Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στον e-EΦΚΑ ποσά, άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Εδώ η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα – μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και εδώ τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα.

Ειδικότερα στο φως της δημοσιότητας έρχονται φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν:

  • Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.
  • Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
  • Για τα φυσικά πρόσωπα στη λίστα θα αναγράφεται: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία και μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων.

Για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες δημοσιοποιούνται: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα των 36,72 και 120 δόσεων της ΑΑΔΕ έκλεισε στις 31 Ιουλίου 2023 και σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50.000 οφειλέτες της Εφορίας εντάχθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Σημειωτέον ότι μόνο για την αναβίωση των 36/72 δόσεων (χρέη πανδημίας) και των 120 δόσεων θα μπορούσαν να ενταχθούν 200.000 φορολογούμενοι.

Η πλειονότητα αφορά οφειλέτες πολλών ετών με χρέη εκατομμυρίων ευρώ σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία ουσιαστικά έχει «διαγράψει» ο εισπρακτικός μηχανισμός. Στις λίστες, όμως, υπάρχουν και νέα πρόσωπα που δεν προέβησαν στη ρύθμιση των χρεών τους από το 2020 μέχρι σήμερα.

Πάντως, ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση των οφειλών υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης, άρσης ή διαγραφής των δημοσιοποιούμενων στοιχείων, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αιτήσεως του φυσικού ή νομικού προσώπου.

Πηγή: Moneyreview

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακύρωσε την επίσκεψης της στο Αγρίνιο λόγω της έκτακτης επίσκεψης στον Βόλο.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 7/9 την πόλη του Βόλου, προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους και να τους μεταφέρει τη στήριξη του κόμματος, να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης, των εκτεταμένων καταστροφών και των αναγκών που υπάρχουν για παρεμβάσεις στήριξης και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Η ανάρτηση της:

αχτσιογλου 7 9 2023

sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

sinidisi.gr

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Group Σπύρου Πασχάλη, μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που σκοτώθηκε όταν τον έσπρωξαν κατά τον απόπλου του Blue Ηοrizon το βράδυ της Τρίτης.

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου». Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει «την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος».

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του 36χρονου Αντώνη «με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις» της.

Παράλληλα, η Attica Group ανακοίνωσε ότι ξεκινά «διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Group

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.

Καλλιθέα, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Πηγή: ptotothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Καρατομήσεις στο Λιμενικό Σώμα μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά.

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Συντάγματος και του άρθρου 118 του Κανονισμού της Βουλής, της πρότασης του Προέδρου της Βουλής: «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/ 24.6.1987) και Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/ 10.4.1997), όπως ισχύουν».

Θα ξεκινήσω με το περιστατικό που έγινε στον Πειραιά με τον 36χρονο. Εάν ήταν celebrity, αν ήταν επώνυμος, δεν θα τον έριχναν στη θάλασσα; Όχι. Αν ήταν ο πρωθυπουργός, κάποιος υπουργός, θα τον έριχναν στη θάλασσα; Όχι. Δίχως αξίες, δίχως όραμα, δίχως αλληλεγγύη, δίχως ανθρωπιά, δίχως Θεό ο άνθρωπος χάνει την ανθρωπιά του. Είναι θέμα παιδείας και αγωγής. Έχουμε χάσει το φιλότιμό μας. Όπως είχε πει ο Σεφέρης: «ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια». Με το «άνθρωπος στη θάλασσα» σταματά ένα ολόκληρο πλοίο για να τον μαζέψουν, φτάσαμε στο «ρίξτε τον στη θάλασσα» και να είναι παρόντες κι άλλοι, που έβλεπαν το περιστατικό και δεν έκαναν τίποτα.  Αυτό είναι απάνθρωπο! Σε αυτούς που το έκαναν αξίζει διαπόμπευση! Δώστε τώρα τα ονόματά τους στη δημοσιότητα! Γιατί δεν τα δίνετε;

Πάμε σε αυτόν τον κόσμο που στενεύει, που όπως είχε πει ο Σεφέρης «καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται».

Και πάμε στην κλιματική κρίση. Από το 2019 ο κος Μητσοτάκης μας μιλάει για την κλιματική κρίση. Αυτή η κλιματική κρίση, δηλ. οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα χιόνια, αντιμετωπίζονται μόνο με ανεμογεννήτριες!

Η Θεσσαλία πέθανε κύριοι. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες. Οι άνθρωποι σε όλη την περιοχή είναι σε κατάσταση απελπισίας. Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι έχει γίνει στην περιοχή. Άνθρωποι είναι ανεβασμένοι στις στέγες σπιτιών και βλέπουν τον τόπο τους να πνίγεται. Αυτά δεν λύνονται με ανεμογεννήτριες. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το κακό.

Στην Β. Εύβοια οι Ροβιές πλημμύρισαν. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Και στον Βόλο δεν φροντίσατε να γίνουν υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα σε περιαστικές περιοχές ρέματα. Οι αγωγοί ομβρίων υδάτων έχουν σχεδιαστεί από το 1950! Εν τω μεταξύ, το Πήλιο κάηκε, η Αγχίαλος κάηκε. Ο Βόλος είχε ξανα-πλημμυρίσει το 1955. Και πάλι τα ίδια έχουμε σήμερα! Αλλά γι’ αυτό φταίτε όλοι! Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα.

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο εδώ μέσα, όλα τα κόμματα, για την χώρα. Πραγματικά τι είναι αυτό που θέλετε; Θέλετε να βλέπετε του ανθρώπους να μετακινούνται με βάρκες; Χθες πλημμύρισε η Βασιλίσσης Σοφίας και μια γυναίκα την έπαιρναν τα νερά. Το πρωί ο κος Μπακογιάννης μας είπε ότι έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα και το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας έγινε παραθαλάσσιο.

Στην Μαγνησία καταστράφηκαν οι πηγές. Οι άνθρωποι δεν έχουν νερό, όχι για να πλυθούν, ούτε για να πιούν. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει.  

Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια εδώ μέσα. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά όταν οι άλλοι επιχειρούν να προσβάλουν τη νοημοσύνη μου, οφείλω να αμυνθώ. Όταν ο πρωθυπουργός περνά τις κόκκινες γραμμές δεν υπάρχει εδώ μέσα καμμία παρέμβαση. Δεν μιλά κανείς. Την προηγούμενη φορά, ο πρωθυπουργός πήρε παρανόμως το λόγο, μας λοιδώρησε, μίλησε για σαχλαμάρες και εσείς κε Τασούλα δεν είπατε τίποτα, και μετά έφυγε τρέχοντας.

Και πάμε στα τετριμμένα. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους Έλληνες και να αδιαφορείτε γι’ αυτούς. Τα μισά χρήματα να δίνατε για έργα υποδομής και για προστασία από τις φωτιές και τις πλημμύρες, από όσα είχατε δώσει για την εκστρατεία του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», σήμερα δεν θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Και ρωτώ σήμερα, πόσα αντιπλημμυρικά έργα κάνατε στην Θεσσαλία, και μου απαντούν δεν κάναμε γιατί δεν είχαμε χρήματα! Και κολλάτε στην κλιματική κρίση. Μα οι φωτιές και οι πλημμύρες δεν αντιμετωπίζονται με τις ανεμογεννήτριες που θέλετε να στήσετε.

Σε αυτό το κράτος ζούμε από τύχη. Και το λέω γιατί έχω μια ερώτηση: ισχύει ότι χθες το βράδυ έσπασαν το φράγμα για να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα και τελικά πλημμύρισαν όλα τα γύρω χωριά, τα οποία δεν είχαν ειδοποιηθεί ποτέ γι’ αυτή την εξέλιξη; Αναχώματα, λοιπόν, δεν έγιναν σωστά στον Παλαμά, γι’ αυτό έχουμε τώρα αυτό το χάλι.

Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός μίλησε εδώ στην βουλή, αλλά δεν είπε τίποτα για προστασία από τις καταστροφές, για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, για αντιπλημμυρικά έργα. Μίλησε μόνο για την αποζημίωση των πληγέντων και για αναδάσωση.

Χθες, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και μηνυμάτων από το 112, πραγματοποιήθηκε η συναυλία των IMAGINE DRAGONS στο ΟΑΚΑ! Οι διοργανωτές για να μην ακυρώσουν τη συναυλία, όταν ξεσπούσε καταιγίδα μετακινούσαν τον κόσμο στο υπόστεγο. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και παιδιά 10 έως 18 ετών! Γιατί δεν τους μάζεψε αυτούς η αστυνομία; Γιατί δεν τους πήγαν στον εισαγγελέα; Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε λοιπόν;

Η κυβέρνησή σας τελειώνει! Και αν δεν το καταλάβατε, ακούστε τι είπε ο πραίτορας της δημοκρατίας Α.Πορτοσάλτε, που μίλησε για ξεχαρβάλωμα. Σας διαβάζω τι είπε:

«Πρέπει να μπει τέλος στο ξεχαρβάλωμα. Έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα. Και έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο 2μηνο η κυβέρνηση τα έχει χαμένα.… Αντιλαμβάνομαι ότι ο κος πρωθυπουργός έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του αλλού. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος πρέπει να το αναλάβει αυτό το πράγμα, το να αντιμετωπίσει το ξεχαρβάλωμα. Έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα.…. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έδωσε το 41% σε δύο θριάμβους του Κυριάκου Μητσοτάκη και με διαφορά 20 μονάδων κατακέφαλα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατί η κοινωνία είπε: «Μητσοτάκη, εσύ θα στρώσεις την καθημερινότητα». Δεν το έχουμε δει ακόμα. Η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε μία κατάσταση εδώ και καιρό. Τα έχει χαμένα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά. Δεν μπορεί ο κος Μητσοτάκης, έχει άλλα ενδιαφέροντα; Είναι προσανατολισμένο το ενδιαφέρον του στα ελληνοτουρκικά ή σε άλλα διεθνή θέματα; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση, να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι, που βλέπουμε γύρω μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τη λειτουργιά με κανόνες και να πειθαρχήσουμε όλοι. Θέλει πανστρατιά».

Αυτά είπε ο Πορτοσάλτε. Όταν όμως σας τα είπα εγώ από το βήμα της Βουλής εσείς παρεξηγηθήκατε. Σας καλώ να κάνετε το καλύτερο για την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί. Οι υπουργοί σας δεν μπορούν. Για μια φορά κάντε το χρέος πράξη!

Πάμε και στον κο Τασούλα και την τροποποίηση του κανονισμού….

Η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο της εξουσίας. Όμως κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή δεν θεωρεί τίποτα πιο σκόπιμο από το δικό της συμφέρον. Κε Τασούλα, δεν είστε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είστε πρόεδρος της Βουλής. Αντιλαμβάνομαι ότι τρέφετε μια λαγνεία για τη ΝΔ, όμως αυτό που πάτε να κάνετε, να γίνετε τροχονόμος των βουλευτών, είναι ό,τι χειρότερο για τη δημοκρατία.   

Και εδώ θα πω ότι αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δωσ’ του εξουσία. Και ρωτώ, τι σημαίνει «αντι-κοινοβουλευτική συμπεριφορά»; Γιατί δεν είναι αντι-κοινοβουλευτική συμπεριφορά το να ψεύδεται ο πρωθυπουργός, να παίρνει το λόγο όποτε θέλει, να προσβάλει πολιτικούς αρχηγούς και να φεύγει; Πείτε μας εσείς πώς ακριβώς ορίζετε την αντι-κοινοβουλευτική συμπεριφορά.  

Χθες πραγματικά λυπήθηκα για το ελληνικό κοινοβούλιο, όταν είδα στον Άρειο Πάγο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου να κουβαλάει την τσάντα εφοπλιστή σε δίκη! Πήγαινε σαν τον γερολαδά. Ο εφοπλιστής είχε παραπεμφθεί επειδή είχε καταπατήσει ακίνητα του δημοσίου. Και άλλος βουλευτής της ΝΔ ήταν ο συνήγορος υπεράσπισής του!!

Αντιλαμβάνομαι ότι ενοχλεί την εξουσία το γεγονός ότι τα λέω αυτά. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε οι μόνοι που μιλάμε εδώ, γιατί δεν έχουμε σχέσεις με εφοπλιστές. Γιατί δεν εξαρτώμαστε από κανέναν ολιγάρχη. Ξέρουμε ότι είμαστε επικίνδυνοι για το σύστημά σας και κυρίως για την κυβέρνηση. Όπως λέει ο Βολταίρος, «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η κυβέρνηση έχει άδικο». Μας πολεμάτε με πολύ άκομψο τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να μας βάλετε φίμωτρο. Το φίμωτρο να το βάλετε στα κατοικίδιά σας.  

Ένα ολοκληρωμένο τηλεμετρικό σύστημα παρακολούθησης της ορθής λειτουργίας εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας ξεκινάει από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της λειτουργίας ΕΕΛ, με μειωμένο κόστος και κόπο. Δίνεται επίσης η ευχέρεια συνεχούς παρακολούθησης τόσο των παραμέτρων που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία όσο και άλλων φυσικοχημικών κα βιοχημικών παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού και παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επαναχρησιμοποίηση του ή τη διάθεσή του σε επιφανειακό αποδέκτη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία έγινε δεκτή πριν λίγες ημέρες ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Λάμπρου Δημητρογιάννη, αναμένεται να βοηθήσει τους Δήμους στην καλύτερη και εγκυρότερη παρακολούθηση και έλεγχο της επεξεργασίας λυμάτων, στην έγκαιρη ενημέρωση  για  πρόληψη και γρήγορη επέμβαση με διορθωτικές ενέργειες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης,  αλλά και στην λήψη άμεσων ενεργειών σε περιπτώσεις ρύπανσης των υδάτων. Επίσης μειώνονται οι χρονοβόρες διαδικασίες και εξοικονομούνται πόροι, καθώς εξαλείφονται οι παραδοσιακές συμβατικές μέθοδοι.  Στις περιπτώσεις δε που απαιτείται συνεχής παρακολούθηση ή επανάληψη των μετρήσεων, το κόστος αυξάνεται σημαντικά ενώ η διαδικασία λήψης αποφάσεων επηρεάζεται άμεσα από τους χρόνους εκτέλεσης των συμβατικών δειγματοληπτικών μετρήσεων.

Παράλληλα, η  χρήση έξυπνων τεχνολογιών αποτελεί μία στρατηγική επιλογή που συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης υδάτων και λυμάτων. Προσφέρει δε, αυτοματοποίηση των μετρήσεων φυσικοχημικών και οργανικών παραμέτρων -χωρίς απαίτηση πρότερης κατεργασίας των δειγμάτων (in situ, non-destructive methods)- με έξυπνες τεχνολογίες ΙοΤ για την αποθήκευση και μετάδοση της πληροφορίας μέσω συστημάτων cloud και αυξάνει σημαντικά την τεχνική ικανότητα της ΠΔΕ να ασκεί τις σχετικές ελεγκτικές της αρμοδιότητες αλλά και την ετοιμότητά της να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ένα εποπτικό σύστημα για ποιοτικές παραμέτρους επεξεργασμένων λυμάτων μπορεί να εγκατασταθεί στην τελική φάση κάθε βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, πριν την παροχέτευση του νερού στον τελικό αποδέκτη, δίνοντας κάθε στιγμή ασφαλή αποτελέσματα και αυξάνοντας την αποτελεσματική και ασφαλή διαχείριση των αστικών και βιομηχανικών λυμάτων και συμβάλλοντας συνεπώς την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι αρχικοί Δήμοι, στους οποίους πρόκειται να εφαρμοστεί το νέο σύστημα παρακολούθησης θα είναι οι Δήμοι Αγρινίου και Αιγίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλοι, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και επιλογών.

«Συνεχίζουμε να προασπίζουμε ως Περιφέρεια την Ποιότητα Ζωής των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Σε μια εποχή που το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η καθημερινότητα των πολιτών είναι άμεσα συνυφασμένες έννοιες, εφαρμόζουμε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας των εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων, με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονομώντας πόρους για τους Δήμους. Αποτελούσε και αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα  η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και η προστασία της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» ανέφερε ο κ. Δημητρογιάννης.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίνουμε, σήμερα, στην δημοσιότητα την λίστα με τους 73 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού μας.

Συνδημότες μας με εμπειρία και γνώση, από κάθε γωνιά του Δήμου μας, από όλες τις επαγγελματικές τάξεις, έτοιμοι και αποφασισμένοι να εργαστούμε συλλογικά, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, για να πάμε το Δήμο μας εκεί που του αξίζει. 

Όλοι μαζί,αποφασιστικά, γιατί δεν χωρούν πισωγυρίσματα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΟ

Α/Α

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

1

Αηδονόπουλος Νικόλαος

Χρήστος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

2

Αθανασά – Πρέντζα Κατερίνα

Ευστάθιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

3

Αλεξανδρή - Χαλιμούρδα Αγλαΐα

Απόστολος

Νοσηλεύτρια

4

Αλεξόπουλος Γεράσιμος

Ανδρέας

Ιδιωτικός Υπάλληλος

5

Αρέτα-Καλογεροπούλου Κων/να

Σπυρίδων

Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων

6

Βαγενάς Δημήτρης

Νικόλαος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

7

Βαλασωτήρης Παναγιώτης

Γεώργιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

8

Βλαχογιάννης Χρήστος

Κων/νος

Καθηγητής Μουσικής

9

Βλάχος Ιωάννης

Παναγιώτης 

Πτυχιούχος Πληροφορικής

& Οικονομίας

10

Βούρβαχης Ασημάκης

Σπυρίδων

Ελεύθερος Επαγγελματίας

11

Γατσώρης Ευστάθιος

Ελευθέριος

Υπάλληλος ΕΛΤΑ

12

Γεωργίου - Τσαμαδιά Βασιλική (Βίκη)

Χρήστος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

13

Γιάτσης Παναγιώτης

Αθανάσιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

14

Γκόπο  -Κοντογιάννη Μαρία-Βιολέτα

Σωτήρ

Ιδιωτικός Υπάλληλος

15

Γκρέκας Κων/νος

Γεώργιος

Πρόεδρος Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αιτωλικού «Ο Προφήτης Ηλίας»

16

Γράβαλου Φωτεινή

Παναγιώτης

Χειρουργός Οδοντίατρος

17

Δακαλάκης Λευτέρης

Ιωάννης

Σκηνοθέτης

18

Δρόσος Κων/νος

Απόστολος

Επαγγελματίας Αγρότης

19

Ζαβιτσανάκης Γιάννης

Δημήτριος

Σπηλαιολόγος

20

Ζαντές Παναγιώτης

Θεόδωρος

Πολιτικός Μηχανικός

21

Ζωγράφος Αθανάσιος

Δημήτριος

Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

22

Ηλιόπουλος Παναγιώτης

Αθανάσιος

Επαγγελματίας Αγρότης

23

Καϊταντζής Νικόλαος

Ιωάννης

Ιδιωτικός Υπάλληλος

24

Κάκκος Μπάμπης

Αχχιλέας

Μηχανικός Βουλκανιζατέρ

25

Κανιού Ιωάννα

Ανδρέας

 Φιλόλογος

26

Καντούνη - Μυλωνά Θεοδώρα

Επαμεινώνδας

Αγρότης

27

Καραβιάς Ιωάννης

Θεμιστοκλής 

Επιμελητής εργασιών ξενοδοχειακών μονάδων

28

Καραγιάννης Θωμάς

Απόστολος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

29

Καραντζογιάννης Γεράσιμος

Ιωάννης 

Ιατρός-Ειδικός Παθολόγος

30

Καραπαναγιώτη Παναγιώτα

Γεώργιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

31

Καρβέλη Ελένη

Κων/νος

Τελειόφοιτος Νομικής Σχολής

32

Κολοζάκη Όλγα

Γεράσιμος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

33

Κοντογιάννης Κυρήκος-Κυριάκος

Πολυνίκης

Ιδιωτικός Υπάλληλος

34

Κοντοδήμα Χριστίνα - Μαρία

Παναγιώτης

Μαθηματικός

35

Κόντου Ευθυμία (Έφη)

Ιωάννης

Ιδιωτικός Υπάλληλος

36

Κουλούρη Αικατερίνη

Γεράσιμος

Οικιακά

37

Κωνσταντακοπούλου Σπυριδούλα (Πέπη)

Ιωάννης 

Εκπαιδευτικός-Δημοσιογράφος

38

Κωνσταντίνου - Μπαλτά Αντιγόνη

Γεώργιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

39

Κωστόπουλος Γεώργιος

Ανδρέας

Στρατηγός ε.α. Ελλ. Αστυνομίας

40

Λύρος Δημήτριος

Χρήστος  

Ιδιωτικός Υπάλληλος

41

Λύρος Χρήστος

Άγγελος

Επαγγελματίας Αγρότης

42

Μακρής Σπυρίδων

Νικόλαος

Επαγγελματίας Αγρότης

43

Μακρυγιάννης Νικόλαος

Κων/νος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

44

Μανίκας Γεώργιος

Δημήτριος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

45

Ματσάγγας Χρήστος

Αθανάσιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

46

Μιμμή Γεωργία

Παναγιώτης

Σεφ - Ιδιωτικός Υπάλληλος

47

Μούγιας Σταύρος

Ιωάννης

Ελεύθερος Επαγγελματίας

48

Μπάκα - Νταλακώστα Κατερίνα

Χρήστος

Πτυχιούχος Πληροφορικής

49

Μπελέκος Κων/νος

Ανδρέας

Γεωπόνος

50

Μυλωνά - Καντούνη Δώρα

Επαμεινώνδας

Επαγγελματίας αγρότισσα

51

Ντέκας Κων/νος

Χρήστος 

Πυροσβέστης

52

Ντρούκας Χρήστος

Ανδρέας

Επαγγελματίας Οδηγός

53

Ξηρός Χρήστος

Πέτρος 

Μηχανολόγος

54

Παλιάτσας Δημήτρης

Νικόλαος 

Ελεύθερος Επαγγελματίας

55

Πανόπουλος Ευάγγελος

Αθανάσιος

Πυροσβέστης

56

Παπαδόπουλος Κων/νος

Απόστολος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

57

Πατούλιας Νικόλαος

Αναστάσιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

58

Πιέρρος Νικόλαος

Θεόδωρος

Επαγγελματίας Αγρότης

59

Πλακίδα - Κατσένιου Αριστέα

Νικόλαος

Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια Υγείας & Στέλεχος

του Ερυθρού Σταυρού

60

Πλεξίδα Ευγενία

Δημήτριος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

61

Ρόμπολας Κων/νος

Ευάγγελος 

Καθηγητής Θεολόγος

62

Σαββίδη - Καβάγια Θεοδώρα

Δημήτριος

Αισθητικός-Αγιογράφος

63

Σαλαγιάννη Ειρήνη

Παντελής

Νοσηλεύτρια

64

Σαλαγιάννης Παντελής

Στέφανος

Επαγγελματίας Αγρότης

65

Σκαρμούτσος Αναστάσιος

Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος -Εκπαιδευτικός

66

Σούγιας Φώτης

Δημήτριος

Έμπορος

67

Σπανοπούλου Καλλιόπη

Γεώργιος

Δημόσιος Υπάλληλος

68

Τζίλιος Σπύρος

Γεράσιμος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

69

Τσαφώνιας Κων/νος

Ανδρέας 

Σεφ-Ιδιωτικός Υπάλληλος

70

Τσιλιπάνος Κων/νος

Γεώργιος 

Πτυχιούχος Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

71

Χαλιμούρδας Αθανάσιος

Ανδρέας

Επαγγελματίας Αγρότης

72

Χρήστου Μάρκος

Διονύσιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

73

Ψαθάς Σωτήρης

Αλέξιος

Δημόσιος Υπάλληλος

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

0 Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος σας προσκαλεί στα εγκαίνια τον εκλοyικού κέντρου του συνδυασμού μας στο Μεσολόγγι επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 'Ωρα 19:30.

 

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Προς αναβολή φαίνεται πως οδεύει η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι πλημμύρες και οι τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία αλλάζουν άρδην τον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, το κεντρικό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να μην γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο και η συνακόλουθη συνέντευξη Τύπου και αυτή να επαναπρογραμματιστεί για τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στις 11 στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή που έχει συντελεστεί. Ήδη έχει αναβληθεί η αυριανή επίσκεψη που προγραμμάτιζε ο κ. Μητσοτάκης στον Έβρο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών.

sinidisi.gr



Σελίδα 1 από 2