Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά την δημοσίευση των 65 σελίδων του προγράμματος του συνδυασμού του «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης, δίνει στη δημοσιότητα τις 15 προτεραιότητες για το Δήμο Αγρινίου.

 Τραπεζιώτης Προταιρεότητες για Δήμο Αγρινίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου (Αριάδνη Δάντε) Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας στον συνδυασμό "ΜΠΡΟΣΤΑ για όλους" του Νεκτάριου Φαρμάκη

ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΑΝΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ώρα έφτασε.

Σας καλούμε στις κεντρικές προεκλογικές ομιλίες μας για να θέσουμε τα θεμέλια της επόμενης μέρας για τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η επόμενη πενταετία είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο του Δήμου. Με σχεδιασμό και όραμα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δώστε μας την δύναμη να εργαστούμε μεθοδικά για τον τόπο μας.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Όλγα Δασκαλή
Συνδυασμός "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 19:42

Ντύνεται στα χακί ο Κασσελάκης

Πιθανότατα θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο αφού τότε καλείται η επόμενη ΕΣΣΟ

Εξελίξεις υπάρχουν με το θέμα της στρατιωτικής θητείας του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να παρουσιαστεί στην επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιαστεί για 20 ημέρες και μετά η θητεία θα γίνει εξαγοράσιμη.

Τις λεπτομέρειες θα κανονίσει ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος έχει διατελέσει ναύαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, τότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.

Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών, δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται, το οποίο θα του επέτρεπε να πάρει απαλλαγή και έχει πλέον γυρίσει στην Ελλάδα, οπότε υποχρεούται να εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τις παρακάτω επιλογές βάσει των ισχύοντων κανονισμών:

1)  Έχοντας πλέον συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει τη μειωμένη θητεία των έξι μηνών στον Ελληνικό Στρατό

2) Μία ακόμα επιλογή του, λόγω της ηλικίας του, είναι ότι έχει την δυνατότητα να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα

Ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως επέλεξε την δεύτερη περίπτωση.

in.gr

Πρόγραμμα Ομιλιών υποψηφίου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Νικολάου Καραπάνου
 
02/10 Δευτέρα: Κατοχή - Κεντρική πλατεία 20:45 μμ
03/10 Τρίτη: Νεοχώρι - Εκλογικό κέντρο 20:00 μμ
04/10 Τετάρτη: Αιτωλικό - Κεντρική πλατεία 20:00 μμ
05/10 Πέμπτη: Ευηνοχώρι - Πλατεία Οδυσσέα Ελύτη (ΟΣΕ) 20:00 μμ
06/10 Παρασκευή: Μεσολόγγι - πλατεία Μάρκου Μπότσαρη 20:00 μμ
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Δυτική Ελλάδα αποτελεί μία ισχυρή αγροτική δύναμη για όλη τη χώρα, όπου η πρωτογενής οικονομία συνεισφέρει το 21% της  Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και το 28% των εργαζομένων στο σύνολο της ΠΔΕ.

Απολύτως λογικά λοιπόν, η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη απέδωσε πρωτεύουσα σημασία στην ενίσχυση των αγροτών και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών ενώ παράλληλα ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατέθηκαν περισσότερα από 280 εκ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των υφιστάμενων αλλά και πολλών νέων παραγωγών, ενώ έργα προϋπολογισμού άνω των 23 εκ. ευρώ διατέθηκαν από πόρους της Περιφέρειας για την βελτίωση των δικτύων άρδευσης και τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων στους ΤΟΕΒ της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, ενισχύθηκε ουσιαστικά ο ρόλος (και οι δράσεις) της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης η οποία αφήνει πλέον ισχυρό αποτύπωμα, μέσω της διοργάνωσης πολυάριθμων δράσεων εξωστρέφειας, όπως, διεθνείς και εθνικές εκθέσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα προβολής και προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων, ανάπτυξη νέων συνεργασιών για τη στήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου, δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων και καναλιών προώθησης, κ.ά.

Ακόμα, για πρώτη φορά υπήρξε τόσο έντονη δραστηριότητα για την προβολή και ανάδειξη του αγροδιατροφικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας μέσω συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα που η ίδια η Περιφέρεια εξασφάλισε, καθώς και μία συστηματική προσπάθεια διασύνδεσης του τουρισμού με τον αγροτικό κλάδο.

  • Μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στα εξής προγράμματα προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων:
  • Προώθηση Οίνων Ποιότητας σε Τρίτες Χώρες
  • Προώθηση και προβολή αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εσωτερική αγορά και σε Τρίτες Χώρες.
  • Πιστοποίηση της Αυθεντικότητας και Ανάπτυξη Δικτύου Προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα- Ιταλία.
  • Προβολή και προώθηση επιτραπέζιας ελιάς, «Mediterranean Aperitivo» (μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ).
  • Προβολή και προώθηση βιοτεχνικού παγωτού, «Gelato on the Road».

Επίσης, επένδυσε σε δράσεις καινοτομίας και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των καλλιεργειών, όπως ενδεικτικά είναι οι εξής:

  • ΑΡΧΑΙΑ ΩΛΕΝΕΙΑ: Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πρωτοκόλλου παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς.
  • OLEAS: Δημιουργία πρότυπης υπηρεσίας γεωργίας ακριβείας για την ελαιοκαλλιέργεια, με χρήση δορυφορικών δεδομένων για την βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας της βρώσιμης ελιάς και του ελαιολάδου.
  • ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Υιοθέτηση ενός αποδοτικού, βιώσιμου συστήματος ψεκασμού ακριβείας, για τη στοχευμένη εφαρμογή φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ποιοτική βελτίωση των καρπών που εστιάζει.
  • AgriFINoTRegion: Ψηφιοποίηση των αγροτικών περιοχών δημιουργώντας απλές και σύνθετες ψηφιακές υπηρεσίες αξιοποιώντας την dRural Core Platform με στόχο την τόνωση, της παραγωγικότητας, της ποιότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της εξωστρέφειας.

Τέλος, σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας έγιναν μέρος της συνολικής προσπάθειας προβολής της Δυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσω της δημιουργίας του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «Olympian Breakfast».

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η περαιτέρω ενίσχυση του αγροτικού κλάδου και η δημιουργία μίας «νέας εποχής» για την αγροτική παραγωγή, βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του Νεκτάριου Φαρμάκη και του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» για την επόμενη περίοδο.  Μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός της επόμενης θητείας περιλαμβάνει τα εξής:

  • Την ίδρυση «Κέντρου Βιώσιμης Γεωργίας και Επιχειρηματικότητας» με σκοπό τη μεταφορά γνώσης και καινοτομίας στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τη δασοκομία.
  • Την προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία και λειτουργία Γεωργικών Σχολών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τον Οργανισμό ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και του Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.
  • Την ανάπτυξη προγραμμάτων επανεκπαίδευσης/ εξειδίκευσης πτυχιούχων και κατάρτισης των λοιπών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης για την εξασφάλιση των πιστοποιημένων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους που θα είναι απαραίτητες για την κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.
  • Τη μελέτη νέων μοντέλων εφαρμογής και των απαιτούμενων υποδομών καθώς η προστασία των φυσικών πόρων με βασική προτεραιότητα στο νερό και τη κλιματική αλλαγή επιβάλουν διαφορετικές συνθήκες που επηρεάζουν άμεσα τόσο το μείγμα καλλιεργειών όσο και τον τρόπο εκμετάλλευσης (υδροπονία, αεροπονία, κ.α.).
  • Τον σχεδιασμό δράσεων για την ώθηση της μικροτυποποίησης, της ψηφιοποίησης και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις με στόχο την έμπρακτη στήριξη των μικρών οικογενειακών μονάδων και των παραδοσιακών μικρο-παραγωγών.

Επιπλέον, καθώς τα τρόφιμα  αντιπροσωπεύουν το 71% του συνόλου των εξαγωγών της ΠΔΕ, θα συνεχιστεί η διαρκής στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης), η ανάπτυξη νέων Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, η επένδυση σε βιολογικές καλλιέργειες και η ένταξη δέκα επιπλέον αγροτικών προϊόντων της περιφέρειάς μας στα ευρωπαϊκά μητρώα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ. Ακόμα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου με καθημερινή ενημέρωση (day-to-day) και κτηνοτροφικών πάρκων με σύσταση ειδικού φορέα και με στόχο την οργάνωση της παραγωγής

«ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»

«Σύμφωνα με μελέτες, για κάθε ένα εκ. ευρώ που επενδύεται στον πρωτογενή τομέα, αυξάνεται το περιφερειακό ΑΕΠ κατά 1,4 εκ. ευρώ και δημιουργούνται 56 νέες θέσεις εργασίας. Σε μία εποχή λοιπόν όπου η ποιοτική αγροτική παραγωγή και ο αγροδιατροφικός τομέας έχουν τεθεί στο επίκεντρο της προσοχής σε όλο τον πλανήτη, η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα εθνικό κέντρο ισχυρής και σύγχρονης παραγωγής. Αυτό σημαίνει, μεγαλύτερο εισόδημα για τους αγρότες μας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος. Δουλέψαμε πολύ τα τελευταία 4 χρόνια για να καλύψουμε επείγουσες ανάγκες και προβλήματα πολλών χρόνων. Τα επόμενα χρόνια μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο και ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός. Και είμαστε βέβαιοι πως θα το πετύχουμε…» σημειώνει ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστα Πιστιόλα.

Ειδικότερα, η κεντρική ομιλία θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στις 20.30, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, και στην τελική ευθεία για την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, ο Κώστας Πιστιόλας, μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε Δημοτικές Ενότητες και χωριά, καθώς και στις γειτονιές του Αγρινίου, παράλληλα με τις επισκέψεις και τις επαφές με σημαντικούς φορείς στο Δήμο Αγρινίου.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Τραπεζιώτης: «Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε όλο το Δήμο μας»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού του «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» συνεχίζοντας τις περιοδείες του, περιόδευσε στο Καινούργιο. Ξεκινώντας από το Λιγόρεμα διέσχισε όλο το χωριό, μίλησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες , οι οποίοι  εξέφρασαν την στήριξή τους στο προσώπό του και στο συνδυασμό του. Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης  είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τους πολίτες, που του εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν το Καινούργιο.

«Δυναμικά μεταφέρουμε το μήνυμα της αλλαγής σε όλο το Δήμο μας και σε κάθε Δημοτική Εντότητα. Χωρίς ζωντανές και ισχυρές Κοινότητες δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρός και βιώσιμος Δήμος Αγρινίου. Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση των χωριών μας δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 (Δημοτικές και Περιφερεαικές εκλογές) θα διενεργηθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023. Ως επαναληπτική ημερομηνία για τις δεύτερες κάλπες -όπου χρειαστούν- έχει οριστεί η αμέσως επόμενη Κυριακή, δηλαδή η 15η Οκτωβρίου 2023.

Όπως και στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου, ένας τρόπος για να μάθετε το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα είναι μέσα από τοhttps://mpp.ypes.gov.gr

Στην ειδική αυτή εφαρμογή, πρέπει να συμπληρώσετε τα ακόλουθα προσωπικά στοιχεία:
Επώνυμο (Ολογράφως)
Όνομα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Όνομα μητέρας (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Όνομα πατέρα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Έτος γέννησης (4 ψηφία).

Για την διευκόλυνση των εκλογέων στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, οι πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν και με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 08:00 μέχρι 20:00 για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν καθώς και τον α/α της εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κατάστημα ψηφοφορίας ενδέχεται να αλλάξει με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, μέχρι και μία ημέρα πριν τη διενέργεια των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σημειώνεται επίσης ότι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα δημοψηφίσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στους δήμους, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα προκύψουν από τις κάλπες του Οκτωβρίου, θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η πενταετής θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου το 2028.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, μαζί με την βουλεύτρια Κ. Μάλαμα και τον βουλευτή Β. Κόκκαλη,  με αφορμή τον κίνδυνο σοβαρών καταστροφών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους: «Η πρόσφατη καταστροφή στην Θεσσαλία αποκάλυψε τα τεράστια λάθη και τις παραλείψεις στα μέτρα πρόληψης που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής αδιαφορίας».

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Νεοχωρίου με γνωμοδοτική τεχνική έκθεση του προς τους αρμόδιους υπουργούς ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας και για τους κινδύνους που πρόκειται να προκληθούν στην περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην συνέχεια οι Βουλευτές αναφέρουν «Στην περίπτωση λοιπόν που υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, οι δύο λίμνες δεν θα έχουν το περιθώριο να αποταμιεύσουν το βρόχινο νερό, θα το εκβάλουν στον Αχελώο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου».

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι Υπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εάν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στις κατάλληλες εργασίες στην περιοχή του Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα και με την γνωμοδοτική τεχνική έκθεση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου ούτως ώστε να μην υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.