Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Η Φινλανδία υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί στην Ευρωατλαντική Συμμαχία τον Μάιο του 2022, μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον νόμο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ υπέγραψε σήμερα, κατά τη διάρκεια τελετής, ο πρόεδρος της χώρας Σάουλ Νιινίστο.

«Η Φινλανδία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ» έγραψε στο Twitter.

Η Φινλανδία, που μοιράζεται 1.300 χλμ συνόρων με τη Ρωσία υπέβαλε το αίτημα για ένταξη στη Συμμαχία πέρυσι τον Μάιο και μετά τον φόβο που προκάλεσε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αρχικά, το αίτημα είχε υποβληθεί μαζί με τη Σουηδία, ωστόσο το Ελσίνκι κόβει πρώτο το νήμα μετά το τουρκικό βέτο στη Στοκχόλμη αλλά και την κωλυσιεργία της Ουγγαρίας.

Μια νομοθεσία που ενσωματώνει τις ιδρυτικές συνθήκες του ΝΑΤΟ στη φινλανδική νομοθεσία ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο στο Ελσίνκι την 1η Μαρτίου.

«Πράσινο φως» από την Τουρκία

Η Ουγγαρία και η Τουρκία, τα μόνα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας, έχουν επισημάνει και οι δύο ότι θα το κάνουν σύντομα.

Λίγο νωρίτερα σήμερα η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση TRT Haber. Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα η Βουδαπέστη έχει ανακοινώσει ότι θα θέσει προς ψήφιση την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Ωστόσο ασαφές παραμένει το μέλλον της ένταξης της Σουηδίας, καθώς η Τουρκία επιμένει στα εμπόδια που εγείρει ενώ η Ουγγαρία συνεχίζει να κωλυσιεργεί.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κατόπιν πολλαπλών επαφών των παραγωγών της Παραχελωίτιδας με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κύριο Σπήλιο Λιβανό, αναφορικά με το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτροδότησης των ΤΟΕΒ λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ, του ζητήθηκε η άμεση παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ενέργειας κύριο Σκρέκα. Ο κύριος Λιβανός έχοντας ασχοληθεί επισταμένα με το συγκεκριμένο θέμα και έχοντας βαθιά γνώση των χρόνιων παθογενειών της σχέσης των ΤΟΕΒ με τη ΔΕΗ, ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημά τους, αποστέλλοντας σήμερα μια εμπεριστατωμένη επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις προς τον κ. Σκρέκα. Στην επιστολή αυτή ο κ. Λιβανός εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, καθώς και για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, ζητώντας ταυτόχρονα από τον υπουργό να ενσκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους. Παρατίθεται η επιστολή όπως ακριβώς εστάλη στον αρμόδιο Υπουργό:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αγαπητέ Κώστα,
Είμαστε προ των πυλών της νέας αρδευτικής περιόδου όπου χιλιάδες αγρότες περιμένουν να χρησιμοποιήσουν νερό μέσω των ΤΟΕΒ ώστε να αρδεύσουν τη γη τους και να μπορέσουν να έχουν καλλιέργεια για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
Όμως, στην πατρίδα μου την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, υπάρχουν ΤΟΕΒ που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, αφού η ΔΕΗ τους έχει αφαιρέσει τα ρολόγια λόγω οφειλών.
Είναι γεγονός ότι οι ΤΟΕΒ οφείλουν σημαντικά χρηματικά ποσά στην ΔΕΗ και θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός των οικονομικών τους.
Ταυτόχρονα, όμως, η αποστέρηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι απολύτως καταστροφική, αφού θα σημάνει την καταστροφή της παραγωγής με δραματικές συνέπειες για τους παραγωγούς και την επιβίωση τους.
Σημείωσε επίσης, ότι η πρακτική της ΔΕΗ να αφαιρεί τα ρολόγια από τα ΤΟΕΒ επιπίπτει επί δικαίων και αδίκων, αφού ακόμα και σ’ έναν ΤΟΕΒ που χρωστά, υπάρχουν πολλοί αγρότες που αποδίδουν τις εισφορές τους και παρόλα αυτά στερούνται το νερό.
Αγαπητέ μου Κώστα,
όπως πολύ καλά γνωρίζεις, οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ έχουν χαρακτηριστεί Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας (άρ. 6§1 Ν. 414/1976) και δεν μπορεί η διοίκηση της ΔΕΗ - έτσι απλά - να τους κόβει το ρεύμα. Αυτή η ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή κρίσιμων γεωργικών αγαθών και άρα θέτει σε κίνδυνο και την επισιτιστική επάρκεια και ασφάλεια της χώρας.
Γνωρίζοντας και την προσωπική σου ευαισθησία, σου απευθύνω την παρούσα επιστολή προκειμένου το Υπουργείο να ενσκήψει στο σοβαρό ζήτημα των ΤΟΕΒ και να δρομολογήσει μια άμεση λύση.
Γνωρίζεις ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΥΠΑΑΤ προσπαθήσαμε να βρούμε μια οριστική λύση διευθέτησης του μεγάλου αυτού ζητήματος τόσο μαζί, όσο και με την διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και με τους 13 Περιφερειάρχες, καταφέρνοντας απλά την ετήσια επαναλειτουργία των ΤΟΕΒ, ενώ παράλληλα ξεκίνησα μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των ΤΟΕΒ η οποία, δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε.
Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, σου απέστειλε, καθώς και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιστολή με την οποία πρότεινε τις ακόλουθες πιθανές λύσεις:
-Ρύθμιση των χρεών ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ προς τους παρόχους ενέργειας με ταυτόχρονη έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών τους.
-Με βάση τα όσα ισχύουν και περιγράφουν τις ΥΚΩ προτείνεται η ένταξη των ΤΟΕΒ και των ΓΟΕΒ ως υπηρεσίες ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) στους λογαριασμούς ρεύματος για διάστημα τέτοιο που θα εξυπηρετήσει την αδιάκοπη λειτουργία τους.
-Για τους ΤΟΕΒ και τους ΓΟΕΒ με παύση εκπροσώπησης ή που βρίσκονται εκτός προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, να ισχύσει η υπαγωγή τους στην «Καθολική Υπηρεσία Ηλεκτρικής Ενέργειας» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να αποτραπεί η διακοπή του ρεύματος και να υπηρετήσουν αδιάκοπο το σκοπό τους.
Συντάσσομαι μαζί του και σας παροτρύνω κι εγώ να τις εξετάσετε και να παρέμβετε άμεσα στη ΔΕΗ ώστε να διασφαλιστεί ότι στην αρχή της αρδευτικής περιόδου όλα τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ θα έχουν ρεύμα ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της Ελληνικής οικονομίας.
Με ειλικρινή εκτίμηση και φιλία

Σπήλιος Λιβανός

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζούμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, όπου ο πρωθ. δεν ανακοινώνει εκλογές, την ώρα που ο ίδιος ο Ερντογάν έχει ανακοινώσει ημερομηνία. Ο κος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τηλεοράσεως εκλογές τον Μάϊο, αλλά δεν είπε μέρα. Παίζει με τους θεσμούς και αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Είναι φοβικός και ανεύθυνος για όσα γίνονται. Επιχειρεί, όπως και οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης να κάνει διάχυση της ευθύνης.

Τους υπενθυμίζουμε αυτό που είπε ο Μολιέρος: Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε.

Τι σημαίνει Έλληνας πολιτικός; Σύμφωνα με όλου σας, ο Έλληνας πολιτικός είναι πάντα φοβικός, κρύβεται από τα ΜΜΕ, ψάχνει για ασυλία. Αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί. Με όλα αυτά έχουμε πολιτικούς περιορισμένης ευθύνης, που νομίζουν ότι απευθύνοντια σε πολίτες περιορισμένης αντίληψης, μέσω δικαιοσύνης και ΜΜΕ περιορισμένων δυνατότητων.

Αλλά εκείνο που δεν περίμενα είναι η τόση απελπισία που έχει πιάσει το πολιτικό σύστημα της χώρα, ώστε ο κος Ανδρουλάκης να προτείνει, πριν τις εκλογές και παραβιάζοντας τις εκλογές, πρόσωπο κοινής αποδοχής για κυβερνήτη. Δηλ. λέει «ναι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά καρτ. Το θέμα είναι, ο ίδιος ο κος Ανδρουλάκης δεν θέλει ή δεν μπορεί να κυβερνήσει; Ιδού η απορία;

Παίζετε όμως με τις λέξεις και τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Από το «όλα λειτουργούσαν» που μας λέγατε την πρώτη μέρα, περάσαμε στον κο. Οικονόμου που είπε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του δικτύου. Εμείς είπαμε ότι ο σταθμάρχης μπορούσε στον τοπικό πίνακα ελέγχου να χαράξει αυτόματη πορεία, που είναι είδος τηλεδιοίκησης».

Ακολούθησε ο διασυρμός μπροστά στις κάμερες του υπ. Μεταφορών. Έχουμε τηλεδιοίκηση, δεν έχουμε  τηλεδιοίκηση. Εχουμε αλλά δεν είναι πλήρης. Δουλεύει αλλά δουλεύει λίγο.

Κανείς όμως δεν μιλά για την εμπορική αμαξοστοιχία. Στο MEGA LIVE NEWS μίλησαν ο κος Βασίλης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός και ο κος Κώστας Λακαφώσης, μηχανικός, αεροναυπηγός μηχανικός. Τι προέκυψε; Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της HELLENIC TRAIN, τα τρία πρώτα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετέφεραν λαμαρίνες που ζύγιζαν 148 τόνους. Οι λαμαρίνες που βρέθηκαν στο σημείο δεν παραπέμπουν σε αυτό το μέγεθος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι:

-τι πραγματικά υπήρχε στα 3 πρώτα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας;

-πόσο επηρέασε το πραγματικό φορτίο αυτή την ανάφλεξη;

Αυτά μας βάζουν σε σκέψεις για την έκρηξη, διότι αυτό ήταν που σκότωσε τα παιδιά.

Στείλατε τον υφυπουργό μεταφορών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας στις 20 Μαρτίου 2023 και ήταν παρών στον διάλογο μεταξύ του υπαλλήλου του ΟΣΕ και δημοσιογράφου:

-Υπάλληλος ΟΣΕ: Αυτή τη στιγμή έχουμε μια χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο

-Ερώτηση: Αυτό είναι η τηλεδιοίκηση;

-Υπάλληλος: Αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση είπαμε είναι….

-Ερώτηση: Ποιο είναι τηλεδιοίκηση;

-Υπάλληλος: Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση αυτή τη στιγμή, εδώ είναι…

-Ερώτηση: Το μοιραίο βράδυ υπήρχε τηλεδιοίκηση;

-Υπάλληλος: Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός.

-Ερώτηση: Δεν είναι τηλεδιοίκηση..

-Υπάλληλος: Είναι τοπικός χειρισμός αυτό το πράγμα…. Βλέπει 3,5 χιλιόμετρα περίπου από την αίθουσα του σταθμού και ενάμιση περίπου με δυο από το νότιο τμήμα…

-Ερώτηση: Αν είχε τηλεδιοίκηση πόσο θα έβλεπε;

-Υπάλληλος: Μέχρι το Πλατύ

-Ερώτηση: Από πότε δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση εδώ στην Λάρισα;

-Υπάλληλος: Η τηλεδιοίκηση βγήκε τελείως εκτός από τον Ιούλιο του 2019, αλλά και μεσα στο 2019 που λειτουργούσε, υπολειτουργούσε! Τι θέλω να σας πω: Το τραίνο το βλέπαμε σε ένα πολύ μικρό κομμάτι, μέσα στην είσοδο των Άνω Πόρων, να καταλάβετε…

Και εσείς λέτε ψέμματα συνεχώς. Όπως λέει όμως ο Καζαντζάκης, το ψέμμα είναι ανανδρία. Η χρηστή διακυβέρνηση όμως χρειάζεται ανδρεία.

Θάβετε την αλήθεια. Μιλάτε για τη σύμβαση 717, αλλά το σκάνδαλο της εν λόγω σύμβασης της ΕΡΓΟΣΕ το αρχειοθετήσατε. Ούτε στη Β.Κορέα δεν συμβαίνουν αυτά. Η επιθεωρήτρια της Αρχής Διαφάνειας, είχε εντοπίσει ποινικές ευθύνες και γι’ αυτό απομακρύνθηκε. Μαζί της απομακρύνθηκε και η κα. Τουλουπάκη. Και μετά ο οικονομικός εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Έτσι όλοι βγήκαν πεντακάθαροι!

Εργολάβοι, Εταιρεία και ΜΜΕ κρύβουν την αλήθεια. Το θέμα είναι ο υπουργός κος Καραμανλής; Όχι!  Το θέμα είναι όλοι οι υπουργοί από το 2012 και οι πρωθυπουργοί. Όλοι αυτοί δεν πρέπει να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές. Επίσης το θέμα είναι οι γενικοί γραμματείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και η εταιρεία που είναι στο απυρόβλητο. Το θέμα είναι ο κος Καραγιάννης, αυτός ο αόρατος τύπος που δεν τον αγγίζει κανείς γιατί έχει πλάτες.

Ακόμα και τώρα κινδυνεύουν άνθρωποι. Η διαδρομη Θες/νίκη – Ειδομένη είναι ναρκοπέδιο. Το λένε οι μηχανοδηγοί. Δημοσιοποίησαν σχετικό έγγραφό τους προς τον ΟΣΕ. Ούτε αυτό το ξέρετε; Ούτε για τα λεωφορεία ξέρετε; Ούτε για τα αεροδρόμια ξέρετε; Θα σκοτώσετε κόσμο!

Και έχουμε την απίστευτη δήλωση του πρωθ. σε δημοσιογράφο που υποδύθηκε την τηλεοπτική καθαρίστρια: «Θα τηλεφωνήσω στου Ιταλούς και θα ζητήσω να μην φέρνουν σάπια τραίνα»! Δηλ. σε σαπάκια έβαζαν τόσο καιρό τους Έλληνες;

Μας είπε επίσης ο πρωθ. ότι δεν πρόλαβε να κάνει τον σιδηρόδρομο! Ο άνθρωπος που είναι 30 χρόνια στην πολιτική απλά δεν πρόκανε! Θα προλάβει μέχρι τον Σεπτέμβριο; Μπορεί όμως να μην είναι πρωθ.

Πάντα σας φταίει κάτι άλλο. Οι μόνοι που δεν φταίνε είστε εσείς. Του κου Τσίπρα του έφταιγαν οι αρμοί της εξουσίας. Του κου Μητσοτάκη το βαθύ κράτος. Δηλ. στην ουσία σας φταίει το ίδιο ακριβώς πράγμα που όμως είναι δικό σας δημιούργημα.

Και αρχίσατε όλοι να μιλάτε για τραγωδία – θυσία, για τραγωδία – ευκαιρία. Έλεος! Άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια έλεγε με το Μάτι. Βγήκε τότε ο κος Ξανθός και είπε: «Η τραγωδία στο Μάτι είναι ευκαιρία αναστοχασμού».

Και μας μιλάτε για αναλογική ευθύνη για τα Τέμπη από τα 2012. Μισό λεπτό να κάνω την διαίρεση: Από το 2012 έως το 2023 είναι 12 χρόνια. 2012-2015 κυβερνούσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δηλ. 4 χρόνια. 2015- 2019 κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. 4 χρόνια. 2019 – 2023 κυβερνά η ΝΔ, δηλ. 4 χρόνια. Άρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έχουν 70% της ευθύνης, από 35% έκαστος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 30% της ευθύνης. Δηλ. όταν κυβερνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουμε με θάνατο κατά 70% και όταν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε κατά 30%.

Οδηγείτε τους Έλληνες στη φτώχεια και την απελπισία με τα ψέμματά σας. Σας προειδοποιούμε με την ρήση του Ρουσσώ: «Όταν ο λαός δεν θα έχει τίποτα να φάει, θα φάει τους πλούσιους».

Το Σάββατο θα γιορτάσουμε 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα άχρηστα καλάθια των φτωχών. Το καλάθι του Άη Βασίλη, το καλάθι της νοικοκυράς, το καλάθι του νονού, το καλάθι του Πάσχα. Χάσατε τα αυγά και τα καλάθια. Το μόνο καλάθι που αξίζει σε όλα αυτά είναι το καλάθι των αχρήστων.

Ξεπουλάτε τα πάντα. Ακόμα και το νερό. Αλλά οι πισίνες στις βίλες και τα πολυτελή υπνωτήρια της «LIVE YOUR MYTH IN GREECE» θα ξεχειλίζουν και εσείς θα βγείτε ως νέες Αντουανέτες να συμβουλέψετε: «αν δεν έχετε νερό πίνετε κόκα κόλα». Οι προεκλογικές υποσχέσεις σας θα συμπεριλάβουν και ένα WATER PASS; Στο χρηματιστήριο του νερού οι σταγόνες θα τιμολογούνται όπως το αίμα, ο χρυσός και το πετρέλαιο; Οι Έλληνες αφού εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ, όπως ο Ελπήνωρ (σύντροφος του Οδυσσέα που δεν διακρινόταν για την ευφυία του), τώρα θα καταλάβουν ότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ τα θέλει όλα: το χώμα που πατάμε, τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε.

Και συνεχίζετε… Ξεπουλήσατε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στου Ιταλούς, στο παρά ένα της πτώσης σας, χωρίς απόδοση χερσαίας ζώνης, χωρίς επενδύσεις, γράφοντας την τοπική κοινωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

Και οι δήθεν επενδύσεις – φούσκες άρχισαν τώρα να σπάνε! Το Ελληνικό, το φιλέτο που δώσατε στον Λάτση, έγινε οικόπεδα και πωλείται σε τιμή ευκαιρίας. Μεγάλη λαμογιά! «Καλά πάει» και η επένδυση της MICROSOFΤ, η οποία κλείνει τα γραφεία και απολύει προσωπικό, αντί για την μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα. Η μεγάλη επένδυση παραμένει στα χαρτιά.

Δεν γνωρίζετε τα βασικά στην οικονομία: Είναι άλλο πράγμα η μείωση των φορολογικών συντελεστών και άλλο η μείωση των φόρων. Οι Έλληνες υφίστανται μία απίστευτη τριπλή ληστεία, αλλά δεν το έχουν συνειδητοποιήσει γιατί οι τρομακτικές συνέπειες του πληθωρισμού δεν είναι εύκολα κατανοητές.

Θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τον Έλληνα; Κάντε διαγραφή όλων των δανείων και χρεών των Ελλήνων. Δεν λέμε να τα χαρίσετε, λέμε να κάνετε ό,τι κάνατε στους φίλους σας ολιγάρχες και καναλάρχες: Κούρεμα 90%. Εμείς θα το κάνουμε!

Είστε η πλήρης απεικόνιση των λεγομένων της Μαλβίνας Κάραλη: Κυβέρνηση που λυσσά για να μείνει στην εξουσία σε μία χώρα πτωχευμένη, είτε έχει περιθώρια ακόμα να φάει είτε φοβάται τη φυλακή. Και εσείς για να μείνετε στην εξουσία μοιράζετε χρήματα. Αλλά τα μοιράζετε με δανεικά.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πρέπει από τώρα να πουν τι θα κάνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις των  υποδομών, των δημοσίων αγαθών και της υγείας, του χρηματιστηρίου ενέργειας, των τραπεζών, την χρεωκοπία των ιδιωτών, το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, τη διαφθορά, τους μαυραγορίτες. Πρέπει να δεσμευτούν προεκλογικά. Εμείς το πράξαμε. Εσείς όχι!

Σημειώνετε παντού αποτυχίες, ακόμα και στην ενέργεια. Απόδειξη; Η συνέντευξη της Έμιλυ Χόλαντ, επίκουρης καθ/τριας στη ναυτική ακαδημία πολέμου των ΗΠΑ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου. Είπε λοιπόν: «Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της ανατ. Μεσογείου, είναι ένα πραγματικά τεράστιο εύρημα, όχι μόνο για την ενέργεια αλλά και για την γεωπολιτική. Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ανατ. Μεσογείου, μπορούν να γίνουν σημαντικοί παίκτες στις παγκόσμιες ενεργειακές ροές. Τα επόμενα 5-10 χρόνια θα είναι αυξημένες οι τιμές της ενέργειας. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στους υδρογονάνθρακες». Είπε ακριβώς τα αντίθετα δηλ. από όσα έλεγαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Δένδιας.

Είναι για γέλια η ενεργειακή σας πολιτική. Οι χρεώσεις της κιλοβατώρας για το μήνα Μάρτιο έμειναν αμετάβλητες, αλλά η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας δεν πέφτει. Δηλ. πέφτει η τιμη του φυσικού αερίου διεθνώς ενώ τον Ιανουάριο ήταν μεγαλύτερη των 70 ευρώ, τον Φεβρουάριο έπεσε στα 50 ευρώ. Το ίδιο γίνεται και με το πετρέλαιο. Πέφτει η τιμή του διεθνώς, στην Ελλάδα παραμένει.

Μέχρι χθες λέγατε ότι θα συγκυβερνήσει η Ελληνική Λύση με τη ΝΔ. Τώρα βάζετε τους φίλους σας του Κουρτάκηδες να λένε ότι εμείς θα συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνετε αυτό γιατί είστε ανίκανοι να κυβερνήσετε και θα συγκυβερνήσετε όλοι μαζί. Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε. Όχι να συγκυβερνήσουμε. Δεν γίνεται να συγκυβερνήσουμε με εσάς, διότι αυτοσκοπός σας είναι η εξουσία και η καρεκλοθηρία. Εδώ και 10ετίες πολιτεύεστε και εκλέγεστε και κυβερνάτε, εδώ και 10ετίες ακολουθείτε αποτυχημένη πολιτική αλλά επιμένετε. Μόνο η εξουσία σας νοιάζει. Αλλά κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή, δεν θεωρεί τίποτα πιο σκόπιμο από το δικό της συμφέρον. Αυτοί είστε. Κοιτάτε το συμφέρον σας όχι το συμφέρον των Ελλήνων. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία ως λάφυρο αλλά ως υπηρεσία στον λαό. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Απόδειξη είναι η δήλωση της κας Μπακογιάννη: «Εμείς τον αποκλείουμε τον κο Βελόπουλο, διότι είναι αδύνατο να συνεργαστούμε με ένα κόμμα, το οποίο έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στα εθνικά θέματα από εμάς». Έχει δίκιο η κα. Μπακογιάννη. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμφωνείτε σε όλα. Το είπε η κα. Μπακογιάννη: «η Κύπρος είναι 3ο κράτος και το ενιαίο αμυντικό δόγμα ανήκει σε άλλη εποχή», «τη συμφωνία των Πρεσπών θα την τιμήσουμε και θα την τηρήσουμε», «αν χάσουμε το Καστελλόριζο θα μας μείνει η Ρόδος και η Λέρος», «οι μετανάστες θα συμβάλουν στην αγροτική ανάπτυξη και την λύση του δημογραφικού». Αυτά τα εχθροπαθή για την Ελλάδα τα λέτε εσείς. Εμείς λέμε πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες.

Κι έτσι από την «διπλωματία των σεισμών» η Ελλάδα πέρασε στην «διπλωματία των χαριεντισμών», με οδηγό τον κο Δένδια. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τηρούν σιγή ιχθύος. Για το Κόσσοβο επίσης σιγούν.

Και ο κος Δένδιας πέτυχε το ακατόρθωτο! Για πρώτη φορά πέτυχε να χτυπήσει την Κύπρο. Στον διεθνή οργανισμό ναυτιλίας, ενώ η Κύπρος ψήφισε Κένυα, η Ελλάδα ψήφισε Τουρκία. Ντροπή!

Την Δευτέρα ο κος Δένδιας συναντήθηκε με τον Έντι Ράμα. Ακολούθως εκδόθηκαν ανακοινώσεις. Δυο σελίδες η ανακοίνωση για τον Ράμα,  μισή σελίδα η ανακοίνωση για τον Σέρβο τον κο Βούσιτς. Καμμία αναφορά στην ανακοίνωση για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και στις περιουσίες που χάνουν από το καθεστώς Ράμα. Καμμία αναφορά βεβαίως για το ναρκοκράτος του Ράμα. Καμμία αναφορά για ΑΟΖ. Και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούν καθόλου.

Τι είναι αυτά; Η εξωτερική πολιτική είναι προσωπική υπόθεση του κου Δένδια; Μετά τις εκλογές θα καταθέσει διαπιστευτήρια διαγωγής; Κε. Δένδια δεν παίζουμε με αυτά!

Καλώ τους Έλληνες: αν ψηφίσετε ΝΔ θα σας βγει Τσίπρας, αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ θα σας βγει Μητσοτάκης. Στην καλύτερη περίπτωση θα ψηφίσετε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θα βγει ο Ανδρουλάκης! Εμείς λέμε στους Έλληνες: Μην τους πιστεύετε. Μην είστε υπάκουοι. Και όπως έγραψε ο Μέγας Θουκυδίδης: «Δεν κατηγορών αυτούς που ασκούν την εξουσία αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν».

Φτιάξατε ένα παρακράτος. Ελέγχετε τη Δικαιοσύνη. Ελέγχετε τα ΜΜΕ. Οδηγείτε τη χώρα στην τυραννία. Δεν είστε κυβερνήτες. Είστε εξουσιαστές. Για αν βρεις ποιος σε εξουσιάζει απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις, έλεγε ο Αυγουστίνος. Θέλετε αποδείξεις;

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΗ: το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον ΣΚΑΪ 100,3, ύψους 5.000 ευρώ λόγω του Πορτοσάλτε και του Πάγκαλου. Αλήθεια τώρα; 5.000 ευρώ; Μετά από 6 χρόνια που ο Πορτοσάλτε υποδύεται τον ιδεολογικό καθοδηγητή της ΝΔ, δίκην Γκαίμπελς; Που ο Πορτοσάλτε μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όποια ανοησία θέλει χωρίς καμμία επίπτωση (π.χ. η θυσία των Τεμπών); Που ο Πορτοσάλτε μπορεί να λέει ότι εμείς θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Πραγματικά δεν μετριέται το δημοσιογραφικό IQ του Πορτοσάλτε!

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ δόθηκαν την τελευταία 2ετία σε εφημερίδες και sites από την ελλειμματική ΕΥΔΑΠ. Μιλάμε για ακατανόητα ποσά που δόθηκαν στο LIBERAL και το POLITICAL. Βέβαια έτσι είναι δυνατόν να γεννηθούν Μωυσήδες!

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΡΙΤΗ: μετά την λίστα Πέτσα έχουμε τη λίστα ΕΥΔΑΠ! Σύμφωνα με έρευνα των DATA JOURNALISTS, δόθηκαν σε ΜΜΕ που διαθέτουν και εφημερίδες:

-ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 111.000 ΕΥΡΩ

-ΝΕΑ, ΒΗΜΑ 55.500

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 43.500

-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 32.000

-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 19.800

-ONE VOICE 12.000

-ΜΠΑΜ 10.000

-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 4.000

Ελέγχετε τη Δικαιοσύνη. Η κα Τουλουπάκη ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΣΕ και τη σύμβαση 717 και εσείς την αιφνιδίως την καρατομήσατε πριν ολοκληρώσει την έρευνα! Στείλατε την δικογραφία από την κα Τουλουπάκη στην οικονομική εισαγγελία, που έβαλε στο αρχείο! Και ήρθε τον Οκτώβριο του 2022 η ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανοίγει πάλι την δικογραφία, που εσείς μεθοδεύσατε την αρχειοθέτησή της.

Προστατεύετε τους κολλητούς σας ακόμα και όταν παρανομούν. Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, έχει ασκήσει από τον Δεκέμβριο του 2022 ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του ελληνικού ερυθρού σταυρού Αντώνη Αυγερινού, και κολλητού υπουργού, δικού σας, για φοροδιαφυγή. Όμως ένα αόρατο χέρι κρατά την  υπόθεση και δεν την αναθέτουν σε ανακριτή.

Όσο και να πασχίζουν τα ΜΜΕ σας δεν μπορούν να σας κάνουν λαοφιλείς. Ξεκινήσατε ως κυβέρνηση πλαστής πλειοψηφίας, γιατί είπατε ψέμματα προεκλογικά. Παρά την ισχυρή μηντιακή προπαγάνδα όμως δεν καταφέρατε ποτέ να γίνετε λαοφιλείς. Τώρα πλέον είστε μειοψηφία. Μια άθλια μειοψηφία, με ληγμένη θητεία και παλλαϊκή κατακραυγή. Δεν διαθέτετε τη νομιμοποίηση να συνεχίζετε να ξεπουλάτε ό,τι απέμεινε, όπως το νερό, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κλπ.

Σας λέμε λοιπόν ότι κάνετε οργανωμένη ληστεία, γιατί αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά μια οργανωμένη ληστεία;

Και να πάμε στα εθνικά… Βάλατε την κα Τσιμέρογλου αν αναγνωρίσει την ψευτο-μακεδονική γλώσσα και μειονότητα. Και τώρα μας προέκυψε νέο φρούτο.. Μια οργάνωση με την ονομασία «Σύνδεσμος Αρβανιτών και Αλβανών», που ζητά να αναγνωριστεί ως αλβανική μειονότητα. Σε ανάρτηση της στο FACEBOOK αναφέρει τα εξής: «Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επίσημα τις μειονότητες. Εμποδίζει την Αρβανίτικη κοινότητα να αποκτήσει τα δικαιώματά της στον Αρβανιτισμό. Η Ελλάδα είναι γεμάτη μειονότητες. Το ελληνικό κράτος έχει νομικές υποχρεώσεις απέναντί τους. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο με 39 έγγραφα ότι οι Αρβανίτες είχαν Αλβανική εθνική συνείδηση».

Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. (δείχνει φωτογραφίες) Τι είναι αυτό; Χθες ημέρα της ποίησης, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κάποιοι βανδάλισαν τα αγάλματα. Πρόκειται για ηττημένα μυαλά, που βρίσκονται σε συμπλεγματική σχέση μέσα τους και με το περιβάλλον τους. Εμείς λέμε σε αυτούς: Όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές.

Εμείς στην Ελληνική Λύση θέλουμε μια Ελλάδα που είναι το φως του πολιτισμού για όλο τον κόσμο. Θέλουμε μια Ελλάδα αυτοδύναμη και αυτεξούσια. Μια Ελλάδα φάρο στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το νέο της πενταμελές προεδρείο εξέλεξε χθες, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας (ΕΡΔΕ), κατόπιν εκλογών που είχαν προηγηθεί.

Η νέα σύνθεση του προεδρείου της ΕΡΔΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Καψάλης (SV1CQK)

Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Μουτόπουλος (SV1RRX)

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Σταμάτης (SV1DPI)

Ταμίας: Γεώργιος Επιτρόπου (SV1HLA)

Μέλος: Κωνσταντίνος Καρακώστας (SV1ETZ)

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός αποτελεί ενασχόληση με ιστορία μεγαλύτερη από έναν αιώνα, η οποία αφορά στην επικοινωνία ανθρώπων με χρήση ασύρματων μέσων, έχοντας ως πυρήνα της την ανάγκη επικοινωνίας, πειραματισμού και προόδου της τεχνολογίας.

Οι Ραδιοερασιτέχνες, έχουν αποκτήσει νόμιμα δίπλωμα ραδιοερασιτεχνισμού και άδεια εκπομπής, τα οποία εκδίδονται από αρμόδιες αρχές. Προωθούν τόσο την τεχνική, πνευματική και κοινωνική ανύψωση των μελών τους όσο και την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και ειρήνης μεταξύ των λαών, καθώς και το πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή τους, μέσω της διάθεσης των γνώσεων και του εξοπλισμού τους, σε καταστάσεις φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών αλλά και στην κάλυψη αναγκών επικοινωνίας κατά τη διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων γεγονότων.

Εάν τα παραπάνω σας φαίνονται ενδιαφέροντα, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.sz1a.org και να έρθετε να μας γνωρίσετε στα γραφεία μας, στο Πρώην Δημοτικό Κατάστημα Καμαρούλας, κάθε Τετάρτη στις 20:00.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

«Σήμα» στο Νίκο Ανδρουλάκη στέλνει εμμέσως ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αποκαλύψει την «κατάλληλη στιγμή» το πολιτικό πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού και για το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό- πρόσθεσε δε ότι «καταρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

Το έμπειρο στέλεχος υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας- «πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», είπε και υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταγράψει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο εκλογικό αποτύπωμα.

Ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η «προσθήκη» βασίζεται σε προηγούμενη συλλογική απόφαση των κομματικών οργάνων- ούτε για το αν συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του στόχου τους είπε κάτι σχετικό. «Όλα θα τα δείξει η κάλπη», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι «μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη επικρατεί μια διανοητική ακαταστασία». Όπως εξήγησε εξακολουθεί να επικρατεί θυμός και ως εκ τούτου μετά το Πάσχα οι έρευνες θα αποτυπώσουν πολύ πιο συγκεκριμένα την κατάσταση.

Μιλώντας για τα Τέμπη άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και ρώτησε με νόημα για την αξιολόγηση που έγινε για να τοποθετηθεί νέος σταθμάρχης στη Λάρισα: «Αυτήν την αξιολόγηση έκαναν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης για να βγάλουν κυρ-Βασίληδες; Αξιολογήσεις-μούφα».

Πηγή: protothema.gr

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος αναφέρει:

Ήλθε η ώρα, έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να αναγνωρισθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους των Γεωπονικών Σχολών οι οποίες ανωτατοποιήθηκαν με τον νόμο Γαβρόγλου και έκτοτε δεν προχώρησαν οι προς τούτο διαδικασίες. Δεν μπορεί πτυχία που ισοδυναμούν με master να παραμένουν χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πάτρας διαβεβαιώνεται ότι έχουν γίνει όσα έπρεπε να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και, έστω και τώρα, το αρμόδιο υπουργείο πρέπει, στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό που εισάγεται στην Βουλή να ασκήσει το προνόμιό του, με στόχο την αναγνώριση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων γεωπόνων αυτών των σχολών.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την ΕΠΟ να αποσύρει τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας, καθώς σύμφωνα με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη πάνω στην εμφάνιση υπάρχει σβάστικα.

Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που υποστήριξαν ότι η νέα φανέλα της «γαλανόλευκης» έχει αγκυλωτό σταυρό και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη πήρε θέση. «”Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’αόρατου εχθρού…” έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως “όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες”. Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κο Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις.

Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία…». αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Πηγή: gazzetta.gr

«Να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, αλλά και από το γεγονός ότι ενώ εξελίσσονται η επιστήμη και οι τεχνικές παραγωγής Ενέργειας αυτή παραμένει ακριβή για τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δυσκολεύοντας την κάλυψη των αναγκών τους», κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιος.

Σε περιοδεία που πραγματοποίησε στο χώρο το πρωί της Πέμπτης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ όπου συμμετείχε και ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του ΤΓ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ξηρόμερου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τ.Ο. του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία ο «Ν. Παπαναστάσης ανέδειξε τους κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των εργατοϋπαλλήλων, από τον περιορισμό των μέτρων που απαιτούνται με διαχρονική ευθύνη όλων των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), προκειμένου να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στάθηκε, επίσης, στην «απογύμνωση» των ελεγκτικών μηχανισμών από το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό γι’ αυτό το σκοπό, σημειώνοντας ότι πρόκειται και για αιτίες όλων των κατά καιρούς εργατικών «ατυχημάτων», ζητήματα που στοιχίζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές στην καθημερινή «μάχη» για το μεροκάματο».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να «αναλογιστούν τη συμβολή του κράτους και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. στην πολιτική που μειώνει τους μισθούς τους, τσακίζει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, μειώνει τις συντάξεις, αλλά και τις ελευθερίες τους, ώστε να μεγαλώνουν απρόσκοπτα τα επιχειρηματικά κέρδη» και επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Στο δίλημμα που μπαίνει ποιος θα είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να απαντήσουμε, με το πώς θα είναι πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντιμετωπίσουν τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Το πραγματικό δίλημμα, δηλαδή, ανεξάρτητα της σύνθεσης οποιασδήποτε κυβέρνησης των αστικών κομμάτων, είναι να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι, να ορθώσουν το ανάστημά τους, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ που αποτελεί το πραγματικό αποκούμπι τους, τη δύναμη που θα συνεχίσει με συνέπεια να βρίσκεται στο πλευρό τους απαιτώντας για τους ίδιους και με αυτούς τη ζωή που πραγματικά τους αξίζει».

«Μέσα και από τη δύναμη του Κόμματος» όπως τονίζεται  «ανέδειξε τέλος πως καθημερινά αποδεικνύεται στην πράξη ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, φέρνοντας και παραδείγματα από τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, αλλά και πέρα από αυτή».

Ακολούθησε, περιοδεία στο χωριό των Φυτειών, όπου έγιναν συνομιλίες με τους κατοίκους για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα στην περιοχή, αλλά και τα συνολικά ζητήματα που απασχολούν.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας σε ανάρτησή του σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας “ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες” από το 2019 και ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg», σημειώνει στην ανάρτησή του στα αγγλικά στο Τwitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του διεθνοsύς πρακτορείου.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει επισημαίνοντας ότι αυτά είναι «καλά νέα» και ότι «περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα».

 

Το δημοσίευμα του Bloomberg

Το Bloomberg, αναφερόμενο στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύει κείμενο στο οποίο επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της. «Με την αποτροπή του Grexit, μαντέψτε ποιανού το χρέος υπεραποδίδει. Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας επικυρώνεται στο χαμηλό κόστος δανεισμού της, το οποίο είναι κάτω από τον μέσο όρο των δανειοληπτών επενδυτικής βαθμίδας οπουδήποτε στον κόσμο» αναφέρει συγκεκριμένα στον τίτλο του σχετικού κειμένου το Bloomberg.

Πηγή: iefimerida.gr

Με το σύστημα της απλής αναλογικής θα διεξαχθούν οι εκλογές 2023, και συγκεκριμένα η πρώτη αναμέτρηση. Όχι όμως της άδολης, καθώς το ποσοστό εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή παραμένει στο 3%.

Ουσιαστικά, το νέο σύστημα που ψηφίστηκε κατά το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι ο αριθμός των εδρών που θα καταλάβει κάθε κόμμα εξαρτάται μόνο από το ποσοστό που θα λάβει στις εκλογές.

Ο τρόπος υπολογισμού κατανομής των εδρών

Δηλαδή δε θα υπάρχει κάποιο μπόνους παραπάνω εδρών, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος. «Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 300», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νόμος 4406/2016. Με άλλα λόγια, οι έδρες των κομμάτων υπολογίζονται ως εξης : ποσοστό εκλογών/100 x 300 (αρ. βουλευτών) = έδρες. Αν για παράδειγμα ένα κόμμα λάβει 30% θα έχει συνολικά 90 έδρες. Σημειωτέον ότι η στρογγυλοποίηση πηγαίνει πάντα προς το προηγούμενο ακέραιο.

Τι γίνεται με τις αδιάθετες έδρες

Τέλος, όσες έδρες στο τέλος της κατανομής παραμείνουν αδιάθετες λόγω της στρογγυλοποίησης, πηγαίνουν στους συνδυασμούς με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα. «Αν το άθροισμα των ως άνω ακέραιων μερών των πηλίκων υπολείπεται του αριθμού 300, τότε παραχωρείται, κατά σειρά, ανά μία έδρα και ως τη συμπλήρωση αυτού του αριθμού στους σχηματισμούς, των οποίων τα πηλίκα εμφανίζουν τα μεγαλύτερα δεκαδικά υπόλοιπα.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 4406/2016.

thebest.gr