Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  2:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Τα ονόματα των συνεργατών του ανακοινώνει και επίσημα ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης.

Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsit.gr

Τους πρώτους ρόλους ξεκίνησε να μοιράζει ο Στέφανος Κασσελάκης, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Καπνισάκη να αναλαμβάνει χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου.

Παράλληλα, η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι τις παραπάνω θέσεις κατείχαν ο Στέργιος Καλπάκης (εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (διευθυντής ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ).

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι τον συνεχάρηκαν για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στ. Κασσελάκη είχε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Στ. Κασσελάκης υπογράμμισε την σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από το σημείο που διεκόπησαν στον Κρανς Μοντανά, όπως και στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ακόμη στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε και η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Στ. Κασσελάκης γνωστοποίησε ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Κύπρο.

Από εκεί και πέρα σαρωτικές αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αφού η εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή αποτελεί, όπως φαίνεται, προτεραιότητα για την νέα ηγεσία. Συγκεκριμένα, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να παραμείνει στα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου.

Σημειωτέων ότι ο Νίκος Παππάς εκτελεί ήδη καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ζητούμενο παραμένει η τρίτη θέση της εκπροσώπησης στη Βουλή, την οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα ο Νάσος Ηλιόπουλος, στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου. Επιπλέον, για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

pronews.gr

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υγείας κατέθεσε με πρωτοβουλία του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 19 βουλευτές,  με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ενώ τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει.

Οι σχολικοί νοσηλευτές είναι άκρως απαραίτητοι σε μια μεγάλη μερίδα μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, σοβαρές αλλεργίες, επιληψία κτλ. Για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία επιλέγουν να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να έχουν φροντίσει να υπάρχει επαρκές προσωπικό για την φροντίδα αυτών των παιδιών. Στην Αιτωλοακαρνανία όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες γονέων και φορέων εκθέτοντας τις καταστάσεις.

Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους:  «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι γονείς να αναγκάζονται να συνοδεύουν τα παιδιά τους καθ΄ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να αντικαθιστούν με αυτό τον τρόπο τους σχολικούς νοσηλευτές ή ακόμα χειρότερα να μην τα στέλνουν στο σχολεία για να τους προφυλάξουν από τυχόν προβλήματα υγείας που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές. Πέρα από όλα αυτά δημιουργείται ένα επιπλέον άγχος στους καθηγητές που ενώ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και δεν είναι και αυτός ο ρόλος τους να προσπαθούν να παρέχουν οι ίδιοι μια στοιχειώδη στήριξη στα παιδιά με ιατρικά προβλήματα. Στον Συνήγορο του Πολίτη μόνο υπάρχουν ήδη πάνω από 40 καταγγελίες γονιών με αντίστοιχες καταγγελίες».

Δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές και επικίνδυνες ελλείψεις για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών παρατηρούνται και στο τομέα της παράλληλης στήριξης.

Αναφέρουν στην ερώτηση οι Βουλευτές: «Οι ίδιες τραγικές καταστάσεις επικρατούν και στον τομέα της παράλληλης στήριξης των παιδιών στα σχολεία. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στα σχολεία είναι τεράστιες και η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει εκπαιδευτικός για κάθε παιδί αλλά μπορεί να έχει παραπάνω παιδιά! Δηλαδή με λίγα λόγια η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης να μπορεί να στηρίζει την ίδια στιγμή δύο ή και παραπάνω παιδιά και να είναι και αποτελεσματικός;»

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι Υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υγείας εάν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη των κενών των σχολικών νοσηλευτών ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν μαθητές που έχουν ανάγκη νοσηλευτικής υποστήριξης στα σχολεία και αν θα προχωρήσουν άμεσα στον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης ούτως ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Στη Βουλή έφεραν το ζήτημα του πρόσφατου εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος στο Αγρίνιο η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε εργασίες αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου, που εκτελούνταν από συνεργείο ανάδοχου εργολάβου στο Ρέμα Ρεμπελιά. Υπογραμμίζεται επίσης ότι το τραγικό αυτό δυστύχημα προστίθεται στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που δυστυχώς πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, αποτελώντας μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης επαρκών και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και των αποτελεσμάτων της χωρίς όριο εντατικοποίησης της εργασίας.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου αφενός μεν να διαλευκανθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος, αφετέρου δε να απαντήσει, εάν προβλέπονταν και τηρούνταν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εάν είχαν πραγματοποιηθεί επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν για τα ατυχήματα και τα αποτελέσματά τους. Τέλος, ζητείται να κατατεθούν σειρά συγκεκριμένων εγγράφων, από τα οποία θα προκύψει εάν τηρούνταν οι προβλεπόμενοι όροι και οι κανόνες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.

Οι δημοσιογράφοι «πολιόρκησαν» τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν βγήκε από το σπίτι του για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Πλήθος δημοσιογράφων είχε στηθεί έξω από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας και περίμεναν τον νέο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να τους κάνει μια δήλωση, λίγο πριν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Όταν εμφανίστηκε ο κ. Κασσελάκης, οι δημοσιογράφοι «κόλλησαν» πάνω του και τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις, ωστόσο εκείνος επέλεξε να μην απαντήσει σε καμία από αυτές, προσπαθώντας να φτάσει στον σύντροφό του, Τάιλερ που τον περίμενε για να του δώσει τον καφέ του.

Τότε, μόνο, αρκέστηκε να πει: «Πάω στο Σύνταγμα να βάλω μονάδες στο κινητό μου, να το κάνω συμβόλαιο». Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ πολύ το λειτούργημά σας… Και μια ημέρα θα το κάνετε χωρίς επιρροές από κυβερνήσεις, να είστε καλά».

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ολόκληρο το πρόγραμμα του συνδυασμού του «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»  ο υποψήφιος  Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο : «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ  ΚΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» διατυπώνεται σε κείμενο 65 σελίδων και περιλαμβάνει προβλέψεις και εξιδεικευμένες απαντήσεις που αφορούν σε όλους τους τομείς της Δημοτικής Πολιτικής.

*Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα παρακάτω

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα σελίδα γύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να παραδίδει το «τιμόνι» του κόμματος στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (25.09.23), στο μεταξύ τους τετ-α-τετ την επομένη των εκλογών.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα να του δίνει «θερμά συγχαρητήρια».

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες γιατί οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στον κ. Κασσελάκη στο σύντομο διάλογο που είχαν οι δυο τους on camera.

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος».

 

Ολόκληρος ο διάλογος Τσίπρα-Κασσελάκη

Τσίπρας: Στέφανε, συγχαρητήρια.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ, πρόεδρε.

Τσίπρας: Από κοντά σού εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος -έτσι λέμε εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσείς βλέπετε πιο πολύ από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω basebal.

Κασσελάκης: Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Τσίπρας: Έτσι.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την είσοδό του στη Βουλή για το ραντεβού του με τον κ. Τσίπρα συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

 

Η επόμενη ημέρα και το στοίχημα της ενότητας

Η επόμενη μέρα στο κόμμα, με φόντο την αλλαγή σκηνικού υπό την προεδρία Κασσελάκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της Κουμουνδούρου αλλά και όλης της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Το μεγάλο crash test για τον νέο αρχηγό είναι η ενότητα της παράταξης.

Αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή του – νεοφερμένου στην πολιτική – Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεγάλο «αγκάθι» θα είναι και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής.

Ενδεικτικές οι αιχμηρές δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε».

«Αυτό που έγινε δεν διδάσκεται. Θα μας γράψουν στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει» σχολίασε για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη ο Στέλιος Κούλογλου.

Και συνέχισε, λέγοντας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε κατά την γνώμη μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα τελείωσε. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα στην πραγματικότητα που διατηρεί ακόμα το brand name, τα γραφεία, τα μέσα ενημέρωσης, την κρατική χρηματοδότηση. Πρέπει να δούμε εάν αυτό που γίνεται θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή ένα άλμα στο κενό».

Τόνισε, δε, πως πλέον η Αριστερά είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά και πρακτικά θα πρέπει να δώσει εξετάσεις.

Όπως είπε, κανείς δεν θα ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμο, ενώ σημείωσε πως η εκλογή Κασσελάκη είναι αποτέλεσμα μιας εκφυλιστικής κατάστασης, που επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδεολογία, καθώς πλέον έχουν χαθεί οι αναφορές.

Υπενθυμίζεται δε ότι χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να δώσει συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο και σημείωσε: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά»…

Πηγή: newsit.gr

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας(25.09.23) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη για τη νίκη του στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο κ. Κασσελάκης είχε και την πρώτη του επίσημη συνάντηση ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρώην αρχηγού του κόμματος στη Βουλή. Πρόκειται για το τετ-α-τετ που σηματοδοτεί και με τη «βούλα» την αλλαγή «σκυτάλης» στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη από κοντά τον κ. Κασσελάκη. «Σιδεροκέφαλος! Να χαρείς αυτές τις ημέρες, καθώς οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες», του είπε.

«Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να συντηρήσω την κληρονομιά του», είπε από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης για τον κ. Τσίπρα, εξερχόμενος της συνάντησης.

Πηγή: newsit.gr

Για τη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να προορίζεται ο Αιτωλοακαρνάνας πρώην βουλευτής Θάνος Μωραΐτης σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, τα οποία προέκυψαν μετά την συνάντηση του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι προσγείωσε απότομα τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έπιασε αμέσως δουλειά στην Κουμουνδούρου και ετοιμάζει τη στελέχωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Από το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη, αλλά και κομβικά πρόσωπα για τη στελέχωση της Κουμουνδούρου.

Με ποιους συναντήθηκε σήμερα ο Κασσελάκης

Ήδη, πριν από τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συνεργασία με τον βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε συνεργασία με τον Νίκο Παππά.

Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς επίκεινται αλλαγές στη βασική «ομάδα κρούσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομάδα Κασσελάκη στη Βουλή

Κατά πληροφορίες, αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Για τη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Διευθυντής στο γραφείο προέδρου ο Μανώλης Καπνισάκης

Θέση διευθυντή στο Γραφείο Προέδρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο εξ απορρήτων του νέου προέδρου, δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ενώ εκπρόσωποςΤύπου του κόμματος φαίνεται να αναλαμβάνει η Δώρα Αυγέρη.

Ρόλο-κλειδί θα έχει και ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, στενός συνομιλητής του νέου προέδρου, με τον οποίο διατηρεί στενή επαφή. Ο κ. Φαραντούρης θα είναι από τα πρόσωπα που θα συμβουλεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης και για τα ενεργειακά θέματα, κατά την πρακτική που ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας, και σημαντικό στοιχείο στην αξιοποίησή του αποτελεί το γεγονός ότι σήκωσε σημαντικό μέρος της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

iefimerida.gr

Πιστιόλας: Δεσμευόμαστε ότι θα ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας και τις τοπικές κοινότητες

Συνέχεια στις περιοδείες του και τις επαφές του με τους πολίτες έδωσε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πιστιόλας, μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού του επισκέφτηκαν την Κοινότητα Δοκιμίου και την περιοχή Αη Βασιλιώτικα στο Αγρίνιο, καθώς και περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Κώστας Πιστιόλας:

«Το Αγρίνιο μαραζώνει οικονομικά και πληθυσμιακά, την ίδια στιγμή που βλέπουμε πως εκλείπουν η αξιοκρατία και οι ίσες ευκαιρίες.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να νιώθουν οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών του Δήμου Αγρινίου πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο μόνο όταν έχουν υποστεί κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά.

Δεσμευόμαστε ότι θα ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας.

Ποτέ ξανά απαξίωση και αδιαφορία. Αυτή θα είναι βασική προτεραιότητα μας».

Σημειώνεται, άλλωστε, πως σήμερα, Δευτέρα (25/09), στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Κώστα Πιστιόλα στους ετεροδημότες της Αθήνας, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Οδός Πανεπιστημίου 52).

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2