Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Το μοιραίο χτύπημα του εκσκαφέα στον 24χρονο εργάτη στο Αγρίνιο καταγράφεται σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr

Παρότι οι διασώστες του Ε.ΚΑ.Β. έφτασαν γρήγορα, ο νεαρός άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Στο βίντεο του newsit.gr για το εργατικό δυστύχημα που συγκλόνισε το Αγρίνιο, φαίνεται ο εκσκαφέας να χτυπά τον 24χρονο με το πίσω μέρος όπου βρίσκονται τα βαρίδια του βαρέως μηχανήματος.

Δηλαδή, όπως τον χτύπησε αυτός ακουμπούσε στην κολώνα και με το στρίμωγμα τον σκότωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τού έσπασε τον θώρακα, τού τρύπησε πνεύμονα και καρδιά και ο άτυχος νέος πέθανε σε 4 λεπτά.

Τον 24χρονο, ο οποίος άφησε στο σημείο την τελευταία του πνοή, βρήκαν νεκρό οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έσπευσαν επί τόπου.

Το βίντεο με το τραγικό τέλος του 24χρονου:

Το απίστευτο, τραγικό παιχνίδι της μοίρας, εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα σε εργασίες αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου που εκτελούνταν από συνεργείο ανάδοχου εργολάβου στο Ρέμα Ρεμπελιά.

Ο 24χρονος, που ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά, παραλήφθηκε νεκρός από το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που όπως προαναφέραμε έφτασε στο σημείο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.

agriniotimes.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αγροτικός Τομέας αποτελεί το θεμέλιο λίθο της αναπτυξιακής διαδικασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και για αυτό πρέπει να μπει τέλος στις χαμένες ευκαιρίες της περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη.

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γαστούνη και στο Βαρθολομιό του Δήμου Πηνειού Ηλείας, το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Κώστας Καρπέτας επισκέφθηκε την περιοχή επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα» με υποψηφίους του συνδυασμού από την Π.Ε. Ηλείας. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του με τους κατοίκους της Γαστούνης και του Βαρθολομιού, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, ο κ. Καρπέτας υπογράμμισε ότι η Ηλεία αποτελεί κατ’ εξοχήν παράδειγμα εμπαιγμού από την περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη καθώς όλα τα έργα της περιοχής έχουν βαλτώσει.

«Για να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας, χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα που θα διασφαλίσουν την αναγέννηση της υπαίθρου μας και την αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα».

Η περιοδεία συνεχίζεται το απόγευμα του Σαββάτου με επισκέψεις σε Βασιλάκι, Κούμανι, Λάλα, Ολυμπία, Πλάτανο, Πελόπιο, ενώ την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Καρπέτας θα συνεχίσει τις επαφές του στην Ηλεία καθώς θα επισκεφθεί το πρωί τη Νέα Μανωλάδα, την Βάρδα και τα Λεχαινά, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις του συνδυασμού σε Νιοχώρι και Μυρσίνη.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 θα διεξαχθεί η προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Θέρμου, και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου, Σπύρου Κωνσταντάρα στους Θερμίους της Αθήνας στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL HOTEL (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στο Μεσολόγγι τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου.

Με την ιδιότητα του ως μέλος της «Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων» καθώς και της «Επιτροπής Αλιείας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δράξαμε της ευκαιρίας και θέσαμε δύο σημαντικά ζητήματα:

1.      Της χρόνιας περιβαλλοντικής και παραγωγικής υποβάθμισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και της αναγκαιότητας τα έργα των 19 εκατ. € που έχουν δημοπρατηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο «να πιάσουν τόπο» και να συμβάλουν θετικά στην επούλωση πληγών του παρελθόντος και στην ανάδειξη συνολικά του οικοσυστήματος.

2.      Της  προστασίας του πρωτογενούς τομέα και των παραγωγών της περιοχής μας – αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία – και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα, για τον οποίο έχει δημοσιοποιηθεί από την πλευρά μας συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεσμεύτηκε να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή τα δύο ζητήματα που προαναφέραμε, καθώς και να υπάρξει στενή συνεργασία μετά τις δημοτικές εκλογές για την προώθηση τους.

ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ –ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

Για μια Καλύτερη Ζωή στον τόπο μας!

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Εκπαιδευτικός - π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Τηλ. Επικοινωνίας 697 192 88 06

Στους ετεροδημότες της Αθήνας ετοιμάζεται να μιλήσει ο Κώστας Πιστιόλας, την ερχόμενη Δευτέρα (25/09), στις 19.30, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Οδός Πανεπιστημίου 52).

 

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχόμενες επαφές με σημαντικούς φορείς στο Δήμο Αγρινίου είχε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος  Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, πυκνώνοντας την επικοινωνία του με την τοπική αγορά και τους ανθρώπους της.

Αρχικά συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών –Φοροτεχνικών Επαγγελματιών προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για το μεγάλο βάρος που έχουν επωμιστεί τα τελευταία χρόνια σε όλη την οικονομική διαδικασία εντός της χώρας, όσο και την αποτύπωση της εμπορικής και επαγγελματικής δραστηριότητας όπως την αντιλαμβάνονται οι λογιστές στο σύνολό τους. Ο Κώστας Πιστιόλας τόνισε ότι οι Λογιστές και οι Φοροτεχνικοί του Αγρινίου θα είναι τα «μάτια και τα αυτιά» της αγοράς για τη δική του δημαρχιακή αρχή.

Η επόμενη συνάντηση του Κώστα Πιστιόλα και αντιπροσωπείας του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» ήταν με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου όπου τέθηκαν σε συζήτηση όλα όσα απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης και της περιφέρειάς της, καθώς και τρέχοντα ζητήματα όπως η ακρίβεια, οι αλλαγές στην φορολογική πολιτική, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που επηρεάζουν την κινητικότητα και την οικονομική δυνατότητα των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης, επηρεάζοντας στη συνέχεια το διαθέσιμο εισόδημα για την ίδια την αγορά.

Υπήρξε δέσμευση για συνέχιση των επαφών και την κοινή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα χρόνια προβλήματα της αγοράς του Αγρινίου, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα σε κάποιες περιοχές, η αναζωογόνηση των γειτονιών, τα κίνητρα που μπορεί να δώσει ο Δήμος με τη δημιουργία κλειστής δημοτικής αγοράς, την πάταξη του παραεμπορίου κ.α.

Η τρίτη κατά χρονική σειρά, εξίσου θεμελιώδους σημασίας, συνάντηση του Κώστα Πιστιόλα έγινε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία του προέδρου κ. Παναγιώτη Τσιρχριτζή και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του θεσμού. Εκεί ο Κώστας Πιστιόλας άκουσε προσεκτικά επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον επιμελητηριακό κόσμο του Αγρινίου αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας άλλωστε γνώση για τον θεσμό από την ενασχόλησή του κατά το παρελθόν.

Η εικόνα που εξέλαβε είναι πολλών δυνατοτήτων για τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και προβληματισμού για μια σειρά από ζητήματα που αποτελούν χρόνια τροχοπέδη στο «επιχειρείν». Κοινή συνισταμένη, σε κάθε περίπτωση, ήταν το γεγονός ότι ο Δήμος Αγρινίου οφείλει να παίξει πιο ενεργό και πιο καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να αναθερμάνουν την οικονομική ζωή της πόλης και των χωριών της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, ο Κώστας Πιστιόλας ετοιμάζεται για την ομιλία του στους ετεροδημότες της Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα (25/09), στις 19.30, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Οδός Πανεπιστημίου 52).

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ