Τετάρτη, 4η Οκτωμβρίου 2023  6:58: πμ
maue poy psifizeis  μάθε που ψηφίζεις  
  rss button fb button fb button

σελιμας γιαννης

χηρας τρυφωνας

κωστακοπουλος χρηστος

κουτσουπιά κατερίνα

κωστας πιστιολας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της Αγροτικής Έκθεσης, κλιμάκια των Υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων με Επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση και παρουσία της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κατερίνας Σολωμού, αλλά και στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Κινήματος, επισκέφθηκαν αρκετά χωριά του Δήμου Ερυμάνθου, ανοίγοντας και επίσημα τον κύκλο των περιοδειών της Παράταξης στην Αχαΐα.

Οι περιοδείες συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

-Τετάρτη 13/9 απόγευμα Δυτική Αχαΐα

-Παρασκευή 15/9 απόγευμα περιοδεία Αμφιλοχία, Βόνιτσα.

-Σάββατο 16/9 πρωί περιοδεία Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι.

-Σάββατο 16/9 απόγευμα Πύργος.

-Κυριακή 17/9 πρωί Μανωλάδα, Λεχαινά.

-Κυριακή 17/9 απόγευμα Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζει να «οργώνει» την πόλη του Αγρινίου, καθώς και τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας.

Ειδικότερα, την Δευτέρα (11/09) το απόγευμα ο Κώστας Πιστιόλας μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού επισκέφτηκαν τη Δημοτική Ενότητα Παραβόλας και συγκεκριμένα Λαμπίρι, Καλλιθέα, Νερομάννα, Σπαρτιά, Περιστέρι, Παλαιοκαρυά και Παραβόλα, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους, οι οποίοι τούς μετέφεραν τα προβλήματα των περιοχών τους.

Παράλληλα, ο Κώστας Πιστιόλας τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε και στα Καλύβια, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από πολίτες.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί, πως πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της εκδήλωσης εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού και η παρουσίαση των υποψηφίων, που επρόκειτο να λάβει χώρα την περασμένη Παρασκευή (08/09), ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των τραγικών γεγονότων με τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έχουμε για τα καλά εισέλθει στον κύκλο των προμελετημένων φυσικών καταστροφών

Άρθρο του Δημήτρη Καζάκη
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ)
 

Η πρωτοφανής καταστροφή από τις θεομηνίες συνιστούν χαράς ευαγγέλια για όσους νέμονται τον κρατικό κορβανά. Ο κ. Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο Βόλο και τη Θεσσαλία έκλεισε το μάτι με βαθύ νόημα: «Το είπα και στη Λάρισα, το ξαναλέω και εδώ: η ελληνική οικονομία σήμερα πατάει καλά στα πόδια της και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εκείνες τις αντοχές να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας απέναντι σε αυτή την πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή. Όμως, ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε και όλους τους πόρους που θεωρούμε ότι δικαιούμαστε από την Ευρώπη και να θέσουμε πια με πολύ επιτακτικό τρόπο και σε επίπεδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης τα άμεσα ζητήματα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.»

Με άλλα λόγια, οι πολίτες οφείλουν να μην διαμαρτύρονται γιατί θα αποζημιωθούν, ενώ για το κράτος των μεγαλοεργολάβων και το κύκλωμα των έργων αρπαχτής θα υπάρξουν πολύ περισσότερα κονδύλια. Με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος». Έτσι όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστροφές.

Άλλωστε για τον κ. Μητσοτάκη η καταστροφή του Βόλου και της Θεσσαλίας οφείλεται στην υπερβολική βροχόπτωση. «Εδώ [στο Βόλο] μάλιστα, σημειώθηκε και το απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης, το οποίο θα καταγράφεται πια στα παγκόσμια ρεκόρ, όχι μόνο στα εθνικά, για να έχουμε μια αίσθηση του πόσο νερό έπεσε και τι πίεση αυτό έβαλε στις υποδομές, προφανώς, και στις περιουσίες των ανθρώπων.» Με άλλα λόγια ο Δον Κορλεόνε της ελληνικής πολιτικής ανακάλυψε ότι πρόκειται για παγκόσμιο(!) ρεκόρ βροχόπτωσης. Τι να σου κάνει και το κράτος;

Και για να υποστηρίξουν αυτή την τρομερή ανοησία τα εξωνημένα ΜΜΕ αντλούν για μια ακόμη φορά ειδικούς, από εκείνο το περίεργο και παρδαλό είδος που ανθεί στους ακαδημαϊκούς χώρους και λειτουργεί αυστηρά με ένα και μόνο αλάνθαστο επιστημονικό κριτήριο: Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν! Έτσι βρέθηκε ευυπόληπτος καθηγητής να μιλήσει για τη βροχή των 18.000 χρόνων! Με άλλα λόγια έχει να βρέξει έτσι – σύμφωνα με τον καλό μας και αδιαφιλονίκητα επαΐοντα προφεσόρο – από την εποχή της υποχώρησης των παγετώνων από την περιοχή!

Από την άλλη, οι εταίροι Καππαδόκες της πολιτικής αγυρτείας, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση για το θεαθήναι. Έτσι ανακάλυψαν τα ΣΔΚΠ και τις ΖΔΥΚΠ. Πρόκειται για τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) με τα οποία καθορίστηκαν οι Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) για βροχές με περίοδο επαναφοράς 50, 100 και 1000 χρόνια.

Κι όπως συμβαίνει πάντα με τους συνήθεις φύση και θέση απατεώνες τι βγήκαν να μας πουν; Βγήκαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί καθυστέρησε και δεν προχώρησε τις μελέτες επικαιροποίησης των ΣΔΚΠ, σύμφωνα με οδηγία της Κομισιόν του 2019. Οι μελέτες επικαιροποίησης όντως καθυστέρησαν, αλλά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Όμως δεν είναι αυτό το καίριο ζήτημα.

Τα αρχικά ΣΔΚΠ, με τα οποία καθορίστηκαν οι Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ), ετοιμάστηκαν το 2016-2017. Χώριζαν την εθνική επικράτεια σε 14 Υδατικά διαμερίσματα, δηλαδή σε όσες περίπου και οι περιφέρειες της χώρας και προέβλεπαν πού πιθανά θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας αν έχουμε τη βροχή της 50ετίας, της 100ετίας και της 1000ετίας.

Όποιος κάνει τον κόπο και δει τους χάρτες με τις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ), εκείνους δηλαδή που ετοιμάστηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα, ειδικά της βροχής της 100ετίας, θα διαπιστώσει ότι ταυτίζονται σχεδόν με τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις τωρινές νεροποντές. Ιδίως σε Θεσσαλία και Βόλο.

Με άλλα λόγια οι μελέτες καθορισμού Ζωνών Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) είχαν προβλέψει τις περιοχές που κινδυνεύουν εάν σημειωθεί η βροχή της 100ετίας. Κι αυτό έγινε. Μιλάμε πάντα για τις παλιές μελέτες του 2016-2017.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εξαιρετικά απλό. Γιατί δεν μας απαντάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, τι έκαναν για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πλημμυρών που γνώριζαν από το 2017 ότι είχε ήδη προβλεφθεί; Τι έργα και παρεμβάσεις προγραμματίστηκαν ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος;

Ποιο εθνικό σχέδιο εκπόνησε η Πολιτική Προστασία; Έβαλε έστω σταθμήμετρα κατά μήκος της κοίτης των ποταμών και χειμάρρων – ιδίως στις περιοχές υψηλού πλημμυρικού κινδύνου – για να παρακολουθείται η στάθμη τους κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων;

Και μόνο αυτό αν είχε κάνει η Πολιτική Προστασία από τότε που καθορίστηκαν οι ΖΔΥΚΠ το 2016-2017 και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, παρακολουθούσαν τις στάθμες σε κάθε βροχόπτωση, επί παραδείγματι των ποταμών Καλεντζή, Σοφαδίτη και Ενιπέα, που ρέουν γύρω από τον Παλαμά, θα ήξεραν έγκαιρα ότι τα αναχώματα των συγκεκριμένων ποταμών δεν πρόκειται να αντέξουν. Κι επομένως θα είχαν δρομολογηθεί οι κατάλληλες παρεμβάσεις για να μην πνιγεί ο Παλαμάς και τα γύρω χωριά.

Κι όταν πριν δυο χρόνια είχαμε για πρώτη φορά μεταπολεμικό ρεκόρ πυρκαγιών και κυρίως απανθρακωμένων δασών και βουνών – ανάμεσά τους και το Πήλιο – τι έκαναν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ενδεχόμενης πλημμύρας, ο οποίος μόνο και μόνο λόγω της αποδασοποίησης αυξήθηκε εκθετικά; Η παροχή νερού από μια βροχόπτωση όταν έχει προηγουμένως καεί σημαντικό μέρος της λεκάνης απορροής ενός ποταμού ή χειμάρρου, υπερδιπλασιάζεται. Κι αν δεν έχουν εγκαίρως υπάρξει έργα για τη συγκράτηση του χώματος και των βράχων από το απογυμνωμένο έδαφος λόγω πυρκαγιάς, τότε ο όγκος των φερτών είναι τέτοιος που καμιά γέφυρα, δρόμος, σπίτι, ανάχωμα ή αγωγός δεν μπορεί να κρατήσει.

Γιατί λοιπόν έγιναν όλα αυτά; Διότι πολύ απλά μας κυβερνά το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο με τα μνημόνια συγχωνεύτηκε με την κυρίαρχη πολιτική και τα κόμματα εναλλαγής. Με τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής και εκποίησης κανένας τους δεν θέλει ούτε καν ν’ ακούσει για εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, ακόμη και για κινδύνους φυσικών καταστροφών, που οι μελέτες έχουν ήδη εδώ και χρόνια προβλέψει.

Αυτό οφείλει να συνδυαστεί με το γεγονός ότι κυρίως επί της κυβέρνησης του Δον Κορλεόνε, κατά κόσμον Μητσοτάκη, η χώρα οικοδοποιείται – δηλαδή μετατρέπεται σ΄ ένα οικόπεδο προς όφελος της διεθνούς χρηματιστικής αγυρτείας - με ρυθμούς πρωτόγνωρους. Όχι μόνο για λόγους οικονομικούς και γενικευμένης εκποίησης, αλλά και για στρατιωτικοπολιτικούς λόγους, προκειμένου να επιβληθεί ο εθνικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας στην ώρα του με τον πιο ήσυχο τρόπο.

Τέλος, πώς να υπάρξει σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ανά Περιφέρεια και Δήμο, όταν το σύνολο σχεδόν του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει μόνο και μόνο για να προσελκύει κοινοτικά κονδύλια; Για έργα αποκλειστικά Ευρωπαϊκής έγκρισης και προτεραιότητας;

Ο εθνικός σχεδιασμός δεν ανήκει στις προτεραιότητες, ούτε στα έργα που επιλέγει η ΕΕ να χρηματοδοτήσει. Ενώ ταυτόχρονα χάρις στην φούρκα του χρέους και της αποικιακής δημοσιονομικής πολιτικής, που μας έχουν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι δανειστές, εταίροι και φίλοι μας, έχουν οδηγήσει στο ναδίρ τις δημόσιες επενδύσεις στο σύνολό τους.

αρθρο-καζακη.jpg

Ο Πίνακας μάλιστα δείχνει πώς η περίφημη δήθεν έξοδος από τα μνημόνια της κυβέρνησης Τσίπρα οδήγησε το σύνολο των δημοσίων επενδύσεων στο ναδίρ, στο χαμηλότερο επίπεδο όχι μόνο της περιόδου 1995-2022, αλλά ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου.

Οι τρωγλοδύτες τότε της εν λόγω κυβέρνησης ζητωκραύγαζαν για τα μπράβο που εισέπρατταν από τους Ευρωπαίους γιατί πετύχαιναν υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα απ’ αυτά που τους είχαν θέσει. Ενώ σήμερα οι ίδιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις καταστροφές και τις πλημμύρες που επί των ημερών τους είχαν προβλεφθεί και δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Δεν εκπόνησαν ούτε καν στα χαρτιά κάποιο σχέδιο παρεμβάσεων και έργων για την αποτροπή του κινδύνου.

Γι' αυτό και σήμερα δεν τολμούν να ζητήσουν τις ευθύνες των κυβερνώντων για τις παρεμβάσεις και τα έργα που είχαν δρομολογηθεί και δεν υλοποιήθηκαν. Διότι πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των κινδύνων πλημμύρας, που είχαν εντοπιστεί από το 2017.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποίησε την πανδημία για να αυξήσει το ύψος των δημοσίων επενδύσεων, μέσω των οποίων αποζημίωσε γνωστούς ολιγάρχες του τόπου για τα μέτρα καταστολής της οικονομίας και της κοινωνίας. Αποζημίωσε με δισ. ευρώ ημέτερους και συνδαιτημόνες, αντλώντας κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενώ οι χορηγήσεις κυρίως του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ πήγαν να ενισχύσουν την όρεξη του κράτους των μεγαλοεργολάβων και των έργων αρπαχτής.

Να γιατί εμφανίζεται αυξημένο το ποσοστό των δημοσίων επενδύσεων επί του ΑΕΠ επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όσο για τις καταστροφές και τις εκατόμβες, μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι ίσως κάθε χρόνο οι πυρκαγιές της χιλιετίας θα μας φέρνουν τις βροχοπτώσεις της χιλιετίας, μόνο και μόνο για να δικαιολογείται, να επιβιώνει και να βασιλεύει το σύστημα εγκλήματος, αγυρτείας και απάτης που έχει εγκατασταθεί μόνιμα πια στην διακυβέρνηση της χώρας έως τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Και προς θεού μην διανοηθείτε καν να βρείτε κανέναν έντιμο πολίτη να ψηφίσετε στις ερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Μόνο τους προφεσόρους της πολιτικής απάτης ψηφίστε. Εκείνους που δεν ξέρουν και δεν έχουν ακούσει κουβέντα για το διαρκές έγκλημα κατά της χώρας και του λαού. Εκείνους που προφασίζονται ότι θα κάνουν έργο υπό καθεστώς εκποίησης των πάντων. Εκείνους που διαθέτουν το χρίσμα των κομμάτων εναλλαγής και εξουσίας. Μόνο εκείνους που έχουν διαπρέψει στο αξίωμα με το έργο τους και έχουν καταγράψει εκατόμβες καταστροφών, που πάντα όμως φταίει ο Θεός, η κακή μας τύχη, ο άδικος ντουνιάς.Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σας εύχομαι μια υπέροχη και επιτυχημένη Σχολική Χρονιά, γεμάτη γνώση και εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για πάντα. Επίσης, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει το Σχολείο, και να σας παρουσιάσω μια νέα καινοτόμα πρόταση για την ανάπτυξη και εξειδίκευση του σχολικού προγράμματος.

Το Σχολείο είναι ένας πολύτιμος χώρος, όπου αναπτύσσεστε ως άνθρωποι και αποκτάτε τη βάση για το σας. Πέρα από τα μαθήματα και τα βιβλία, το Σχολείο σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, να ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντά σας και να δημιουργήσετε φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

Μια από τις σημαντικότερες πτυχές του Σχολείου είναι η προετοιμασία για τη ζωή. Εδώ αποκτάτε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του κόσμου έξω από το Σχολείο. Η παιδεία σας παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ευκαιρίες στο μέλλον και να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της κοινωνίας σας.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη σημασία της καινοτομίας και της εξειδίκευσης στο σχολικό πρόγραμμα. Η κοινωνία και ο κόσμος γύρω μας αλλάζουν συνεχώς και είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε στις νέες τάσεις και ανάγκες. Προτείνω μια νέα καινοτόμα πρόσθεση στο σχολικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει την ανάπτυξη και εξειδίκευση των μαθητών, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τα επαγγελματικά πρότυπα της περιοχής μας.

Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές για τον ανταγωνιστικό κόσμο που τους περιμένει, προσφέροντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την επαγγελματική τους επιτυχία και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία. Μέσω συνεργασιών με επαγγελματίες και οργανισμούς, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διάφορους τομείς και επαγγέλματα, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να καθοδηγηθούν στην επιλογή της σταδιοδρομίας τους.

Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ επίμονα για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμας πρότασης, με την υποστήριξη και την συνεργασία όλων σας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον που ευνοεί τη μάθηση και την ανάπτυξη και διασφαλίζει ότι τα παιδιά μας έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν.

Η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο για το μέλλον ενός παιδιού και το κλειδί για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Είναι επίσης ένα ισχυρό μέσο για την κοινωνική κινητικότητα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει νέους από μειονεκτούντα περιβάλλοντα να ξεφύγουν από τον κύκλο της φτώχειας.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρεται στα σχολεία αυτής της χώρας έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως ανεπαρκής, αλλά γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι τα πρότυπα δεν βελτιώνονται αρκετά γρήγορα.

Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας έχουν κάθε ευκαιρία να επιτύχουν και δεσμεύομαι να κάνω ακριβώς αυτό. Ελπίζω ότι τα πολλά εμπλεκόμενα μέρη θα με ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε μαζί να κάνουμε τη διαφορά όχι μόνο για τους μαθητές μας αλλά και για τις γενιές των παιδιών που θα έρθουν.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Φίλιππας
www.giorgosfilippas.gr
Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας

Συνέχεια στις επαφές του με φορείς και δομές μεγάλης κοινωνικής σημασίας έδωσε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας.

Αρχικά επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Αγρίνιο, όπου συνάντησε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη καθημερινά απέναντι στα στοιχεία της φύσης αλλά και σε κάθε δυσλειτουργία μέσα στον αστικό ιστό.

Συνομίλησε με πυροσβέστες κι αξιωματικούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με τις υψηλές θερμοκρασίες που δυσκόλεψαν το λειτούργημά τους.

«Η κλιματική κρίση νομίζω αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις φετινές συνθήκες του καλοκαιριού. Αυτοί οι άνθρωποι που πολεμούν μέσα σε τρομακτικές συνθήκες ζέστης εδώ και μήνες, απέναντι σε φωτιές και  πλημμύρες είναι οι ήρωες όλων μας. Τους ευχαριστούμε και προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα τους σε ό, τι χρειαστούν», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο Κώστας Πιστιόλας.

Στη συνέχεια ο Κώστας Πιστιόλας επισκέφτηκε το Γηροκομείο Αγρινίου, όπου συνάντησε τους ηλικιωμένους μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, που βρίσκουν φροντίδα σε αυτή τη Δομή με τη μεγάλη διαχρονική προσφορά. Ενημερώθηκε για τις συνθήκες και άκουσε εργαζόμενους και συνοδούς για όσα τους απασχολούν.

«Το Γηροκομείο Αγρινίου είναι ένας θεσμός, μια αγκαλιά που έχει προσφέρει πολλά στον Δήμο και τους ανθρώπους του. Εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει και είμαστε πάντα εδώ να βοηθάμε να βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής των γιαγιάδων και των παππούδων μας», δήλωσε στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Κώστας Πιστιόλας.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο συνδυασμός «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» , με επικεφαλής τον Δημήτρη Τραπεζιώτη το επίσημο προεκλογικό σποτ.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Με Βιώσιμη Πόλη και Ισχυρές Κοινότητες

Ξεκινάμε…

Με γνώση και εμπειρία

Με οραματική σκέψη και φαντασία, με ομάδα και σχέδιο δράσης

Για να ξεκολλήσει επιτέλους αυτός ο τόπος από το τέλμα, την υστέρηση την υποβάθμιση και την απομόνωση.

Για ένα νέο θεσμικό πολιτισμό με διαφάνεια , νομιμότητα, λογοδοσία και άμεση δημοκρατία και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ:

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έως και 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, όπως γνωστοποίησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν -που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο.

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «θα είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί» και αναφέρθηκε στους τρόπους για να δοθούν έως και 2,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Όπως πρόσθεσε, πόροι θα διατεθούν και από το ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Του χρόνου από εκεί μπορούν να δοθούν 400 εκατ. ευρώ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε, επίσης, ότι «θα δημιουργήσουμε μία task force για γρήγορη βοήθεια στους Έλληνες, μέσα σε μόλις δύο ημέρες».

Πώς θα δοθούν τα χρήματα

Όπως είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θέλω να εστιάσω σε πέντε πράγματα που μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα»:

  • Πρώτον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από την προηγούμενη περίοδο που δεν δαπανήθηκαν, διαφορετικά θα χαθούν. Οπότε μιλάμε για λεφτά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και από τα ταμεία συνοχής.
  • Το δεύτερο αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υποστήριξης. Κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να διοχετεύσουμε κάπου φέτος, οπότε αμέσως μπορούμε ένα μέρος αυτού του ποσού, να διοχετεύσουμε στους Έλληνες. Το τρίτο στοιχείο είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
  • Έχουμε λοιπόν, δύο ταμεία από το προηγούμενο πρόγραμμα και πλέον έχουμε και το νέο πρόγραμμα για την Αγροτική Πολιτική, το οποίο θα δούμε και θα εξετάσουμε και την αγροτική πολιτική για του χρόνου.

Όλα αυτά τα ταμεία θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τα δάση και τις αγροτικές υποδομές που θα πρέπει να αποκατασταθούν. Όλα αυτά θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να έχουν έως και 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης είναι δίπλα σας για να μπορέσει να διοχετεύσει και κάποιους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Θα πρέπει να το θέσουμε σε υψηλότερο επίπεδο και αν αυτό συμβεί, τότε του χρόνου θα μπορούμε να σας διαθέσουμε από εκεί 400 εκατομμύρια ευρώ.
Και φυσικά η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει και μερικούς κάποιους πόρους από την από το πρόγραμμα Νέα Γενιά 2, οπότε σίγουρα θα έχουμε πόρους και από εκεί.

Μητσοτάκης: Πραγματικά στηριζόμαστε στην Ευρώπη

«Θα ήθελα να επισημάνω τη βαρύτητα της κατάστασης. Η Ελλάδα τον περασμένο μήνα υπέστη δύο πολύ μεγάλες καταστροφές που δεν είχαμε ξαναδεί ιστορικά: την τεράστια πυρκαγιά στον Έβρο, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρώπης και την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα ιδιαίτερα σκληρά. Είχαμε τις χειρότερες πλημμύρες που είδαμε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας και στην ιστορία της Ευρώπης», τόνισε από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα και πάλι να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε εκείνους που έχασαν αγαπημένους ανθρώπους στη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μονάδες έκτακτης ανάγκης, την πολιτική προστασία, όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν ενεργά σε όλη την προσπάθεια», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός έδειξε φωτογραφία της περιοχής Μεταμόρφωση τονίζοντας ότι «δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοια κατάσταση με τόσο μεγάλη καταστροφή στη γεωργική παραγωγή, στις υποδομές μας. Φυσικά, το σημαντικότερο είναι οι ζωές των ανθρώπων και οι περιουσίες τους, τα σπίτια τους και είναι προτεραιότητά μας αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις τους. Πραγματικά στηριζόμαστε στην Ευρώπη για να το καταφέρουμε αυτό».

«Η οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είμαστε σε θέση να καλύψουμε με πολλές άμεσες ανάγκες χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους του προϋπολογισμού που έχουμε και είναι πολύ επείγον η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει την μέγιστη υποστήριξη και ευελιξία προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα και βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα», σημείωσε.

Οι δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Αγαπητέ πρωθυπουργέ Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ που ήρθες στο Στρασβούργο. Έχω εκπλαγεί από τις καταστροφές στην Ελλάδα, μου έδειξες τις φωτογραφίες. Πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είναι από τις φορές που η χώρα σας περνάει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, πολύ δύσκολη για όλη την Ευρώπη. Ποτέ δεν είχαμε μια τόσο μεγάλη περιοχή να καταστραφεί από πλημμύρες. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελλάδας έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες, όπως ο κάμπος της Θεσσαλίας. Πραγματικά οι εικόνες από την Καρδίτσα είναι πολύ λυπηρές. Όλοι, οι άντρες, οι γυναίκες, τα παιδιά, υπομένουν αυτές τις καταστροφές με πολύ κουράγιο και πραγματικά θρηνούμε για τις ζωές που έχουν χαθεί.

Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στους αδύναμους και στους Έλληνες. Και θέλω να ξέρετε ότι η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Είμαστε μια ένωση αλληλεγγύης και είναι πολύ σημαντικό που είστε εδώ σήμερα και μπορέσαμε να συναντηθούμε. Σε ευχαριστούμε πολύ που ήρθες και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αυτή την αλληλεγγύη με τους υπουργούς σου. Μιλήσαμε για τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Πολλές επενδύσεις θα είναι απαραίτητες για να ξανά δημιουργήσουμε μετά τις καταστροφές και φυσικά χρειαζόμαστε και άμεση βοήθεια. Χρειάζεται και άμεση βοήθεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις ανθρώπινες ζωές.

Θα είμαστε γρήγοροι, θα βρούμε λύσεις, θα είμαστε ευέλικτοι. Θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θέλω να εστιάσω σε πέντε πράγματα που μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα.

Πρώτον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από την προηγούμενη περίοδο που δεν δαπανήθηκαν, διαφορετικά θα χαθούν. Οπότε μιλάμε για λεφτά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και από τα ταμεία συνοχής. Το δεύτερο αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υποστήριξης. Κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να διοχετεύσουμε κάπου φέτος, οπότε αμέσως μπορούμε ένα μέρος αυτού του ποσού, να διοχετεύσουμε στους Έλληνες. Το τρίτο στοιχείο είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Έχουμε λοιπόν, δύο ταμεία από το προηγούμενο πρόγραμμα και πλέον έχουμε και το νέο πρόγραμμα για την Αγροτική Πολιτική, το οποίο θα δούμε και θα εξετάσουμε και την αγροτική πολιτική για του χρόνου.

Όλα αυτά τα ταμεία θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τα δάση και τις αγροτικές υποδομές που θα πρέπει να αποκατασταθούν. Όλα αυτά θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να έχουν έως και 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης είναι δίπλα σας για να μπορέσει να διοχετεύσει και κάποιους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Θα πρέπει να το θέσουμε σε υψηλότερο επίπεδο και αν αυτό συμβεί, τότε του χρόνου θα μπορούμε να σας διαθέσουμε από εκεί 400 εκατομμύρια ευρώ.

Και φυσικά η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει και μερικούς κάποιους πόρους από την από το πρόγραμμα Νέα Γενιά 2, οπότε σίγουρα θα έχουμε πόρους και από εκεί.

Θα συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε στενά με τις ελληνικές αρχές. Θα δημιουργήσουμε μια Task force, η οποία θα ξεκινήσει τις εργασίες της πολύ γρήγορα, σε δύο μόλις μέρες, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολύ γρήγορα και οι Έλληνες πραγματικά θα μπορούν να στηρίζονται στην Ευρώπη για γρήγορη υποστήριξη, μέγιστη ευελιξία και είμαστε δίπλα σας όχι μόνο σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά και για να μπορέσουμε να αναδημιουργήσουμε ό,τι καταστράφηκε».

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» στο Μεσολόγγι
  • Κώστας Λύρος: « Συνεχίζουμε Υπεύθυνα – Δυναμικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  γιατί ο Δήμος μας δεν πρέπει να χάσει ούτε μια μέρα, ούτε μια ευκαιρία»

Εγκαινιάζεται την  Τρίτη, 19   Σεπτεμβρίου 2023, στο Μεσολόγγι, το εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» του Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης  Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού, Κώστα Λύρου.

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Λόρδου Βύρωνος  στο Μεσολόγγι θα λάβουν χώρα στις 8.30 το απόγευμα. 

Μετά την τελετή του Αγιασμού θα ακολουθήσει ομιλία του Κώστα Λύρου και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού για την επόμενη 5ετία.

Ο Κώστας Λύρος σε δήλωσή του ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους  όσους   δίνουν δύναμη και στηρίζουν  την προσπάθειά του  να αλλάξει ο Δήμος μας, τονίζοντας: «Σας περιμένουμε για να  συνεχίσουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και δυναμικά. Να  συνεχίσουμε την πορεία που χαράξαμε για ένα Δήμο πρωτοπόρο, εξωστρεφή και λειτουργικό». 

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα γίνεται δεκτός από τους πολίτες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, περιόδευσε στα Ψηλαλώνια και την πλατεία Βουδ το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Καρπέτας συνομίλησε με τους κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άκουσε τις προτάσεις τους και συζήτησε για τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα».

«Η ανταπόκριση των πολιτών κατά τις επισκέψεις μας στις γειτονιές της Πάτρας, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Δυτική Ελλάδα. Κάθε ημέρα ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, από όλη τη Δυτική Ελλάδα, έρχονται μαζί μας δημιουργώντας μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, η οποία θα αποτυπωθεί και στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, για μια Περιφέρεια ανθρωποκεντρική, δημιουργική, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, με προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων αυτού του τόπου», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας.

Να σημειωθεί ότι, ο κ. Καρπέτας συνεχίζοντας τις επαφές του με τους πολίτες και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου τον Πύργο. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα», συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού στην Π.Ε. Ηλείας, στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της πόλης, στις 11 θα έχει συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στις 11.45 θα περιοδεύσει στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας και στις 13.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στο ισόγειο του Διοικητηρίου.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  με αφορμή τα προβλήματα προσβασιμότητας στα σχολεία που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι καθηγητές με αναπηρία.

Σε μελέτη που ολοκλήρωσαν 427 μαθητές από 38 σχολεία από όλη την χώρα με τίτλο «Χαρτογραφώντας την Προσβασιμότητα-Μπορεί ο συμμαθητής μου με αμαξίδιο να έρθει στο σχολείο;», εντόπισαν 8.477 εμπόδια σε 191 ψηφιακούς χάρτες! 

Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους:  «Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν είχαν να κάνουν με σπασμένα πεζοδρόμια  στην διαδρομή, εμπόδια στην διέλευση  και στην είσοδο στα σχολεία, έλλειψη ραμπών και τουαλετών για ΑμεΑ κ.α..».

Στην συνέχεια οι Βουλευτές αναφέρουν «Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν και αυτά τα ίδια προβλήματα προσβασιμότητας για τους μαθητές ΑμεΑ, ελάχιστα είναι αυτά που έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μαθητές με κινητικά ή άλλες αναπηρίες.  Είναι υποχρέωση μιας πολιτισμένης κοινωνίας να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολικά κτίρια, είναι υποχρέωση του κράτους να τοποθετεί ράμπες και αναβατόρια σε όλα τα σχολεία, να δημιουργεί τουαλέτες ΑμεΑ και να διευκολύνει την πρόσβαση σε όλους τους χώρους των σχολείων».

Οι μαθητές με αναπηρία δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση με ίσους όρους με όλα τα παιδιά, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες και έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όχι σε ένα άλλο περιβάλλον που θα είναι μόνο με άλλα παιδιά με αναπηρία αλλά στα ίδια σχολεία, στις ίδιες παιδικές χαρές, στους ίδιους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους μαζί με μαθητές χωρίς αναπηρία

Σελίδα 1 από 2