Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  6:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών με ορίζοντα την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις 17 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στην δημοσιότητα την ιστοσελίδα της καμπάνιας. Στο vote.syriza.gr οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την εκλογική διαδικασία καθώς και για την δράση των υποψήφιων προέδρων.

Το σύνθημα της καμπάνιας είναι «17 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» γιατί, όπως στοχεύει η καμπάνια «Το αύριο ξεκινά από εμάς»

Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία: 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 • Παλαιός Σταθμός Τρένων, Λορέντζου Μαβίλη 8
 • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασιάδη 1
 • ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου
 • Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου “ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ”
 • Δημαρχείο Παλιά Εθνική Οδός
 • Δημαρχείο Παπαδάτες
 • Δημαρχείο Θεστιαίων – Κοσμά Αιτωλού
 • Δημαρχείο Αγίου Κοσμά
 • Δημαρχείο Γαβαλούς

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 • Δημαρχείο (Κατούνα)
 • Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Εθν. Σταδίου 4
 • Αίθουσα “ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ”

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 • Δημαρχείο Αμφιλοχίας
 • Δημαρχείο Χαλκιόπουλο

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

 • Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κεντρική Πλατεία Θέρμου

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 • Δημαρχείο (Αιτωλικό)
 • Δημαρχείο (Οινιάδες)
 • Εργατικό Κέντρο

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 • 1ο Γυμνασιο Ναυπάκτου

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 • Δημαρχείο (Αστακός)

sinidisi.gr

Ποιος να το έλεγε ότι θα έκανε ένα τόσο εύστοχο σχόλιο ο Πέτρος ο Κόκκαλης;

Δεν το συνηθίζει, τα σχόλιά του είναι συνήθως εκείνα του πάμπλουτου ανθρώπου που προσπαθεί να μιλήσει σαν να είναι κι εκείνος μέρος του λαού και νιώθει τα βάσανά του.

Στην περίπτωση του βίντεο που γύρισε στην Μακρόνησο ο Κασσελάκης για να δείξει πόσο κομμουνιστής είναι, ο γιος του Σωκράτη είπε ότι η χώρα κόπηκε στα δύο από τις πλημμύρες, δεν κόπηκε στην Μακρόνησο όπως είπε ο Κασσελάκης, κάνοντας λόγο και για…”νέο Παρθενώνα”!

Βλέποντας τον κομψευόμενο υποψήφιο(που τον αποθέωσε μόνο ο Πολάκης), πάντως, να μεταφέρεται στο νησί με βάρκα του ναυάρχου Αποστολάκη(!) και τον τελευταίο να φορά μια κόκκινη νιτσεράδα σαν ψαράς στην ιχθυόσκαλα, ξέρεις ότι χάθηκε η μπάλα!

Και δεν μπορείς να μην σκεφτείς τον πεζοναύτη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που τον έπιασε ο φακός να έχει πέσει στις λάσπες για να πατήσουν πάνω του ηλικιωμένοι που είχαν διασωθεί και να βγουν με ασφάλεια από την βάρκα τους.

Υπάρχει ο στρατός αυτού του πεζοναύτη, υπάρχει κι ο στρατός του ναυάρχου Αποστολάκη…

Πρέπει, δε, να έκανε τόσο άσχημη εντύπωση όλο αυτό στους αριστερούς ώστε η Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις. Το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά»! Προσθέτοντας ότι «και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα»!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Φίλες και φίλοι. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη και ώρα 08.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ
θα πραγματοποιηθεί στο εργατικό κέντρο της Ι.Π.Μεσολογγιου η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου μας προέδρου.
Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΎΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2023 είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία  για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής προχωρά  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς υλοποιεί Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

«Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της περιφερειακής μας οικονομίας. Με την υλοποίηση  του προγράμματος στόχος μας είναι η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Είμαστε δίπλα στους αγρότες μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθούν σε επιχειρηματίες από επιλογή και όχι από ανάγκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Αγροτικός Εξηλεκτρισμός υλοποιείται με συγχρηματοδότηση παραγωγικών φορέων, ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι επαγγελματίες αγρότες κάτοχοι νόμιμων και μόνιμων υφιστάμενων εγκαταστάσεων:

Α)  Αρδευτικών (γεωτρήσεις, φρέατα, παρόχθια αντλιοστάσια κλπ) με άδεια χρήσης νερού σε ισχύ,

Β)   Κτηνοτροφικών, με άδεια εγκατάστασης_ λειτουργίας σε ισχύ και

Γ)  Θερμοκηπιακών, εγκεκριμένου τύπου και εκτός ορίων οποιασδήποτε κατηγορίας οικισμού.

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλονται έως και 31 Δεκεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις  Διευθύνσεις  Αγροτικής Οικονομίας των περιφερειακών ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Αχαΐας Ηλείας.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα, Κώστας Καρπέτας το νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη με σημερινή του επιστολή. Ο κ. Καρπέτας προτείνει ως πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της συζήτησης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ή την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Ακολουθεί η επιστολή Καρπέτα:

«Αγαπητέ Νεκτάριε,

Με την παρούσα σε καλώ σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση ενόψει των επικείμενων εκλογών. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι, η δημοκρατική παράδοση διαλόγου, που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρειά μας, πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών. Για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων, προτείνω, εξαρχής, ως ημερομηνίες διεξαγωγής της συζήτησης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ή την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει άλλη αντιπρόταση, είμαι στη διάθεσή σου.

Περιμένω την απάντησή σου.

Με εκτίμηση Κώστας Καρπέτας».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περισσότεροι από 151 χιλιάδες πολίτες θα δώσουν τη «μάχη» του σταυρού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου το 2% των Ελλήνων πολιτών της Ελλάδος είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών περισσότεροι από 151.000 πολίτες θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Μπορεί το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 του Οκτωβρίου να μην έχει φτάσει ακόμη σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι επέλεξαν να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους. Ο νεότερος υποψήφιος είναι 18 ετών, ενώ στον αντίποδα ο μεγαλύτερος αγγίζει τα 102 χρόνια.

Με βάση τα ίδια στατιστικά στοιχεία οι περιφερειακοί συνδυασμοί σε όλη την χώρα είναι 78, ενώ οι δημοτικοί συνδυασμοί φτάνουν τους 1.222. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά 63.906. Οι υποψήφιοι δημοτικών κοινοτήτων είναι 80.465 και ο αριθμός των υποψηφίων για τις θέσεις περιφερειακών συμβούλων είναι 7.395.

Στον δήμο Αγρινίου μόλις πριν λίγες μέρες  ολοκληρώθηκε η συγκρότηση των δημοτικών συνδυασμών για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές όπου και υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών και μέσω αυτού στο Πρωτοδικείο Αγρινίου. Έτσι  ο δημοτικός συνδυασμός του νυν δημάρχου κ. Γιώργου Παπαναστασίου συγκεντρώνει 460 υποψηφίους  δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ο συνδυασμός του κ. Κώστα Πιστιόλα 388, ο συνδυασμός του κ. Δ. Τραπεζιώτη 239, ο συνδυασμός του Τ. Παπανικολάου 225 ενώ ο συνδυασμός του Σ. Μερμίγκη 114. Εάν θεωρήσουμε ότι στόχος του κάθε δημοτικού συνδυασμού είναι η κατάληψη της εξουσίας στον Δήμο Αγρινίου τότε τα αντίπαλα ψηφοδέλτια στην νυν δημοτική αρχή αθροίζουν τους 966 υποψηφίους ενώ με το ψηφοδέλτιο της νυν δημοτικής αρχής αποτελείται από 460 υποψηφίους. Αρα 966 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν δημοτική αλλαγή έναντι των 460 που επιδιώκουν την συνέχιση στην παραμονή της εξουσίας της παρούσας δημοτικής αρχής που κλείνει 9 χρόνια παρουσίας.

Η υπερπληθώρα υποψηφίων που  εμφανίζεται λόγο του νόμου Βορίδη για πλήρη ψηφοδέλτια όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στα τοπικά συμβούλια  είναι φυσικό να κατεβάζει τα ποιοτικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων με ότι, αυτό συνεπάγεται για την εκπροσώπηση των δημοτών στα κοινά. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προέδρων των τοπικών συμβουλίων βρίσκονται στο πλευρό του νυν δημάρχου ενώ οι κάτοικοι των γύρω χωριών διαμαρτύρονται ότι τα χωριά τους αφέθηκαν στην τύχη τους τα εννιά χρόνια παραμονής του κ. Παπαναστασίου στην δημοτική εξουσία.

Οι εκλογές μένει να δείξουν αν τελικά η τοπική μας κοινωνία απαιτεί δημοτική αλλαγή ή θα εμπιστευθεί εκ νέου το τιμόνι του δήμου στον νυν δήμαρχο που εμφανίζεται με αρκετούς νέους υποψηφίους αλλά και απώλεια σε παλαιούς και έμπειρους. Τελικά οι δημότες θέλουν την ανανέωση του συνδυασμού της παράταξης «Αγρίνιο Τόπος να ζεις» ή μήπως θέλουν την αλλαγή δημοτικής εξουσίας; ‘H μήπως και τα δυο;

ΧΑΡΤΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε κάθε Δημοτική Ενότητα, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και δρόμο βρίσκεται αυτές τις μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του Συνδυασμού του για να μεταφέρουν το μήνυμα της «τολμηρής αλλαγής».

«Δίνουμε δύναμη στα χωριά μας, συνεχίζουμε κάθε μέρα δίπλα σας. Το μήνυμα για μια τολμηρή αλλαγή φτάνει παντού και αγκαλιάζεται από τους δημότες από τη μία άκρη του τόπου μας έως την άλλη!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Πιστιόλας.

Μάλιστα, ο Συνδυασμός «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο από τις μέχρι τώρα περιοδείες, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Εξάλλου, την Τετάρτη (13/09) ο Κώστας Πιστιόλας επισκέφτηκε τη Δημοτική Ενότητα Αρακύνθου, με τους κατοίκους να τού επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή, συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και δεσμεύτηκε πως θα είναι κοντά τους και την επόμενη μέρα, κάνοντας λόγο για ισόρροπη ανάπτυξη στο Κέντρο και την Περιφέρεια του Δήμου.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηχηρή παρέμβαση σύσσωμης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική παραγωγή

«Μαζέψαμε σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για μία ερώτηση προς την παραπαίουσα κυβέρνηση που αφορά την επείγουσα εθνική ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσων αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, ανασυγκρότησης & προστασίας της αγροτικής παραγωγής την περίοδο της κλιματικής κρίσης. Γιατί ΠΑΣΟΚ και αγρότες / κτηνοτρόφοι ήταν, είναι και θα είναι ένα», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά.

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην εκτεταμένη καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας από τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες και υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξουν οι εξής άμεσες ενέργειες με ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικό τρόπο:

«1. Ανασχεδιασμός των επιχειρησιακών σχεδίων.

2. Αποζημιώσεις στους αγρότες.

3. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επιβίωση των αγροτών που επλήγησαν σημαντικά όλους τους προηγούμενους μήνες και το οποίο δεν μπορεί να αφορά μόνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

4. Αποκατάσταση των αγροτικών και κτηνοτροφικών υποδομών και δικτύων».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης – παρέμβασης του ΠΑΣΟΚ υπέρ του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας έχει ως εξής:  

«Κύριε Υπουργέ,

Η ύπαιθρος, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι το 2023 βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με μια σειρά ακραίων και δυσμενών καιρικών συνθηκών, που έχουν πλήξει καίρια την παραγωγή και τις υποδομές τους» αναφέρει σε πρόσφατη επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και σε εσάς η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) για τις ζημιές που έχουν πάθει οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα τους τελευταίους μήνες, λόγω των πυρκαγιών και των πλημμυρών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δυστυχώς, ολοένα και πιο συχνά όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες μιας καταστροφής, η οποία διαδέχεται την προηγούμενη. Ύστερα από μία καταστροφική περίοδο για την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας, όπου κάηκαν περισσότερα από 1.600.000 χιλιάδες στρέμματα γης ακολούθησε μια εξίσου καταστροφή με πλημμύρες και δύσκολα αναστρέψιμη και ανατάξιμη καταστροφή, κυρίως για τον Θεσσαλικό κάμπο.

Σύμφωνα με ειδικούς οι καταστροφές που προήλθαν στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, τον Βόλο, την Καρδίτσα και εν γένει την περιφέρεια της Θεσσαλίας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού είναι εξαιρετικά μεγάλες και το κόστος στην αγροτική παραγωγή θα ξεπεράσει το 1 δις. ευρώ.

Εκτός από το 23% της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της επόμενης ημέρας λόγω της απόθεσης αργίλων και λάσπης πάχους, τουλάχιστον μισού μέτρου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την καλλιέργεια του εδάφους για τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό της ζημιάς  που έχει υποστεί ανά περίπτωση.

Επειδή, όλα τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες πρέπει να επικοινωνηθούν υπεύθυνα και με συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης σε όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς. 

Επειδή, όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν κατά την άποψή μας στην ανάγκη να υπάρξουν οι εξής άμεσες ενέργειες :

– Ανασχεδιασμός των επιχειρησιακών σχεδίων.

– Αποζημιώσεις στους αγρότες.

– Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επιβίωση των αγροτών που επλήγησαν σημαντικά όλους τους προηγούμενους μήνες και το οποίο δεν μπορεί να αφορά μόνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ορθά προτείνει η ΕΘ.Ε.Α.Σ.

– Αποκατάσταση των αγροτικών και κτηνοτροφικών υποδομών και δικτύων.

Επειδή, όλα αυτά δεν θα πρέπει να γίνουν αποσπασματικά, ανά περιοχή. Αλλά συνολικά και δίκαια για κάθε ζημιά που έχει σημειωθεί από ακραία και δυσμενή καιρικά φαινόμενα, που έχουν πλήξει καίρια την παραγωγή και τις υποδομές σε όλη την επικράτεια.

Επειδή, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πρέπει να μείνουν στις περιοχές τους και να ξαναστήσουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες σε πιο ανθεκτικές βάσεις και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Είναι στις προθέσεις σας μια πιο ολιστική προσέγγιση, προκειμένου να υιοθετήσετε και να εφαρμόσετε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αποζημιώσεων στον πρωτογενή τομέα για όλες τις ζημιές του 2023, όπως σας προτείνει η ΕΘ.Ε.Α.Σ. και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, που με την εμπειρία τους και την σύγχρονη τεχνολογία μπορούν να συμβάλουν σε αυτό ;

2. Ποιο το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2023  έως σήμερα, πόσο καιρό θα μείνουν ακαλλιέργητες οι εκτάσεις που επλήγησαν και ποιο το ύψος της αποκατάστασης σε αποζημιώσεις και υποδομές που θα απαιτηθεί ;

3. Σε ποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες προβήκατε δεδομένου της γνωστοποίησης της έλευσης του ακραίου φαινομένου “Daniel” στη χώρα μας και σε ποιες μετά από αυτό και πότε, ώστε να υπάρξει η αναγκαία οικονομική και άλλη βοήθεια από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης;»

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταρακά Χριστίνα
Λιακούλη Ευαγγελία
Πάνας Απόστολος
Κατρίνης Μιχάλης
Μάντζος Δημήτριος
Αποστολάκη Έλενα – Μαρία
Αχμέτ Ιλχάν
Γερουλάνος Παύλος
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Γρηγοράκου Παναγιώτα
Δουδωνής Παναγιώτης
Καζάνη Αικατερίνη
Κουκουλόπουλος Παρασκευάς
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Μιχαηλίδης Σταύρος
Μουλκιώτης Γεώργιος
Μπαράν Μπουρχάν
Μπιάγκης Δημήτριος
Νικολαΐδης  Αναστάσιος
Παπανδρέου Γεώργιος
Παρασύρης Φραγκίσκος
Πουλάς Ανδρέας
Σπυριδάκη Αικατερίνη
Τσίμαρης Ιωάννης
Χνάρης Εμμανουήλ
Χρηστίδης Παύλος