Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  9:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 17:22

Ευχές για την νέα Σχολική Χρονιά απο τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Φίλιππα

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σας εύχομαι μια υπέροχη και επιτυχημένη Σχολική Χρονιά, γεμάτη γνώση και εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για πάντα. Επίσης, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει το Σχολείο, και να σας παρουσιάσω μια νέα καινοτόμα πρόταση για την ανάπτυξη και εξειδίκευση του σχολικού προγράμματος.

Το Σχολείο είναι ένας πολύτιμος χώρος, όπου αναπτύσσεστε ως άνθρωποι και αποκτάτε τη βάση για το σας. Πέρα από τα μαθήματα και τα βιβλία, το Σχολείο σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, να ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντά σας και να δημιουργήσετε φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

Μια από τις σημαντικότερες πτυχές του Σχολείου είναι η προετοιμασία για τη ζωή. Εδώ αποκτάτε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του κόσμου έξω από το Σχολείο. Η παιδεία σας παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ευκαιρίες στο μέλλον και να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της κοινωνίας σας.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη σημασία της καινοτομίας και της εξειδίκευσης στο σχολικό πρόγραμμα. Η κοινωνία και ο κόσμος γύρω μας αλλάζουν συνεχώς και είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε στις νέες τάσεις και ανάγκες. Προτείνω μια νέα καινοτόμα πρόσθεση στο σχολικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει την ανάπτυξη και εξειδίκευση των μαθητών, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τα επαγγελματικά πρότυπα της περιοχής μας.

Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές για τον ανταγωνιστικό κόσμο που τους περιμένει, προσφέροντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την επαγγελματική τους επιτυχία και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία. Μέσω συνεργασιών με επαγγελματίες και οργανισμούς, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διάφορους τομείς και επαγγέλματα, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να καθοδηγηθούν στην επιλογή της σταδιοδρομίας τους.

Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ επίμονα για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμας πρότασης, με την υποστήριξη και την συνεργασία όλων σας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον που ευνοεί τη μάθηση και την ανάπτυξη και διασφαλίζει ότι τα παιδιά μας έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν.

Η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο για το μέλλον ενός παιδιού και το κλειδί για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Είναι επίσης ένα ισχυρό μέσο για την κοινωνική κινητικότητα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει νέους από μειονεκτούντα περιβάλλοντα να ξεφύγουν από τον κύκλο της φτώχειας.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρεται στα σχολεία αυτής της χώρας έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως ανεπαρκής, αλλά γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι τα πρότυπα δεν βελτιώνονται αρκετά γρήγορα.

Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας έχουν κάθε ευκαιρία να επιτύχουν και δεσμεύομαι να κάνω ακριβώς αυτό. Ελπίζω ότι τα πολλά εμπλεκόμενα μέρη θα με ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε μαζί να κάνουμε τη διαφορά όχι μόνο για τους μαθητές μας αλλά και για τις γενιές των παιδιών που θα έρθουν.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Φίλιππας
www.giorgosfilippas.gr
Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας