέχθηκε, αντί υποσχέσεων, από τον κύριο Φαρμάκη. Γιατί σε όλα όσα έταξε, το μόνο στο οποίο ήταν συνεπής, ήταν το ΟΛΑ να Πάνε στην Αρχή. Στασιμότητα και έλλειψη σχεδίου και Οπισθοχώρηση σε βασικά κεκτημένα του νομού Ηλείας.

Εμείς λέμε ότι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε.

"Επιλέξαμε να δώσουμε την πρώτη συνέντευξη τύπου της παράταξης μας εδώ, στο Νομό Ηλείας, μιας και αποτελεί το κατ’ εξοχήν παράδειγμα εμπαιγμού από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη.

Άλλωστε, σε ημέρες σαν αυτές όπου βλέπουμε την ολική καταστροφή από τις φωτιές στον Έβρο και από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, δεν γίνεται να μην σκεφτόμαστε με θυμό και έντονο προβληματισμό τα σχέδια ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας που είχαν υποσχεθεί ότι ΘΑ κατέστρωναν Κυβέρνηση και Περιφέρεια και ακόμη περιμένουμε να δούμε έστω και ένα υποτυπώδες σχέδιο. Ο απόλυτος εμπαιγμός. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για την κατάσταση στην Ηλεία, ο κ. Καρπέτας ανέφερε: "Κανονικά, ερχόμενοι στον Πύργο θα έπρεπε να διαβούμε την Ολυμπία Οδό αλλά και αυτή όπως και πολλά άλλα έργα, μετά από παλινωδίες πολλών χρόνων παραμένει ως ένα έργο υπό εκτέλεση το οποίο για να μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του θα πρέπει να συνδέσει τον Πύργο με την Τσακώνα και την Τσακώνα με την Καλαμάτα, και βέβαια για να συμβεί το τελευταίο θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να επιταχύνει τη μελέτη για διέλευση του δρόμου από τη λίμνη Καϊάφα και προφανώς ο περιφερειάρχης να σταματήσει να είναι αμέτοχος σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.
Κανονικά, επίσης, θα έπρεπε στην είσοδο του Πύργου να δούμε έργα ανάπλασης, αλλά με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Φαρμάκη τα λεφτά που είχαν δεσμευθεί και τα βρήκε έτοιμα, του έφτασαν μόνο για την Πάτρα και το Αγρίνιο, ενώ η ανάπλαση της εισόδου του Πύργου παραπέμπεται, σιωπηρά, στο μέλλον.
Κανονικά, επίσης, στο πλαίσιο των περιοδειών μας θα έπρεπε να πάμε και στα πανεπιστημιακά τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας αλλά και αυτά με ευθύνη της Κυβέρνησης καταργήθηκαν. Ο Νόμος Ηλείας είναι ο μοναδικός της χώρας στον οποίο ενώ υπήρχαν και υπάρχουν υποδομές ακριβοπληρωμένες από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν έχει ούτε ένα πανεπιστημιακό τμήμα. Για εμάς η επανένταξη του Νομού Ηλείας στον Ακαδημαϊκό Χάρτη αλλά και η ίδρυση σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Πρωτογενή τομέα, τη Μεταποίηση, τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό, όχι μόνο αποτελούν βαθιά πεποίθηση ότι πρέπει να γίνουν πράξη αλλά και ισχυρή δέσμευση ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβούν. Με διεκδίκηση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια".

"Σε οριακή κατάσταση η Υγεία"

Νωρίτερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Πύργου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Σπύρο Πολίτη, τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων Γιάννη Γεωργίου και τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ Σωκράτη Σωτηρόπουλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, την οποία ο κ. Καρπέτας χαρακτήρισε ως οριακή. Μιλώντας για το θέμα της Δημόσιας Υγείας στην Ηλεία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής: "Η Ηλεία δεν είναι σίγουρα ο μόνος Νομός στην Ελλάδα που έχει δύο Νοσοκομεία, μιας και έχει χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού και χρειάζεται αντίστοιχη κάλυψη μονάδων Υγείας, αλλά είναι σίγουρα από τους λίγους αν όχι μοναδικός Νομός που και τα δύο λειτουργούν οριακά ή υπολειτουργούν, δοκιμάζοντας καθημερινά την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Για εμάς η επαναθεμελίωση της Δευτεροβάθμιας Υγείας στο Νομό Ηλείας και η λειτουργία πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως η συγκρότηση κοινοτικών δικτύων ολοκληρωμένης κατ’ οίκον φροντίδας για άτομα ευάλωτα, δικτύων που μορφοποιούνται σε κοινές ομάδες μέσα από συνέργειες των κοινωνικών υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της Ψυχικής υγείας. Με διεκδίκηση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Να προχωρήσουμε, επιτέλους, την ενταγμένη ήδη Ενεργειακή Αναβάθμιση των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίες, μετά βεβαιότητας, μετατίθενται στην επόμενη προγραμματική περίοδο, και να δώσουμε τις μάχες που χρειάζονται για τη στελέχωση των Νοσοκομείων."

Οι δεσμεύσεις Καρπέτα

Παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις της παράταξης "Μαζί αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα", ο Κώστας Καρπέτας ανέφερε τα εξής:

"Στον Πρωτογενή Τομέα

Διασφαλίζουμε την συντήρηση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων.
Στηρίζουμε τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών (αγροτική οδοποιία, παράλληλα έργα αναδασμού, αντιπλημμυρικά έργα)
Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών
Στηρίζουμε τις βιολογικές καλλιέργειες και τη γεωργία ακριβείας
Ενθαρρύνουμε τη δημιουργία φορέα πιστοποίησης για τα αγροτικά προϊόντα και προωθούμε πρωτοβουλίες που συνδέουν τη γεωργία με τον τουρισμό
Προάγουμε την κατασκευή προτύπων κτηνοτροφικών πάρκων στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία
Προωθούμε την εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας
Προωθούμε την ίδρυση Τράπεζας Σπόρων για τη φυτική παραγωγή

Στις Υποδομές

Διεκδικούμε την αναβάθμιση και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο Ηλείας με δυνατότητα και εμπορευματικού έργου σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που το μεταθέτει στο αβέβαιο μέλλον. Η Ηλεία πρέπει να συνδεθεί σιδηροδρομικά με την Αχαΐα επιβατικά και εμπορικά, η Αρχαία Ολυμπία πρέπει να αποκτήσει σοβαρή και λειτουργική σύνδεση με το Κατάκολο και την Πάτρα.

Προωθούμε

Τις αναπλάσεις της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατάκολου και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου
Την επιτάχυνση των έργων στο λιμένα Κυλλήνης
Τη διεκδίκηση για τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Τρίπολη
Την Κατασκευή οδού Λαστέικα - παράκαμψη Αγίου Ιωάννη -Κατάκολο
Τη βελτίωση της Εθνικής Οδού 111 από τη Δροσιά έως την Εφύρα
Τη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού από την Αρχαία Πίσσα έως του Λάλα.
Αλλά και τα έργα ανάπλασης στο Καϊάφα που έχουν οδηγηθεί στην εγκατάλειψη και στην απαξίωση.
Έργα τα οποία βάλτωσαν από την Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη και τα έχει ανάγκη ο Νομός".
Συνάντηση με εργαζόμενους της Π.Ε. Ηλείας

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας επισκέφθηκε τα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Ηλείας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του συνδικαλιστικού φορέα και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Ανδρέα Ασημακόπουλο για τα προβλήματα των υπαλλήλων, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση


Σας προσκαλούμε στα Εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου,
το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8 το απόγευμα
στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη 3 στο Μεσολόγγι.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Παναγιώτης Κατσούλης

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας - Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Είχαμε σήμερα παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την οποία εμείς απαιτήσαμε. Η Ελληνική Λύση το απαίτησε. Ωστόσο η κα. Αδειλίνη έχει διατάξει έρευνα για κοινοτάρχες αλλά όχι για υπουργούς. Χθες ο κος Κικίλιας κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ απορροφήθηκε μόλις το 1%. Σήμερα το EURACTIV αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση απένταξε αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και εγώ ρωτάω: γιατί διατάχθηκε έρευνα μόνο για τους κοινοτάρχες; Γιατί μονο για κάποιους; Εμείς λέμε στην κα Αδειλίνη ό,τι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «δεν γίνεται να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους.

Να πάμε όμως στην δικαιοσύνη….

Όπως είχε πει ο ιερός Αυγουστίνος, «αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία».

Ζούμε στη χώρα της αναστολής της δικαιοσύνης, δηλ. η δικαιοσύνη απουσιάζει. Δίνετε αναστολή στον εμπρηστή, στον κλέφτη, στον καταχραστή, τον χούλιγκαν, τον παιδεραστη, τον βιαστή, το δολοφόνο, τον έμπορο ναρκωτικών. Άρα αναστολή της δικαιοσύνης. Στη χώρα που όλοι όσοι συμμετείχαν στα σκάνδαλα Novartis, Siemens και άλλα σκάνδαλα, αθωώθηκαν λόγω παραγραφής. Ζούμε στη χώρα που γίνεται της παραγραφής, στη χώρα που η νόμιμη αυτοάμυνα γίνεται αυτοδικία, στη χώρα που ο Λάκι Λουτσιάνο ωχριά. Στη χώρα 6 Τούρκοι γαζώνονται αλλά όλα είναι καλά. Ζουμε στη χώρα που η δικαιοσύνη διορίζεται, στη χώρα που 6 μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη αποκαλύφθηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα στα βαγόνια. Ζούμε στη χώρα που οι ΜΚΟ θέλουν δικαιοσύνη για τους ξένους, αλλά στις πλημμύρες δεν πήγαν να βοηθήσουν τους πληγέντες. Ζούμε στη χώρα που στην Θες/νίκη αστυνομικοί τρομοκρατούνται από επιχειρηματία, φίλα προσκείμενο στη ΝΔ. Ζούμε στη χώρα που κάποιοι πάντα θέλουν η εφαρμογή των νόμων να εξαρτάται από την ταυτότητα του θύτη ή του θύματος. Για εμάς αυτή είναι και η διαφορά  ανάμεσα στην απλή δικαιοσύνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ζούμε στη χώρα που βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κουβαλά την τσάντα εφοπλιστή. Ζούμε στη χώρα που δασάρχης πήρε 2 εκατ. ευρώ για αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης.

Είστε στη γραμμή που αντέκρουσε ο Μέγας Πλάτων, ο οποίος είχε πει ότι το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού. Κύριοι, ζούμε στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη, αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Πάμε στις πλημμύρες. Είχα την ατυχία από την πρώτη στιγμή να βρεθώ στην περιοχή. Καταστροφή, κατεστραμμένα όλα!

Κάποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις: Πόσοι είναι οι νεκροί; Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι; Πού πήγαν τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα; Γιατί δεν σηκώθηκαν ελικόπτερα για να βοηθήσουν τους πληγέντες; Γιατί έσπασαν το φράγμα; Γιατί θυσιάστηκε ο Παλαμάς;  Πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλους και να μπουν στη φυλακή οι υπαίτιοι. Κύριοι, αποτύχατε.

Διακατέχεστε από εχθροπάθεια για τους Έλληνες. Γιατί δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος; Όλη η Θεσσαλία νέκρωσε! Έχουμε νεκρούς. Στην Πύλο, για το ναυάγιο με τους λαθρομετανάστες κηρύξατε εθνικό πένθος. Για τη Θεσσαλία γιατί δεν το κάνετε; Μήπως επειδή σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα αφορά Έλληνες; Μήπως επειδή πρέπει να πάει στη ΔΕΘ ο κος Μητσοτάκης;

Η γερμανική HANDELSBLATT γράφει σε άρθρο της για τις πλημμύρες: «είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Η ένταση της καταιγίδας υποβαθμίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλοί διερωτώνται γιατί ο στρατός που διαθέτει ελικόπτερα και φουσκωτά και εξοπλισμό για να κατασκευάσει προσωρινές γέφυρες, επιχείρησε τόσο αργά. Μόνο μετά από 4 ημέρες η κυβέρνηση συνέστησε κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην περιοχή. Πολλοί επίσης θεωρούν ακατανόητο το ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό. Οι πολιτικές συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές. Η οργή στον κόσμο αυξάνεται».

Όλοι αποτύχατε κύριοι. Φτιάξατε ένα κράτος – παρωδία. Στις φωτιές εκκενώνουμε, στις πλημμύρες ανεβαίνουμε στις στέγες. Δηλ. τι θέλετε; Να φύγουμε από την Ελλάδα επειδή εσείς είστε ανίκανοι;

Έφτασαν στο σημείο ακόμα και φίλοι σας δημοσιογράφοι να το λένε! Ο κος Πορτοσάλτε προτείνει να φύγουν από τα σπίτια τους, από τον τόπο τους οι αγρότες, γιατί πλημμύρισαν τα χωριά. Δηλ. να φύγουμε από εκεί που καίγονται, να φύγουμε από εκεί που πλημμυρίζουν. Μήπως να φύγουμε και από τη χώρα; Ε, όχι! Δεν θα φύγουμε!

Ο Έλληνας είναι απογοητευμένος με την υποκρισία πολλών και την έλλειψη ενσυναίσθησης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για την τραγωδία και έκανε λόγο για αναποδιά. Κανονικά θα έπρεπε να έχει συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Επίσης οι πολιτικοί αρχηγοί δεν πήγαν εκεί!

Και κάποιοι που πήγαν, άλλος έκανε ότι κουβαλούσε νερά, άλλος έκανε δήθεν έρανο. Όπως όπως είπε ο Σοπενχάουερ «από τα μικροπράγματα καταλαβαίνουμε καλύτερα το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Γιατί στα μεγάλη είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται».

Πολλοί πολιτικοί είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στο γραφείο του κου Μπέου να κοιτάζει από το παράθυρο και να λέει: «την πιο ωραία θέα έχετε. Ούτε μπουρίνια, ούτε τίποτα. Μια χαρά. Όλα καλά». Κάτι δεν πάει καλά.

Το ότι λείπει η ενσυναίσθηση αποδείχθηκε. Ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ πήγαν στην Δαδιά, που κάηκε από την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης και έφαγαν με τον δήμαρχο Σουφλίου, με χαμόγελα.

Μια ερώτηση να κάνω όμως: ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ πήγαν στη Δαδιά με ελικόπτερο. Μα τα ελικόπτερα δεν χρειάζονταν στην Θεσσαλια;

Πώς να εμπιστευτεί ο Έλληνας όμως τον πρωθυπουργό, ο οποίος πήγε στην καμμένη Δαδιά και υποσχέθηκε «οφέλη» από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Αφού είχε πει ότι θα αναδασωθεί η περιοχή! Πέρυσι βεβαίως είχε χαρακτηρίσει σαχλαμάρα όσα λέγαμε εμείς ότι στα καμμένα θα μπουν ανεμογεννήτριες. Πότε λοιπόν λέει αλήθεια και πότε λέει ψέμματα ο πρωθυπουργός;

Ο κος Μητσοτάκης το Νοέμβριο του 2017, αναφερόμενος στην πλημμύρα στη Μάνδρα, κατά την ομιλία του στο 5Ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, είχε αφήσει αιχμές για τις πλημμύρες, λέγοντας ότι κάποιοι κρύβουν την ευθύνη του στη λάσπη. Και διερωτήθηκε, γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης των πλημμυρών, γιατί η περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα, τι έκανε η πολιτική προστασία, τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;

Ε, λοιπόν, τα ίδια ρωτάμε κι εμείς τον κο Μητσοτάκη. Αλλά δεν απαντάει. Τι να πεί;

Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα αυτό που έγινε στη Θεσσαλία. Και εμείς ρωτάμε; Πόσα χρήματα δόθηκαν για τα αντιπλημμυρικά έργα; Πόσα έργα απεντάχθηκαν από τα αντιπλημμυρικά; Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει; Ένας υπεύθυνος δεν θα μπει στη φυλακή;

Σε όλα αυτά μας επιβεβαιώνει και το τεύχος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 30ής Αυγούστου, που γράφει ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης απεντάχθηκαν αντιπλημμυρικά έργα και έργα ύδρευσης.

Ποια είναι η αλήθεια;

-1) η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει την οδηγία για τις πλημμύρες, για την «αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμυρών». Δεν επικαιροποιεί όπως πρέπει τα υποχρεωτικά διαχειριστικά σχέδια, με στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών στην ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις οικονομικές δραστηριότητες, που συνδέονται με τις πλημμύρες. Να σας θυμίσουμε ότι η Ελλάδα παγίως και σταθερά παραβιάζει το πολύτιμο περιβαλλοντικό δίκαιο της ΕΕ, ενώ είναι η χειρότερη και η πρώτη σε παραβιάσεις του άρθρου 260, δηλ. την αγνόηση καταδικαστικών αποφάσεων του δικαστηρίου της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει κάνει 12 συνεχιζόμενες παραβιάσεις και είναι στην πρώτη θέση, ενώ δεύτερες είναι η Ιταλία και η Ισπανία με 9 παραβιάσεις.

-2) η Κομισιόν, με επιστολή της τον Φεβρουάριο του 2023 -πρόκειται για την 2η επιστολή της- προειδοποιεί ότι ξεκίνησε η δεύτερη προσφυγή κατά της Ελλάδας λόγω παραβιάσεως. Τα ίδια κάνετε με τις παραβιάσεις των περιοχών NATURA για τις ανεμογεννήτριες.

Ποια είναι η αλήθεια; Κανένα από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν προβλεφθεί από μελέτες ως επιβεβλημένα δεν ολοκληρώθηκε!

Σε πιάνει οργή βλέποντας ψεύτικα έργα. Είδαμε με τα μάτια μας αντιπλημμυρικά έργα χωρίς οπλισμό. Μόνο μπετόν. Τα οποία βεβαίως έσπασαν σαν κλαράκια!

Καταθέτουμε με στοιχεία όλα τα λάθη που έχουν γίνει από το 2018 και ζητάμε παρέμβαση εισαγγελέα! (κατάθεση στα πρακτικά)

Η οικονομική ζημία από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία είναι τεράστια! Η Θεσσαλία παράγει το 5% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Περί τα 10,4 δις ευρώ.

Τώρα θα έχουμε άνοδο του εμπορικού ελλείμματος λόγω των εισαγωγών και του χρέους. Η καταστροφή όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον πληθυσμό της περιοχής.

Ο καθηγητής Λέκκας μιλώντας στο MEGA στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 είπε: «καταστράφηκε περίπου το 22% της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας. Τα χωράφια όπου έχει γίνει εναπόθεση λάσπης θα αργήσουν πάρα πολύ να μπορέσουν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες. Ο κάμπος θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να γίνουν ξανά τα εδάφη εύφορα». Και αυτό γιατί μαζί με τα νερά υπάρχουν πετρέλαια από καυστήρες, πτώματα, λύμματα από φωτοβολταϊκά. Μιλάμε για ένα κοκτέϊλ θανάτου της γης.

Τι δίνει ο θεσσαλικός κάμπος και τι θα ακριβύνει λόγω των εισαγωγών από σήμερα κιόλας; 52,8% βιομηχανική τομάτα, 38% βαμβάκι, 54,9% αχλάδια, 51,7% αμύγδαλα, 39,5% κάστανα, 26,3% καρύδια, 19,4% πρόβειο γάλα, 13,7% αίγειο γάλα, 18,5% βόρειο κρέας, 19,7% βόρειο γάλα.

Στη Θεσσαλία παράγεται το 71,1% του χοιρινού κρέατος, 36,6% αρνίσιο κρέας, 1/3 μοσχαρίσιου κρέατος και η μισή ελληνική παραγωγή τυριών.

Ποια είναι τα μηνύματα που πήραμε από τις πλημμύρες;

-1) το πλαστικό χρήμα είναι άχρηστο. Εκεί μας πάτε όμως. Όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό όπως τώρα σε πολλά μέρη της Θεσσαλίας, τα διάφορα pass, οι κάρτες, οι πιστωτικές μέσω smartphones είναι απολύτως άχρηστα. Πάνω όλα περίπατο αν δεν έχεις πάνω σου μετρητά!

-2) μια άλλη πλευρά της καταστροφής είναι τα φωτοβολταϊκά στις πλημμυρισμένες περιοχές, γιατί είναι τοποθετημένα σε εύφορη γεωργική γη και θα μολύνουν το έδαφος με τα συστατικά τους

-3) το 112 δεν λειτούργησε στον Παλαμά. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από την καμπάνα! Και η ερώτηση εδώ είναι: το ανάχωμα έσπασε ή το έσπασαν;

-4) η Ελλάδα είναι υπόδικη για μην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Τώρα πρέπει να γίνει έλεγχος από εισαγγελέα και για τις ευθύνες υπουργών.

-5) τα πτητικά μέσα δεν λειτουργούν όλα!

-6) από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έχουν επιταχθεί τα ελικόπτερα τα ιδιωτικά, των ολιγαρχών.

-7) έπρεπε να έχουν επιταχθεί όλα τα οχήματα!

-8) δεν βγήκε ο στρατός έγκαιρα. Καταργήσατε τη ΜΟΜΑ. Επανασυστήστε τη ΜΟΜΑ τώρα. Είναι πανέτοιμοι, με κάθε είδους μηχάνημα. Δίνουν λύσεις άμεσα.

-9) δεν υπάρχουν γεννήτριες σε υδραγωγεία!

Και πάμε και στην βοήθεια από την ΕΕ. Ας κάνουμε μερικές συγκρίσεις με τη Σλοβενία. Η Ελλάδα πήρε 2,2 δις οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, όταν οι ζημιές μόνο στις υποδομές είναι 3 δις. Χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, βιομηχανία που αγγίζουν τα 4 δις. Ο κος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με την κα Φον Ντερ Λάϊεν η οποία ανακοίνωσε ένα πακέτο, το 50% του οποίου είναι δάνεια. Άρα δεν μιλάμε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά για τοκογλυφία!

Εμείς εδώ στην Ελληνική Λύση μπορούμε να βρούμε 2 δις άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να ευχαριστήσουμε την ΕΕ.

Και μάθαμε ότι η κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα θρηνεί, ασχολείται με ζήτημα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Μπράβο! Λύσατε όλα τα προβλήματα του λαού και τώρα θα λύσετε και αυτό!

Έχετε προτεραιότητες και το δείχνετε. Για εμάς όμως προτεραιότητα είναι οι Έλληνες. Εμάς μας ενδιαφέρει οι Έλληνες να έχουν χρήματα. Να ζουν αξιοπρεπώς και με καλούς μισθούς. Να μην ξεσπιτωθούν. Να μείνουν εδώ, στην Ελλάδα. Γιατί για εμάς είναι πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες.



Δεν σταματά τις περιοδείες του στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας.

Όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους δημότες και ενημερώνεται για όσα επείγουν την επομένη των εκλογών.

Χθες, το απόγευμα της Τρίτης (12/09), ο Κώστας Πιστιόλας βρέθηκε μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» στη Δημοτική Ενότητα Αγγελοκάστρου, όπου άκουσε τους δημότες και συζήτησε για τις ανάγκες και όσα τους προβληματίζουν εν όψει μιας δύσκολης χρονιάς που ξεκινά «με μια τραγωδία στη Θεσσαλία, η οποία θα έχει και τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος για όλη την χώρα το επόμενο διάστημα», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κοινός τόπος, όπου κάθισε ο Κώστας Πιστιόλας, ειδικά με τους νέους συνομιλητές του, ότι πρέπει ο Δήμος να είναι μπροστάρης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης και φυσικά να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από τις κακοκαιρίες του φθινοπώρου και του χειμώνα, ούτως ώστε να προλάβουμε πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2