Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023

Γίνεται μια μεγάλη κουβέντα αναφορικά με τις μαζικές διαδηλώσεις με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την τραγωδία στα Τέμπη. Για να ζητήσουν Δικαιοσύνη. Για να εκφράσουν τη θλίψη τους. Για να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Να ζητήσουν δικαίωση για τα θύματα της τραγωδίας. Σίγουρα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συναισθηματική συσσώρευση στην κοινωνία. Η απώλεια τόσων ανθρώπων, τόσο άδικα, εντυπώνεται στο «υποσυνείδητο» της κοινωνίας.

Το πως αυτή η συσσώρευση θα «ξεσπάσει» πάνω στην κάλπη και πόση από αυτή τη συσσώρευση ενδεχομένως να έχει κάπως εκτονωθεί ή καταλαγιάσει μέχρι να στηθούν κάλπες, κανείς δεν το ξέρει.

Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική κοινωνία από την χρεωκοπία του 2010 και μέχρι σήμερα έχει συσσωρεύσει πολλές κρίσεις και πολλές στιγμές αναξιοπρέπειας. Γι’ αυτό και γίνεται επιρρεπής στα «ξεσπάσματα» και στο λαϊκισμό…

Και παράλληλα με τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών η κοινωνία μοιάζει «κουρασμένη» και «απηυδισμένη» από την παρακμή της χώρας σε πολλά επίπεδα και κυρίως από την αποτυχημένη προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέγα σκάνδαλο εν όψει; διερωτάται σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος αναφερόμενος στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Αγρινίου. Όπως καταγγέλλει ο φάκελος που υποβλήθηκε από την 6η ΥΠΕ με προσχηματικές δικαιλογίες δεν εγκρίνεται από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Βαρεμένου:
Ένα σημαντικό εγχείρημα, η δημιουργία Μονάδας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Πλεύρη ότι θα εγκρίνει και θα διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, ο σχετικός αρτιότατος φάκελος που υποβλήθηκε μέσω της 6ης ΥΠΕ από το Νοσοκομείο Αγρινίου απορρίφθηκε μετά… πολλών επαίνων από την ΕΚΑΠΥ (Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας).

Στον πληρέστατο φάκελο περιλαμβάνονταν πιστώσεις 700.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, η εξασφάλιση χώρου, στον οποίον έγιναν οι απαραίτητες επιστημονικές μετρήσεις, και εξειδικευμένοι επεμβατικοί γιατροί, ενώ λειτουργεί μονάδα εμφραγμάτων που αποτελεί προϋπόθεση. Όλα αυτά την στιγμή που στην Αιτωλοακαρνανία σημειώνονται εξαιρετικά υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα-γράμματα, ενώ οι απαιτούμενες δαπάνες για την μετακίνηση ασθενών και συνοδών στη Πάτρα και αλλού είναι δυσβάσταχτες.

Ο φάκελος επανυποβλήθηκε και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσχηματικές δικαιολογίες μπορεί να οδηγήσουν στην εκ νέου απόρριψή του. Ποιά είναι τα θηριώδη συμφέροντα και από ποιές πόλεις εκπορεύονται, με σκοπό να στερήσουν από την Αιτωλοακαρνανία μία Μονάδα που θα σώζει ζωές; Αν τελικά αυτά τα συμφέροντα επιτύχουν τον ανίερο σκοπό τους, θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα».

Κατά τη συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο από ελλείψεις σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου και από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Κώστα Καραγκούνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λειτουργία, τις ελλείψεις και την καθημερινότητα του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής λόγω της έλλειψης εφημεριακής κάλυψης. Ένα θέμα που έθιξε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου κ.Διονύσης Παπαδημητρόπουλος σε αντίστοιχη συνάντηση.

Ο κ.Κωνσταντόπουλος μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:
«Δεν είναι δυνατόν να στερείται το Νοσοκομείο με το κλείσιμο βασικών κλινικών, στοιχειώδεις υπηρεσίες φροντίδας υγείας. Το Υπουργείο Υγείας είναι επιτακτική ανάγκη επιτέλους να στελεχώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, στηρίζοντας ως οφείλει το Δημόσιο και Κοινωνικό αγαθό που λέγεται υγεία. Το ΕΣΥ έδωσε εξετάσεις και πέτυχε σηκώνοντας το βάρος της πανδημίας. Διαχρονικό χρέος της πολιτείας η πραγματική στήριξή του.

Η Κυβέρνηση με το άρθρο 10 του νόμου Πλεύρη πλήττει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και μετατρέπει την υγεία σε πεδίο εκμετάλλευσης από την ιδιωτική αγορά. Εμείς απέναντι σε αυτή την λογική προτείνουμε: Ύπαρξη ισχυρών δομών υγείας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία, πλήρως στελεχωμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης και στήριξη των νέων γιατρών. Στήριξη των δομών υγείας στις νησιωτική Ελλάδα με ανάδειξη και έμφαση της τηλεϊατρικής και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τέλος, η διαρκής πρότασή μας- που η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.»

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ