Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Προσπαθώ ουρλιάζω επί χρόνια να σας πω ότι τα κόμματα εξουσίας που τα έχω βιώσει όσο κανένας, είναι σάπια και λειτουργούν σαν εγκληματικές οργανώσεις.

Ότι 10-15 γαμημένες πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες αλωνίζουν και ληστεύουν.
 
Ότι η ζωή μας, η ζωή σας δεν έχει καμιά αξία, μπροστά στα νούμερα του γαμημένου Στουρνάρα και των δίποδων ανθρωποειδών στα οικονομικά επιτελεία.
 
Ότι δεν είναι παρά μια συμμορία απατεώνων που κερδοσκοπούν και διαιωνίζουν μια σάπια ελίτ ολιγαρχίας.
 
Ότι ελέγχουν για να υλοποιούν τα σχέδια τους τη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης ….

Από το ολοκαύτωμα στο Μάτι στο ολοκαύτωμα των Τεμπών. Αυτή η χώρα ολοκαυτώματα έζησε από το ναζισμό το φασισμό και τον ολοκληρωτισμό αλλά τελικά οι μεθόδοι μας έμειναν κληρονομιά. Ο δήμιος άλλαξε ταυτότητα. Σάμπως η σάπια πολιτική και οικονομική ελίτ δεν έχει τις ρίζες της σε εκείνες τις περιόδους;

Τι δεν καταλαβαίνεις όταν σου έκλειναν βίαια την πηγή ενέργειας (ΔΕΗ) για να κερδοσκοπίσουν οι χορηγοί τους και να γεμίσουν τα κομματικά ταμεία και οι θυρίδες της οικογενειοκρατίας.
 
Τι δεν καταλαβαίνεις όταν μέσα στην πιο σκληρή οικονομική κρίση συνεχίζουν να σε αρμέγουν με φόρους ακόμη και στα βασικά αγαθά επιβίωσης, όταν όλη η Ευρώπη ακολουθεί άλλη πολιτική.
 
Τι δεν καταλαβαίνεις όταν μέσα σε μια εφιαλτική κρίση μέσα στην οικονομική εξαθλίωση ανακοινώνουν περιχαρής αύξηση εσόδων 2,7 διες μόνο για τον Γενάρη;
 
Τι δεν καταλαβαίνεις επιτέλους ότι έχει στηθεί η μεγαλύτερη φάμπρικα καταλήστευσης σου από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ότι ξεκίνησαν το 2010 το ολοκληρώνουν σήμερα …. φέρνοντας σε σακκούλες στάχτη τα παιδιά μας….. για να βγουν τα νούμερα του Σκυλακάκη αλλά και για να πάνε οι δουλειές στους δικούς τους εργολάβους.

Από το 2000 που αγοράστηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ πέρασαν 18 χρόνια κυβέρνησης και συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Αλλάζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις επί δεκαετίες αλλάζουν ματαιώνονται έργα ακόμη και από υπουργό σε υπουργό. Ποιος θα βγάλει το στημένο διαγωνισμό να πάρει την δουλειά ο δικός του επιχειρηματίας.

Δείτε τι γίνεται με τα σκουπίδια επί δεκαετίες. Όμηροι εργολάβων όταν σε όλη την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες έχουν δώσει λύσεις. Υπάρχει συνέχεια; Υπάρχει εθνική πολιτική; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Υπάρχει μόνο το κέρδος πολιτικό οικονομικό. Δεν υπάρχει πατρίδα, δεν υπάρχει πολίτης… μόνο η σάπια ολιγαρχία.

Μετά μιλά για κοινοβουλευτισμό και εκλογές, στην χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Να πάτε λοιπόν προβατάκια μου να τους ξαναψηφίσετε, αριστεροκεντροδεξιούς, για να φέρουν και τα δικά σας παιδιά μια ημέρα στάχτη μέσα σε μαύρες σακκούλες.

 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας» Θάνος Τζήμερος, ο αντιπρόεδρος Φαήλος Κρανιδιώτης και ο συνεργαζόμενος με την Εθνική Δημιουργία, Βασίλης Τσιάρτας, θα βρεθούν την Παρασκευή 3/3/2023 στην Πάτρα. Στο Ξενοδοχείο Astir Patras Hotel θα δώσουν, στις 19:00, συνέντευξη Τύπου και θα επακολουθήσει, στις 20:00, ομιλία και συζήτηση με τους παρισταμένους.

Η περιοδεία τους θα συνεχιστεί το Σάββατο 4/3/2023 με επίσκεψη στα Ιωάννινα. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο Olympic Hotel στις 18:00 και η ομιλία – συζήτηση στις 19:00 στον ίδιο χώρο.

Η «τριανδρία» της «Εθνικής Δημιουργίας»  θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στο Αγρίνιο την Κυριακή 5/3/2023, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υποψήφιος βουλευτής , Λεωνίδας Παλαιοδήμος, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Άλμπερτ Αϊνστάιν της Νέας Υόρκης και διευθυντής κλινικής έρευνας στο Jacobi Medical Center. Στο Corali Resort, στις 17:30, θα δοθεί η Συνέντευξη Τύπου και στις 18:30 η ομιλία – συζήτηση με το κοινό.

H σχετική ανακοίνωση:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ένας φιλελεύθερος, πατριωτικός, μεταρρυθμιστικός συνασπισμός, που αποτελείται από τη «Δημιουργία ξανά» και τη «Νέα Δεξιά», υποστηρίζει πως οι σοβιετικής έμπνευσης «πατέντες», ενός κράτους που υπερφορολογεί τους παραγωγικούς Έλληνες για να μοιράζει επιδόματα και προνόμια στους κομματικούς του πελάτες, θα κρατούν τη χώρα καθηλωμένη σε μια παρακμή διαρκείας.

Οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του Φαήλου Κρανιδιώτη, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε, στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

Δείτε περισσότερα στον ιστοχώρο του συνασπισμού www.ethnikidimiourgia.gr

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023). Την είδηση έκανε γνωστή η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (02.03.2023) στον Realfm για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε πως οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 57. Συγκεκριμένα, η Ρουμπίνη Λεοντάρη ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί χθες, Τετάρτη (01.03.2023) στο νεκροτομείο.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Σε κρίσιμη κατάσταση οι 6 στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και 6 έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τους τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι έξι διασωληνωμένοι ασθενείς. Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ 14 και ακόμη 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Η κατάσταση των σχεδόν 35 τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας -εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ- είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Δύο χειρουργεία ολοκληρώθηκαν σε παιδιά που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε όλους τους τραυματίες. Κάποιοι μάλιστα μετά τις πρώτες ώρες και αφού δέχτηκαν τη φροντίδα των γιατρών στα ΤΕΠ πήραν εξιτήριο.

Γκάγκα: 54 οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί

Συνολικά οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 54 δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (02.03.2023) στον ρ/σ του ΣΚΑΪ. Σημείωσε επίσης ότι «ακόμη ανασύρονται νεκροί» από το τρένο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA είναι αργή και επίπονη και ανέφερε τα περισσότερα αποτελέσματα θα έχουν βγει αύριο.

Σχετικά με τους τραυματίες, σημείωσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία διακομίστηκαν περίπου 80 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Με πληροφορίες από Realfm, iatropedia.gr και ΣΚΑΪ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στα δεινά των σεισμόπληκτων στη γειτονική Συρία προστίθεται τώρα επιδημία χολέρας, καθώς οι αντικαθεστωτικοί αναφέρουν σήμερα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες κρούσματα.

Στις τρεις εβδομάδες που πέρασαν από το μεγάλο σεισμό πέθαναν από χολέρα τουλάχιστον 22 άνθρωποι στη ΒΔ Συρία ενώ τα κρούσματα στις ισοπεδωμένες πόλεις, χωριά και στους καταυλισμούς ξεπέρασαν τα 560, λέει υπηρεσία υγείας των αντικαθεστωτικών.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, όπου υπήρχαν. Η χολέρα είναι ενδημική στη Συρία μετά από 12 χρόνια πολέμου.

Από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο είχαν αναφερθεί σε όλη τη Συρία περίπου 100 νεκροί από χολέρα.

Φόβος για επιδημίες υπάρχει και στη νότια Τουρκία, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επισκέφθηκε την περιοχή έκανε λόγο για “γαστρεντερικές λοιμώξεις” αποφεύγοντας σε αυτό το στάδιο να χρησιμοποιήσει τον όρο χολέρα.

thebest.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη αναβάλλονται οι πολιτικές δραστηριότητες των υποψηφίων του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία, βάση του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου εθνικού πένθους, το οποία κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, μετατίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται και με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία επρόκειτο να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, αναβλήθηκε χωρίς να προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία που θα γίνει η σύγκληση του κορυφαίου κυβερνητικού οργάνου.

Στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου επιμένουν κατηγορηματικά ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο πυρήνας των στενών του συνεργατών ασχολήθηκαν με το ζήτημα των εκλογών, καθώς πρώτιστο μέλημα τους ήταν η περίθαλψη των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, καθώς και η συμπαράσταση και ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.

Ταυτόχρονα η κυβερνητική ηγεσία προχώρησε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η –«επιβεβλημένη» κατά πολλούς- παραίτηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και των ιθυνόντων των σιδηροδρομικών οργανισμών, αλλά και η εξαγγελία της σύστασης υπερκομματικής επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος και τις χρόνιες καθυστερήσεις των έργων, οι οποίες «απάλυναν» σε κάποιο βαθμό την οργή με την οποία η κοινή γνώμη υποδέχτηκε τις αποκαλύψεις για τις διαχρονικές παθογένειες στον συγκεκριμένο συγκοινωνιακό φορέα.

Δίνοντας, εξάλλου, το στίγμα της διάθεσης με την οποία προσεγγίζει την δύσκολη αυτή υπόθεση που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή των δηλώσεων του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το “ποτέ ξανά” που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός».

Νωρίτερα ήδη συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διέψευδαν τη φημολογία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η τραγωδία των Τεμπών είχε προκαλέσει σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού χρονοδιαγράμματος. «Δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιες σκέψεις», επεσήμαιναν, μεταφέροντας και το κλίμα που επικράτησε στην πρωινή σύσκεψη που συγκλήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά την ολονυκτία που έκανε ο κυβερνητικός μηχανισμός ο οποίος τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Σε αυτή τη φάση δεν μας απασχολεί τίποτε άλλο και η μόνη μας σκέψη είναι στην περίθαλψη και υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων», επέμεναν οι ίδιοι αξιωματούχοι. «Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος», συμπλήρωναν και κατέληγαν λέγοντας: «Οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θα μας απασχολήσει αργότερα».

Ο άμεσος ορισμός, εξάλλου, του νυν υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ως μεταβατικού υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, θέση στην οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα παραμείνει ως τις εκλογές, σηματοδοτεί την διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει τάχιστα η έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν και δεν λέγεται ρητώς, η αίσθηση την οποία αποκομίζουν όσοι συνομιλούν με πρόσωπα που απηχούν τη διάθεση που επικρατεί στα ενδότερα του πρωθυπουργικού γραφείου είναι ότι «ο Μητσοτάκης δεν δείχνει να έχει αλλάξει τα πλάνα του». Γι΄ αυτό και οι ίδιοι επισημαίνουν ότι «η 9η Απριλίου παραμένει, εκτός απροόπτου, η επικρατέστερη ημερομηνία για το στήσιμο της πρώτης κάλπης».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα «εκλογικά χαρτιά» του μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε θα έχει διαφανεί καλύτερα και ο ενδεχόμενος αντίκτυπος της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη διάθεση της κοινής γνώμης.

protothema.gr