Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 00:04

Έλληνα ψηλά το κεφάλι!

Οι τραγωδίες στο Μάτι και στα Τέμπη που μας βύθισαν στην θλίψη ήταν ανθρωποθυσίες στον βωμό της διαφθοράς,της απληστίας,του κέρδους και της ασυδοσίας μιας διεφθαρμένης εξουσίας που βασίζεται στην ατιμωρησία!Ζούμε σε μια κατάσταση των <<εκλεκτών>,των γόνων που δεν νοιάζονται για τις ζωές μας αλλά μόνο για την μοιρασιά στις επερχόμενες εκλογές.Ειναι οι ίδιοι που θα ψηφιστούν επειδή θα μας πούν ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά,μέχρι την επόμενη φορά που θα κλάψουμε εξαιτίας της αθλιότητάς τους!
 
Οι εκλογές του Μαίου θα διεξαχθούν κάτω από ειδικές συνθήκες.Οι εκλογές αυτές είναι ουσιαστικά ένας πόλεμος ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα,ανάμεσα σε αυτούς που κλέβουν και σε αυτούς που φτωχαίνουν,σε αυτούς που προδίδουν και σε αυτούς που προδίδονται,μεταξύ αυτών που πρόδωσαν την Μακεδονία και στους προδομένους!
 
Σε αυτήν την μάχη θα παλέψουν αυτοί που εργάζονται σκληρά  και ψωμοζούν κι αυτοί που ζούνε στα παλάτια,αυτοί που ζούν με 500 ευρώ κι αυτοί που δίνουν τα σπίτια μας στους τοκογλύφους.
 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που απέναντι στα τζάκια των άχρηστων γόνων του κάθε Μητσοτακαίικου σου φέρνουν ως σωτήρες τους ανεγκέφαλους Τσιπροήρωες που κατασκευάζονται σε υπόγεια οργανισμών και πρεσβειών!
 
Όλους αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσει ο λαός μας,αυτές τις δεκαπέντε οικογένειες που έχουν ρημάξει τον τόπο,τους ελέω θεού μεγιστάνες που μας νουθετούν μέσα από τα κανάλια τους και μας αποκοιμίζουν με το ποδόσφαιρό τους.
 
Ήρθε η ώρα να ξηλώσει ο λαός τα κόμματα του παρασιτισμού,ήρθε η ώρα να σαρωθεί η σαβούρα των αριστεροδεξιών δωσιλόγων που ρουφάνε το αίμα μας εδώ και δεκαετίες.
 
Ας πληρώσουν για μια φορά οι διαπλεκόμενοι και οι προδότες κι όχι μόνο ο φτωχός λαός!
 
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα η ελπίδα!
 
Εκεί που τελειώνει η κοιλάδα των Τεμπών ορθώνεται ο Όλυμπος!
 
ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Εθνικό κόμμα Έλληνες 
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Το σύνολο των συμφωνιών που υπέγραψαν Κίνα και Ρωσία κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα επί της ουσίας ήταν η έναρξη δημιουργίας ενός ενιαίου ρωσοκινεζικού «μπλοκ» το οποίο έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της απειλής των ΗΠΑ και της Δύσης συνολικά.

Μετά την ιστορική συμφωνία, ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση του κινεζικού κοινοβουλίου προετοιμάζει την Κίνα για πόλεμο, όπως αποκαλύπτει το Foreign Affairs.

Ο Σι Τζινπίνγκ αναφέρθηκε στο θέμα της ετοιμότητας για πόλεμο σε τέσσερις ξεχωριστές ομιλίες και σε μία από αυτές μάλιστα φέρεται να είπε στους στρατηγούς του χαρακτηριστικά «να πολεμήσουν γενναία»!

Το περιεχόμενο των συμφωνιών, που υπεγράφησαν, καθιστά σαφές ότι αποσκοπεί στην από κοινού στρατιωτική ισχυροποίηση των δύο υπερδυνάμεων σε βαθμό που να μην μπορούν να απειληθούν από τις δυτικές χώρες και στην οικονομική ανεξαρτητοποίηση ώστε να μην επηρεάζονται από το δολάριο, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και εν τέλει από αμερικανικές κυρώσεις οι οποίες έχουν αποτελέσματα λόγω της χρήσης του δολαρίου.

Ανάμεσα στις ομιλίες, η κυβέρνησή του ανακοίνωσε επίσης αύξηση 7,2% στον αμυντικό προϋπολογισμό της Κίνας, ο οποίος διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία, και σχεδιάζει να καταστήσει τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τις ξένες εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και σχέδια να καταστήσει τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τις ξένες εισαγωγές σιτηρών.

Τους τελευταίους μήνες, το Πεκίνο έχει αποκαλύψει νέους νόμους στρατιωτικής ετοιμότητας, νέα καταφύγια αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις πέρα ​​από τα στενά από την Ταϊβάν και νέα γραφεία «Εθνικής Άμυνας Κινητοποίησης» σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο σημάδι ότι οι φετινές συνεδριάσεις του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου και της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού, ίσως να μην είναι «συνηθισμένα» και πρόκειται για «πολεμική» προετοιμασία, ήρθε την 1η Μαρτίου, όταν το κορυφαίο θεωρητικό περιοδικό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Υπό την καθοδήγηση του Σι Τζινπίνγκ για την Ενίσχυση του Στρατού, θα προχωρήσουμε νικηφόρα».

 

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κατά τη διάρκεια της τελικής συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, Πεκίνο, Μάρτιος 2023

Στο κείμενο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι «ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και του στρατού πρέπει να επιταχυνθεί».

Ζητούσε επίσης να εντατικοποιηθεί το Military-Civil Fusion, η πολιτική του Σι που απαιτεί από ιδιωτικές εταιρείες και πολιτικά ιδρύματα να υπηρετήσουν τη στρατιωτική προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Κίνας.

Στην πρώτη του ομιλία στις 5 Μαρτίου, ο Σι φάνηκε να περικλείει τη βιομηχανική βάση της Κίνας για αγώνες και συγκρούσεις.

«Την επόμενη περίοδο, οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θα αυξηθούν και θα γίνουν πιο σοβαρές», προειδοποίησε.

«Μόνο όταν όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται σε ένα μέρος, δουλεύουν σκληρά σε ένα μέρος, βοηθούν ο ένας τον άλλον στο ίδιο σκάφος, ενώνονται ως ένας, τολμούν να πολεμήσουν και είναι καλοί στη μάχη, μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν νέες και μεγαλύτερες νίκες».

Ο Σι κατακεραύνωσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ευθέως στην ομιλία του, παραβιάζοντας την πρακτική του να μην κατονομάζει την Ουάσιγκτον ως αντίπαλο παρά μόνο σε ιστορικά πλαίσια.

Στις 6 Μαρτίου, ο Σι έδωσε μια δεύτερη ομιλία παρουσιάζοντας ένα όραμα για την κινεζική αυτάρκεια που προχώρησε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες συζητήσεις του για το θέμα, λέγοντας ότι η πορεία της Κίνας προς τον εκσυγχρονισμό εξαρτάται από το σπάσιμο της τεχνολογικής εξάρτησης από τις ξένες οικονομίες – εννοώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες κράτη και άλλες βιομηχανοποιημένες δημοκρατίες.

Τόνισε επίσης ότι θέλει η Κίνα να σταματήσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές σιτηρών και μεταποιημένων προϊόντων.

Στην τρίτη ομιλία του, στις 8 Μαρτίου, ο Σι κάλεσε επίσης για μια εκστρατεία «Εκπαίδευση Εθνικής Άμυνας» για να ενώσει την κοινωνία πίσω από το PLA.

Στην τέταρτη ομιλία του (και την πρώτη του ως τρίτη θητεία προέδρου), στις 13 Μαρτίου, ο Σι ανακοίνωσε ότι η «ουσία» της μεγάλης εκστρατείας αναζωογόνησης ήταν «η ενοποίηση της πατρίδας».

Αν και υπαινίσσεται τη σύνδεση μεταξύ της απορρόφησης της Ταϊβάν και της πολυδιαφημισμένης εκστρατείας του για να κάνει, ουσιαστικά, την Κίνα μεγάλη ξανά, σπάνια, αν ποτέ, το έκανε με τόση σαφήνεια.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη και προφυλάκιση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Ιβάν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία, με τον Λευκό Οίκο να καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν μέσω των ρωσικών εδαφών, να τα εγκαταλείψουν άμεσα.

Ο δημοσιογράφος δούλευε ως ανταποκριτής της WSJ των ΗΠΑ στη Ρωσία, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι «μας ανησυχούν βαθύτατα οι αναφορές ότι ο Έβαν Γκερσκόβιτς, ένας Αμερικανός πολίτης, έχει τεθεί υπό κράτηση στη Ρωσία».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, στην οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την οικογένεια του δημοσιογράφου Έβαν Γκερσκόβιτς όσο και με την οικογένειά του.

«Η στοχοποίηση Αμερικανών πολιτών από τη ρωσική κυβέρνηση είναι απαράδεκτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κράτηση του κ. Γκερσκόβιτς. Καταδικάζουμε, επίσης, τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση και καταστολή της ελευθερίας του Τύπου και των δημοσιογράφων από τη ρωσική κυβέρνηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Επαναλαμβάνω ότι οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία. Οι πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως, όπως συνεχίζει να συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου στη Ρωσία

Το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ανακοίνωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας τη σύλληψη του 32χρονου Αμερικανού υπηκόου από την FSB ως ύποπτο για κατασκοπεία.

Ο δημοσιογράφος ήταν διαπιστευμένος στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς εργάζεται ως ανταποκριτής και, σύμφωνα με την FSB, «διαπιστώθηκε ότι ο Γκέρσκοβιτς, ως πράκτορας της αμερικανικής πλευράς, συνέλεγε άκρως απόρρητα στοιχεία για τις δραστηριότητες εταιρειών του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος».

Πρόκειται για τον πρώτο δημοσιογράφο των ΗΠΑ που συλλαμβάνεται με αυτές τις κατηγορίες, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και το γεγονός χαρακτηρίζεται ήδη ως οξύ διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξοπούλου Αικατερίνη

γράφει η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε φανερά πού υστερούν όχι μόνο οι σιδηρόδρομοί μας, αλλά και το σύνολο των ελληνικών μεταφορών και συγκοινωνιών: στο θέμα της ασφάλειας. Δεν είναι ψέμα, ότι εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα κατέχει, αναλογικά, το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς στην Ευρώπη σε πολλαπλά δυστυχήματα και σε αριθμό θυμάτων. Σε τρένα και σε πλοία, στους δρόμους και στα αεροπλάνα, ο μέσος πολίτης διακατέχεται από ένα αίσθημα ανασφάλειας, από την αβεβαιότητα αν τελικά θα φτάσει στον προορισμό του...

Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Κάποτε χρειάστηκε το θλιβερό συμβάν με το «Σάμινα», για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι πόσο επισφαλείς είναι οι θαλάσσιες οδοί της χώρας. Για να τεθούν, επιτέλους, τα χρόνια ζητήματα των λεγόμενων «άγονων γραμμών» στο Αιγαίο. Και τώρα, εν έτει 2023, χρειάστηκε να χαθούν δεκάδες ζωές, κυρίως νέων παιδιών, στα μοιραία Τέμπη, προκειμένου να αποδοθούν κάποιες ευθύνες. Δεν είναι όμως λίγοι όσοι φοβούνται, πως ό,τι συνέβη πριν από χρόνια με το «Σάμινα» και άλλα τραγικά δυστυχήματα, το ίδιο θα συμβεί δυστυχώς και με τα Τέμπη: θα ξεχαστεί σε βάθος χρόνου το κακό που συνέβη και πολύ λίγα θα αλλάξουν (και) στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Εκείνο, λοιπόν, που πρέπει εδώ και τώρα, και μάλιστα επιτακτικά, να τεθεί είναι αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί τον πρώτιστο στόχο μας σε κάθε ταξίδι: το μείζον θέμα της ασφάλειας του ταξιδιώτη! Για να μπορεί να ανεβαίνει ο πολίτης στο τρένο, το λεωφορείο, το καράβι ή το αεροπλάνο και να αισθάνεται ότι, τουλάχιστον, κάποιοι αρμόδιοι δεν είναι μόνο κατ’ όνομα «υπεύθυνοι», αλλά έχουν πραγματικά μεριμνήσει για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα. Ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρτς, σε σιδηροτροχιές και σε εθνικές οδούς, στη θάλασσα και τον αέρα, για να μην συμβεί ποτέ ξανά στη χώρα μας τέτοιου τύπου τραγωδία.

Βαριά, λοιπόν, η ευθύνη της πολιτείας. Αλλά και των ενημερωτικών μέσων, που δεν θέτουν όλες αυτές τις εβδομάδες που μεσολάβησαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, όσο συχνά θα έπρεπε το μέγα πρόβλημα της ασφάλειας στις συγκοινωνίες μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου -συν τοις άλλοις- να αποκτήσουν οι συνάνθρωποί μας (όλοι μας) μια άλλη κουλτούρα σε ό,τι αφορά τις μεταφορές μας. Να αρχίσουμε να οδηγούμε προσεκτικότερα, να κάνουμε έγκαιρα τους αναγκαίους μηχανικούς ελέγχους, αλλά και να βελτιώσουμε τις υποδομές παντού, όπου μετακινούνται ανθρώπινες ζωές. Μόνο έτσι, έμπρακτα, δεν θα θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα! Και θα μπούμε, έστω αργά, στα πλαίσια σωστής οδηγητικής συμπεριφοράς, αυξημένης ασφάλειας στα ταξίδια, αλλά και κατασκευής έργων χωρίς κακοτεχνίες, πράγματα αυτονόητα δηλαδή, που εδώ και πολλά χρόνια ισχύουν παντού στην Ευρώπη.

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

πηγή φωτο: lifo.gr

 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Κομματική Οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ καλεί στη σύσκεψη.

Θα λάβει χώρα στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 με θέμα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό!».

Θα μιλήσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Παπαναστάσης.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρέμβαση στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων και των πληγέντων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ομιλία Τσίπρα:

«Η ανάγκη για σεβασμό γίνεται πιο επιτακτική όταν το πάνδημο πένθος γίνεται πάνδημο αίτημα για δικαιοσύνη. Αυτό απαιτούν οι νέοι και νέες που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα και δέχθηκαν τα χημικά της ΕΛΑΣ. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένες και στρατηγικές επιλογές για την απαξίωση των σιδηροδρόμων που έφεραν δυο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή μετωπικα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε «ο έμπρακτος σεβασμός στα θύματα δεν σημαίνει υποκριτικές συγγνώμες αλλα ανάδειξη της αλήθειας» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πορεύεται και γι’ αυτό το τραγικό συμβάν απέναντι στην αλήθεια και την δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων θα έπρεπε να είναι σε ξεχωριστό νομοσχέδιο. Αντ’ αυτού τι έκανε η κυβέρνηση; Το έβαλε σε ένα συνολικό νομοσχέδιο με 111 άρθρα να είναι εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτό είναι ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε και τους συγγενείς τους».

«Καθρεπτίζει τα 4 χρόνια διακυβέρνησης σε μια στιγμή. Αυτά τα τέσσερα χρόνια που η μια κριση διαδέχεται την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που βαφτίζει τις μεγάλες πληγές στην κοινωνία ως αναπότρεπτες, εισαγώμενες και τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας τις χαρακτηρίζει θυσία και τις κρίσεις ευκαιρία. Θυσία για ποιον και ευκαιρία για ποιον; Για ποιον θυσιάστηκαν αυτά τα νέα παιδιά; Και για ποιον ήταν ευκαιρία οι κρίσεις που περάσαμε; Ευκαιρία για λίγους» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η αλήθεια έχει να κάνει με τον σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους είναι όμως και απαραίτητος όρος για να νιώσει ξανά ασφάλεια ο πολίτης και η ελληνική κοινωνία που αισθάνεται ότι έχει απέναντί του κράτος εχθρικό. Σε ό,τι μας αφορά προσπαθήσαμε από την αρχή όχι να σηκώσουμε το δάχτυλο τις κρίσιμες ώρες του πένθος ιδίως, αλλά να βάλουμε στο δημόσιο διάλογο τις πραγματικές αιτίες. Τις παραλήψεις. Δεν κάναμε το δυστύχημα αρένα αντιπαράθεσης. Αναλάβαμε το χρέος που μας αναλογεί για να μην ξαναζήσουμε τέτοια φρίκη. Παρεμβαίνουμε τώρα για να μην γίνει η οργή δύναμη ισοπέδωσης» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η εύκολη δικαιολογία για κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε να είναι σήμερα εδω είναι ότι δεν έχει ευθύνη. Δεν ήξερε ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν οι ασθενείς της πανδημίας. Δεν ήξερε ότι ο ανιψιός του παρακολουθούσε δεν ήξερε για την κατάσταση των σιδηροδρόμων. Πίσω από το “δεν ήξερα” κρύβεται ο φόβος ανάληψης της ευθύνης. Γι’ αυτό πήγε πρώτα στον σταθμάρχη, μετά στην ευθύνη όλων μαζί» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μια κυβέρνηση που επιλέγει την συγκάλυψη είναι κυβέρνηση και πρωθυπουργός που γεμίζει με φόβο για την ασφάλεια και τη ζωή όλης της κοινωνίας. Η αίσθηση ότι οι υπεύθυνοι για τις ζωές των ανθρώπων δεν νοιάζονται όταν με τόση ευκολία σπεύδουν να κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες. Αυτό προετοιμάζει νέες τραγωδίες. Δεν είναι θέμα εκδίκησης να μάθουμε τις ευθύνες αλλά προϋπόθεση να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες» επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «ως προς τι λοιπόν ο Πρωθυπουργός έσπευσε να ορίσει τριμελή επιτροπή ελέγχου όταν ήδη είχε αναλάβει η δικαιοσύνη;» και απάντησε «διορίσατε αυτούς που θα σας ερευνήσουν» προσθέτοντας:

«Σήμερα κάνετε κάτι ακόμα πιο προσβλητικό. Ψηφίζετε το ακαταδίωκτο των ανθρώπων αυτών. Το φοβάστε και θέλετε να μην διώκονται οι πραγματογνώμονες; Φοβάστε μη διωχθούν για την αλήθεια; Σας το ζήτησαν ή εσείς μόνοι σας το προσφέρετε; Τι φοβούνται; Οποιος θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια δεν φοβάται. Η συγκάλυψη φοβίζει. Εσείς επικαλείστε το απόρρητο για να μην βγει η αλήθεια και τώρα καλύπτετε με ακαταδίωκτο».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «προσβλητική» στάση της κυβέρνησης απέναντι στα 57 θύματα «γιατί στήσατε σόου στις κάμερες για την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Δεν ντραπήκατε σε μια δήθεν επίδειξη πυγμής να ξηλώσετε τον πρόεδρο του ΟΣΕ και να βάλετε στην θέση του ένα άλλο στέλεχος του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση»

«Αυτή η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι μοιράζεστε τα λάφυρα του κράτους και μετά μοιράζεστε τις ευθύνες του κράτους που εσείς δημιουργήσατε. Δεν νοιάζεστε για τίποτα Πρωτίστως για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το κρίσιμο που έχει αλλάξει. Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τον πρωθυπουργό; Τον πρωθυπουργό που έδειξε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να καταλάβει;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ο μόνος δρόμος είναι της αλήθειας. Να απαντηθούν τα γιατί για να πάμε μετά στο πώς. Πώς θα έχουμε ασφαλή δίκτυα, μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας. Πώς οι ζωές θα μετρούν πάνω απ’ όλα»

«Να μετρήσουμε πρώτα τα γιατί. Ενας μήνας τώρα δεν υπάρχει διάθεση να απαντηθούν τα γιατί. Η κυβέρνηση οφείλει να το κάνει και η επιλογή της να πάμε σε εκλογές χωρίς απαντήσεις υποχρεώνει όλους εμάς που θα είμαστε στην επόμενη βουλή να απαντήσουμε. Εχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε όχι μόνο στους ανθρώπους που χάσαμε αλλά σε όλη την κοινωνία» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:

– Γιατί το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε τον Αύγουστο 2019 δεν επισκευάστηκε. Αν υπήρχε δεν θα γινόταν το δυστύχημα;

– Γιατί ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν παράνομα διορίσμένος;

– Γιατί το σύστημα GSMR που ήταν έτοιμο από το 2019 δεν τέθηκε σε λειτουργία;

– Γιατί ο υπουργός δεν απαντούσε στα εξώδικα εργαζόμενων για την ασφάλεια;

– Γιατί η σύμβαση που προέβλεπε επενδύσεις από την εταιρεία άλλαξε;

«Σε αυτά τα γιατί κρύβεται η αλήθεια και σε αυτά πρέπει να απαντήσουμε. Αν δεν τα απαντήσουμε δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη σήμερα και ασφάλεια αύριο. Εδώ που φτάσαμε ξεπεράστηκε και η τελευταία κόκκινη γραμμή: ως εδώ. Αυτό το μήνυμα στέλνει η κοινωνία. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την ανθρώπινη ζωή τότε η αλλαγή γίνεται ανάγκη και η ανάγκη γίνεται ιστορία με την συμμετοχή και την ψήφο του λαού» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Άδωνις: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για σόου πάνω στα Τέμπη, ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το Μάτι

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ολομέλεια της Βουλής για την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο λαός δεν πάσχει από αμνησία για να μιλά ο κ. Τσίπρας για σόου πάνω στην τραγωδία. Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από την φοβερή τραγωδία στο Μάτι και το σόου που ο ίδιος έστησε το ίδιο βράδυ μπροστά στις κάμερες. Αυτό που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας δείχνει το μέγεθος υποκρισίας του και της προσβολής της μνήμης του λαού».

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης επέστρεψε στον Αλέξη Τσίπρα τους χαρακτηρισμούς για έλλειψης ενσυναίσθησης : «Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αμέσως συγγνώμη και ο υπουργός του παραιτήθηκε. Ο κ. Τσίπρας ακόμα δεν εχει ζητήσει συγγνώμη ενώ οι υπουργοί του τότε αντί να παραιτηθούν έλεγαν ότι τα έκαναν όλα τέλεια».

«Καθόλου δεν πόνεσαν για τα Τέμπη. Γιατί αν το έκαναν θα ντρέπονταν να ψάχνουν λέξεις για να παράγουν προπαγάνδα. Μόνο ο κ. Τσίπρας το κάνει όπως το έκανε και στο Μάτι. Υποκριτικά ενώ ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί το έκρυβε και έδινε σόου» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Γεωργιάδης για να καταλήξει «Είπαμε ότι φταίμε. Ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί. Ένας μόνο ισχυρίζεται ότι δεν φταίει. Ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι αμόλυντοι και άσπιλοι» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην απάντηση του στον Αλέξη Τσίπρα.

protothema.gr

H προγραμματισμένη, για την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, προεκλογική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο Αγρίνιο αναβάλλεται .

Η απόφαση ελήφθη με βάση τις  ασφαλείς προβλέψεις των Μετεωρολογικών Αρχών της χώρας σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις), στη  Δυτική Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως «με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε την ακεραιότητα και την ασφάλεια τους, δεδομένου ότι θα απαιτούνταν μετακινήσεις σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση αναφορικά με τον καθορισμό της νέας ημερομηνίας πραγματοποίησης της εκδήλωσης στο Αγρίνιο.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιοδεία στη Βόνιτσα πραγματοποίησε χθες η Φωτεινή Παντιώρα, υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η κα. Παντιώρα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διευθύντρια και το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου. Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού ενώ υπογραμμίστηκε η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων. Η κα. Παντιώρα επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ και να ενισχύσει τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Παράλληλα τόνισε ότι εθνική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η περαιτέρω στήριξη του ΕΣΥ και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με την άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων γιατρών και τριπλασιασμό των δομών Τοπικών μονάδων Υγείας. «Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η κα Παντιώρα περιόδευσε στον εμπορικό δρόμο της πόλης της Βόνιτσας όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες. Οι επαγγελματίες της μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και το γεγονός ότι έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο να κλείνουν μαγαζιά της πόλης. Η κα Παντιώρα ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας δεν είχαν καμία επί της ουσίας στήριξη από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας  ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προτεραιότητα είναι η στήριξη των εμπόρων και η ενίσχυση της ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να σταθούν όρθιες.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Και σήμερα η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον κακό της εαυτό.

Ενώ ο πρωθυπουργός είχε πει ότι δεν θα φέρουν άλλη τροπολογία μέχρι τις εκλογές, έφεραν μια κατάπτυστη τροπολογία.

Κατάπτυστη τροπολογία, αντισυνταγματική, γιατί παραβιάζει την βασική αρχή της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει ακαταδίωκτο.

Έφεραν ακαταδίωκτο για την επιτροπή, η οποία θα ελέγξει το έγκλημα των Τεμπών.

Εμείς τους λέμε λοιπόν ότι θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους και θα βάλουμε φυλακή όσους ήταν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος των Τεμπών.

Φτάνει πια το ακαταδίωκτο.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα 100 ονόματα υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην Ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς. 


Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρόδωσαν και εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Έσπειραν τη διχόνοια, το φόβο, την ανασφάλεια, το ψέμα, την ανισότητα, τον ρατσισμό. Πούλησαν και λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, την αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια των πολιτών. Ήρθε πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ.  

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν: δύο πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος. Ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα. 

Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη δυναμική οικονομία για όλους και όλες. Να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προστασία και του κλίματος και της φύσης. Την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης. 
Συνεπικεφαλής στο Πράσινο & Μωβ  είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα).

Αναλυτικά οι 100 πρώτες υποψηφιότητες του Πράσινο & Μωβ
Α’ Αθηνών
Γραμματικογιάννη Βασιλική, συνεπικεφαλής, δημοσιογράφος περιβαλλοντικών θεμάτων
Στροβολίδου Ηλέκτρα, συνταξιούχος μηχανικός, ενεργή στο γυναικείο κίνημα, τα κινήματα πόλης και ελεύθερων χώρων
Βάλτσικ Βιολέττα, δικηγόρος, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων
Πετεινάκη Μαρία, αρχιτέκτονας, ακτιβίστρια σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και οικοφεμινισμού
Κουτσούμπα Χριστίνα, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών (ΕΜΠ), Ph.D in Medical Image Processing (Imperial College, Harvard University), ερευνήτρια 
Μίχας Παναγιώτης, υπεύθυνος καταστήματος βιολογικών προϊόντων
Αγγελοπούλου Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος, ηθοποιός, βίγκαν ακτιβίστρια 
Ξεσφίγγης Νικόλαος, διευθυντής στον τομέα των logistics
 
B’  Βόρειος Τομέας Αθηνών
Κουγιουμτζόπουλος Χάρης, δημοσιογράφος Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κωστάκος Γιώργος, διεθνολόγος, Ph.D διεθνείς σχέσεις, πρώην στέλεχος του ΟΗΕ σε θέματα διεθνών σχέσεων, κλιματικής αλλαγής, βιωσιμότητας, ειρηνικής επίλυσης διαφορών
Γιόκαρης Γιώργος, αρχιτέκτονας μηχανικός (ΕΜΠ)
Λεβαντής Λευτέρης, δικηγόρος – περιβαλλοντικό δίκαιο
Σαραντοπούλου – Νίκης Γιάννα, ακτιβίστρια περιβαλλοντικών θεμάτων, γραφίστρια 
Πρωτοψάλτη Αναστασία, εκπαιδευτικός, εμπειρογνωμόνων για θέματα νεολαίας
Πλειώνη Ζηλφίδου Άννα, φωτογράφος, βίγκαν ακτιβίστρια
Μανούσου Μαργαρίτα, δημοσιογράφος, στέλεχος τουριστικού τομέα
Φαμπρικέζη Θεοδώρα, στέλεχος ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας
Χουτοπούλου Αναστασία, αρχιτέκτονας
 
Β3’ Νότιος Τομέας Αθηνών 
Χρυσόγελος Νίκος, πρώην ευρωβουλευτής ΠΡΑΣΙΝΟΙ/EFA, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών, χημικός - περιβαλλοντολόγος, στέλεχος κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης 
Φουρναράκης Νίκος, οικονομολόγος – επιχειρηματίας, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας
Βουγέση Νταϊάνα, επιχειρηματίας
Παλτόγλου Ασημίνα, επιχειρηματίας στον τομέα της διατροφής
 
Β2’ Δυτικός Τομέας Αθηνών 
Τζώρτζου Μυρτώ, δημοσιογράφος, petpet.news, βίγκαν ακτιβίστρια 
 
Α’ Πειραιώς 
Σκούρτα Μαρία Αστραδενή, ψυχολόγος, βίγκαν ακτιβίστρια 
Γιόκαρη Ειρήνη, σκηνοθέτης
Καλαποθαράκος Νίκος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟΙΖΩ, ενεργός σε θέματα βιολογικής γεωργίας, εκδότης του περιοδικού "Βιοκαλλιέργειες" και της εφημερίδας "Φωνή της Μάνης "
 
Β’ Πειραιώς
Καραμπάτος Ηρακλής, Δρ. Θεολογίας, δημοσιογράφος, ιστορικός
Κοντός Θωμάς (Πιέρο), φοιτητής,  βίγκαν ακτιβιστής 
 
Α’ Ανατολικής Αττικής
Αργυρόπουλος Αλέξανδρος, πολιτικός μηχανικός – ελεύθερος επαγγελματίας 
Μουρκάκος Θεοχάρης (Χάρης), ιδιωτικός υπάλληλος - γενικός διευθυντής Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ Α.Α.Ν.ΕΛ. Α.Μ.Κ.Ε.
Αλιγιζάκη Πηνελόπη, ιδιωτική υπάλληλος, εμψυχώτρια ΑΜΕΑ, τραγουδίστρια
Βακαλοπούλου Βαφάκου Σοφία, μουσικός, βίγκαν ακτιβίστρια
Καλαφατάκης Κωνσταντίνος, ιατρός, επίκουρος καθηγητής Ιατρικών Νευροεπιστημών Queen Mary University of London
 
Αιτωλοακαρνανία
Κολώνιας Παναγιώτης, δικαστικός επιμελητής,  βιομελισσοκόμος 
 
Αργολίδα
Εσκίογλου Πέτρος, μαθηματικός, Μάστερ σε Επιστήμες Πληροφορικής
 
Αρκαδίας
Τριανταφυλλοπούλου Αννίτα, δημοσιογράφος
 
Άρτης
Σπαή Άννα, δικηγόρος, ακτιβίστρια βίγκαν
 
Αχαϊας
Λεβεντάκου Βασιλική, Ph.D, M.Sc. οικονομολόγος, στατιστικός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Κοσμάτος Ανδρέας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός
Κοντογιαννάτος Χάρης, ιατρικός επισκέπτης
Τσιμαλής Ιωάννης, στατιστικός, επενδυτής
 
Δράμας
Ιακωβίδου Κυριακή, εκπαιδεύτρια ΔΙΕΚ στον τομέα του τουρισμού 
Άγγελος Κωνσταντινίδης, πληροφορικός  
 
Δωδεκανήσου
Αλέξανδρος Λουιζίδης, σκηνοθέτης 
Φούντης Κωνσταντίνος (Ντίνος), συνταξιούχος ελεύθερος επιχειρηματίας, καλλιτέχνης
 
Εύβοιας
Τσιριμώκου Γιώτα, καθηγήτρια γερμανικών, βίγκαν ακτιβίστρια
Τσαλαμάνιου Αύρα, πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης
 
Ευρυτανίας
Μανίκας Αντώνης, σύμβουλος επιχειρήσεων - οικονομολόγος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρικέλλου Ευρυτανίας 
 
Ζακύνθου
Κιτσίκης Κώστας, αρχιτέκτονας 
 
Ηλείας
Κωτάκης Χρήστος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στη βιολογία, μουσικός, ποιητής, δοκιμιογράφος 
 
Ημαθίας
Χαλαγιάννης Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας 
Αγγέλογλου Ιωάννης, βιολόγος 
 
Ηρακλείου
Παπαδάκης Αριστείδης, γραφίστας, στέλεχος οικολογικών οργανώσεων, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης
Δανά Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος, βίγκαν ακτιβίστρια
 
Α’ Θεσσαλονίκης 
Αρβανιτίδου Μαρία, συνταξιούχος ασφαλιστής, βίγκαν ακτιβίστρια, δημοτική σύμβουλος 
Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου, περιβαλλοντική εκπαίδευση
Στεφανή Όλγα, δικαστική επιμελήτρια, μέλος του ΔΣ του ΣΔΕΕΘ, φωτογράφος, μουσικός, Οργανωτική Γραμματέας Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Δόδουρα Ευθυμία (Έφη), τραπεζικός, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου "ο Άργος" 
Ζέτου Φανή, τεχνολόγος τροφίμων, πρώην πρόεδρος περιβαλλοντικού συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ Πεύκων 
Τρεμόπουλος Μιχαήλ, πρώην ευρωβουλευτής Πράσινων / EFA, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, δικηγόρος 
Λιάρας Ευάγγελος, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου πολιτικών επιστημών, MIT, Harvard University 
Γάσπαρης Ξενοφών, μηχανολόγος μηχανικός, πραγματογνώμονας 
 
Β’ Θεσσαλονίκης 
Σλαυκίδης Γιώργος, μέλος παιδαγωγικής ομάδας ΚΠΕ Ελευθέριο - Κορδελιό 
Γιαννούδης Αθανάσιος, υποψήφιος διδάκτορας Φιλολογίας, συγγραφέας 
Υφαντής Σταύρος, εκδότης Οικοτοπία 
Παρτόζης Γιάννης, πρώην πρόεδρος ΔΣ του συνεταιρισμού Bios Coop 
 
Ιωάννινα
Βλαχόπουλος Κώστας, περιβαλλοντολόγος, υποψήφιος διδάκτορας πληθυσμιακής οικολογίας
Καρασαββίδου Ελένη, διδάσκουσα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
 
Καβάλα
Μακρή Σοφία, συνταξιούχος 
 
Καρδίτσα
Μαριόγλου Κωνσταντίνος, πρώην πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ
 
Κέρκυρα
Φακιόλα Νταϊάνα, καθηγήτρια γερμανικών, μεταφράστρια, βίγκαν ακτιβίστρια
 
Κεφαλονιά
Κοσμάτος Ιωάννης, MEd, M.Sc., εκπαιδευτικός
 
Κιλκίς
Λευκόπουλος Αναστάσιος, ακτινολόγος 
 
Κοζάνης
Ιωαννίδης Λευτέρης, πρώην Δήμαρχος Κοζάνης
Φτάκα Φανή, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, πρώην αντιδήμαρχος πολιτιστικών
 
Κυκλάδων
Βενιού Αργυρώ Μαρία, μη βίαιη εκπαιδεύτρια σκύλων, βίγκαν ακτιβίστρια 
Τάταρης Νικόλαος, Διεθνείς Ευρωπαϊκές Σπουδές Πάντειο, Client Service Associate
 
Λαρίσης
Ράπτης Νίκος, επιχειρηματίας, ψυχολόγος, βίγκαν ακτιβιστής
Γκουντούρας Νίκος,  εκπαιδευτικός M.Sc. συνταξιούχος, συγγραφέας βιβλίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ορειβάτης  
Τύμπας Γιώργος, βίγκαν ακτιβιστής
 
Λέσβου
Μπάκας Μιχάλης, στέλεχος οικολογικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, φωτογράφος στο μεταπτυχιακό σε περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση.
 
Μαγνησίας
Δαλαμάγκα Μαρία, καθηγήτρια χορού, βίγκαν ακτιβίστρια
 
Μεσσηνίας
Τύρος Στέφανος, οικονομολόγος
Αποστολοπούλου Θεώνη, digital creator
 
Πιερίας
Νταγλιούδης Αντώνης, πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος Πολυτεχνείου Ξάνθης
Λεβέντη Κλειώ, αρχιτέκτων, καθηγήτρια
 
Σερρών
Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος
Μακρής Θανάσης, εμψυχωτής εργαστηρίων, πρώην περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Μακεδονίας - Θράκης 
 
Τρικάλων
Κυριάκος Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της πληροφορικής
Καψάλης Φώτης,  επιχειρηματίας
 
Χαλκιδική
Ρούπας Αντώνης, χημικός
 
Χανίων 
Καστρινάκη Ρούλα, βιώσιμος τουρισμός, στέλεχος οικολογικών κινημάτων 
Ποντικάκης Φώτης, στέλεχος οικολογικών κινημάτων, περιβαλλοντική εκπαίδευση
Χατζησάββα Άννα, συνταξιούχος αστυνομικός, βίγκαν ακτιβίστρια

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ παρουσίασε στις 30/1/2023, στα ΜΜΕ τους δύο συνεπικεφαλής της Δομήνικο Κ. Χρυσίδη και Βασιλική Γραμματικογιάννη - καθώς και τα κύρια σημεία της διακήρυξης και του προγράμματός της για την οικονομία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κλιματική και οικολογική κρίση, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη νεολαία, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τη φτώχεια, την παιδεία και τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, την διαφθορά, τις εξορύξεις, τις πολιτικές ισότητας και φύλων και την ευρωπαϊκή οπτική.
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2