Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  6:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς, στη Γαβαλού παρευρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας με υποψηφίους.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη με υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας.

Συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα, καθώς και με τους άλλους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και συζητήσαν μια σειρά θεμάτων, που αφορούν στην ασφάλεια του πολίτη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τέθηκε και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινότητα, με κοινή συνισταμένη την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Επί τη ευκαιρία ευχαριστήσαμε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ασφάλεια των κατοίκων του Αγρινίου.

#Αγρινιο #Αγρινιο_Παμε_Ψηλα #Κωστας_Πιστιολας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα εγκαίνια της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – AgreXa2023 παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά.

Σε σχετική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει τα εξής:

«Είχα την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στα εγκαίνια της εξαιρετικής Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Η σκέψη όλων μας βέβαια ήταν και είναι στην καταστροφή που έπληξε τη Θεσσαλία αλλά μας αφορά όλους, στις ζωές που χάθηκαν και σε όσους υποφέρουν. Στην ομιλία μου υπογράμμισα μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη βιβλική καταστροφή στην αγροτική παραγωγή της χώρας:

«Θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια για την άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων στη Θεσσαλία και όχι μόνο, στην Ηλεία, στην Εύβοια, στον Έβρο και αλλού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποσπασματικά, ανά περιοχή. Αλλά συνολικά και δίκαια για κάθε ζημιά που έχει σημειωθεί από ακραία και δυσμενή καιρικά φαινόμενα, που έχουν πλήξει καίρια την παραγωγή και τις υποδομές τους. Προϋποθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσων αποζημιώσεων, όπως σωστά απαιτεί η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με πρόσφατη επιστολή της στον πρωθυπουργό».

 

Για όσα λέει και έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την Κλιματική Κρίση και την Ανθεκτική Ελλάδα:

 

«Ακόμα συγκλονιστικότερη πρέπει να είναι η προσπάθεια να σκάψουμε ξανά την Ελλάδα για να αποκτήσουμε υποδομές ανθεκτικές σε ακραία φαινόμενα. Γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία: τα ακραία φυσικά φαινόμενα θα γίνουν κανόνας. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ή νιώθει αδύναμος να κάνει οτιδήποτε, δεν κάνει για δημόσιο αξίωμα».

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, βλέπαμε τι γίνεται στον κόσμο και μιλάγαμε εδώ και 15 χρόνια για την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης με πράσινη ανάπτυξη παντού. Θυμηθείτε το «Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε»… Κάποιοι γέλαγαν. Τώρα τα γέλια κόπηκαν. Βουλιάξαμε και Θρηνούμε. Αλλά η ελπίδα δεν χάθηκε. Αρκεί ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κάθε κάτοικο της πόλης και τον κάθε παραγωγό στο χωριό, να καταλάβουμε ότι το να χτίσουμε μία Ανθεκτική, Πράσινη Ελλάδα πρέπει να είναι η βασικότερή μας προτεραιότητα. Γιατί είναι προϋπόθεση επιβίωσης των κοινωνιών μας. Αυτό πιστεύει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρεσβεύει ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε κάνει την Ανθεκτική Ελλάδα βασικό άξονα των προγραμματικών μας θέσεων».

Για την Έκθεση και την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας:

«Μακάρι η χάραξη αγροτικής πολιτικής, αντί για τα υπουργικά γραφεία, να  περνούσε στα χέρια των ανθρώπων που κάνουν πραγματικότητα εκθέσεις – πρότυπο όπως η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας. Ο αγροτοκτηνοτροφικός κλάδος στη χώρα θα είχε απογειωθεί. Από τη μία η Έκθεσή σας, ένας πρωτοποριακός θεσμός για τη χώρα που συνδυάζει την ανάδειξη τόσο προϊόντων αγροδιατροφής όσο και μηχανημάτων και εφοδίων απαραίτητων σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής. Συνέργειες, συνεργασία για πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον πυρήνα των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ως χώρα, στην αγροτική παραγωγή. Από την άλλη η μίζερη πραγματικότητα μίας υπερσυγκεντρωτικής γραφειοκρατίας στην Αθήνα που νομίζει ότι όλα τα ξέρει καλύτερα αλλά αδυνατεί να αντιληφθεί όχι μόνο τη σημασία αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

«Χρειαζόμαστε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αγροτική ανάπτυξη σημαίνει πόρους, αρμοδιότητες, ευθύνες και εμπιστοσύνη στους παραγωγούς και τις ενώσεις τους. Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την προστασία και ενίσχυση του Έλληνα παραγωγού. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε ευκαιρία την τετραπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε αγροτοπαραγωγική χώρα: κλιματική κρίση, ενεργειακή κρίση, τεχνολογική εξέλιξη και ζήτηση για υγιεινή διατροφή».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας ξεκίνησε, το πρωί του Σαββάτου, τις επαφές του με τους πολίτες από τις νότιες συνοικίες της Πάτρας. Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού στην Αχαΐα, περιόδευσε από την πλατεία Παπανδρέου έως τις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες, παραγωγούς της λαϊκής αγοράς και με πολίτες, όπου έγινε δέκτης των ανησυχιών για το διαρκώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. Από την πλευρά του ο κ. Καρπέτας δεσμεύθηκε για τη αναβάθμιση και την ενίσχυση, με το κατάλληλο προσωπικό, των αρμόδιων υπηρεσιών της αιρετής Περιφέρειας, ώστε οι έλεγχοι να είναι διαρκείς και αποτελεσματικοί στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ακρίβειας στην αγορά.

«Οι πολίτες θέλουν έναν Περιφερειάρχη, ο οποίος θα μπαίνει μπροστά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, όταν μάλιστα αυτά έχουν να κάνουν με τη διαβίωσή τους και την καθημερινότητά τους. Οι αυξήσεις των τιμών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πάντες και ιδιαίτερα οι κοινωνικά ευάλωτοι συμπολίτες μας. Στην κατεύθυνση αυτή, εμείς δεσμευόμαστε ότι οι έλεγχοι στην αγορά από τις αναβαθμισμένες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα είναι καθημερινοί και ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα, προς όφελος των καταναλωτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρπέτας.

Να σημειωθεί ότι, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας το βράδυ της Παρασκευής συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εγκαινίων της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, επικεφαλής κλιμακίου υποψήφιων του συνδυασμού, όπου έγινε δέκτης της θερμής υποδοχής παραγωγών και πολιτών που συμμετείχαν στην έκθεση.

Το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Αχαΐας είναι σαφές. «Μαζί, θα αλλάξουμε».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βάλαμε γερά θεμέλια ανάπτυξης και προχωράμε μαζί για ένα ακόμα καλύτερο αύριο»

Με πολίτες στη Γαβαλού συναντήθηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου και συζήτησαν όλες τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για να  αξιοποιηθούν  τα πλεονεκτήματα και οι μεγάλες προοπτικές του Δήμου Αγρινίου.

Δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου:

«Οι πολίτες βλέπουν και αναγνωρίζουν τα έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Καταφέραμε να βελτιώσουμε την εικόνα στις Δημοτικές Ενότητες με σημαντικά έργα υποδομών. Η συνεργασία που έχουμε με τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια θα συνεχιστεί όπως  και η προσπάθεια να γίνει το τόπος μας καλύτερος.  Βάλαμε γερά θεμέλια ανάπτυξης και προχωράμε μαζί για ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Συνεχίζουμε μαζί»,  σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαναστασίου συνομιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ