Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 19:12

ΚΚΕ: Παπαναστάσης από Φυτείες – Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να βρεθούν πιο δυνατοί την επόμενη μέρα των εκλογών»

«Να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, αλλά και από το γεγονός ότι ενώ εξελίσσονται η επιστήμη και οι τεχνικές παραγωγής Ενέργειας αυτή παραμένει ακριβή για τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δυσκολεύοντας την κάλυψη των αναγκών τους», κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιος.

Σε περιοδεία που πραγματοποίησε στο χώρο το πρωί της Πέμπτης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ όπου συμμετείχε και ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του ΤΓ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ξηρόμερου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τ.Ο. του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία ο «Ν. Παπαναστάσης ανέδειξε τους κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των εργατοϋπαλλήλων, από τον περιορισμό των μέτρων που απαιτούνται με διαχρονική ευθύνη όλων των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), προκειμένου να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στάθηκε, επίσης, στην «απογύμνωση» των ελεγκτικών μηχανισμών από το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό γι’ αυτό το σκοπό, σημειώνοντας ότι πρόκειται και για αιτίες όλων των κατά καιρούς εργατικών «ατυχημάτων», ζητήματα που στοιχίζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές στην καθημερινή «μάχη» για το μεροκάματο».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να «αναλογιστούν τη συμβολή του κράτους και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. στην πολιτική που μειώνει τους μισθούς τους, τσακίζει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, μειώνει τις συντάξεις, αλλά και τις ελευθερίες τους, ώστε να μεγαλώνουν απρόσκοπτα τα επιχειρηματικά κέρδη» και επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Στο δίλημμα που μπαίνει ποιος θα είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να απαντήσουμε, με το πώς θα είναι πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι και ο λαός να αντιμετωπίσουν τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Το πραγματικό δίλημμα, δηλαδή, ανεξάρτητα της σύνθεσης οποιασδήποτε κυβέρνησης των αστικών κομμάτων, είναι να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι, να ορθώσουν το ανάστημά τους, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ που αποτελεί το πραγματικό αποκούμπι τους, τη δύναμη που θα συνεχίσει με συνέπεια να βρίσκεται στο πλευρό τους απαιτώντας για τους ίδιους και με αυτούς τη ζωή που πραγματικά τους αξίζει».

«Μέσα και από τη δύναμη του Κόμματος» όπως τονίζεται  «ανέδειξε τέλος πως καθημερινά αποδεικνύεται στην πράξη ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, φέρνοντας και παραδείγματα από τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, αλλά και πέρα από αυτή».

Ακολούθησε, περιοδεία στο χωριό των Φυτειών, όπου έγιναν συνομιλίες με τους κατοίκους για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα στην περιοχή, αλλά και τα συνολικά ζητήματα που απασχολούν.

agrinionews.gr