Σάββατο, 4η Μαίου 2024  2:16: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 14:41

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή σχετικά με τη λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας - Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Είχαμε σήμερα παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την οποία εμείς απαιτήσαμε. Η Ελληνική Λύση το απαίτησε. Ωστόσο η κα. Αδειλίνη έχει διατάξει έρευνα για κοινοτάρχες αλλά όχι για υπουργούς. Χθες ο κος Κικίλιας κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ απορροφήθηκε μόλις το 1%. Σήμερα το EURACTIV αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση απένταξε αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και εγώ ρωτάω: γιατί διατάχθηκε έρευνα μόνο για τους κοινοτάρχες; Γιατί μονο για κάποιους; Εμείς λέμε στην κα Αδειλίνη ό,τι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «δεν γίνεται να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους.

Να πάμε όμως στην δικαιοσύνη….

Όπως είχε πει ο ιερός Αυγουστίνος, «αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία».

Ζούμε στη χώρα της αναστολής της δικαιοσύνης, δηλ. η δικαιοσύνη απουσιάζει. Δίνετε αναστολή στον εμπρηστή, στον κλέφτη, στον καταχραστή, τον χούλιγκαν, τον παιδεραστη, τον βιαστή, το δολοφόνο, τον έμπορο ναρκωτικών. Άρα αναστολή της δικαιοσύνης. Στη χώρα που όλοι όσοι συμμετείχαν στα σκάνδαλα Novartis, Siemens και άλλα σκάνδαλα, αθωώθηκαν λόγω παραγραφής. Ζούμε στη χώρα που γίνεται της παραγραφής, στη χώρα που η νόμιμη αυτοάμυνα γίνεται αυτοδικία, στη χώρα που ο Λάκι Λουτσιάνο ωχριά. Στη χώρα 6 Τούρκοι γαζώνονται αλλά όλα είναι καλά. Ζουμε στη χώρα που η δικαιοσύνη διορίζεται, στη χώρα που 6 μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη αποκαλύφθηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα στα βαγόνια. Ζούμε στη χώρα που οι ΜΚΟ θέλουν δικαιοσύνη για τους ξένους, αλλά στις πλημμύρες δεν πήγαν να βοηθήσουν τους πληγέντες. Ζούμε στη χώρα που στην Θες/νίκη αστυνομικοί τρομοκρατούνται από επιχειρηματία, φίλα προσκείμενο στη ΝΔ. Ζούμε στη χώρα που κάποιοι πάντα θέλουν η εφαρμογή των νόμων να εξαρτάται από την ταυτότητα του θύτη ή του θύματος. Για εμάς αυτή είναι και η διαφορά  ανάμεσα στην απλή δικαιοσύνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ζούμε στη χώρα που βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κουβαλά την τσάντα εφοπλιστή. Ζούμε στη χώρα που δασάρχης πήρε 2 εκατ. ευρώ για αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης.

Είστε στη γραμμή που αντέκρουσε ο Μέγας Πλάτων, ο οποίος είχε πει ότι το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού. Κύριοι, ζούμε στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη, αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Πάμε στις πλημμύρες. Είχα την ατυχία από την πρώτη στιγμή να βρεθώ στην περιοχή. Καταστροφή, κατεστραμμένα όλα!

Κάποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις: Πόσοι είναι οι νεκροί; Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι; Πού πήγαν τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα; Γιατί δεν σηκώθηκαν ελικόπτερα για να βοηθήσουν τους πληγέντες; Γιατί έσπασαν το φράγμα; Γιατί θυσιάστηκε ο Παλαμάς;  Πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλους και να μπουν στη φυλακή οι υπαίτιοι. Κύριοι, αποτύχατε.

Διακατέχεστε από εχθροπάθεια για τους Έλληνες. Γιατί δεν κηρύχθηκε εθνικό πένθος; Όλη η Θεσσαλία νέκρωσε! Έχουμε νεκρούς. Στην Πύλο, για το ναυάγιο με τους λαθρομετανάστες κηρύξατε εθνικό πένθος. Για τη Θεσσαλία γιατί δεν το κάνετε; Μήπως επειδή σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα αφορά Έλληνες; Μήπως επειδή πρέπει να πάει στη ΔΕΘ ο κος Μητσοτάκης;

Η γερμανική HANDELSBLATT γράφει σε άρθρο της για τις πλημμύρες: «είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Η ένταση της καταιγίδας υποβαθμίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλοί διερωτώνται γιατί ο στρατός που διαθέτει ελικόπτερα και φουσκωτά και εξοπλισμό για να κατασκευάσει προσωρινές γέφυρες, επιχείρησε τόσο αργά. Μόνο μετά από 4 ημέρες η κυβέρνηση συνέστησε κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην περιοχή. Πολλοί επίσης θεωρούν ακατανόητο το ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό. Οι πολιτικές συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές. Η οργή στον κόσμο αυξάνεται».

Όλοι αποτύχατε κύριοι. Φτιάξατε ένα κράτος – παρωδία. Στις φωτιές εκκενώνουμε, στις πλημμύρες ανεβαίνουμε στις στέγες. Δηλ. τι θέλετε; Να φύγουμε από την Ελλάδα επειδή εσείς είστε ανίκανοι;

Έφτασαν στο σημείο ακόμα και φίλοι σας δημοσιογράφοι να το λένε! Ο κος Πορτοσάλτε προτείνει να φύγουν από τα σπίτια τους, από τον τόπο τους οι αγρότες, γιατί πλημμύρισαν τα χωριά. Δηλ. να φύγουμε από εκεί που καίγονται, να φύγουμε από εκεί που πλημμυρίζουν. Μήπως να φύγουμε και από τη χώρα; Ε, όχι! Δεν θα φύγουμε!

Ο Έλληνας είναι απογοητευμένος με την υποκρισία πολλών και την έλλειψη ενσυναίσθησης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για την τραγωδία και έκανε λόγο για αναποδιά. Κανονικά θα έπρεπε να έχει συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Επίσης οι πολιτικοί αρχηγοί δεν πήγαν εκεί!

Και κάποιοι που πήγαν, άλλος έκανε ότι κουβαλούσε νερά, άλλος έκανε δήθεν έρανο. Όπως όπως είπε ο Σοπενχάουερ «από τα μικροπράγματα καταλαβαίνουμε καλύτερα το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Γιατί στα μεγάλη είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται».

Πολλοί πολιτικοί είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στο γραφείο του κου Μπέου να κοιτάζει από το παράθυρο και να λέει: «την πιο ωραία θέα έχετε. Ούτε μπουρίνια, ούτε τίποτα. Μια χαρά. Όλα καλά». Κάτι δεν πάει καλά.

Το ότι λείπει η ενσυναίσθηση αποδείχθηκε. Ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ πήγαν στην Δαδιά, που κάηκε από την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης και έφαγαν με τον δήμαρχο Σουφλίου, με χαμόγελα.

Μια ερώτηση να κάνω όμως: ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ πήγαν στη Δαδιά με ελικόπτερο. Μα τα ελικόπτερα δεν χρειάζονταν στην Θεσσαλια;

Πώς να εμπιστευτεί ο Έλληνας όμως τον πρωθυπουργό, ο οποίος πήγε στην καμμένη Δαδιά και υποσχέθηκε «οφέλη» από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Αφού είχε πει ότι θα αναδασωθεί η περιοχή! Πέρυσι βεβαίως είχε χαρακτηρίσει σαχλαμάρα όσα λέγαμε εμείς ότι στα καμμένα θα μπουν ανεμογεννήτριες. Πότε λοιπόν λέει αλήθεια και πότε λέει ψέμματα ο πρωθυπουργός;

Ο κος Μητσοτάκης το Νοέμβριο του 2017, αναφερόμενος στην πλημμύρα στη Μάνδρα, κατά την ομιλία του στο 5Ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, είχε αφήσει αιχμές για τις πλημμύρες, λέγοντας ότι κάποιοι κρύβουν την ευθύνη του στη λάσπη. Και διερωτήθηκε, γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης των πλημμυρών, γιατί η περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα, τι έκανε η πολιτική προστασία, τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;

Ε, λοιπόν, τα ίδια ρωτάμε κι εμείς τον κο Μητσοτάκη. Αλλά δεν απαντάει. Τι να πεί;

Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα αυτό που έγινε στη Θεσσαλία. Και εμείς ρωτάμε; Πόσα χρήματα δόθηκαν για τα αντιπλημμυρικά έργα; Πόσα έργα απεντάχθηκαν από τα αντιπλημμυρικά; Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει; Ένας υπεύθυνος δεν θα μπει στη φυλακή;

Σε όλα αυτά μας επιβεβαιώνει και το τεύχος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 30ής Αυγούστου, που γράφει ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης απεντάχθηκαν αντιπλημμυρικά έργα και έργα ύδρευσης.

Ποια είναι η αλήθεια;

-1) η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει την οδηγία για τις πλημμύρες, για την «αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμυρών». Δεν επικαιροποιεί όπως πρέπει τα υποχρεωτικά διαχειριστικά σχέδια, με στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών στην ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις οικονομικές δραστηριότητες, που συνδέονται με τις πλημμύρες. Να σας θυμίσουμε ότι η Ελλάδα παγίως και σταθερά παραβιάζει το πολύτιμο περιβαλλοντικό δίκαιο της ΕΕ, ενώ είναι η χειρότερη και η πρώτη σε παραβιάσεις του άρθρου 260, δηλ. την αγνόηση καταδικαστικών αποφάσεων του δικαστηρίου της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει κάνει 12 συνεχιζόμενες παραβιάσεις και είναι στην πρώτη θέση, ενώ δεύτερες είναι η Ιταλία και η Ισπανία με 9 παραβιάσεις.

-2) η Κομισιόν, με επιστολή της τον Φεβρουάριο του 2023 -πρόκειται για την 2η επιστολή της- προειδοποιεί ότι ξεκίνησε η δεύτερη προσφυγή κατά της Ελλάδας λόγω παραβιάσεως. Τα ίδια κάνετε με τις παραβιάσεις των περιοχών NATURA για τις ανεμογεννήτριες.

Ποια είναι η αλήθεια; Κανένα από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν προβλεφθεί από μελέτες ως επιβεβλημένα δεν ολοκληρώθηκε!

Σε πιάνει οργή βλέποντας ψεύτικα έργα. Είδαμε με τα μάτια μας αντιπλημμυρικά έργα χωρίς οπλισμό. Μόνο μπετόν. Τα οποία βεβαίως έσπασαν σαν κλαράκια!

Καταθέτουμε με στοιχεία όλα τα λάθη που έχουν γίνει από το 2018 και ζητάμε παρέμβαση εισαγγελέα! (κατάθεση στα πρακτικά)

Η οικονομική ζημία από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία είναι τεράστια! Η Θεσσαλία παράγει το 5% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Περί τα 10,4 δις ευρώ.

Τώρα θα έχουμε άνοδο του εμπορικού ελλείμματος λόγω των εισαγωγών και του χρέους. Η καταστροφή όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον πληθυσμό της περιοχής.

Ο καθηγητής Λέκκας μιλώντας στο MEGA στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 είπε: «καταστράφηκε περίπου το 22% της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας. Τα χωράφια όπου έχει γίνει εναπόθεση λάσπης θα αργήσουν πάρα πολύ να μπορέσουν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες. Ο κάμπος θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να γίνουν ξανά τα εδάφη εύφορα». Και αυτό γιατί μαζί με τα νερά υπάρχουν πετρέλαια από καυστήρες, πτώματα, λύμματα από φωτοβολταϊκά. Μιλάμε για ένα κοκτέϊλ θανάτου της γης.

Τι δίνει ο θεσσαλικός κάμπος και τι θα ακριβύνει λόγω των εισαγωγών από σήμερα κιόλας; 52,8% βιομηχανική τομάτα, 38% βαμβάκι, 54,9% αχλάδια, 51,7% αμύγδαλα, 39,5% κάστανα, 26,3% καρύδια, 19,4% πρόβειο γάλα, 13,7% αίγειο γάλα, 18,5% βόρειο κρέας, 19,7% βόρειο γάλα.

Στη Θεσσαλία παράγεται το 71,1% του χοιρινού κρέατος, 36,6% αρνίσιο κρέας, 1/3 μοσχαρίσιου κρέατος και η μισή ελληνική παραγωγή τυριών.

Ποια είναι τα μηνύματα που πήραμε από τις πλημμύρες;

-1) το πλαστικό χρήμα είναι άχρηστο. Εκεί μας πάτε όμως. Όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό όπως τώρα σε πολλά μέρη της Θεσσαλίας, τα διάφορα pass, οι κάρτες, οι πιστωτικές μέσω smartphones είναι απολύτως άχρηστα. Πάνω όλα περίπατο αν δεν έχεις πάνω σου μετρητά!

-2) μια άλλη πλευρά της καταστροφής είναι τα φωτοβολταϊκά στις πλημμυρισμένες περιοχές, γιατί είναι τοποθετημένα σε εύφορη γεωργική γη και θα μολύνουν το έδαφος με τα συστατικά τους

-3) το 112 δεν λειτούργησε στον Παλαμά. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από την καμπάνα! Και η ερώτηση εδώ είναι: το ανάχωμα έσπασε ή το έσπασαν;

-4) η Ελλάδα είναι υπόδικη για μην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Τώρα πρέπει να γίνει έλεγχος από εισαγγελέα και για τις ευθύνες υπουργών.

-5) τα πτητικά μέσα δεν λειτουργούν όλα!

-6) από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έχουν επιταχθεί τα ελικόπτερα τα ιδιωτικά, των ολιγαρχών.

-7) έπρεπε να έχουν επιταχθεί όλα τα οχήματα!

-8) δεν βγήκε ο στρατός έγκαιρα. Καταργήσατε τη ΜΟΜΑ. Επανασυστήστε τη ΜΟΜΑ τώρα. Είναι πανέτοιμοι, με κάθε είδους μηχάνημα. Δίνουν λύσεις άμεσα.

-9) δεν υπάρχουν γεννήτριες σε υδραγωγεία!

Και πάμε και στην βοήθεια από την ΕΕ. Ας κάνουμε μερικές συγκρίσεις με τη Σλοβενία. Η Ελλάδα πήρε 2,2 δις οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, όταν οι ζημιές μόνο στις υποδομές είναι 3 δις. Χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, βιομηχανία που αγγίζουν τα 4 δις. Ο κος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με την κα Φον Ντερ Λάϊεν η οποία ανακοίνωσε ένα πακέτο, το 50% του οποίου είναι δάνεια. Άρα δεν μιλάμε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά για τοκογλυφία!

Εμείς εδώ στην Ελληνική Λύση μπορούμε να βρούμε 2 δις άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να ευχαριστήσουμε την ΕΕ.

Και μάθαμε ότι η κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα θρηνεί, ασχολείται με ζήτημα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Μπράβο! Λύσατε όλα τα προβλήματα του λαού και τώρα θα λύσετε και αυτό!

Έχετε προτεραιότητες και το δείχνετε. Για εμάς όμως προτεραιότητα είναι οι Έλληνες. Εμάς μας ενδιαφέρει οι Έλληνες να έχουν χρήματα. Να ζουν αξιοπρεπώς και με καλούς μισθούς. Να μην ξεσπιτωθούν. Να μείνουν εδώ, στην Ελλάδα. Γιατί για εμάς είναι πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες.