Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:15 ο υπ.Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος και στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας θα επισκεφτούν την τοπική κοινότητα Ξηροπηγάδου. Θα γίνει παρουσίαση των θέσεων της παράταξης και θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση του με τους συνδημότες μας.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να σας δούμε και να συνομιλήσουμε μαζί σας από κοντά !

Παναγιώτης Λουκόπουλος- Ενωτική Πρωτοβουλία

Τώρα ξέρεις

Εκλογικό Κέντρο Αθηνών 11, Ναύπακτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6977835004

 

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Συνεχίζουμε την επαφή μας με τους πολίτες σε όλο τον Δήμο Αγρινίου. Συζητάμε για όλα όσα έγιναν με τη συνεργασία των  τοπικών κοινωνιών. Η συντήρηση και η ασφαλτόστρωση των δημοτικών δρόμων, η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση των αθλητικών γηπέδων. Με μικρά και μεγάλα έργα  απαντάμε στα αιτήματα των κατοίκων στις Δημοτικές Ενότητες. Υλοποιούμε στόχους εφικτούς προς όφελος της κοινωνίας. Η  προσπάθεια να γίνει ακόμη καλύτερος ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζεται. Είμαστε όλοι μαζί,  αισιόδοξα και δυνατά», τόνισε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε συνέχεια των επαφών του στην κοινωνία του Αγρινίου ο Συνδυασμός «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου Κώστα Πιστιόλα, έκανε τις τελευταίες ώρες επισκέψεις σε δύο σημεία αναφοράς της περιοχής.

Ο Κώστας Πιστιόλας συνοδευόμενος από υποψηφίους του Συνδυασμού του επισκέφτηκε αρχικά την ΣΕΦΑΡ ακούγοντας τη διοίκηση και τους εργαζόμενους να του περιγράφουν τις δραστηριότητες της επιχείρησης, εξηγώντας τους παράλληλα το πλάνο του Συνδυασμού του για την επιχειρηματικότητα.

«Η ΣΕΦΑΡ είναι ένα πρότυπο στην συνεταιριστική επιχειρηματικότητα που μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο για την περιοχή. Μάλιστα σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους στην χώρα, όπως είναι αυτός του φαρμάκου, που μπορεί να φέρει σοβαρές επενδύσεις σε έναν Δήμο με την δική μας κινητικότητα», τόνισε ο Κώστας Πιστιόλας.

Στην συνέχεια ο Κώστας Πιστιόλας και υποψήφιοι του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, μεταφέροντας στη διοίκηση και τους ανθρώπους της τον θαυμασμό και την αναγνώρισή τους για το σπουδαίο διαχρονικό έργο που επιτελούν.

«Η ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο είναι κάτι παραπάνω από ένα ίδρυμα και μια δομή για τα παιδιά μας. Είναι ένας θεσμός αναγνωρισμένος σε όλη την Ελλάδα που όχι μόνο παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες, αλλά και δεξιότητες και πάνω από όλα ανθρωπιά», δήλωσε ο Κώστας Πιστιόλας λίγο μετά την ξενάγηση που είχε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον υπερκομματικό συνδυασμό του Δημήτρη Τραπεζιώτη « Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο» Γιάννης Σελιμάς  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αχελώο TV αναφέρθηκε στην επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική του διαδρομή που τον οδήγησε στην υποψηφιότητά του  ενώ σχολίασε την απαξίωση της τοπικής πολιτικής ως απόρροια της αναποτελεσματικής 9χρονης θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής που καλλιέργησε την αναξιοπιστία λόγων και έργων, την υποβάθμιση του γενικού συμφέροντος και της συναλλαγής με τους δημότες.

Αναφέρθηκε στους στόχους εκλογής του που είναι η περιβαλλοντική διακυβέρνηση, η τοπική ανάπτυξη προσφέροντας θέσεις απασχόλησης με επενδύσεις , η πολιτιστική εξωστρέφεια με ταυτότητα για το Αγρίνιο, η πολιτική για τους νέους, τα παιδιά και την οικογένεια. Ειδική αναφορά έκανε σε θέματα πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές σε μια περίοδο που όπως χαρακτηριστικά είπε « η μισή Ελλάδα καίγεται και η άλλη μισή πλημυρίζει ενώ το Αγρίνιο βρίσκεται ανοχύρωτο από αντιπλημμυρικά έργα.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο αστικό κέντρο με την δημιουργία πάρκων πρασίνου και δενδροφυτεύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενώ σχολίασε την υλοποίηση ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης για την ενίσχυση της αγροτικής υπαίθρου με την παραγωγική ανασυγκρότηση για άρδευση και νέες καλλιέργειες. Ολοκλήρωσε την παρέμβαση του στον ένθετο για την τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνοντας βέβαιος για την νικηφόρα πορεία του συνδυασμού «Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο» με στόχο την δημοτική αλλαγή και το άνοιγμα μιας νέας σελίδα για τον δήμο Αγρινίου.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σειρά επισκέψεων στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, με στόχο την επαφή του με τους πολίτες και τη γνωστοποίηση των προγραμματικών  θέσεων του συνδυασμού «Μαζί  Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρίσκεται στην πόλη της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρπέτας επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» στην Αιτωλοακαρνανία, θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί της Τρίτης τις επαφές του στο Μεσολόγγι και θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά, το νοσοκομείο , τη Γεωπονική Σχολή, την αγορά της πόλης, ενώ στις 12 θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης, θα επισκεφθεί στις 5.30 τη Ναύπακτο, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καρπέτας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου την Αμφιλοχία και τον Ορεινό Βάλτο, ενώ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου συνέχισε την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία σε Βόνιτσα, Πάλαιρο, Πλαγιά και Μοναστηράκι.

Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, περιόδευσε στην Πάτρα, επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», επισκεπτόμενος τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην οδό Γούναρη και την έδρα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πλαίσιο του έργου BEST “Addressing joint Agro- and Aqua- Biodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development” («Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης»), στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε η Τελική Τεχνική Συνάντηση των Εταίρων του έργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε την τιμή να φιλοξενήσει στην Τελική Τεχνική Συνάντηση τους εταίρους του έργου από τις Περιφέρεις της Απουλίας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια του Project Meeting οι εταίροι του έργου παρουσίασαν τις υφιστάμενες δράσεις υποστήριξης των υλοποιημένων ενεργειών, τα εμπόδια, τους στόχους και τις δραστηριότητες.

Η συνάντηση έκλεισε με το συντονισμό των επόμενων ενεργειών μέχρι τη λήξη του έργου με τους εταίρους να δεσμεύονται για τις προγραμματισμένες δράσεις.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώθηκε η δεύτερη τροποποίηση της υπ’ αριθμ. ΠΔΕ/ΔΑΟ/149972/664/11-05-2023 απόφασης ανάρτησης πινάκων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν από Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα για ένταξη στη Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 στο πλαίσιο της υπ. αριθμ. 1710/7- 5-2021 Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Βάσει της τροποποίησης  των αποτελεσμάτων μετά την αξιολόγηση των ενδικοφανών προσφυγών  διατίθεται συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 250.806,64 € για 21 επιλέξιμες αιτήσεις. 

Στόχοι της Δράσης 4.1.2 είναι:

  • Η αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση των οικοσυστημάτων που συνδέονται με τη γεωργία με την εξοικονόμηση ύδατος μέσω της μείωσης της ποσότητας που αντλείται από τα υπόγεια ή επιφανειακά υδατικά συστήματα.
  • Η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας χρήσης ύδατος με την εισαγωγή προηγμένων αρδευτικών συστημάτων στη γεωργία.
  • Η βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης του ύδατος.
  • Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ενίσχυσης επενδύσεων ώστε να εκσυγχρονιστούν.

Όπως αναφέρει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος « Η βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων αποτελεί προτεραιότητα για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργική εκμετάλλευση. Πρόκειται για ένα μικρό σε προϋπολογισμό πρόγραμμα που όμως δίνει σημαντικές λύσεις και δείχνει το δρόμο για το παρόν και μέλλον της γεωργίας  που η διαχείριση των  φυσικών πόρων είναι προαπαιτούμενο. Ευελπιστούμε και στοχεύουμε σε παρόμοια προγράμματα με ακόμα ευρύτερη συμμετοχή παραγωγών  στο μέλλον»

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ψήφισαν 146.635 στις σημερινές εκλογές – Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας

Μονομαχία του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν οι σημερινές εκλογές στις οποίες ψήφισαν 146.635 πολίτες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 45,47% και η Εφη Αχτσιόγλου δεύτερη με ποσοστό 36,21%. Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πέντε υποψηφίων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατετάγη τέταρτος με 8,4% και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 1,28% βρέθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Δείτε βίντεο με τις ανακοινώσεις του Γιάννη Δρόσου:

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δρόσο, τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα παραπάνω αποτελέσματα προέρχονται από το 90,13% των ψήφων, οι οποίες έχουν καταμετρηθεί σε 484 από τα 537 εκλογικά τμήματα.

protothema.gr