Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023

Στις 4,6 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στην έρευνα σε δείγμα 1.241 ανθρώπων το διάστημα 4-7 Μαρτίου, αποτυπώνεται ότι η ΝΔ έχει απώλειες της τάξης του 2,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στα ίδια χάνοντας 0,1% όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ανεβασμένο κατά 0,3% είναι το ΚΚΕ, όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 εμφανίζεται να κερδίζει 0,8%. Οι αναποφάσιστοι παραμένουν στο 10% (9,8% στην προηγούμενη μέτρηση).

Αναλυτικά τα ευρήματα έχουν ως εξής:

Marc: Πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 29,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 25%
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 9,7
ΚΚΕ 5,6
Ελληνική Λύση 3,9
ΜέΡΑ25: 3,5
Εθνικό Κόμμα: 3

Marc: Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 38,9% των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά/μάλλον θετικά τον Κυριάκο Μητσοτακή, ενώ αρνητικά το 60,3%. Παράλληλα θετικά/ μάλλον θετικά κρίνει το 28,5% τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 70,9.

Marc: Εμπιστοσύνη στους πολιτικούς αρχηγούς

Εξάλλου, το 34,5% των ερωτηθέντων δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη, έναντι του 22,1% που απαντά τον κ. Τσίπρα. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,6%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 5,1% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 4,2%.

Marc: 86% θεωρεί μεγαλύτερη ανησυχία το δυστύχημα στα Τέμπη

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι το δυστύχημα στα Τέμπη (86%), η ακρίβεια/ανατιμήσεις (69%), διαφθορά πολιτικών (23,1%), εγκληματικότητα (22,1%), εθνικά θέματα/ελληνοτουρκικά (16,4%).

Marc: Πού οφείλεται το δυστύχημα στα Τέμπη

Σε ερώτηση «πού οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα», οι ερωτηθέντες απάντησαν: 12,1% ανθρώπινο λάθος σταθμάρχη/κακιά στιγμή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 87% απαντά «και άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

Marc: Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

Στο ερώτημα για τον χρόνο των εκλογών, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Εκλογές πριν το Πάσχα, στις 9 Απριλίου, απαντά το 45,2%, ενώ το 46,4% των ερωτηθέντων επιθυμούν να στηθούν κάλπες τον Μάιο.

Marc: Τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες

Στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες, το 28,1% απαντά «αυτοδύναμη ΝΔ». Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 14,3%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ θέλει το 15,8% ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί το 23,2%.

Marc: Πώς αξιολογούν συνολικά την κυβέρνηση οι πολίτες

Η συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης έχει ως εξής σύμφωνα με την έρευνα της Marc: Το 42% απαντά ότι την αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά, έναντι 56,7% την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Η ταυτότητα της έρευνας της Marc

Σημειώνεται ότι πριν την παρουσίαση της έρευνας, ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε την αντίθεσή του με την δημοσιοποίηση της έρευνας ενώ γίνονται ακόμη οι κηδείες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Μετράμε το εν θερμώ, αν την κάναμε μία εβδομάδα πριν ή μετά θα είχαμε άλλα αποτελέσματα, αλλά αν την αναβάλαμε θα πυροδοτούσαμε όσους πιστεύουν ότι πάμε να καλύψουμε« απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης.

iefimerida.gr

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη τήρησαν τα μέλη του προεδρείου των Σοσιαλιστών του ευρωκοινοβουλίου, κατά τη σημερινή έναρξη της συνεδρίασής τους στην Αθήνα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που προσκάλεσε την ηγεσία των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο να έλθει στη χώρα μας για να ανοίξουν μαζί το κεφάλαιο της κοινωνικής πολιτικής ξεκίνησε άλλωστε την εισαγωγική του παρέμβαση με ειδική αναφορά στην ανείπωτη τραγωδία.

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες καθώς και την αποτυχία του επιτελικού κράτους όπως ονομάζει ο Πρωθυπουργός τον τρόπο διοίκησης της χώρας», είπε επιγραμματικά ο αρχηγός και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος συνέχισε τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία προοδευτική πολιτική εναλλακτική, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά για μία κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον τους θεσμούς και τη δημοκρατία».

Οι εργασίες των ευρωσοσιαλιστών ξεκίνησαν συγκεκριμένα με μία συζήτηση για τη δίκαιη μετάβαση και την ενεργειακή φτώχεια. Έμφαση έδωσαν δε, στα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που «θα αποκλιμακώσουν το κόστος ζωής που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των πολύ υψηλών ενοικίων» καθώς και στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους. Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης και οι προσκεκλημένοι του επισκέφτηκαν τη Μέλισσα, ένα κέντρο το οποίο βοηθάει άμεσα και αποτελεσματικά γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες να ενσωματωθούν αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους.

pasok 9 3 2023

protothema.gr

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην τραγωδία των Τεμπών, άσκησε κατά την παρουσία του στην εκπομπή Casus Belli του Attica tv με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.

Σύμφωνα με τον Θάνο Μωραΐτη, παρά τη μαζική συμμετοχή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια επικοινωνιακή στρατηγική ρίχνοντας τις ευθύνες στο κράτος και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Οι παθογένειες μπορεί να είναι διαχρονικές αλλά οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες, υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης, και πρόσθεσε ότι το αφήγημα της ψηφιακής Ελλάδας και του επιτελικού κράτους έχει πλέον καταρρεύσει, λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει Ελλάδα 2.0, δεν υπάρχει για τη χώρα μας 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Υπάρχει μόνο η κυβέρνηση των Τεμπών, των υποκλοπών, των πλειστηριασμών και της ασυδοσίας των τραπεζών και των funds. Στο μόνο που πέτυχε το επιτελικό κράτος ήταν στις παράνομες παρακολουθήσεις και το πάρτι των απευθείας αναθέσεων».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε ότι «Το επικίνδυνο καθεστώς Μητσοτάκη καταρρέει υπό πανικό. Υπάρχει μια επικίνδυνη καθεστωτική νοοτροπία και λογική η οποία επί τέσσερα χρόνια προστατεύεται από ένα ελεγχόμενο μιντιακό σύστημα», και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχείρησε απόπειρα αποποίησης και διάχυσης των ευθυνών μιλώντας σαν πραγματογνώμονας, αστυνομικός, δικαστής και εισαγγελέας με «τηλεοπτικό πόρισμά» του περί ανθρώπινου λάθους.

Όσον αφορά την πώληση του ΟΣΕ, ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για την κυβερνητική προπαγάνδα υποστηρίζοντας  ότι ενώ το 2014 η πλήρης ιδιωτικοποίηση ήταν μνημονιακή υποχρέωση, το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τα δίκτυα, οι υποδομές και η περιουσία του ΟΣΕ να παραμείνουν στον έλεγχο του κράτους, και ολοκλήρωσε την υλοποίηση της διπλής γραμμής.

«Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το έργο σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στο 68%, ενώ σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το προχώρησε μόλις στο 70%, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι τη συμπληρωματική σύμβαση του 2020 της κυβέρνησης Μητσοτάκη την απέρριψε το ελεγκτικό συνέδριο», ειπε.

Ο κ. Μωραΐτης παρέθεσε επιπλέον στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο ΟΣΕ το 2019 είχε 1150 εργαζόμενους ενώ σήμερα έχει μόλις 720 γεγονός που δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και βασικές θέσεις ευθύνης.
Όσον αφορά το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε ότι αν και ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε την εικόνα που παρουσίαζαν οι δημοσκοπήσεις μέχρι πρόσφατα, θεωρεί ότι εδώ και μια εβδομάδα έχουν αλλάξει τα πάντα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα.
Τέλος, ο Θάνος Μωραΐτης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η μόνη λύση στα μεγάλα αδιέξοδα που δημιούργησε το επιτελικό κράτος, είναι μια προοδευτική κυβέρνηση στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής και προγραμματικής συμφωνίας.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλουμε να κάνετε ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν ακούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ακόμα και παράνομο υλικό που διέρρευσε χθες και δεν ακούμε για βραχιολάκια και φυλακή και δημεύσεις περιουσιών όλων όσοι ενεπλάκησαν στην ιστορία του τραίνου, εμείς θλιβόμαστε.
Ζητάμε από την κυβέρνηση πραγματικά αν θέλει να βρει τους υπαίτιους και βραχιολάκια στην εταιρεία και φυλακή τους υπαίτιους και δήμευση των περιουσιών, αλλιώς οι νεκροί δεν θα δικαιωθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τις πορείες που γίνονται μαζικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ποια είναι η γνώμη μας και αν νομίζετε ότι γίνεται κατάχρηση από την αστυνομία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν κόμματα και κουκουλοφόροι κουκουλώνουν την οργή του λαού, τότε έχουμε 80.000 διαδηλωτές και 800.000. Κάποια στιγμή τα κόμματα και οι κουκουλοφόροι πρέπει να φύγουν εκτός των διαδηλώσεων για να μπορούν όλοι οι Έλληνες είτε δεξιοί είτε αριστεροί να διαμαρτυρηθούν για τον χαμό των ανθρώπων που έφυγαν μέσα από το δυστύχημα. Δυστυχώς τα κόμματα καπελώνουν και οι κουκουλοφόροι κουκουλώνουν τις εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και κάτι τελευταίο αρχηγέ, περιμένετε αξιολόγηση των στελεχών του ΟΣΕ σε θέσεις ευθύνης;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν θέλετε την άποψη της Ελληνικής Λύσης, πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν οι βουλευτές και οι υπουργοί και μετά να πάμε σε αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα. Δυστυχώς η αναξιοκρατία θριαμβεύει.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην έξωση μιας οικογένειας από το σπίτι της, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό από fund, προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη η αστυνομία κατάφερε να βγάλει έξω από το σπίτι της την οικογένεια.

Είχαν γίνει ακόμη δυο απόπειρες έξωσης ωστόσο οι γειτονιά της Καλαμαριάς είχε υπερασπιστεί την οικογένεια, οπότε οι εξώσεις δεν προχώρησαν.

«Δεν γίνεται χωρίς να τελειώσουν τα δικαστήρια να μας βγάζουν έξω. Και επειδή έχουμε δίκαιο θα δικαιωθούμε. Εμείς θα ξανάρθουμε και δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν μας πτοεί τίποτα, Το δίκαιο είναι με το μέρος μας» τόνισε ο Φώτης Παπάζογλου ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του πετάχτηκαν έξω από το σπίτι.

Το αρχικό δάνειο που λάβει ο κ. Παπάζογλου και η σύζυγος, ήταν γύρω στις 60.000 ευρώ και ενώ αρχικά αποπληρωνόταν κανονικά, όταν μειώθηκαν τα εισοδήματά τους δραστικά, σταμάτησαν να πληρώνουν και το οφειλόμενο ποσό εκτοξεύτηκε στις 180.000 ευρώ.

«Σπάσαν την πόρτα με τη βοήθεια της αστυνομίας και μας βγάλαν τα πράγματα έξω, χωρίς να περιμένουν την απόφαση από το δικαστήριο για την ακύρωση του πλειστηριασμού» η οποία θα εκδοθεί περίπου σε έναν μήνα, δήλωσε ο Φώτης Παπάζογλου και πρόσθεσε:

«Η αναλγησία τους φάνηκε όταν ήρθαν την προηγούμενη Τετάρτη, όταν είχαμε τους νεκρούς στα Τέμπη, πάλι με τη συνδρομή της αστυνομίας, μέρα πένθους και ξαναπαραβίασαν την πόρτα. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Σημειώνεται ότι όπως έχει καταγγείλει κατά τις δύο προηγούμενές απόπειρες έξωσης ο Φ. Παπάζογλου δεν έγινε καμία προσπάθεια από το fund, το οποίο αγόρασε το δάνειο από τράπεζα, να γίνει διακανονισμός αν και ο ίδιος προσπάθησε να έρθει σε επαφή για ρύθμιση.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέλαβε τα καθήκοντά του την 01/03/2023 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημoτικού Σχολείου Αγρινίου.

θα διοικήσει το σύλλογο τη διετία 2023 – 2024 και αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος Μαραγιάννη Κων/να

Αντιπρόεδρος Ανδρέσσα Βασιλική

Γ. Γραμματέας Βασιλειάδου Νεκταρία

Ταμίας Αρβανίτη Σπυριδούλα

Μέλος Αθανασάκη Πανωραία

Μέλος Μιχαλοπούλου Ζωή

Μέλος Μακρυπίδη Θεοδώρα

Αναπλ. Μέλος Τσόλκας Κων/νος

Αναπλ. Μέλος Κετσιλή Βασιλική

Αναπλ. Μέλος Ηγούμενου Σοφία

Ελεγκτική Επιτροπή:
Δανιάς Χρήστος, Βελούδος Ιωάννης, Υφαντής Νίκος

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί αρμονικά και εποικοδομητικά η πολυετής συνεργασία στη σχολική κοινότητα (Γονείς, Σύλλογος Διδασκόντων και μαθητές) δεσμεύονται να παλέψουν για τη βελτίωση του επιπέδου σπουδών και των συνθηκών διαβίωσης των μαθητών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βάζει τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες, περίπου 10 νομοσχέδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος επίσης στο υπουργικό είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών με σεμνό τρόπο.

Ζήτησε επίσης, από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παράλληλα μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση και απευθυνόμενος τόσο στους υπουργούς του όσο και στους πολίτες επανέλαβε τη δημόσια συγγνώμη του στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά κυρίως προσωπικά. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεν μπορούμε, δε θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων», είπε επισημαίνοντας ότι το γεγονός πως το ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης θα λειτουργεί σε λίγους μήνες κάνει και τον δικό του πόνο μεγαλύτερο γιατί δεν πρόλαβαν να το εγκαταστήσουν πριν συμβεί η τραγωδία.

«Το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: Όλοι φταίμε. Κι ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο γεφύρι της ‘Αρτας μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη γρήγορα και στον ανώτατο δυνατό βαθμό. «Όμως η τραγωδία έγινε μ’ εμάς στο τιμόνι της χώρας», είπε και εγγυήθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν δίκαια όσοι εμπλέκονται και δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε επίπεδο και νέων τεχνολογιών αλλά και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Εξήγησε ότι ακούγοντας τους διαλόγους από το βράδυ του δυστυχήματος, αισθάνθηκε «οργή και ντροπή αλλά έχω μία υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση», πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Για «για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους πορτοκαλοπαραγωγούς» κάνει λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος.

Η δήλωσή του:

Το χαλάζι έπληξε τους πορτοκαλεώνες των Καλυβίων και των γύρω περιοχών στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Οι καταγραφές των ζημιών έγιναν από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και, ενώ πλησιάζουμε στο επόμενο καλοκαίρι, τα πορίσματα αγνοούνται και, βεβαίως, η καταβολή των ποσών δεν έχει γίνει ακόμη.

Μήπως οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ θα έπρεπε προ πολλού να έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες και τί τέλος πάντων χρειάζεται για να ωριμάσουν οι πληρωμές; Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ο ΕΛΓΑ είναι ανταποδοτικός οργανισμός και οι αγρότες καταβάλλουν κάθε χρόνο την εισφορά τους. Ως προς τις αποζημιώσεις, τα κριτήρια πρέπει να είναι ενιαία για όλες τις περιοχές της χώρας και να μην εμφιλοχωρούν άλλου είδους σκοπιμότητες.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση, κατά την οποία αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει το ζήτημα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12:00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων.

agrinionews.gr

Για αποσπάσεις υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας οι αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Η μία στο βουλευτικό γραφείο του Γ. Ραγκούση και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει αποσπάσει υπαλλήλους από μια Αρχή, η πρόεδρος της οποίας δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την υποστελέχωση που δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ να επιτελέσει τα ελεγκτικά της καθήκοντα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει: «Από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια».

agrinionews.gr

Σελίδα 1 από 2