Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοδεία στην πόλη του Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα (21-9-2023) ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του, επισκέφθηκε καταστήματα της πόλης και συνομίλησε με τους πολίτες, τονίζοντας πως με την ανανέωση της εντολής στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα συνεχίσει ο τόπος να πηγαίνει «Μπροστά για Όλους».

«Την 4ετία που πέρασε, δουλέψαμε πολύ για να παρέμβουμε ουσιαστικά. Και Καταφέραμε πολλά, τόσα που το αποτύπωμά της πολιτικής μας είναι εμφανές στο Αγρίνιο» ανέφερε μεταξύ άλλων και θύμισε: «Ο αρχικός προϋπολογισμός για τις αστικές αναπλάσεις στο Αγρίνιο ήταν της τάξης των 20 εκ. ευρώ και εμείς, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας, αυτό το ποσό το πήγαμε πάνω από τα 50. Δηλαδή, 2,5 φορές πάνω! Και το κάναμε, γιατί ξέραμε πόσο μεγάλη ανάγκη είχε το Αγρίνιο από έργα ανάπλασης, αλλά το κυριότερο , γιατί το άξιζε! Αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συνεχίσουμε Όλοι Μαζί».

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Αγρίνιο (εικόνες)

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Αγρίνιο (εικόνες)

sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καλό κλίμα χαρακτήρισε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη με το τετ α τετ των δύο ηγετών να είναι ένα μικρό βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση δεν δόθηκαν αυστηρά χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις, ενώ αυτό που κυριάρχησε ήταν το θετικό κλίμα και η επαναβεβαίωση ενός θετικού χάρτη για την αναζήτηση μέτρων εμπιστοσύνης και στον πολιτικό διάλογο που ξεκινάει τον Οκτώβριο και εκεί ενδεχομένως να διερευνηθεί μία πιθανότητα για το αν υπάρχει προοπτική προσφυγής στη Χάγη ή ενδεχομένως να συζητηθούν τα πιο δύσκολα θέματα.

Το πιο εύκολο φαίνεται πως είναι η συζήτηση θεμάτων θετικής ατζέντας με το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ κλείδωσε και η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη συμπρωτεύουσα όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Διαφωνίες για το Κυπριακό

Σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του Ερντογάν στο Κυπριακό από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με τον κ. Μητσοτάκη να αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς για το συγκεκριμένο θέμα από το ίδιο βήμα.

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του OPEN στη Νέα Υόρκη, Έφη Κουτσοκώστα, το θετικό μομέντουμ παραμένει παρά τις διαφωνίες των δύο ηγετών στα μεγάλα θέματα. Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την τουρκική πλευρά παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν απάντησε σε όσα αφορούν στην Κύπρο, παρά μόνο άκουσε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαφύλαξη του καλού κλίματος

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν ακόμη απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα. Επίσης οι κκ Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν ακόμη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί κοινή πρόκληση. Όπως έχει εξ αρχής ξεκαθαριστεί, μάλιστα, οι υπουργοί Εξωτερικών είναι επιφορτισμένοι με τη συνέχιση της συνεργασίας και του συντονισμού για την προώθηση του συμφωνημένου Οδικού Χάρτη.

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο είναι απλά μη αποδεκτή

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε προ ολίγου σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πάγια εθνική θέση ότι η λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ότι οποιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων, οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απλά μη αποδεκτή.

Μαρινάκης: «Προσερχόμαστε στο διάλογο με την Τουρκία καλόπιστα»

Αναφερμένος στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά, γεωπολιτικά, διπλωματικά και λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου» και πρόσθεσε:

«Προσερχόμαστε στο διάλογο με την Τουρκία καλόπιστα. Η βασική διαφορά μας είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα είμαστε γείτονες που μπορούν να συμβιώνουν χωρίς εντάσεις, με αμοιβαίο σεβασμό και να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής κρίσης», είπε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση συζήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Είναι γνωστές οι διαχρονικές κόκκινες γραμμές μας. Το τι συζητείται έχει γίνει σαφές. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της Κύπρου, επανέλαβε την εθνική θέση ότι δεν δέχεται η χώρα μας καμία λύση δύο κρατών. Είμαστε ένα με τον κυπριακό λαό και την κυπριακή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να πάμε πίσω τις διεκδικήσεις μας. Πιστεύουμε στον διάλογο, είμαστε καλόπιστοι αλλά δεν είμαστε αφελείς και όλα αξιολογούνται διαρκώς», προσέθεσε.

Η Τουρκία επιβεβαιώνει συνάντηση για ΜΟΕ τον Νοέμβριο

Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του οδικού χάρτη που συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ήρθε από τουρκικής πλευράς και συγκεκριμένα από το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που επισφράγισε σήμερα την ημερομηνία του Νοεμβρίου για την ελληνο-τουρκική στρατιωτική συνάντηση σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση τύπου, ο εκπρόσωπος του Τ/ΥΠΑΜ, υποναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ, υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που αναπτύχθηκε πρόσφατα με τη γειτονική μας Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του προέδρου μας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών χθες το βράδυ (20 Σεπτεμβρίου), συμφωνήθηκε ότι οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο.

Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα καλής συμμαχίας».

«Η προστασία των Κύπριων αδελφών μας είναι εκ των ουκ άνευ»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας έκανε δήλωση και για το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τα περί «εθνικής υπόθεσης» και «προστασίας των Κύπριων αδελφών μας».

«Όσον αφορά την Κύπρο, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας και η οποία αποτελεί εθνική μας υπόθεση, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό όλες τις συνθήκες και ότι η επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους, που αποτελούν κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, είναι εκ των ων ουκ άνευ για εμάς».

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Μετά το μπαράζ δηλώσεων από δυο βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη Βουλή του Στέφανου Κασσελάκη αν αυτός εκλεγεί Πρόεδρο του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής, κύκλοι του υποψηφίου προέδρου ξεκαθάρισαν:

«Ο Στέφανος δεν θέλει ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Action 24, η Έλενα Ακρίτα σημείωσε πως είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και πως θέλει να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, είπε: «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του.

Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι».

Νωρίτερα ο Όθωνας Ηλιόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Πηγή: newsit.gr

Με πίστη και αγάπη για τον τόπο και τις δυνάμεις του προχωράμε και σας προσκαλούμε  στα Εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου Νεοχωρίου (Μίνου Ζώτου) που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8:30 μ.μ. 

Συνεχίζουμε  ακούραστα αντλώντας δύναμη από αυτό που δημιουργήσαμε όλοι μαζί!

Η Δύναμη της «Δημιουργικής Ανατροπής»  είστε όλοι εσείς.

Ο καθένας και η καθεμιά που θέλει να βλέπει τον τόπο μας να προοδεύει, να αναπτύσσεται, να αντέχει.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που το βράδυ του Σαββάτου θα έχω κοντά μου τόσους πολλούς και καλούς φίλους και φίλες, όλους εσάς.

Η ώρα μιας ακόμη μεγάλης νίκης φτάνει!

 Η ώρα των Οινιαδών έφτασε!

Τα καλύτερα είναι μπροστά!

Υπεύθυνα - Δυναμικά - Συνεχίζουμε!

.

Κώστας Λύρος

Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή»

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο από την πολύ μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης (19/09), στο πλαίσιο της διπλής εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων της Παράταξης «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», με επικεφαλής τον Κώστα Πιστιόλα, έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνδυασμός.

Στο νέο βίντεο των περίπου 4 λεπτών, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Συνδυασμός του Κώστα Πιστιόλα, χθες Τετάρτη (20/09), με σχετικό teaser 27 δευτερολέπτων, φαίνεται ξεκάθαρα η μεγάλη και ενθουσιώδης συγκέντρωση έξω από το Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο παρακάτω:

Εξάλλου, ο Κώστας Πιστιόλας, εκτός από τις κατά τόπους περιοδείες του, ετοιμάζει νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα (25/09), όπου θα μιλήσει στους ετεροδημότες της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομιλία θα λάβει χώρα την Δευτέρα (25/09), στις 19.30, στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», στην Οδό Πανεπιστημίου 52.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής και των άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: "Για την ενίσχυση της Εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας".

Είναι κωμικό να μιλάμε για ένα ν/σ για εργαζομένους, σε μια χώρα που παίνεται, που δεν έχει εργαζομένους.

Πριν πάμε στο ν/σ θα πάμε στη Νέα Υόρκη και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κο Ερντογάν. Χθες έγινε η αρχή του τέλους. Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά από το 1974 αναφέρθηκε σε «εδαφικές δυσκολίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας». Όταν ο πρωθυπουργός μιλά για εδαφικές δυσκολίες και διεκδικήσεις, σημαίνει αυτονόητα ότι αποδέχεται τις απαιτήσεις του αντιπάλου. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό που ανέφερε για τις θαλάσσιες ζώνες και εδώ είναι το κλειδί της διμερούς επαφής. Η Ελλάδα δεν έχει καμμία διαφορά με τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά με την υφαλοκρηπίδα. Ας μάθει ο πρωθυπουργός τι σημαίνει διεθνές δίκαιο, γιατί μέρα με την ημέρα γίνεται περισσότερο επικίνδυνος. Θαλάσσιες ζώνες σημαίνει ότι αναφέρεται και στην υφαλοκρηπίδα του νομού Μαγνησίας, του νομού Θεσσαλονίκης, του νομού Σερρών. Εμείς μιλάμε μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, που βλέπουν προς την Τουρκία. Και ο πρωθυπουργός χθες έκανε το χειρότερο: νομιμοποίησε τη φασιστική, τη ναζιστική διεκδίκηση της Τουρκίας με τον λόγο του. Αυτό είναι ένα έγκλημα, που δεν πρέπει να το προσπεράσουμε. Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή.

Αυτό που με ενοχλεί, που είναι τα ΜΜΕ που είναι λαλίστατα όταν πρόκειται για θέματα μη σοβαρά και αναφέρομαι στο life style του κου Κασσελάκη, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Και έρχομαι να ρωτήσω: Αυτή η φωτογραφία του κου Κασσελάκη με τον κο. Τζούνη έχει κάποια σχέση με την Αριστερά; Στις 17 Νοεμβρίου, ο κος Κασσελάκης θα μετάσχει στην πορεία και θα φθάσει έξω από το κτήριο της Αμερικανικής πρεσβείας να φωνάζει «έξω οι βάσεις του θανάτου»; Τι υποκρισία! Τι φαυλότης! Δεν θέλω να ανακατεύομαι στα εσωτερικά σας, αλλά είναι πολιτικό το ζήτημα, γιατί δεν είναι μόνο αυτό το ερώτημα που γεννάται.

Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι το εξής:

Η πεθερά του κου Κασσελάκη έχει καμμία σχέση με εταιρεία προμηθευτών του δημοσίου, ναι ή όχι; Θέλει να πάρει έργο αξίας 1,2 δις ευρώ με τους μετρητές της ΔΕΗ, ναι ή όχι; Δηλ. ένα αριστερό κόμμα θα έχει πρόεδρο, η πεθερά του οποίου θα δώσει στην ΔΕΗ μετρητές με τους οποίους θα μπορεί να κόβει εξ αποστάσεως το ρεύμα σε καταναλωτές; Μιλάμε για μπίζνα 1,2 δις ευρώ! Ισχύουν όσα γράφονται στον τύπο, ναι ή όχι; Γιατί υπάρχει το ασυμβίβαστο. Η εταιρεία αυτή έχει σχέση με τη ΖΗΜΕΝΣ, ναι ή όχι; Ορίστε έχω εδώ όλα τα έγγραφα και τα καταθέτω στα πρακτικά.

Και ακούω εδώ και 6 μήνες τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές να μιλούν για την επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι κάηκε η Ρόδος, απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι κάηκε ο Έβρος, σου απαντούν ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι έγιναν εκρήξεις σε στρατόπεδα, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα 100 Κροάτες χούλιγκανς, έφθασαν στην Αθήνα και δολοφόνησαν οπαδό της ΑΕΚ, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι περνούν τα σύνορα στον Έβρο παράνομοι μετανάστες, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες για τα τουρκικά ψαράδικα που κάνουν βόλτες στην Σάμο, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι πνίγηκε η Θεσσαλία, πνίγηκαν άνθρωποι, πνίγηκαν ζώα, η χώρα κόπηκε στη μέση, σου απαντούν, ναι, αλλά ανεβήκαμε στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτό κύριοι δεν λέγεται πολιτική, λέγεται πολιτικαντισμός.

Είστε η κυβέρνηση της λύπης. Νομίζετε, το πιστεύετε, ότι όλα τα κάνετε καλά. Πείτε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου κάηκαν αποθήκες πυρομαχικών και δεν ξέρουν τι κάηκε. Πείτε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου πλημμυρίζει ο κάμπος, στέλνουν στρατιώτες για ανθρωπιστική βοήθεια σε ξένη χώρα και υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν πάρτι στην Κυπαρισσία.

Δεν έχετε καταλάβει τι ζημιά έγινε στην Θεσσαλία. Αν δείτε τι χάθηκε θα καταλάβετε. Αύριο δεν θα έχουμε κρέας, δεν θα έχουμε όσπρια, δεν θα έχουμε τίποτα, γιατί στην Θεσσαλία παράγεται:

-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1/3 ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ (36,6%)

-ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ (35,8%)

-ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ.

-Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΩΝ

-(47% ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ,

-23% ΣΚΛΗΡΩΝ,

-57% ΝΩΠΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ,

-38% ΜΥΖΗΘΡΑΣ

-38% ΚΡΕΜΑΣ)

Όλα αυτά που χάθηκαν θα τα κάνουμε εισαγωγή, άρα θα έχουμε έκρηξη τιμών, διόγκωση του ελλείμματος και αύξηση του χρέους. Θα βουλιάξετε την πατρίδα. Εγώ πρότεινα να γίνει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και να συζητήσουμε το θέμα, γιατί το πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι πρόβλημα όλης της Ελλάδας, αλλά δεν με άκουσε κανείς.

Και την ίδια ώρα ο ΕΛΓΑ στο καταστατικό του προβλέπει μερική αποζημίωση στους αγρότες από φυσικές καταστροφές, εκτός αν πρόκειται για έντονη βροχόπτωση. Θα πληρώσετε όλους τους Θεσσαλούς μέχρι τελευταίο σεντ. Δεν θα ξεφύγετε από την Ελληνική Λύση.

Επίσης, δεν γίνεται μέσα σε 2 μέρες να στήνονται κοντέϊνερς για να μένουν οι παράνομοι μετανάστες που έρχονται στη χώρα και τους Έλληνες να τους βάζετε να μείνουν σε σκηνές. Ξαναγυρίσαμε δηλαδή στο ’20 και στο ’30. Κάνατε τους Έλληνες σκηνίτες; Οι Έλληνες έχουν περηφάνια και αξιοπρέπεια και ζητούν από τους πολιτικούς τους να τους αντιμετωπίζουν έτσι.

Εσείς όμως τους κοροϊδεύετε τους πλημμυροπαθείς. Ο κος Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας, είπε ότι θα δώσετε 1 δις για τη Θεσσαλία. Μα 1 δις μόνο στοιχίζουν οι σταλάκτες για το βαμβάκι. Κύριοι με την ασπιρίνη δεν θεραπεύεις τη γάγγραινα. Χρειάζονται μέτρα.

Έχουμε και το θέμα της αισχροκέρδειας. Μίλησα γι’ αυτό στον πρωθυπουργό και του ζήτησα να δει το θέμα των ενοικίων στην Θεσσαλία. Γιατί εκεί το ενοίκιο μέχρι το Μάϊο είχε 300 ευρώ και τώρα έφθασε στα 1.200 ευρώ. Για να αντλήσεις νερό από ένα υπόγειο μέχρι το Μάϊο χρειαζόσουν 150 ευρώ και τώρα πήγε στα 800 ευρώ! Και από το κράτος δεν υπάρχει καμμία παρέμβαση.

Ο Παγασητικός κόλπος μολύνθηκε από τα φερτά υλικά. Πεθαίνει. Ήδη απαγορεύεται το ψάρεμα. Πρέπει κάτι να κάνουμε γι’ αυτό. Υπάρχει σχέδιο;

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας διαλύθηκε. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο σιδηρόδρομος είναι στην ίδια ευθεία με την πεδιάδα. Αν πλημμυρίσει η πεδιάδα πλημμυρίζει και ο σιδηρόδρομος. Και αυτό γιατί δεν κάνετε έργα με προοπτική. Όλα γίνονται άρπα – κόλλα.

Η μόνη λύση για εσάς είναι η φορολόγηση. Το market pass έφυγε, τώρα θα έρθει το πλημμυρόσημο. Μειώνετε ταυτόχρονα το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στου συνταξιούχους, κόβετε τις επιδοτήσεις στο ρεύμα.

Επίσης, ορφανά παιδιά και χήρες μένουν χωρίς σύνταξη, με απόφαση του ΕΦΚΑ, λόγω, λέει, μη συμπλήρωσης 15ετούς ασφάλισης του θανόντος.

Κύριοι, με φόρους δεν ασκείται οικονομική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλετε φόρους σε όποιον καίει πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, σε όποιον κινείται με συμβατικό ΙΧ, σε όποιον έχει κατοικία ενεργειακής κλάσης από «Δ» και κάτω.

Εμείς κάναμε πρόταση για την Θεσσαλία. Προτείναμε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Εθνικής Ανάγκης, όπου θα εισρεύσουν έσοδα από ένα έκτακτο ομόλογο, που θα έχει όρους που θα προσελκύσουν ελληνικά κεφάλαια.

Πρέπει, κύριοι, να αλλάξουμε τα πάντα. Σε 1,5 – 2 μήνες κατέρρευσε το οικοδόμημα. Ό,τι κάνατε ήταν για λόγους επικοινωνίας. Σας το λέμε εδώ και 4 χρόνια. Διακυβεύεται η ύπαρξη της χώρας. Τώρα εσείς καλείτε τους Θεσσαλούς να φύγουν και να πάνε στα βουνά για να ζήσουν, αντί να τους δώσετε κίνητρα να μείνουν εκεί.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με υπαρξιακά προβλήματα που απειλούν το μέλλον μας. Είναι αντιμέτωπη με δημογραφική κατάρρευση, είναι αντιμέτωπη με την παρακμή, με πολιτισμική και πολιτιστική κρίση. Είναι αντιμέτωπη με τον αδιάλειπτο τουρκικό κίνδυνο και δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει, λόγω έλλειψης ηγεσίας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ηγεσία πατριωτική. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη λύση. Εμείς είμαστε η λύση και εσείς είστε το πρόβλημα.

«Την σέβομαι απόλυτα κα την τιμώ» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης για την Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για το ψεύτικο sms προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που τον έκανε να «εξοργιστεί και να τα βροντήξει».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21.9.2023) έγραψε στο Twitter πως: «Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα».

Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους. Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Σημειώνει, δε, ότι: «Την Έφη Αχτσιόγλου την σέβομαι και την τιμώ».

«Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα. Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ» συνεχίζει.

Καταλήγει τονίζοντας πως θα συντρίψει μία μία όλες τις επιθέσεις και υπογραμμίζει πως: «Είμαστε μια γροθιά».

Δείτε το Tweet του Στέφανου Κασσελάκη:
«Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.

Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.

Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.

Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά.

Και είμαστε με το φως».

newsit.gr