Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Ιωάννα Καραδήμα γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

 

Ζούμε στη χώρα της νομιμότητας. Ότι και αν κάνει η πολιτική εξουσία εις βάρος του πολίτη, θα υπάρχει η δικαστική εξουσία για να το κάνει νόμιμο. 

Έτσι λοιπόν μετά για το ακαταδίωκτο για όσους «ειδικούς» θα αποφανθούν, ότι θέλουν,  για το έγκλημα των Τεμπών, όπως ακαταδίωκτο είχαν και οι ειδικοί της «πανδημίας», έχουμε και τις αποφάσεις για τα θέματα της οικονομίας.

Πριν ένα μήνα είχαμε την απόφαση express του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες. Αυτή που νομιμοποιεί τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και συνάμα κάνει νόμιμη την άθλια πρακτική των funds να εξαγοράζουν  ,σχεδόν τζάμπα τα δάνεια.

Αυτή την εβδομάδα, έχουμε και απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που θεωρεί νόμιμη τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ενέργειας.

Τη θυμάστε φυσικά αυτή τη ρήτρα. Πως να την ξεχάσετε θα μου πείτε με τους διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς. Αξίζει όμως εδώ να δούμε το σκεπτικό αυτής της απόφασης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν η ρήτρα είναι νόμιμη γιατί συνάδει με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ.

Βέβαια, η περίφημη Ευρώπη, την οποία την θυμούνται όταν και όποτε τους συμφέρει. Ενώ όταν υπάρχει κονόμα αλλού είδους, όπως με την είσπραξη τελωνειακών δασμών από εμπορεύματα από χώρες της ΕΕ ,τότε τους κανονισμούς αυτούς τους γράφουν, ξέρετε που ,και ας πληρώνει η χώρα πρόστιμο γι’αυτό.

Όμως λέει και άλλα ενδιαφέροντα η απόφαση του Πρωτοδικείου. Μας εξηγεί ότι πλέον η ενέργεια είναι ένα χρημαστηριακό προϊόν και έτσι το διέπουν οι κανόνες των διεθνών αγορών.

Επιπλέον λέει ότι η σχετική υπαγωγή έγινε στις 5 Αυγούστου του 2021 . Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.

Πρώτον ότι καταρρέει ο μύθος της αύξησης των τιμολογίων ενέργειας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία καθώς όντως οι αυξήσεις ξεκίνησαν τότε και όχι με τον πόλεμο.

Δεύτερον σημαίνει, ότι κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και σύντομα και το νερό, μετά την ιδιωτικοποίηση και αυτού, θα είναι έρμαια των διεθνών τοκογλύφων και των απάνθρωπων νόμων της αγοράς.

Όμορφος κόσμος, φιλελεύθερα φτιαγμένος. Κράτος χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες πάρα μόνο με κουπόνια και καλάθια.

Εξουσία χωρίς έλεγχο ,χωρίς διάκριση και υποταγή του δικαίου στις θελήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θα μου πείτε εδώ θέλουν με μια τροπολογία να στερήσουν το δικαίωμα επιλογής ψήφου από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τη ρήτρα αναπροσαρμογής , τις κατασχέσεις και το κουκούλωμα των Τεμπών θα φοβηθούν να κάνουν;

Στις 21 Μαΐου θα πάρουν την απάντηση τους γι’αυτά και για πολλά άλλα.

*Η Καραδήμα Ιωάννα είναι υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες. 

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Το αστικό πολιτικό σύστημα διατάσσεται για να διεξάγει και να αξιοποιήσει τις εκλογές της 21ης Μάη ως βήμα αντιδραστικών εκβιασμών και καθυπόταξης της πλατιάς και βαθιάς οργής του λαού και της νεολαίας», σημειώνει το ΚΚΕ(μ-λ), με αφορμή την πορεία της χώρας προς τις κάλπες του Μαΐου.

Το κόμμα επισημαίνει τις μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έγιναν μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα και στέλνει αγωνιστικό μήνυμα, τονίζοντας πως «ο λαός και η νεολαία της χώρας μας με το έγκλημα στα Τέμπη είδαν πιο καθαρά τη μεγάλη και άμεση αλήθεια που βρίσκεται μπροστά μας: Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!».

Η ανακοίνωση

Ενώ η κρίση φουντώνει και εκρήγνυται ξανά, από τις τράπεζες των ΗΠΑ ως την Ευρώπη, και παράγει νέα κύματα καταλήστευσης και εξαθλίωσης των εργατικών-λαϊκών μαζών…

Ενώ ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από την κρίση, γίνεται όλο και περισσότερο η διέξοδος στα αδιέξοδα του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, και μετασχηματίζεται καθημερινά σε παγκόσμιο εφιάλτη των λαών ακόμα και με πυρηνική διάσταση…

Ενώ η ματωμένη ανοιχτή πληγή των Τεμπών κραυγάζει για τη -λεηλατημένη από τους «προστάτες» ιμπεριαλιστές και το ντόπιο κεφάλαιο- ζωή του λαού και της νεολαίας…

Το αστικό πολιτικό σύστημα διατάσσεται για να διεξάγει και να αξιοποιήσει τις εκλογές της 21ης Μάη ως βήμα αντιδραστικών εκβιασμών και καθυπόταξης της πλατιάς και βαθιάς οργής του λαού και της νεολαίας. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τα «ανυπάκουα» δεκανίκια τους και τα φασίζοντα και φασιστικά μορφώματα του συστήματος, θα επιδιώξουν -σε όλη την προεκλογική περίοδο και με κάθε τρόπο- να τραβήξουν το λαό και τη νεολαία μακριά από το δρόμο του αγώνα που ήδη άνοιξαν. Θα επιδιώξουν να τους βάλουν να αρνηθούν τα δίκια τους, να τους φορτώσουν ακόμα περισσότερο με τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Συνεχιστές της αιματοβαμμένης «ανάπτυξης»-εξαθλίωσης. «Άγγελοι της αλλαγής και της δικαιοσύνης» που χορεύουν στα νταούλια της ΕΕ και των «διαβολικά καλών» ΗΠΑ. Ευέλικτοι μπαλαντέρ, για κάθε χρήση και μορφή που θα αποφασίσουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά. Επιδέξιοι ζογκλέρ που υπακούν στους εκμεταλλευτές… χάριν του λαού. «Τιμωροί» των κυρίαρχων, που ζέχνουν μίσος για τον εργάτη και το λαό. Ένας ολόκληρος αντιδραστικός θίασος θέλει να βάλει «διλήμματα», να δώσει «απαντήσεις» και «διεξόδους» στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία για το πώς θα βυθιστούν πιο βαθιά στα σκοτάδια του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Η νεολαία και ο λαός της χώρας με το έγκλημα στα Τέμπη βγήκαν στο προσκήνιο και είδαν το δικό τους δρόμο. Το δρόμο που ανοίγει με συγκλονιστική μαζικότητα και μαχητικότητα το προλεταριάτο, η νεολαία και ο λαός της Γαλλίας, οι εργαζόμενοι της Γερμανίας, της Ευρώπης και οι λαοί όλου του κόσμου. Το δρόμο της μαζικής αντίστασης και διεκδίκησης. Το δρόμο που χτίζεται με τα δικά τους όργανα πάλης, με τις δικές τους δυνάμεις. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να έχουν νίκες και κατακτήσεις, μακριά από τις απάτες των δυνάμεων του συμβιβασμού που -όπως η ηγεσία του ΚΚΕ- εκτονώνουν τις διεκδικήσεις σε «σχέδια νόμου» και την οργή σε «πρόγραμμα διακυβέρνησης».

Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας με το έγκλημα στα Τέμπη είδαν πιο καθαρά τη μεγάλη και άμεση αλήθεια που βρίσκεται μπροστά μας: Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε! Αντίσταση – Οργάνωση για το μέλλον που μας αξίζει!

Το ΚΚΕ(μ-λ), με την αυτοδύναμη κάθοδό του στις εκλογές της 21ης του Μάη, αυτή την αλήθεια θα υπερασπιστεί. Αυτό το δρόμο θα συνεχίσει να παλεύει, με όλες του τις δυνάμεις, να ενισχύσει. Γι’ αυτό το δρόμο, κόντρα σε όλες τις «μεγάλες και μικρές» εκλογικές αυταπάτες, ζητά την ενεργητική στήριξη και την ψήφο των νέων και του εργαζόμενου λαού!

agrinionews.gr

Το ΜέΡΑ25 έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνοψη των βασικών προγραμματικών σημείων της εκλογικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά και άλλων δυνάμεων, η οποία θα εκφραστεί στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Την ώρα που η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη στεγαστική κρίση, η Μητσοτάκης Α.Ε «εκτελεί συμβόλαιο» για την εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου, μεσιτεύει επιχειρηματικά συμφέροντα, χαρίζει πακτωλό χρημάτων σε κάθε λογής ημέτερους. Γι’ αυτή της την απάνθρωπη πολιτική στηρίζεται στα ΜΜΕ, το δικαστικό μηχανισμό, κάθε είδους εξουσία, ενώ απέναντι στα κινήματα και τους πολίτες επιστρατεύει άγρια καταστολή.

Όσο η ολιγαρχία μετράει κέρδη, η κοινωνία μετράει θύματα. Από την εκατόμβη των νεκρών της πανδημίας, με την Ελλάδα πρώτη σε θύματα ανά εκ. πληθυσμού, την ταξική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και στήριξης αποκλειστικά των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο της υγείας, έως το δυστύχημα στα Τέμπη, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό και συγκλονιστικό τρόπο τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών και κοινωνικών αγαθών, η απάντηση μας είναι «Φτάνει πια.». Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φύγει, η πολιτική της Μητσοτάκης ΑΕ. πρέπει να καταψηφιστεί.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει διαρκή διαπιστευτήρια στα ίδια κέντρα εξουσίας. Εφάρμοσε μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στήριξε πολλά από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ψήφισε το επίδομα καταστολής των 600 ευρώ, όλα στο όνομα μιας αέναης στροφής προς το «Κέντρο» και με μόνο πολιτικό πρόταγμα τη λογική του «μικρότερου κακού». Μια λογική που ιστορικά καταλήγει πάντα με μαθηματική ακρίβεια στο να νομιμοποιεί το μεγαλύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υιοθετεί τους ίδιους άξονες πολιτικής δεν αφήνει περιθώριο για καμία στήριξη, καμία ανοχή και καμία εμπιστοσύνη. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είναι συνυπεύθυνο για τις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές.

Απέναντι στην θλιβερή συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, η Αριστερά, οι δυνάμεις των κινημάτων, ο κόσμος του αγώνα, έχει έρθει η ώρα να δείξουμε ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κρυώσουμε για τα κέρδη τους!

Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.
Αυξήσεις και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Κατώτατου Μισθού, Συντάξεων και Επιδομάτων.
Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.
Η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον δεν ξεπουλιούνται!

Κοινωνικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Ενημέρωσης.
Προστασία του περιβάλλοντος,υπεράσπιση του φυσικού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων δημόσιων χώρων ενάντια στην κερδοσκοπική αδηφαγία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Το μέλλον ανήκει στην κοινωνία, όχι στην ολιγαρχία!

Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Όχι άλλοι νεκροί για τα συμφέροντα των ισχυρών!

Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τη Στατιστική Υπηρεσία.
Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στον δανεισμό και στις συναλλαγές.
Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

Δημόσιο Χρέος: Απαλλαγή από το βραχνά του δημοσίου χρέους μέσω διαδικασιών αναδιάρθρωσης και βαθιάς διαγραφής του.
Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στις τράπεζες: Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής και Αγροτικής Τράπεζας στην οποία εντάσσονται το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι εθνικοποιημένες πλέον τράπεζες θα τελούν υπό κοινωνικό έλεγχο.
Με την ειρήνη και τη φιλία των λαών, απέναντι στα σχέδια που αιματοκυλούν τον πλανήτη!

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική.
Κατάργηση των βάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ.
Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος- Αραβικά Εμιράτα.
Διεθνής εκστρατεία για τη δημιουργία και ένταξη σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Τερματισμός της ΝΑΤΟϊκής πρόσδεσης της χώρας.
Όχι στις κυρώσεις που πλήττουν τους λαούς.
Για τη ρήξη που έχει ανάγκη η κοινωνία!

Το πρόγραμμά μας δεν είναι γενικά και αόριστα φιλολαϊκό, είναι ταξικά προσανατολισμένο. Αφορά πρώτα από όλα τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία, τους προλετάριους, το πρεκαριάτο. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής θα αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς που θα επιδιώξουν να την ακυρώσουν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Για την υπεράσπισή της, είναι απαραίτητη η προετοιμασία για το ενδεχόμενο της εξόδου από την Ευρωζώνη και της ρήξης με την νεοφιλελεύθερη, αντιδημοκρατική ΕΕ και τις πολιτικές της.

Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, των περιβαλλοντικών και φεμινιστικών κινημάτων, σε όσους και όσες επέλεξαν άλλους φορείς, άλλα μέσα ή/και άλλες μορφές οργάνωσης για να εναντιωθούν στις πολλαπλές κρίσεις και επιθέσεις των τελευταίων ετών.

Με αυτοτέλεια κάθε δύναμης, ισοτιμία, με επίγνωση και σεβασμό στις διαφωνίες μας, με επιμονή στους κοινούς τόπους. Απέναντι στη συστράτευση όλων των μηχανισμών της εξουσίας, στην ενότητα όλων των μνημονιακών δυνάμεων γύρω από το κοινό «πρόγραμμα» επίθεσης στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε τη δική μας ενότητα.

Για να έχουν φωνή τα κινήματα και οι αγώνες της κοινωνίας, για να αποκτήσει ο λαός νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να βάλουμε φραγμό σε αυτοδύναμες, ή ισχυρές μνημονιακές κυβερνήσεις συνεργασίας. Για την ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση που έχουμε ανάγκη, όποια κυβέρνηση κι αν βγει μετά τις εκλογές. Στόχος όλων μας είναι η πρώτη φορά ρήξη με τις καθεστωτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στην ανέχεια και σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την σαρωτική και εντεινόμενη ακρίβεια, διότι απλούστατα δεν αναγνωρίζει την έκταση του προβλήματος και διαφημίζει διάφορα τρύπια καλάθια του νονού και της νονάς».

Αυτό τόνισε ο Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και συμπλήρωσε πως «αυτό για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται είναι η μετατροπή των σούπερ-μάρκετ σε ναούς: Μπαίνεις μέσα, κάνεις τον σταυρό σου και ζητάς την βοήθεια της Παναγιάς».

Πρόσθεσε ακόμη πως «Δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ούτε αναλαμβάνει κάποια άλλη χειροπιαστή πρωτοβουλία, πέρα από επιδόματα της παρηγοριάς. Ήδη προαγγέλλονται νέες αυξήσεις–φωτιά στα καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης και η λαμπάδα του νονού κάθε άλλο παρά αναστάσιμη είναι».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβάδισμα 4,7 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, στην πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην πρώτη θέση με 26,2%, χωρίς αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 21,5%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 9,4%, ΚΚΕ με 5,7%, Ελληνική Λύση με 4,2% και ΜέΡΑ25 με 3,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ να βρίσκεται στο 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,7%, δηλαδή η διαφορά είναι 5,8 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, οι Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 4,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

Για καταλληλότερος πρωθυπουργός, το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο 36%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα και 6% του Ν. Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, στο 65% είναι η ΝΔ και στο 21% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για το αν η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, το 63% λέει πως «όχι» και το 30% «ναι».

Ως σημαντικότερο πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα, το 24% λέει πως είναι η οικονομία και το 19% η ακρίβεια. Ακολουθεί με 17% το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί.

Για το ποιοι έχουν ευθύνη για τα Τέμπη, το 78% απάντησε πως ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις και το 22% η σημερινή κυβέρνηση.

Για το πού τα πάει καλά η κυβέρνηση και πού όχι: Το 70% θεωρεί στην προσέλκυση του τουρισμού, ενώ ακολουθούν η θωράκιση της χώρας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Εκεί που θεωρούν πως δεν τα έχει πάει καλά η κυβέρνηση, είναι στο κομμάτι της διαφθοράς (74%).

Στο ερώτημα για το αν πρέπει να επιλέξουν «συνέχεια» ή «αλλαγή» στην πολιτική σκηνή, το 63% λέει αλλαγή και το 34% συνέχεια.

Οσον αφορά το ερώτημα «τι κυβέρνηση προτιμούν» το 48% λέει κυβέρνηση αυτοδυναμίας και το 49% συγκυβέρνησης.

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ TON ΦΡΑΧΤΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός απέδειξε ακόμα μια φορά ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του.

Πάλι απέδωσε την αποτυχία να πείσει την Ευρώπη να γίνει ο φράχτης με ευρωπαϊκά κονδύλια στους άλλους.

Μια ζωή για τον πρωθυπουργό φταίνε οι άλλοι.

Και μάλιστα σε μια περιοχή, που μερικά χιλιόμετρα από εκεί όπου έκανε τη δήλωση έστησε ο ίδιος και η κυβέρνησή του ένα τεράστιο χωριό γεμάτο με παράνομους μετανάστες.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για λόγια και πράξεις κύριε πρωθυπουργέ.

Γιατί ο ίδιος μίλησε για λόγια και πράξεις που θα κριθούμε στις επόμενες εκλογές.

Πράξεις: γεμίσατε τη χώρα με παράνομους μετανάστες.

Πράξεις: δίνετε συνεχώς ιθαγένεια σε ανθρώπους που δεν δικαιούνται.

Πράξεις: δίνετε συνεχώς άσυλο σε ανθρώπους που δεν δικαιούνται.

Όσο για τα λόγια, κύριε πρωθυπουργέ, εσείς ήσασταν υπερήφανος γιατί έρχονται εδώ οι λαθρομετανάστες.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 28/02/2023

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:           «Η ηλεκτροκίνηση οχημάτων στη χώρα μας ολοένα και προβληματίζει»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Η πρόθεση της Κυβέρνησης, περί της αύξησης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων στη χώρα μας, συν τω χρόνω τείνει να προβληματίζει τους ήδη κατόχους και τους εν δυνάμει αγοραστές και χρήστες της αυτής τεχνολογίας κίνησης. Οι προβληματισμοί που οσονούπω πρόκειται να ενσκήψουν σε αυτούς είναι αφενός το κόστος επισκευής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αφετέρου η ανησυχία της αύξησης των ασφαλίστρων των οχημάτων αυτής της κατηγορίας. Ως παράδειγμα για το πρώτο ζήτημα σας εκθέτουμε ότι το μέσο κόστος επισκευής για ένα μικρό, μη πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο (EV) που έχει εμπλακεί σε μετωπική σύγκρουση είναι 26,6% υψηλότερο από ότι για ένα αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης της ίδιας κατηγορίας. Η δε εν λόγω διαφορά αυξάνεται στο 53,3%, όταν συγκριθεί το κόστος επισκευής μεταξύ ηλεκτρικού και μικρού πολυτελούς SUV εσωτερικής καύσης. Η διαφορά έγκειται στο υψηλότερο κόστος των εξειδικευμένων ανταλλακτικών, στα υψηλότερα ποσοστά εργασίας των μηχανικών που έχουν ειδική γνώση για να επισκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα, στις καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων και στον μεγαλύτερο κίνδυνο διαγραφής των ηλεκτρικών οχημάτων από τους ασφαλιστές, εάν οι μπαταρίες αποδειχθούν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Όσον αφορά τον δεύτερο προβληματισμό, διαπιστώνεται ότι η ασφάλιση για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι συνήθως υψηλότερη, με την ασφαλιστική LeasePlan (διεθνής εταιρεία) να προτείνει 12% υψηλότερη τιμή ασφάλισης σε σχέση με τα οχήματα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επιπρόσθετα, ένα μεγάλο μέρος του κόστους της ασφάλειας οφείλεται στην κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία έχουν ακριβότερα και ελαφρύτερα υλικά, όπως αλουμίνιο και ανθρακονήματα, καθώς και στον σχεδιασμό τους, ο οποίος έχει στόχο να διαχέει την ενέργεια που προέρχεται από σύγκρουση με διαφορετικό τρόπο, αφού δεν υπάρχει κινητήρας στο μπροστινό μέρος για να απορροφήσει την κρούση. Τέλος, αν συνυπολογισθούν ως προτεινόμενη ασφαλιστική κάλυψη οι κίνδυνοι που εγκυμονούν οι φορτίσεις, καθώς και των επιμέρους τμημάτων αυτής (καλώδια, σύνδεσμοι, φορτιστές κλπ.), τότε αναμένονται τα ασφάλιστρα να εκτιναχθούν σε δυσθεώρητα ύψη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μεριμνήσετε, δια μέσω εύστοχων πρωτοβουλιών σας, ώστε αφενός το μέσο κόστος επισκευής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων να παραμένει σε επίπεδα επισκευής αντιστοίχων οχημάτων εσωτερικής καύσης των ιδίων κατηγοριών και αφετέρου οι ασφαλιστικές καλύψεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων των ήδη κατόχων και των εν δυνάμει αγοραστών να συγκρατηθούν σε συγκεκριμένα όρια ασφαλιστικών εισφορών, σε σχέση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 2509/28.2.2023 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο, σας ενημερώνουμε ότι για τα ειδικότερα ζητήματα που τίθενται αρμόδια να απαντήσουν είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών προς το οποίο διαβιβάζεται η Ερώτηση.

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφόρησε το προεκλογικό animation του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα!

Κυκλοφόρησε το πρώτο προεκλογικό σποτ, που ανήκει στο ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα. Tο φιλμάκι, που κρατάει μισό λεπτό, ανήκει με εικόνες από ζώα στο περιβάλλον τους: ένας πελεκάνος καθαρίζει το φτέρωμά του στην όχθη μιας λίμνης, μια ράθυμη γάτα παρακολουθεί μια κουβαρίστρα να κυλάει στο πάτωμα, ένας λύκος τραγουδάει στο φεγγάρι.

Στη συνέχεια, το πλάνο δείχνει την ελληνική Βουλή. Έξαφνα, μια αγελαδίτσα δίνει το σύνθημα και από ένα αλσύλλιο ξεπροβάλλουν μια σειρά από ζώα (ένα ελάφι, ένας ερωδιός, μία γάτα, μια αρκούδα) που εισέρχονται, καμαρωτά καμαρωτά, στον «ναό της Δημοκρατίας» μας!

Ενώ η κάμερα αφήνει τα επίγεια και ίπταται... στα ουράνια, ακούγεται το σύνθημα του κόμματος της Πολιτικής Φιλοζωίας: «αυτή τη φορά, ψηφίζω για τα ζώα!» και η παράσταση κλείνει με την εμφάνιση του εμβλήματος του ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ, της συμμαχίας στην οποία ανήκει το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα.

Να εκπροσωπηθούν και τα ζώα στη Βουλή, λοιπόν. Δεν είναι και η πιο παλαβή ιδέα που έχουμε ακούσει!  

Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στην woodgear animation και η εκφώνηση στη δημοσιογράφο και εκφωνήτρια και γνωστή φιλόζωη, Λυδία-Ντενίζ Ψιλοβίκου-Κέιβ, που είναι επίσης η αναπληρωτής Επικεφαλής του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα.

Πηγή: https://www.animalpolitics.gr/neo/kukloforise-to-proeklogiko-animation%C2%A0tou-ellinikou-kommatos-gia-ta-zwa

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ