Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Στις μεγάλες προσπάθειες αναζωογόνησης της υπαίθρου με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα και συμβάλλουν στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου, εστίασε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, που επισκέφθηκε χθες (19-9-2023) τις περιοχές Φυτείες, Παπαδάτο, Κατούνα και Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», αναφέρθηκε στην διαρκή προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να διασφαλίσει συνθήκες καλής πρόσβασης στους κατοίκους της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι η καλή προσβασιμότητα είναι η πρώτη συνθήκη ανάπτυξης ενός τόπου. «Όταν ο πολίτης ταλαιπωρείται σε κακοτράχαλους δρόμους ή ο αγρότης δεν μπορεί να φτάσει μέχρι το χωράφι του, τότε πώς μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη;» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως μία μεγάλη προτεραιότητα της τελευταίας 4ετίας ήταν να καλυφθεί ένα πολυετές έλλειμμα οδικών συντηρήσεων, καθαρισμών και αντιπλημμυρικών έργων.

«Η ανάπτυξη ξεκινάει από τα απλά, τα μικρά. Από τον δρόμο, τη γειτονιά, το χωριό…» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε υδάτινο δυναμικό, το οποίο όμως δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πηγή κινδύνων. Για τον λόγο αυτό, οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά και στη νέα θητεία.

Επίσης, ο κ. Φαρμάκης, αναφέρθηκε και στις δράσεις διαμόρφωσης νέων κοινόχρηστων χώρων από την Περιφέρεια, καθώς επίσης στο σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που στηρίζει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με στόχο την τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων.

«Δουλέψαμε επί 4 χρόνια και για τα μικρά και για τα μεγάλα, δουλέψαμε για όλους, με το βλέμμα μας στραμμένο κυρίως στις περιοχές που είχαν ξεχαστεί επί δεκαετίες. Αυτή τη δουλειά θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία με τη δική σας στήριξη» υπογράμμισε.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδεία στην πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποίησε σήμερα (20-9-2023) ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί καταστήματα της πόλης και να συνομιλήσει με πολίτες, τονίζοντας πως η ανανέωση της εντολής στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων 4 ετών, με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για όλους.

«Επί 4 χρόνια κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια. Δώσαμε, επιτέλους νέα ζωή στο κτίριο Χρυσόγελου, πρόσφατα είχαμε τη χαρά να ζήσουμε την αναγέννηση του αρχαίου θεάτρου της Πλευρώνας, διαθέσαμε χρήματα για σειρά αναπλάσεων στην πόλη του Μεσολόγγι και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, συμβάλλαμε στην ανάδειξη της μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω δεκάδων δράσεων , προχωρήσαμε σε οδικά και αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχαν γίνει επί χρόνια. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια…» ανέφερε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις περιφερειακές εκλογές και το Μεσολόγγι θα πει «μπροστά για όλους»!

Δείτε εικόνες: 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μολονότι διατηρείται ο σταυρός προτίμησης ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα κινητοποιηθούν, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης θα υπάρξει κατάτμηση της επικράτειας σε τουλάχιστον πέντε εκλογικές περιφέρειες.

Ενα νέο σύστημα ανάδειξης ευρωβουλευτών για τις προσεχείς ευρωεκλογές επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δέκα χρόνια από την κομβική αλλαγή με την καθιέρωση του σταυρού προτίμησης –αντί της παραδοσιακής λίστας– η οποία όμως προκάλεσε διάφορες παθογένειες με την ανάδειξη στην Ευρωβουλή διαφόρων αμφιλεγόμενων διασημοτήτων που λίγη σχέση έχουν με την πολιτική και τις ανάγκες εκπροσώπησης της χώρας και περισσότερα προβλήματα δημιουργούν (βλ. υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε μεν, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 87η ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα διεξαχθούν και πάλι με σταυρό, αλλά σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι κάλπες θα στηθούν αυτή τη φορά σε επίπεδο περιφερειών, δηλαδή θα υπάρχει κατάτμηση της επικράτειας σε τουλάχιστον πέντε εκλογικές περιφέρειες.

Οπως επισημαίνεται, ο σταυρός προτίμησης παραμένει, για να διατηρηθεί ενεργό το ενδιαφέρον των υποψηφίων και να εξασφαλιστεί η κινητοποίησή τους. Αυτό βέβαια ήταν και το σκεπτικό του Αντώνη Σαμαρά που ως Πρωθυπουργός, το 2014, είχε σπεύσει να αλλάξει το σύστημα σε μια προσπάθεια να μη συρρικνωθούν άλλο τα ποσοστά της ΝΔ –και έτσι μας προέκυψαν ευρωβουλευτές του επιπέδου του ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη και όχι μόνον. O σταυρός θα υπάρχει.

Ομως, αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει μόνο μία περιφέρεια, αυτή της ελληνικής επικράτειας, που όπως έχει αναλυθεί οδηγεί σε εκλογική επιτυχία τους πάσης φύσεως «αναγνωρίσιμους» ή εκείνους που έχουν τον επικοινωνιακό μηχανισμό και τους πόρους για να γίνουν γνωστοί σε κάθε άκρη της χώρας. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Οι αλλαγές αναμένεται να δρομολογηθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πριν από τα Χριστούγεννα ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για προσαρμογή των κομματικών μηχανισμών και των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» υπάρχουν τρία σενάρια για τον χωρισμό της ελληνικής επικράτειας σε περιφέρειες για τις ευρωεκλογές, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται από πέντε ως επτά. Σε κάθε περιφέρεια θα υπάρχει διαφορετικό ψηφοδέλτιο. Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, από κάθε περιφέρεια θα εκλέγεται διαφορετικός αριθμός, ανάλογα με τον πληθυσμό που θα αντιπροσωπεύει. Υπολογίζεται ότι η Αττική θα βγάζει επτά ευρωβουλευτές, ενώ αυξημένος θα είναι και ο αριθμός των ευρωβουλευτών από την Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή: protagon.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Με χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και κυρίαρχο στόχο να επιβεβαιωθούν τα «ήρεμα νερά του Αιγαίου» που επικρατούν τους τελευταίους μήνες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσέρχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα Ελλάδος (11:00 τοπική) και θα γίνει στο λεγόμενο «τουρκικό σπίτι» στη Νέα Υόρκη, δηλαδή στην έδρα της διπλωματικής αποστολής της Άγκυρας στα Ηνωμένα Έθνη.

Από την ελληνική διπλωματία, ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητη η νέα ρητορική μεταστροφή του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος έχει μεν εγκαταλείψει τις προκλήσεις του πρόσφατου παρελθόντος με απειλές του τύπου «θα έρθουμε μια νύκτα» και μιλάει πλέον για «ελληνοτουρκική φιλία», δεν παραλείπει, όμως, να επιζητεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο με τον διαμελισμό του νησιού σε κράτη, ενώ επιτίθεται στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις και πρωταγωνιστεί στην παρεμπόδιση της πώλησης πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Για την προετοιμασία της ημερήσιας διάταξης και των χρονοδιαγραμμάτων της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών, που είναι η έκτη κατά σειράν από το 2019, όταν είχαν το πρώτο τετ α τετ και πάλι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού δήλωναν στο protothema.gr ότι «δεν αναμένουν κάτι συγκλονιστικό» από αυτή τη νέα συνάντηση και παρέπεμπαν στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ. «Πάντα θα αποτελεί μία συνάντηση δική μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος, αλλά η κανονικοποίηση των διαύλων επικοινωνίας είναι καλοδεχούμενη για δύο χώρες οι οποίες είναι καταδικασμένες από τη γεωγραφία να είναι γείτονες», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μα μην είμαστε μονίμως «στα κόκκινα»

«Δεν είμαι αφελής και γνωρίζω πολύ καλά ότι οι πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη», είχε αναφέρει, συμπληρώνοντας. «Οφείλω, όμως, να διερευνήσω αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, αν μας δίνει τη δυνατότητα πραγματικά να πετύχουμε κάτι το οποίο ενδεχομένως οι προκάτοχοί μου να μην μπόρεσαν να το πετύχουν. Αλλά και να μην μπορέσουμε να το πετύχουμε, διότι πολύ απλά θα καταλήξουμε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, αυτό δεν μας υποχρεώνει να είμαστε μονίμως “στα κόκκινα” και στην ένταση την οποία βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Παράλληλα στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι «τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία, την εθνική ακεραιότητα της χώρας, είναι ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από εμένα. Είναι εκτός της συζήτησης την οποία κάνουμε με την Τουρκία». Και είχε τονίσει ότι «ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και με τα αυτονόητα δικαιώματα τα οποία απορρέουν από την ελληνική κυριαρχία σε αυτά τα νησιά, είναι ζητήματα τα οποία δεν είμαι διατεθειμένος, υπό οποιονδήποτε όρο, να συζητήσω με την Τουρκία».

«Εκτός συζήτησης λύση δύο κρατών στην Κύπρο»

Ως έμμεση απάντηση, εξάλλου, των όσων δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος για δύο κράτη στην Κύπρο, εκτιμάται αποστροφή της ομιλίας του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος σε εκδήλωση ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στη Νέα Υόρκη ανέφερε: «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι κορυφαία μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την Κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Στηρίζουμε αναφανδόν τη λύση ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης».

protothema.gr

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα;

Με μία φράση του Μάο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγονται σήμερα, Κυριακή, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω», σημείωσε αρχικά και, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως «θέλετε να με προβοκάρετε την ημέρα που διεξάγεται μία εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ή νέας προέδρου ενός κόμματος».

«Αντιπολίτευση που θα δίνει έμφαση στην ουσία, όχι στην επικοινωνία»

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει αμέσως μετά: «Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κι εγώ μια φράση του Μάο: μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

«Αυτά θα τα απαντήσει η ζωή»
Για να τονίσει, στη συνέχεια, ότι προσβλέπει «σε μία αξιωματική αντιπολίτευση, που θα έχει μάθει από τα λάθη της και θα δίνει έμφαση στην ουσία και όχι στην επικοινωνία».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και τον επί χρόνια πολιτικό του αντίπαλο, Αλέξη Τσίπρα, και την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια κρίση για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτά θα τα απαντήσει η ζωή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το θέμα.

in.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 19/09/2023

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:           «Αύξηση κονδυλίων της ΚΑΠ για την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών»

Κύριε Υπουργέ,

Για την περίοδο 2023 - 2027, η στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που παρέχεται μέσα από στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ, των κρατών μελών ανέρχεται σε δημόσια δαπάνη 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας 47.000.000 εκτάρια. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης για την αγροτική ανάπτυξη και το 6% της συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης της ΚΑΠ. Μελέτη όμως της Κομισιόν επισημαίνει ότι παρά την οικονομική στήριξη η διαφορά του εισοδήματος των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, σε σχέση με αυτές που δεν είναι, παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Στις ορεινές περιοχές το μέσο αγροτικό εισόδημα είναι μειωμένο κατά 20,4%, ενώ στις μειονεκτικές κατά 26,5%.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να στηρίξετε τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας, εκμεταλλευόμενοι την αναπροσαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ;
  1. Προτίθεστε να αυξήσετε τις ενισχύσεις για την αγροτική παραγωγή, αντί της τοποθέτησης αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Μια εντυπωσιακά μεγάλη, γεμάτη παλμό, πάθος και ενθουσιασμό από πλευράς πολιτών, συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης (19/09) ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες έδωσαν ηχηρό «παρών» στη διπλή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού, «πλημμυρίζοντας» το δρόμο έξω από το Εκλογικό Κέντρο.

Ο Κώστας Πιστιόλας έγινε δεκτός εν μέσω αποθέωσης από το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ την ατμόσφαιρα δονούσαν οι κόρνες και οι επευφημίες στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου, με τα καπνογόνα να δίνουν «χρώμα» στην εκδήλωση.

Μάλιστα, ο Συνδυασμός «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» δημοσιοποίησε και ένα σύντομο βίντεο όπου αποτυπώνεται μέσα σε 27 δευτερόλεπτα η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Άμυνας

Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Καταβολή Επιδόματος EUROCONTROL – ΚΕΔΣ στα στελέχη που υπηρετούν σε στρατιωτικά αεροδρόμια»

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει πρόβλημα τόσο με την καταβολή του επιδόματος EUROCONTROL, που δικαιούνται να λαμβάνουν και οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι παρέχουν ομοίως υπηρεσίες σε σχέση με αυτές της Πολιτικής Αεροπορίας όσο και με την καταβολή ΚΕΔΣ σε προσωπικό που υπηρετεί στα στρατιωτικά Α/Δ και εμπλέκονται στην εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας για την υποστήριξη των πολιτικών πτήσεων, όπως έχουν αναφέρει σε επιστολές τους οι ενώσεις στρατιωτικών.

Το προσωπικό εμπλέκεται άμεσα και ενεργά σε μια επιτυχημένη επένδυση, η οποία, βάσει της Σχετικής Σύμβασης (που αποτελεί νόμο του Κράτους), συγκαταλέγεται στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» για την μείωση του δημόσιου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, υπάρχουν όλα τα δεδομένα και η κατάλληλη επιχειρηματολογία, ώστε το εν λόγω προσωπικό να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, όπως αυτό καθορίζεται από την σχετική νομοθεσία.

Δεδομένου ότι, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα στελέχη των βάσεων, περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση πολιτικών πτήσεων και την υλοποίηση σύμβασης που εντάσσεται σε Δημοσιονομικούς στόχους.

Δεδομένου ότι, επί παραδείγματι, από την εν λόγω σύμβαση υποστήριξης του πολιτικού αερολιμένα Ακτίου, το Ελληνικό Δημόσιο κερδίζει περί του 1.000.000€ ετησίως.

Δεδομένου ότι, οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) παρέχουν υπηρεσίες ATS και AIS, ομοίως με τους αντίστοιχους Ελεγκτές της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Προτίθενται να δώσουν λύση στο υπόψη πρόβλημα, που αφορά στην χορήγηση επιδόματος EUROCONTROL στους στρατιωτικούς Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας;
  1. Προτίθενται να εξετάσουν την δίκαιη παροχή ΚΕΔΣ στο στρατιωτικό προσωπικό μέσα από τα συνολικά κέρδη που λαμβάνει το Δημόσιο, και τα οποία προκύπτουν από την υλοποίηση του Πλαισίου Συνεργασίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)

Αποστολάκης Ευάγγελος

Γιαννούλης Χρήστος

Καλαματιανός Διονύσης

Καραμέρος Γιώργος

Κασιμάτη Νίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μπάρκας Κώστας

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Παπαηλιού Γιώργος

Παππάς Πέτρος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζούφη Μερόπη

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις  8.30 μ.μ. θα τελεστεί αγιασμός στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπαναστασίου στην οδό Σαλάκου 3.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του γραφείου είναι : 2641 141300.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες και παθιασμένο πλήθος πολιτών του Αγρινίου που γέμισαν ασφυκτικά τον εξωτερικό χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» και έστειλαν ένα «εκκωφαντικό» μήνυμα για αλλαγή στο Δήμο Αγρινίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας έδωσε το «σάλπισμα» της νίκης στις 8 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στη διπλή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» κυριάρχησαν ο ενθουσιασμός και το πάθος, σε μια ογκώδη συγκέντρωση που «ταράζει τα νερά» της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Αγρινίου.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών ο Κώστας Πιστιόλας έδωσε το «έναυσμα» για μια «μεγάλη νίκη», όπως είπε.

«Το Αγρίνιο μίλησε και σήμερα, μίλησε καθαρά και δυνατά, όπως μιλάει από τις 8 Αυγούστου που φέραμε τα πάνω κάτω. Τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο. Σπάσαμε την αδράνεια και βάλαμε τέλος στη μιζέρια και απαιτήσαμε για τον τόπο που αγαπάμε μία τολμηρή αλλαγή. Πάμε λοιπόν, τολμηρά, δυνατά, Αγρίνιο, πάμε ψηλά!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου.

«Εσείς είστε η δύναμή μας. Όλες και όλοι εσείς. Γιατί η Παράταξή μας γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία και υπάρχει για να υπηρετεί την κοινωνία», είπε ο Κώστας Πιστιόλας απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες, για να αναφερθεί-στη συνέχεια- στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού, επισημαίνοντας τα εξής: «Το ισχυρό, πολυσυλλεκτικό, υπερκομματικό ψηφοδέλτιό μας αγκαλιάζει τους πάντες: Τους ανθρώπους της αγοράς, τους ανθρώπους της εργασίας, τους φορείς πολιτών, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Όπου κι αν ανήκει. Ό, τι κι αν πιστεύει. Αρκεί να σέβεται τη Δημοκρατία, να υπηρετεί το συνάνθρωπό του και να θέλει να προσφέρει στον τόπο μας».

«Με πίστη, με καθαρή ματιά και καθαρές κουβέντες κάναμε μαζί ένα πραγματικό άθλο, φτιάχνοντας ψηφοδέλτιο με 388 συμπολίτες μας σε 24 μόνο μέρες!», είπε στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, υποστηρίζοντας πως «δεν έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα».

«Κάποιοι δεν το πίστευαν», τόνισε εμφατικά, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τους λέμε λοιπόν απόψε: Στις 8 Οκτώβρη έρχεται η ολοκλήρωση του άθλου αυτού, μια νίκη που θα πάει το Αγρίνιο Ψηλά!».

«Σκιαγραφώντας» τις βασικές Αρχές του ίδιου, αλλά και του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», αναφέρθηκε στην «ενότητα» την «ανιδιοτέλεια και την «εντιμότητα», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μας κρατάει κανένας, δεν φοβόμαστε κανέναν. Δύναμή μας είναι ο λαός του Αγρινίου και το λαό αυτό τον κοιτάμε στα μάτια! Γιατί έτσι έχουμε μάθει».

Ο Κώστας Πιστιόλας άσκησε σφοδρή κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για «στασιμότητα» του Αγρινίου, την ίδια στιγμή που «άλλες πόλεις μέσα σε 9 χρόνια έχουν απογειωθεί.Και το λέω αυτό με βαθιά πίστη και άποψη ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να έχουν συγκεκριμένες θητείες». 

«Θα συνεχίσουμε ό, τι θετικό έγινε, θα διορθώσουμε ό, τι δεν έγινε σωστά. Τόσο απλά! Γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω σε όλη μου τη επιχειρηματική διαδρομή. Τίποτα δεν γίνεται από το μηδέν, τίποτα δεν προχωρά αν δεν διορθώσεις τα λάθη, αλλά δεν δεχόμαστε αυτός ο Δήμος που αγαπάμε, ο τόπος της ζωής μας, να χάσει ούτε μία επιπλέον μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά».

Απαντώντας στην ερώτηση που τού κάνουν πολλοί φίλοι-όπως είπε χαρακτηριστικά- δηλαδή το «γιατί κατεβαίνεις για υποψήφιος;», ο ίδιος ανέφερε πως απαντά, με μια σειρά ερωτήσεων όπως:

«Είστε ευχαριστημένοι με το να χάνει και να ξαναχάνει μάχες συνεχώς η πόλη για το νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο, την Φοιτητική Εστία, το επιχειρηματικό πάρκο Αγρινίου, τον κάθετο άξονα με την Ιόνια οδό, τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι;

Είστε ευχαριστημένοι, μετά από 9 χρόνια αναμονής και υποσχέσεων από αυτό που αντικρίσατε στο πάρκο; Το στερηθήκαμε κοντά μία δεκαετία. Ήταν αντάξιο της αναμονής σας αυτό που είδατε όλοι;

Βλέπετε κάποιο μεγάλο στόχο, κάποιο όραμα για το που θα πάει το Αγρίνιο τα επόμενα δέκα, δεκαπέντε χρόνια;

Είστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση των χωριών μας, αυτήν την απαξίωση όταν το νερό και οι δρόμοι είναι ακόμα ζητούμενα το 2023;

Σας αρέσει ένα μοντέλο διοίκησης συγκεντρωτικό, «ημετέρων» και κολλητών, που αγνοεί ακόμα και τους συνεργάτες τους και βλέπει ως διακοσμητικά στοιχεία τους φορείς της πόλης;».

«Για όλα όσα μας αφορούν, υπάρχουν δύο ειδών Δήμαρχοι: Αυτοί που βρίσκουν δικαιολογίες. Και αυτοί που βρίσκουν τρόπο. Αυτοί που ψάχνουν να κρυφτούν. Και αυτοί που ψάχνουν λύσεις. Αυτοί που λένε φταίνε οι άλλοι και ότι δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, υπάρχουν όμως και αυτοί που λένε ότι εμάς εξέλεξε ο κόσμος», δήλωσε ο Κώστας Πιστιόλας, για να δεσμευτεί στη συνέχεια ότι «θα είμαι πρώτα απ’ όλα Δήμαρχος που θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του και θα φέρνει αποτελέσματα».

Μάλιστα, σταχυολόγησε και τις 3 βασικές αρχές που θα καθορίσουν τη δημοτική του θητεία, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, ως εξής:

«Πρώτον, αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία πάνω από όλα. Για να σταματήσει η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και η σπατάλη και να αντιμετωπίζονται δίκαια και ισότιμα όλοι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες.

Δεύτερον, Ισόρροπη ανάπτυξη για τις Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά μας! Δεσμεύομαι ότι θα ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας. Ποτέ ξανά δεν θα σας αντιμετωπίσουν με απαξίωση και αδιαφορία, ως δεδομένους. Αυτή θα είναι βασική προτεραιότητα μας.

Και τρίτον, ανοιχτές πόρτες για όλες και όλους! Τίποτα πίσω από κλειστές πόρτες. Τελεία και παύλα! Δεσμεύομαι ότι θα είμαι και θα είμαστε εδώ για όλες και όλους τους πολίτες του Αγρινίου! Καμία έπαρση, καμία αλαζονεία στη δική μας θητεία! Θα διοικήσω τον δήμο με ομάδα και όχι με ομαδούλα! Θα διοικήσω για όλους και όχι για τους λίγους και θα αξιοποιήσω όλες τις δυνάμεις του τόπου που θέλουν να προσφέρουν».

Συν τοις άλλοις, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου περιέγραψε το Πρόγραμμα του Συνδυασμού του και τον σχεδιασμό που στοχεύει στο Αγρίνιο «όπως θέλουμε να το δούμε 10 χρόνια από τώρα», ένα Πρόγραμμα, όπως είπε, «που από σήμερα θα συζητιέται και θα μοιράζεται παντού στον Δήμο μας!».

«Με φόντο την πλατεία των παιδικών μας χρονών», όπωςτόνισε στη συνέχεια ο Κώστας Πιστιόλας, δεσμεύτηκε πως θα πάει το Αγρίνιο ψηλά, όπως του αξίζει, για να καταλήξει, δίνοντας το «σύνθημα» για «μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή»:

«Πάμε να ολοκληρώσουμε αυτό το θαύμα, αυτόν τον άθλο! Πάμε μαζί, με τόλμη να γράψουμε ιστορία και να αλλάξουμε τον τόπο μας! Να δικαιώσουμε τα όνειρα πολλών γενιών για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για το Αγρίνιο που αξίζουμε!».

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2