Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σκουρλέτης σχολιάζει την… ανανέωση Κασσελάκη με Πολάκη και Αποστολάκη, ο Βαρεμένος βλέπει διάσπαση και η Αυγέρη «απειλεί» με τα όργανα του κόμματος

Δεν λέει να κοπάσει η αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς τρίτο εικοσιτετράωρο μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην Προεδρία του κόμματος και τα πνεύματα οξύνονται, αντί να κοπάσουν οι όποιες αντιδράσεις. Με αμείωτο ρυθμό εξακολουθούν οι βολές από πλευράς της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που το δρόμο της… εθελουσίας εξόδου δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς στελέχη κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, στους αντιφρονούντες.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Νίκου Φίλη και άλλων, ιδρυτικών στελεχών, που έκαναν λόγο για «Πέπε Γκρίλο» και «ύφος Τραμπ», «ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής» δήλωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, προσθέτοντας πως «κανείς δεν είναι με το ζόρι στην πολιτική. Ειδικά στα δημοκρατικά ελεύθερα κόμματα. Τα κόμματα είναι ανοιχτοί οργανισμοί. Για το αν θα διαγραφούν είναι απόφαση των οργάνων».

Από πλευράς του, ο πρώην ύπουργός, Πάνος Σκουρλέτης που ανήκει στην τάση «Ομπρέλα» σχολίασε πως ο Κασσελάκης είναι το «κερασάκι στην τούρτα», διερωτώμενος ταυτόχρονα «πόσο φρέσκοι είναι Πολάκης, Αποστολάκης και Νίκος Παππάς;». Σύμφωνα με τον πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «λειτούργησε αντικαταστατικά ο Κασσελάκης, έξω από τους κανόνες μας», υπογραμμίζοντας ο ίδιος την ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβληματισμένη εμφανίστηκε και η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστόπουλου, δηλώνοντας σήμερα πως «το μεγάλο ερώτημα. Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πώς έγινε. Γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι το νέο. (…)». «Όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Μπροστά σε αυτήν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, για να προσθέσει πως «οι τάσεις είναι υγεία, άλλο όμως η φράξια και άλλο η τάση». Σημειωτέον ότι ο κ. Μαμουλάκης είχε υποστηρίξει στον πρώτο γύρο τον κ. Τσακαλώτο, για να ταχθεί στον δεύτερο γύρο υπέρ του κ. Κασσελάκη, ενώ φέρεται ως ένα από τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν σε κοινοβουλευτικό ρόλο.

Για το ενδεχόμενο των αποχωρήσεων, «στο μέλλον δεν αποκλείω τίποτα. Και εξαρτάται από τον νέο πρόεδρο γιατί κάποιοι μπορεί και να θέλουν να φύγουν», απάντησε από πλευράς του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος, όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της διάσπασης.

Πάντως, βέλη κατά της απόφασης του Γρηγόρη Γεροτζιάφα να μείνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε, με μακροσκελή του ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης. Σε αυτήν, ο κ. Πολάκης κατηγορεί τον κ. Γεροτζιάφα για τη συμβολή του στην «καταστροφική διαχείριση της πανδημιας από τη ΝΔ», καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που «με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκινηδες και Βασιλακοπουλους όπως και το Μητσοτακη!», όπως αναφέρει.

Από πλευράς του, ο βουλευτης, Πέτρος Παππάς, ο οποίος έχει ταχθεί από τους πρώτους στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη παρατήρησε πως «κάποια λίγα στελέχη θεωρούν ότι μπορεί να μην τους χωράει αυτό το εγχείρημα και να μην μπορούν να συνεχίσουν. Θεωρούν ότι δεν τους αφορά η διαδικασία αναδιοργάνωσης της σύγχρονης Αριστεράς». «Αν θεωρούν ότι δεν τους αφορά, θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν. Δεν θα είναι πολλοί αριθμητικά» πρόσθεσε, για να καταλήξει πως «όποιος θέλει, συνεχίζει στο δρόμο που επέλεξε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, «άκουσα τον κύριο Παππά από το Κιλκίς να λέει ότι ο κ. Φίλης έθεσε τον εαυτόν του εκτός κόμματος. Άκουσα τον κύριο Νίκο Παππά να λέει ότι μακριά από μένα η αντίληψη ότι εργαλειοποιεί την Αριστερά» παρατήρησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, για να προσθέσει πως «οπότε, με αυτή την έννοια περιμένω τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ σε όλη την προεκλογική διαδικασία, παρά την πίεση, πώς εννοεί κατ’αρχάς το κόμμα, πώς το συνέδριό του, τα όργανά του, την ιστορία του, τους θεσμούς του και ούτω καθεξής».

Η σέλφι… των πρώην

Εν τω μεταξύ, τα σενάρια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φούντωσε η φωτογραφία του Πάνου Καμμένου στα κοινωνικά δίκτυα με τον εξ’ απορρήτων του Στέφανου Κασσελάκη, βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελο Αποστολακη, δηλαδή η κοινή εμφάνιση των δυο πρώην Υπουργών Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, με επίδικο την εξόντωση των «τρωκτικών σε βαπόρι».

«ΑΦΟΥΜΙΓΚΕΙΣΟΝ : Ναυτική ορολογία εξολόθρευσης τρωκτικών σε βαπόρι με σφράγισμα πορτών, φιλιστρινιών, λοιπών οπών, με χρήση χημικού καπνογόνου. Δεν θα το βρείτε στο Google εφαρμόζεται ενίοτε πλέον των πλοίων σε πολιτικούς σχηματισμούς από έμπειρους Ναυτικούς», ήταν η ανάρτηση του κ. Καμμένου, σε συνέχεια της δημοσίευσης της φωτογραφίας του με τον Ναύαρχο, πυροδοτώντας ποικίλους συνειρμούς για τις προσεχείς εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Γεωργία Σαδάναprotothema.gr

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 8.30 μμ στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού

Ένα ξεχωριστό κάλεσμα απευθύνει ο συνδυασμός του Δημήτρη Τραπεζιώτη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ- ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς πέρα από τις καθιερωμένες ομιλίες, τις τελετές εγκαινίων και τις διάφορες εκδηλώσεις των ημερών ο συνδυασμός αποφάσισε να συνδυάσει την ομιλία του επικεφαλής του, με μια μουσική βραδιά από ένα τοπικό μουσικό σχήμα της πόλης, δίνοντας έτσι συμβολικά ένα μήνυμα για την άσκηση μιας δημοτικής πολιτικής που θα αναδεικνύει την τοπική πολιτιστική δημιουργία και την δημιουργική έκφραση των νέων.

«Σας καλούμε όλες και όλους στην γιορτή του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, όπου θα πραγματοποίησει ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Δημήτρης Τραπεζιώτης και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά από μουσικό σχήμα της πόλης μας.

Παρασκευή 29/09 και ώρα 8.30 μμ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, στο εκλογικό μας κέντρο, στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών στο κέντρο του Βόλου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Elias που πλήττει την περιοχή.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην πόλη του Βόλου για απεγκλωβσιμούς πολιτών, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εγκλωβισμένη είναι η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Βόλο. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει με σφοδρότητα το κέντρο του πόλης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο taxydromos.gr, ολόκληρος σχεδόν ο Βόλος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Με την τάση της ηλεκτροδότησης για πολλή ώρα να «τρεμοπαίζει» σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, έγινε ολική διακοπή λίγο μετά τις 20:30.

Δείτε βίντεο του Independent νωρίτερα από το Βόλο

Δραματικό μήνυμα Μπέου για την κακοκαιρία στον Βόλο: Χειρότερη από τον Daniel
Ο δήμαρχος Βόλου, σε μήνυμά του μέσα από το αυτοκίνητο, ενώ η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είπε ότι τα φαινόμενα είναι πιο σφοδρά από εκείνα της κακοκαιρίας Daniel και κάλεσε τους πολίτες να ανέβουν σε ψηλούς ορόφους για να προστατευθούν.

Στο μήνυμά του ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. -Κλειστά σχολεία αύριο και μεθαύριο

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Από το Γραφείο Τύπου τού Συνδυασμού "Ανάπτυξη για όλους" ανακοινώνεται το πρόγραμμα των Κεντρικών Ομιλιών τού επί κεφαλής του Συνδυασμού, υποψηφίου Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάση Λύρου.

  • ΑΙΤΩΛΙΚΟ (κεντρική πλατεία) - Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023 - ώρα 19:30
  • ΚΑΤΟΧΗ (κεντρική πλατεία) - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 - ώρα 19:30
  • ΝΕΟΧΩΡΙ (μεγάλη πλατεία) - Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 - ώρα 19:30
  • ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (πλατεία 5 Πρωθυπουργών) - Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 - ώρα 19:30
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 25/09/2023

Του:     Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣΤον κ. Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πλημμυρών και την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή της Δαφνοζωνάρας στην Αιτωλοακαρνανία»

Κύριε Υπουργέ,

Δεχθήκαμε πρόσφατα έντονες διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοιλάδας Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία για τις ζημιές που προκλήθηκαν, εξ’ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων πλημμύρας στο προστατευόμενο μνημείο νεότερου πολιτισμού στην περιοχή, που είναι η Πετρογέφυρα Αυλακίου - Καταφυλλίου, καθώς και στις παρόχθιες στον ποταμό Αχελώο αγροτικές ιδιοκτησίες και υποδομές. Οι εκπρόσωποι του ανωτέρω συλλόγου μας αναφέρουν ότι πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, τα τελευταία δεκατρία χρόνια, επαναλαμβάνονται με κάθε μεγάλη βροχή στις περιοχές του Αχελώου πάνω από το φράγμα Δαφνοζωνάρας, όπου υπάρχει και η ανωτέρω γέφυρα. Χωριά, δε, όπως το Αρδάνοβο του Δήμου Αργιθέας του Ν. Καρδίτσας, σε κάθε πλημμύρα, ουσιαστικά αποκλείονται, όπως παρατηρούν οι ανωτέρω, αφού ο παρόχθιος δρόμος και το γεφύρι Αυλακίου που τους συνδέει κατακλύζονται από τα πλημμυρισμένα νερά του Αχελώου. Η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για όλη αυτή την κατάσταση ξεχειλίζει, όπως μας δηλώνουν οι παραπάνω διαμαρτυρόμενοι, αφού σε κάθε έντονη βροχόπτωση οι ευαισθητοποιημένοι εξ’ αυτών τρέχουν στο ως άνω γεφύρι, αγωνιώντας για την τύχη του. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει πάγια και το γεφύρι Τέμπλας στην περιοχή, ενώ οι καταστροφές στα παραποτάμια αγροκτήματα για άλλη μια φορά μας καταγγέλλεται ότι ήταν ολοκληρωτικές.

Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοιλάδας Αχελώου μας τονίζουν

ότι όλες οι παραπάνω καταστροφές συμβαίνουν μετά την κατασκευή και τη λειτουργία του τοπικού φράγματος Δαφνοζωνάρα. Καταγγέλλουν, περεταίρω, ότι οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές της περιοχής, οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και τα αρμόδια Υπουργεία, με διάφορα προσχήματα τάσσονται με το μέρος του «αναδόχου» κατασκευαστή του φράγματος Δαφνοζωνάρας, όταν ακούν σχετικές διαμαρτυρίες, χωρίς να αναζητούν λύσεις διευθετήσεων προς αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούνται από τη συμμετοχή της κακής λειτουργίας του ως άνω φράγματος στις αρνητικές συνθήκες που διευκολύνουν την πλημμύρα στην περιοχή τους κατά τις έντονες βροχοπτώσεις. Εμμέσως πλην σαφώς, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοιλάδας Αχελώου θεωρούν ότι η παρουσία του ανωτέρω φράγματος στην περιοχή τους και ο άστοχος, μη ορθά προγραμματισμένος χειρισμός από τον αρμόδιο Φορέα - χειριστή του μηχανισμού έμφραξης και απόφραξης των υδάτινων όγκων που το εν λόγω συγκρατεί, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων, συνέτεινε στον κατακλυσμό από τεράστιους όγκους νερού του Αχελώου ποταμού, επί του οποίου βρίσκεται το μνημείο νεότερου πολιτισμού της Πετρογέφυρας Αυλακίου - Καταφυλλίου. Αν και η περιοχή δεν είχε τον όγκο βροχών της Θεσσαλίας, κατά τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι ανωτέρω εκπρόσωποι του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοιλάδας

Αχελώου κρίνουν ότι το ποτάμι στο συγκεκριμένο σημείο υπερχείλισε, εξ’ αιτίας αυτής της πάγιας αβλεψίας και κάλυψε το ως άνω ιστορικό γεφύρι, ως μη όφειλε, ενώ το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν θα φανεί αργότερα.

Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοιλάδας Αχελώου, με βάση όλα τα προηγούμενα, αιτούνται από όλες τις αρμόδιες για το ζήτημα της παρούσας αρχές, κατεξοχήν, δε, από την αρμόδια κεντρική πολιτική ηγεσία, να υποχρεώσουν, άμεσα, τον εργολάβο διαχειριστή του τοπικού φράγματος να «ανοίγει» το φράγμα τόσο, όσο είναι αναγκαίο, κάθε φορά, για την αποφυγή πλημμυρών και καταστροφών, να ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι και καταγραφές για το μέγεθος των καταστροφών στην περιοχή τους και να δρομολογηθεί η αποκατάστασή τους, να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν έλεγχοι σε βάθος, σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και τον επηρεασμό τους από τη μη ορθή λειτουργία του φράγματος της Δαφνοζωνάρας, ενώ κρίνουν απόλυτα αναγκαίο, μετά τους σχετικούς ελέγχους, να αποφασισθούν και να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι καταστροφές από πλημμύρες, λόγω υπερχείλισης του Αχελώου στην περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Θα υποχρεώσετε τον κατασκευαστή εργολάβο – διαχειριστή του φράγματος Δαφνοζωνάρας στην Αιτωλοακαρνανία να προγραμματίσει το άνοιγμα του εν λόγω φράγματος τόσο όσο είναι αναγκαίο κάθε φορά για την αποφυγή πλημμυρών και καταστροφών;
  1. Θα λάβετε την πρόνοια να ξεκινήσουν, άμεσα, έλεγχοι και καταγραφές για το μέγεθος των καταστροφών στην περιοχή της Δαφνοζωνάρας στην Αιτωλοακαρνανία και να δρομολογηθεί η αμεσότερη δυνατή αποκατάστασή τους;
  1. Θα δώσετε, στο εύρος της δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, τις απαραίτητες εντολές να υλοποιηθούν έλεγχοι σε βάθος, σχετικά με την υπαιτιότητα της μη ορθής λειτουργίας του φράγματος Δαφνοζωνάρας στην Αιτωλοακαρνανία, για τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή; Αν ναι, μετά τους σχετικούς ελέγχους, θα λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι καταστροφές από πλημμύρα, εξ’ αιτίας των αβλεψιών που θα διαπιστώσουν τα πορίσματα των προτεινόμενων ελέγχων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα, τελευταία της προεκλογικής περιόδου, επιλέγει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για την πρώτη επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο.

Χωρίς ακόμη να είναι οριστικοποιημένο, φαίνεται πως το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη επιλέγει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, 4 ή 5 Οκτωβρίου, για να έρθει να δώσει την τελική ώθηση στις υποψηφιότητες των κυρίων Καρπέτα για την Περιφέρεια και Τραπεζιώτη για τον Δήμο Αγρινίου.

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα πρόκειται για μια εκδήλωση με αμιγώς προεκλογικό χαρακτήρα ή θα έχει και χαρακτηριστικά για την γνωριμία των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ενδιαφέρουσα εξέλιξη αφού αρκετός κόσμος θα θελήσει να βρεθεί σε μια τέτοια πρωτοβουλία ενώ θα μετρηθεί και η διάθεση όλων των εσωτερικών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο πρόσωπο του νέου προέδρου, ο οποίος τόσο έχει συζητηθεί.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι σε Σκουτεσιάδα, Ραΐνα, Άγιο Νικόλαο και Καμαρούλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστα Πιστιόλα, που περιόδευσε στις εν λόγω περιοχές τις προηγούμενες μέρες.

Ο Κώστας Πιστιόλας και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού συνομίλησαν με τους κατοίκους και άκουσαν τα προβλήματά τους, κοινή συνισταμένη των οποίων είναι η απαξίωση και η αδιαφορία…

Εξάλλου, όλο αυτό το διάστημα ο Κώστας Πιστιόλας και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» έχουν γίνει δέκτες σφοδρών παραπόνων από τους κατοίκους των χωριών και των τοπικών ενοτήτων, που κάνουν λόγο για εγκατάλειψη.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση των χωριών μας, με αυτήν την απαξίωση. Θα ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας. Κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύσεις και να φέρουμε αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Πιστιόλας, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευσή του, που είναι άλλωστε και ο ακρογωνιαίος λίθος του Προγράμματός του για ισόρροπη ανάπτυξη για τις Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά μας.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, κατά την συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης: "Ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 2019/2121 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2019, για την τροποποίηση της Οδηγίας της ΕΕ 2017/1132, όσον αφορά τις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών".

Θα ήθελα να ξεκινήσω με την σημερινή ανακοίνωση στις 7 το πρωί ότι λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία δεν θα λειτουργούσαν, στις 7 και 5 το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και στις 7 και 10 είπατε ότι την απόφαση θα την λάβουν οι Δήμοι. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ; Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, είναι κράτος μπάχαλο.

Και παμε στην ακρίβεια. Θα περίμενα να μιλήσουν σήμερ α70 – 80 βουλευτές γιατί πρόκειται για ένα μείζον θέμα και απορώ με την απουσία των συναδέλφων. Φαίνεται όμως ότι προκρίνουν τις τοπικές εκλογές. Αλλά κάνουν λάθος, γιατί τις κομματικοποιούν. Η τοπική κοινωνία, οι δήμοι, οι κοινότητες, οι περιφέρειες πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα. Αλλά είπαμε… Στις περιφέρειες και τους δήμους είναι οι ομόσταβλοι ιδεολογικά που βολεύονται για να έχει το κόμμα ψηφοφόρους.

Πάμε όμως και στα στοιχεία της EUROSTAT για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι δεύτερη στην ΕΕ σε ακρίβεια.

Η φέτα Τρικάλων στοιχίζει στο σούπερ μάρκετ 12 € / κιλό στη χώρα που παράγεται και εξάγεται, την ώρα που βασικός μισθός του Έλληνα είναι 730€. Στο Δουβλίνο όμως στοιχίζει 6,45 € / κιλό. Και η συσκευασία των 200 γραμ. στοιχίζει 1,29 € / κιλό, όταν ο μισθός του Ιρλανδού είναι 1.750 ευρώ! Η φέτα έχει γίνει είδος πολυτελείας για τους Έλληνες που την παράγουν. Αυτό π ως λέγεται; Μία λέξη περιμένω να μου πείτε. Και επειδή δεν την λέτε, θα την πω εγώ: Αισχροκέρδεια. Έτσι λέγεται.

Πάμε στο λάδι. όταν οι ελαιοπαραγωγοί πουλούν στα ελαιοτριβεία για την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Ιανουαρίου 2023 το λάδι προς 5,25 ευρώ ανώτατη τιμή και στο ράφι καταλήγει να φθάνει στα 14,8 ευρώ. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γίνονται έλεγχοι. Και η απουσία ελέγχων σημαίνει αισχροκέρδεια!

Και τι είναι αυτό; Τα σούπερ μάρκετ έβαλαν αντικλεπτικά στις συσκευασίες του λαδιού;; (δείχνει φωτο).  Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι κλέβουν λάδι γιατί δεν έχουν να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους. Ο λαός πένεται αλλά εσείς δεν θέλετε να κάνετε κάτι, προτιμάτε να μοιράζετε επιδόματα σοβιετικού τύπου.

Επίσης, τις πρώτες 20 μέρες του Σεπτεμβρίου κάναμε εισαγωγή 5.082 τόνους τομάτας, έναντι 1.602 τόνων που κάναμε πέρυσι. Από αυτούς οι 3.400 τόνοι ήρθαν από την Τουρκία!!! Από τη φιλική Τουρκία. Όταν όμως ο Ερντογάν κατέχει ακόμα τη μισή Κύπρο, όταν ζητά το μισό Αιγαίο, όταν απειλεί, δεν θεωρείται φίλος.

Στο μόνο που έχετε σημειώσει επιτυχία είναι η επιβολή φόρων. Στα 6,5 δις επιπλέον υπολογίζονται οι φόροι από την αισχροκέρδεια! Το 2022 πληρώσαμε σε φόρους 55,25 δις ευρώ. Δηλ. μιλάμε για αύξηση 14,79% σε σχέση με το 2021.

Είστε η κυβέρνηση – υπηρέτης των τραπεζών. Η Ισπανική Αριστερά και η Ιταλική Δεξιά επέβαλαν έκτακτη φορολόγηση στις τράπεζες, λόγω των υπερκερδών από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και των επιτοκίων καταθέσεων. Εσείς;; Τίποτα!!! Δεν τις αγγίζετε τις τράπεζες. Έχουν ακαταδίκωκτο. Έχουν προστασία και ασυλία από τη ΝΔ.

Ενώ τα καθαρά κέρδη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μας υπολογίζονται σε 3,8 δις μόνο για το 2023, πέραν των 44 δις της ανακεφαλαιοποίησης, των 17 δις του αναβαλλόμενου φόρου και των 18,7 δις των προγραμμάτων ΗΡΑΚΛΗΣ, οι τράπεζες αποφάσισαν να στηρίξουν τη Θεσσαλία με μόλις 50 εκατ. ευρώ!! Να τους πούμε ευχαριστώ γονυπετείς; Έδωσαν μόλις 2 μήνες παράταση στους πλειστηριασμούς, υποσχόμενες γι’ αυτούς τους 2 μήνες να μην ενοχλούν τηλεφωνικά τους οφειλέτες!! Απίστευτο! Το χειρότερο είναι, ότι αν έχετε 20.000 ευρώ στην τράπεζα και πάτε να τα πάρετε, δεν σας τα δίνουν. Όταν πας και τα ζητήσεις, απαιτούν φορολογική ενημερότητα και να πείτε πού θα τα πάτε!! Θα τα πάω όπου θέλω! Αυτοί είστε ως κυβέρνηση! Ντροπή σε όλους μας για όλα αυτά που κάνουν οι τράπεζες.

Πάμε όμως και στο θέμα της κλιματικής κρίσης…. Ο κος Μητσοτάκης φαίνεται πως τα έχει όλα μπερδεμένα στο μυαλό του. Από τη μια λέει ότι η δήθεν κλιματική κρίση είναι επικίνδυνη για την ανθρωπότητα, και από την άλλη απαντά: «αν μη τι άλλο θα έλεγα ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία για να επεκτείνουμε την τουριστική μας περίοδο». Μα όταν υπάρχει κλιματική κρίση και έχουμε τέτοιο  όγκο βροχής, ο τουρίστας δεν θα έρθει. Επομένως πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο.

Όταν η Ελληνική Λύση φώναζε από το βήμα της βουλής για τις ανεμογεννήτριες που θέλετε να στήσετε στις καμμένες εκτάσεις στη Δαδιά, ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα μας κατηγορούσε ότι «λέμε σαχλαμάρες»! Έχω εδώ την καταγγελία της Ελληνικής Ορνθολογικής Εταιρείας, που λέει ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης έχει ήδη δρομολογήσει την αδειοδότηση αιολικού σταθμού εντός της καμμένης έκτασης. Η άδεια υπεγράφη στις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Η περιοχή αυτή είναι περιοχή NATURA. Ποιος λέει σαχλαμάρες λοιπόν; Ρωτώ. Και ο κος Μαρινάκης είπε ψέμματα  για την αδειοδότηση αυτή. Είπε ότι η άδεια είχε δοθεί πριν τις πυρκαγιές. Αλλά τον διαψεύδουν τα στοιχεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Και πλημμύρισε η Θεσσαλία τις προάλλες και τώρα βγαίνει η κυβέρνηση και λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να μετακομίσουν και να πάνε αλλού! Μπράβο! Πώς δεν το σκέφτηκαν αυτό οι ίδιοι! Και την ίδια ώρα, μαθαίνουμε ότι έχει προγραμματιστεί να στηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο σε μία έκταση 16.000 στρεμμάτων, στα πλημμυρισμένα! Επίσης στην Χαλκηδόνα Θες/νίκης θα στηθεί ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος  400 MW σε εύφορη γη. Έρχεται πείνα και αντί εμείς να σπείρουμε για να φάει ο Έλληνας, εσείς σπέρνετε σίδερα!

Πάμε και στην εκλογή του κου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε έναν άνθρωπο, που ήρθε από την Αμερική και μέσα σε 20 μέρες πήγε την ηγεσία του κόμματος. Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει ότι είναι ανόητος όποιος επιχειρεί να κάνει δικτατορία με τα τανκς, αφού υπάρχει η τηλεόραση. Ακριβώς έτσι κάνατε τον κο Κασσελάκη αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΜΜΕ τον επέβαλαν. Ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτόν. Έχει παρουσιάσει ένα διάτρητο βιογραφικό. Και βγαίνει ο κος Δημάδης και λέει ότι ο κος Κασσελάκης ψεύδεται όταν λέει στο βιογραφικό του ότι έχει εργαστεί στο Κέντρο Στρατηγικό και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον. Γιατί ο κος Δημάδης έψαξε το όνομα του κου Κασσελάκη και δεν το βρήκε πουθενά! Επίσης, αυτό το CAIC, το Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών, μετεξελίσσεται σε εμπόριο όπλων; Ναι ή όχι; Γιατί ο κος Κασσελάκης δεν απαντά;

Εμένα να με πουν ψεύτη θα απολογηθώ. Με ψέμματα δεν γίνεται δουλειά. Αν η δική μου πεθερά είχε σχέση με δημόσια επένδυση θα ήμουν δακτυλοδεικτούμενος. Η δική του πεθερά που πήγε να πάρει 1,2 δις από το δημόσιο και απέρριψε το αίτημα της το ΣτΕ;; είναι αυτό ηθικό; Αλλά τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται αυτό. Ασχολούνται με το αν ήπιε καφέ, πώς τον πίνει, αν έβγαλε το σκύλο βόλτα.

Ο κος Κασσελάκης είχε πει ότι προσευχόταν στη Μονή του Οσίου Δαυίδ να μην είναι γκέϊ. Εγώ προσεύχομαι να πει την αλήθεια. Αν μας πει τι ισχύει και τι δεν ισχύει από όλα αυτά. Περιμένω απάντηση για τα 1,2 δις. Γιατί η πεθερά του, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ, απειλεί ότι θα αποσύρει την επένδυση και θα πάρει το εργοστάσιο από την Κόρινθο και θα φύγει. Ωραία επιχειρηματίας είναι! Δηλ. αν δεν μου δώσει τα χρήματα να κάνω επένδυση, δεν επενδύω!!

Εμείς μέχρι τώρα ξεραμε για τον θρησκευτικό τουρισμό, ξέραμε για τον αγροτουρισμό, τώρα μάθαμε και τον πολιτικό τουρισμό. Έρχεται κάποιος ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα και γίνεται αρχηγός κόμματος!

Αλλά είστε ίδιοι. και τα τρία κόμματα. Και για να σας το αποδείξω, θα σας πω ότι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ είχε άρθρο που λέει ότι από τα 207 ψηφοδέλτια της ΝΔ για τους Δήμους, στα 70, δηλ. περίπου στο 1/3, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον υποψήφιο της ΝΔ! Είστε ίδιοι και απαράλλαχτοι.

Μαθαίνουμε, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θες/νίκης. Αναρωτηθήκαμε πώς έγινε αυτό. Και επειδή είστε εθισμένοι στα ψέμματα, θα πούμε εμείς πώς έγινε αυτό: Μπαίνεις λοιπόν στο τραίνο στην Αθήνα, κατεβαίνεις στο Λιανοκλάδι και συνεχίζεις με λεωφορείο! Με αυτό τον τρόπο λοιπόν επικοινωνείτε τα «μεγαλειώδη επιτεύγματά σας».

Έχω όμως την επιστολή μιας γυναίκας που ζει στις λαϊκές συνοικίες στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Το σπίτι της επλήγη από τον DANIEL και τώρα, όπως λέει, δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση, γιατί το σύστημα arogi.gov.gr δεν τους θεωρεί κατοίκους του χωριού, επειδή οι τίτλοι ιδιοκτησίας βρίσκονται στο δημόσιο που τους παραχώρησε και οι άνθρωποι τους δηλώνουν μονο στο Ε1 ως παραχώρηση – φιλοξενία και όχι στο Ε9, που θέτει ως προαπαιτούμενο το arogi.gov.gr. Δεν μπορούν λοιπόν να αποζημιωθούν ούτε για την οικοσκευή. Όταν πήγαν να πουν τον πόνο τους, ο Δήμος τους έστειλε στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια τους έστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τους έστειλε στο Υπουργείο Εργασίας, και η ΑΑΔΕ δεν γνωρίζει τίποτα!! Ορίστε η επιστολή.

Είναι αυτονόητα αυτά που πρέπει να λύσετε. Οι άνθρωποι δεν έχουν πού να μείνουν. Για τους παράνομους μετανάστες βρέθηκαν και κοντέϊνερς και σπίτια. Και καλά κάνατε, γιατί είναι άνθρωποι. Αλλά οι δικοί μας; Δεν θα μείνουν πουθενά;

Και την ίδια ώρα ετοιμάζετε ν/σ για την νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών με άλλοθι να απασχολούνται επί μακρόν στη χώρα μας. Και ο κος  Αυγενάκης και ο κος Καιρίδης είπαν ότι οι παράνομοι μετανάστες θα καλύψουν το πρόβλημα της έλλειψης εργατών στη χώρα! Και αναρωτιέμαι, συμφωνούν οι πατριώτες της ΝΔ με αυτό; Γιατί αν δεν συμφωνούν πρέπει να ρίξουν την κυβέρνηση, που κάνει εγκλήματα. Όπως κάνει με την βίζα στους Τούρκους. Καταργεί την βίζα για τους Τούρκους που επισκέπτονται Χίο, Λέσβο, Σάμο. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό! Και ρωτώ γιατί οι Τούρκοι πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα νησιά μας;

Πριν κλείσω θα σας πω για την καταγγελία γονέα παιδιού της 3ης Λυκείου. Όπως αναφέρει, έδωσαν στα παιδιά μία υπεύθυνη δήλωση να την υπογράψουν οι γονείς, προκειμένου να πάνε τα παιδιά στο θέατρο. Όταν ο γονέας έψαξε στο διαδίκτυο να δει τι έργο θα έβλεπαν τα παιδιά, ανακάλυψε ότι θα έβλεπαν το «Την Έλεγαν Έύα Και Ήταν Αγόρι», στο θέατρο «ΑΜΑΛΙΑ». Το έργο αφορά στο βίο ενός τρανσέξουαλ.

Και ρωτώ: δεν υπάρχουν άλλα έργα; Πρέπει δηλ. τα παιδιά να δουν έργο για τους τρανσέξουαλ;

Την ίδια ώρα, πανελλαδικό κανάλι ετοιμάζεται να προβάλει σήριαλ που απευθύνεται σε εφήβους και περιέχει ερωτικές σκηνές μεταξύ ομοφυλόφιλων αγοριών, εκ των οποίων ένα ανήλικο.

Μα τι έχετε πάθει όλοι σας; Ποιος είναι ο λόγος για όλα αυτά;

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, είχε πει: «είμαι κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, για ένα λόγο: στη δεκαετία του ’60 έλεγαν ότι όλοι έχουν το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Τώρα όλοι κάνουν τα πάντα για να ζήσουν μια μικροαστική ζωή».

Εμείς λέμε ότι εσείς κάνετε τα πάντα για να αλλάξουμε πεποιθήσεις, να αλλάξουμε ταυτότητα, να αλλάξουμε ό,τι πιστεύουμε για την Ελλάδα, τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση. Είναι φυσικό, γιατί η ΝΔ έχει εδώ και πολύ καιρό απωλέσει την ταυτότητά της.

Και στο ερώτημα πού πάει η Ελλάδα, η απάντηση δυστυχώς είναι: στο γκρεμό!

Κάποτε η ΝΔ έδωσε αγώνες για την Ελλάδα και την ιστορία της. Τώρα οι αγώνες που δίνει είναι για το ποιος θα γίνει πιο αρεστός στην παραπληροφόρηση και την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα.

Μπορεί να κάνουμε εμείς λάθος, αλλά ένας άνθρωπος, αγράμματος, αγρότης από τη Θεσσαλία μου είπε: «Δεν καταλαβαίνω αυτά με τον Κασσελάκη, με τον Μητσοτάκη και με τον Πατέλη. Πες μου, αν παντρεύονται άντρες με άντρες, ποιος θα κάνει παιδιά;».

Τελικά “έξυπνη πόλη” είναι μια πόλη που έχει τεχνολογία; Κατά την άποψη μου σε καμία περίπτωση. “Έξυπνη πόλη” είναι μια πόλη που έχει αισθήσεις, αφουγκράζεται, ακούει, αλληλεπιδρά και αντιδρά. Αυτές τις πόλεις πρέπει να δημιουργήσουμε ακούγοντας το πιο δυναμικό κοινό, που είναι οι νέοι άνθρωποι.

Θέτουμε λοιπόν  τους νέους στο επίκεντρο της Δημοτικής Πολιτικής μας, κάνοντας τη φωνή τους να ακουστεί, αναδεικνύουμε τη σημασία της συμμετοχής τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος, για ένα αύριο πιο πράσινο, πιο συμπεριληπτικό, πιο ψηφιακό, στο σπίτι μας, την Ευρώπη.

Ενδεικτικά προτείνουμε:

α)Την συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στην Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας

Ο θεσμός της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας έχει διττό́ στόχο:

  • Να προάγει τη συμμετοχή των νέων 15 – 29 χρονών στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα μέσω ενός προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων, ούτως ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες και να συμβάλουν με τη δική τους νεανική, ουσιαστική συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης,
  • Να προβάλει τον Δήμο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο־
    Η καθιέρωση της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας αφορά σε όλους τους Δήμους της χώρας και προϋποθέτει την υιοθέτηση καλών πρακτικών συνεργασίας των δημοτικών αρχών σε στενή συνεργασία με τους νέους και τις νέες που κατοικούν σε αυτούς, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτισμική ζωή του τόπου που ζουν.

β) Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Νέων

Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό  επίπεδο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ