Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023

Παρόλο που κάποιοι πλανήτες ανακαλύφθηκαν από Άγγλους και Γάλλους αστρονόμους, εντούτοις όλοι ανεξαιρέτως διαθέτουν ελληνικά ονόματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους βάφτισαν έτσι οι σύγχρονοι αστρονόμοι και εξερευνητές του διαστήματος. Οι περισσότεροι από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ανακαλύφθηκαν από τους πρωτοπόρους της αστρονομίας, οι οποίοι δεν ήταν άλλοι από τους Αρχαίους Έλληνες.

Θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό να αφιερώσουν αυτά τα τεράστια και άγνωστα ουράνια σώματα στους θεούς τους οποίους λάτρευαν εκείνη την εποχή. Η παράδοση αυτή διατηρήθηκε και στη συνέχεια ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους πιονιέρους, αλλά και για τη συνέχεια της επιστήμης.

Μάλιστα ακόμα και οι πλανήτες που δεν ανακαλύφθηκαν από τους Αρχαίους Έλληνες όπως ο Ουρανός, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1781, και ο Ποσειδώνας, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1864, συνέχισαν την παράδοση φέροντας ελληνικά ονόματα.

Βέβαια δεν έγινε τελείως ανώδυνα η ονοματοδοσία του Ουρανού, καθώς ο Βρετανός αστρονόμος Sir William Herschel, πίεσε να δοθεί στον νέο πλανήτη το όνομα του τότε Βρετανού Βασιλιά Γεωργίου. Μια πρωτοβουλία η οποία κρίθηκε ως απαράδεκτη από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Διεγνώσθη ο κίνδυνος πως αν έσπαγε η αρχαιοελληνική παράδοση θα άνοιγε ο δρόμος ώστε δίνει διαφορετικό όνομα σε κάθε πλανήτη κάθε λαός και τελικά να προκληθεί σύγχυση μεταξύ των ερευνητών.

Τα ονόματα που έδωσαν οι Αρχαίοι Έλληνες στου πλανήτες δεν δόθηκαν τυχαία, αλλά κατόπιν μελέτης. Μελετώντας τα στοιχεία του κάθε πλανήτη όπως τα χρώματά του, το μέγεθός του και την ταχύτητά του, βρήκαν τον κατάλληλο θεό για τον καθένα.

Για παράδειγμα παρατήρησαν πως ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός στον Ήλιο και έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής. Ήταν απολύτως λογικό να το δοθεί το όνομα του γοργοπόδαρου θεού. Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος δεν θα μπορούσε παρά να αφιερωθεί στον Δία, τον μέγιστο των θεών.

Αν ένα χρώμα συμβολίζει τον πόλεμο αυτό δεν είναι άλλο από το πορφυρό του αίματος. Ο πλανήτης με την κόκκινη επιφάνεια έπρεπε να ονομαστεί Άρης προς τιμή του θεού του πολέμου.

pronews.gr

Τα funds με την άδεια της κυβέρνησης πετάνε πλέον έξω από τα σπίτια τους ανάπηρους που δεν έχουν να πληρώσουν αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στο δρόμο.

Μία γυναίκα, καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έχασε το σπίτι της, διότι δεν μπορούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο αλλά ούτε να έρθει σε συμφωνία με το fund που το απέκτησε.

Η γυναίκα έτσι, όχι μόνο έχασε την κατοικία της για 46.000 ευρώ αλλά είδε ανθρώπους να προσπαθούν να την βγάλουν από το σπίτι εισβάλλοντας από το μπαλκόνι της!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η 50χρονη γυναίκα που πάσχει από ρευματοαρθρίτιδα από το 2016, ήταν πρώην κομμώτρια και πλέον παίρνει ένα πολύ χαμηλό επίδομα γύρω στα 310 ευρώ τον μήνα ενώ έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αθηναίων.

Η γυναίκα είχε στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ αλλά από την στιγμή που εμφανίστηκαν τα προβλήματα αναπηρίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει να δουλεύει και να το αποπληρώσει.

Μάλιστα προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με το fund που πήρε το δάνειο αλλά αυτό δεν συνέβη εξαιτίας του χαμηλού εισοδήματός της. Αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει το σπίτι της που βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα και έχει εμβαδόν περίπου 100 τετραγωνικά.

Η κυρία Ευδοκία Παπαθανασίου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν προσπάθησαν να την βγάλουν από το σπίτι της.

Όπως εξήγησε η ίδια ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι την Παρασκευή ξαφνικά άκουσε θόρυβο από την πόρτα της.

«Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που με βοηθάει και έχει τα κλειδιά στο σπίτι».

Η 50χρονη γυναίκα συνεχίζοντας περιέγραψε ότι είδε ένα άτομο να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι στο δικό της και να της χτυπάει το τζάμι για να του ανοίξει.

«Του είπα “δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη”», ανέφερε. Στη συνέχεια οι άνδρες άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού και μόλις μπήκαν μέσα άνοιξαν και σε εκείνον που ήταν στην μπαλκονόπορτα.

Οι άνδρες μάλιστα είπαν στην 50χρονη: «έχετε πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε».

Η γυναίκα αντέδρασε και ζήτησε από τα άτομα αυτά να της δώσουν λίγους μήνες για να μπορέσει να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει αξιοπρεπώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συνέβη αλλά τα άτομα αυτά μάζεψαν πάνω από δέκα φάρμακά της σε μία σακούλα αλλά και την τσάντα της προκειμένου να διώξουν άμεσα τη γυναίκα από το σπίτι της.

«Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”… δεν είχε καρδιά;».

Η έξοδος της γυναίκας τελικά απετράπη τόσο από ανθρώπους που μαζεύτηκαν στο σημείο όσο και από αξιωματικό της Αστυνομίας που επενέβη και έδιωξε τελικά τα «κοράκια» του fund μέσα από το σπίτι. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της εταιρείας ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, απαγόρευσε την περιοδεία κλιμακίου του KKE με δύο υποψήφιους βουλευτές στην έδρα της, με στόχο να μην ακούσουν οι εργαζόμενοι τη φωνή του Κόμματος.

Τι τονίζεται στην ανακοίνωση:

Η στάση της ΔΕΔΔΗΕ δείχνει ότι η δημοκρατία, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους εργασίας είναι υπό διωγμό.

Αυτό που τους ενοχλεί, είναι πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για να λυθούν τα προβλήματα των εργατοϋπαλλήλων. Που έχει τελείως αντίθετες θέσεις και δράση με τα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ενοχλούν οι θέσεις του Κόμματος ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, στην οποία έχει καταδικάσει το λαό η πολιτική της «πράσινης μετάβασης».

Η ΔΕΔΔΗΕ και ο διευθυντής της δε θέλουν να ακούσουν οι εργαζόμενοι από το ΚΚΕ τι λέει και τι προτείνει το ίδιο, αλλά να μείνουν με τις εντυπώσεις που διαμορφώνουν οι μηχανισμοί και οι συκοφαντικές επιθέσεις των άλλων κομμάτων, ενάντια στο ΚΚΕ.

Στις επερχόμενες εκλογές, το κύριο για τους εργαζόμενους, είναι να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ας απαντήσουν με την ψήφο τους στον κάθε διοικητή, που δεν τους επιτρέπει να ακούσουν τη φωνή του.

Η ταυτόχρονη αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων, με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι ένα πρώτο σοβαρό βήμα για να ανοίξει ο δρόμος της πάλης τους για την απόσπαση νέων κατακτήσεων, για νέους μεγάλους αγώνες, για να μπει φρένο στα χειρότερα και να απορριφθούν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, διεκδικώντας ότι αξίζει σήμερα στο λαό και στα παιδιά μας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυμα στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κρίση που ξέσπασε γύρω από την τύχη που θα έχει ο Παύλος Πολάκης.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Αναφερόμενος από το βήμα του συνεδρίου για την υγεία, το οποίο διοργανώνει το ygeiamou, στην επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Αύριο (σ.σ. 01.03.2023) παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για το μείζον ζήτημα της στέγασης», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε θεσμούς».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε «συμμορίτες». Δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη «θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή». Δεν είδα και πάλι, αντιδράσεις».

Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: newsit.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση στο Συνέδριο με θέμα “ygeiamou 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο”.

Για την ημερομηνία των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκό δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό.

Αυτή την στιγμή έχουμε κοινοβουλευτικό έργο και εφόσον αποφασίσω να προσφύγω σε εκλογές πριν την λήξη της θητείας θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη. Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη”.

“Ο κ. Τσίπρας εκφραστής του Πολακισμού”

Τόνισε ακόμα ότι “έχω μιλήσει πολλές φορές για τον κίνδυνο της απλής αναλογικής. Η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός ως αντίληψη αυτής της πολιτικής και βασικός εκφραστής της είναι ο κ. Τσίπρας”.

“Ο κ. Παππάς παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ…”

Για τον Νίκο Παππά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: “Πήραμε μέτρα, όταν είχαμε περιστατικά που μας πλήγωσαν. Αλλά ο κ. Παππάς, υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα. Καταδικάστηκε αμετάκλητα, 13-0, από το Ανώτατο, το Υπερ-Ανώτατο δικαστήριο.

Κι ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα πρέπει να κριθεί από το φυσικό δικαστή. Ενώ καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, το πιο ατιμωτικό, θα έλεγα, παράπτωμα. Κι ο κ. Παππάς παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας”.

Δείτε όσα είπε ο Πρωθυπουργός

newsit.gr

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 19:25

Το νέο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που προέκυψε από τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2022, κατά τη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου 2023, συγκροτήθηκε σε σώμα, με την ακόλουθη σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναστάσιος Τσάκωνας, Γεωπόνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Νιφόρας, Κτηνίατρος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γεωλόγος
ΤΑΜΙΑΣ: Δημήτριος Μαστρογιάννης, Γεωπόνος
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαρίνος Τζαβάρας, Γεωπόνος
ΜΕΛΗ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Δασολόγος
Ιωάννης Κεφάλας, Κτηνίατρος
Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Δασολόγος
Αθανάσιος Πετρόπουλος, Γεωπόνος
Ιωάννα Πλιαμέρη, Ιχθυολόγος
Γεώργιος Σταμούλης, Γεωλόγος

Από το
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας /
Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Οι προγραφές που εξήγγειλε ο βουλευτής και κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και η ενδεχόμενη αποπομπή του από το κόμμα πυροδότησαν ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στην πολιτική σκηνή. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης Πολάκη από την μεριά της κυβέρνησης και η διαχείριση της ζημιάς από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ουσία μένει όμως για ακόμα μια φορά στην άκρη. 

Η κατευθυνόμενη ενημέρωση κι ο ευτελισμός των θεσμών δεν συνάδουν με την εικόνα ενός κράτους δικαίου. Αν υπάρχουν όμως φαινόμενα εκμαυλισμού στη δημόσια σφαίρα, οι ευθύνες βαραίνουν όλα τα κόμματα εξουσίας που τα καλλιέργησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν διαχρονικά. Φταίνε ακόμα κι όσοι από εμάς τα παραβλέπουν, ή ακόμα χειρότερα, τα δικαιολογούν επιλεκτικά. 

Οι κοκορομαχίες των πολιτικών κομμάτων δεν φέρνουν λύση στα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα. Ο λεκτικός τραμπουκισμός, οι χυδαίες απειλές, η προσπάθεια εξευτελισμού των αντιπάλων και οι φαιδρότητες δεν προσφέρουν ελπίδα και όραμα, αλλά διχασμό και πισωγύρισμα. Αποτελούν πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, αλληλοαποδοχή και συνύπαρξη, προϋποθέσεις αναγκαίες για τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων προς ένα κράτος δικαίου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. 

Η κάθαρση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από τέτοιες συμπεριφορές, η σταδιακή διαμόρφωση μιας κοινής βάσης για την ελεύθερη, δημιουργική και κατά το δυνατόν συναινετική επεξεργασία των διαφορών αποτελεί επείγουσα ανάγκη.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε τα πρώτα εφτά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, επικεφαλής του οποίο θα είναι η Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά:

Το 2019 το ΜέΡΑ25 έφερε ξανά στη Βουλή το πρόταγμα του ΟΧΙ, δηλαδή της ρήξης με την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία. Από τότε, μέσα στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 αποκαλύπτει την μεθοδευμένη λεηλασία Ανθρώπων και Φύσης και καταθέτει άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις εναλλακτικών πολιτικών. Την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή, το ΜέΡΑ25 συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην ανιδιοτελή στήριξη κάθε κινήματος που τα έβαζε με την ολιγαρχία, την εκμετάλλευση Ανθρώπων και Φύσης, την Πατριαρχία, τον ρατσισμό, την πατριδοκαπηλία.

Κι όταν εμφανίστηκαν στον ορίζοντα οι εκλογές, με απόφαση του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας, το ΜέΡΑ25 κάλεσε όλες τις αυτο-προσδιοριζόμενες αγωνιστικές-προοδευτικές δυνάμεις σε ανοικτό, ειλικρινή διάλογο με στόχο ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα ρήξης με το σάπιο τώρα ώστε να γεννηθεί ξανά η προοπτική για ένα ανθρώπινο μέλλον. Πλειάδα προσωπικοτήτων, κινημάτων και κομματικών φορέων ανταποκρίθηκε και, έτσι, σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τα πρώτα σκιρτήματα την απαρχή της Συμμαχίας για τη Ρήξη – τα πρώτα επτά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη επικεφαλής του οποίου θα είναι η συναγωνίστρια Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25.

Νίκος Θεοχαράκης

Ο Νίκος Θεοχαράκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε το 1956. Αποφοίτησε με άριστα από τη Βαρβάκειο ΠΣ. Το 1974 εισάχθηκε πρώτος στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Οικονομικό της Νομικής από το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 1978. Γράφτηκε στο MPhil του Πανεπιστημίου του Cambridge του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας στα οικονομικά το 1991.

Εργάστηκε αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχε ως μέλος ΔΣ σε διάφορες εταιρείες (Όμιλος Θεοχαράκη, Εγνατία Τράπεζα, Αυγή, Εμπορική Τράπεζα, Εθνική Ασφαλιστική, κ.ά.). Τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ανέλαβε γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής στο Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, από τον Μάρτιο του 2015 και για τρεις μήνες ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδος στο EuroGroup Working Group και επικεφαλής του ελληνικού κλιμακίου του Brussels Group στη διαπραγμάτευση με τους principals των θεσμών.

Τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Τον Φεβρουάριο του 2016, ανέλαβε Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Σήμερα έχει επιστρέψει στο πανεπιστήμιο όπου είναι διευθυντής του ΠΜΣ «Οικονομική Επιστήμη» και πρόεδρος της επιτροπής διδακτορικών σπουδών. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά άρθρα και τρία βιβλία, τα δύο με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Χριστίνα Μπαλτατζή

Η Χριστίνα Μπαλτατζή γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1989. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου. Από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην Αριστερά. Καταλυτική στιγμή για την ενεργό συμμετοχή της στο φοιτητικό κίνημα υπήρξε ο Δεκέμβρης του 2008 με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως και η άνοδος του νεοναζισμού τα επόμενα χρόνια. Την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2012 φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, όπου συμμετείχε στις διαδηλώσεις του αντικαπιταλιστικού και οικολογικού κινήματος NO TAV, ενώ βίωσε απο κοντά τις επιχειρήσεις εντατικοποίησης της καταστολής ενάντια στους ανοιχτούς και αυτόνομους χώρους της πόλης.

Το 2017 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο με σκοπό να αφοσιωθεί επαγγελματικά στο αντικείμενο σπουδών της. Το εξωτερικό αποτέλεσε μονόδρομο, όχι μόνο λόγω των μη βιώσιμων εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα, αλλά και εξαιτίας των μειωμένων επαγγελματικών δυνατοτήτων, καθώς η αρχιτεκτονική τοπίου δεν αποτελεί μέχρι σήμερα αναγνωρισμένο επάγγελμα στην Ελλάδα. Επιδιώκει να ασχολείται με τον δημόσιο χώρο στο αστικό περιβάλλον και τις πολιτικές που τον διαμορφώνεουν και τον συντηρούν ή τον υποβαθμίζουν και τον καταστρέφουν. Θεωρεί ζωτικής σημασίας τις συλλογικές παρεμβάσεις προάσπισης του, καθώς και αντίστροφα, ο δημόσιος χώρος είναι αυτός που χάρη στη δραστηριοποίηση των ανθρώπων μέσα του, διαμορφώνει την πολιτική σκηνή ή έστω ένα μέρος του δημόσιου διαλόγου.
Εντάχθηκε στο ΜέΡΑ25 από το 2018, όπως και στο DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΜέΡΑ25 Βρετανίας. Κληρώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 και διετέλεσε μέλος τους από τον Μάιο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Στο ΜέΡΑ25 βρίσκει τον πολιτικό χώρο, όπου μπορεί να φιλοξενηθεί ένα μεγάλο φάσμα προοδευτικών δυνάμεων και να παλέψει ταυτόχρονα και με την ίδια ένταση σε μέτωπα που τόσα χρόνια βρίσκονται κατακερματισμένα στην Αριστερά, όπως η οικολογία, ο φεμινισμός και ο διεθνισμός.

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Από το 1978 κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Από νεαρή ηλικία συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού και Αναπληρώτρια Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους και μέχρι το καλοκαίρι του 2015.
Τον Μάιο του 2014 συμμετείχε στις Περιφερειακές Εκλογές ως επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας και στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 επανεκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής της Παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Ήταν Γ¨ Αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.

Είχε αναπτύξει πλούσια δράση στη Βουλή, έχοντας αναλάβει εισηγήτρια σε νομοσχέδια και πραγματοποιώντας σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για εργασιακά ζητήματα, προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το καλοκαίρι του 2015, ψήφισε ΟΧΙ στα προαπαιτούμενα της Τρόικα, ΟΧΙ στο 3ο μνημόνιο και αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας μαζί και με άλλους βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, τη Λαϊκή Ενότητα.

Σήμερα, είναι μέλος του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας.

Κώστας Στεφανίδης

Ο Κώστας Στεφανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Έχει δίπλωμα Αρχιτεκτονικής από το ΑΠΘ, δίπλωμα Project Management από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καμπέρα και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Κατασκευών (Construction Management) από το Πανεπιστήμιο Swinburne της Μελβούρνης.

Το 2002 ίδρυσε τεχνικό γραφείο στην Αθήνα, το οποίο διατήρησε μέχρι το 2012 που μετανάστευσε στην Αυστραλία. Από το 2016 εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρία της Μελβούρνης, ενώ παράλληλα ασχολείται με μελέτες κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης μέσω της Net Zero Energy Buildings Australia που ίδρυσε το 2021.

Τα χρόνια του Λυκείου ήταν μέλος της ΚΝΕ και ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε πολιτικά με την Πανσπουδαστική. Το 2019, μαζί με άλλα μέλη Ευρωπαϊκής καταγωγής, ιδρύσανε την DiEM25 DSC-Μελβούρνης, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Βάσης ΜέΡΑ25 Αυστραλίας, της οποίας είναι συντονιστής.

Εδώ και ένα χρόνο είναι στο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, και συμμετέχει στις επιτροπές Πολιτισμού και Νεοφερμένων Μεταναστών.

Σεραφείμ Σεφεριάδης

Ο Σεραφείμ Ι. Σεφεριάδης (PhD, Columbia 1998 ) είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Life Member στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (CLH), και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής (https://lcp.panteion.gr/). Επί σειρά ετών γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, υπήρξε Senior Member στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (St Peter’s College), Fellow in Politics & History (Tutor in the Arts) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (CHU), Jean Monnet Fellow στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, και Hannah Seeger Davis Fellow στο Πανεπιστήμιο Princeton.

Επιμελητής τόμων για τη συγκρουσιακή πολιτική, τη μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών και τη σύγχρονη δημοκρατική λειτουργία –στα οποία συγκαταλέγονται Η δημοκρατική λειτουργία σε καμπή: προκλήσεις και απειλές στον πρώιμο 21ο αιώνα (Νήσος, 2014) και Violent Protest, Contentious Politics, and the Neoliberal State (με τον Hank Johnston, Asghate, 2012)– έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Πρόσφατα βιβλία του είναι: Λαϊκισμός, Δημοκρατία, Αριστερά: η πρόκληση της μεθόδου (Αθήνα: Τόπος 2021), Το κόκκινο νήμα μιας δεκαετίας: αναλύσεις και κείμενα στα χρόνια της κρίσης (Αθήνα: Τόπος, 2017), και Στις διαδρομές της ιστοριογραφίας: κριτική επισκόπηση από το πρίσμα της κοινωνικής επιστήμης (Αθήνα: Θεμέλιο, 2014). Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ άρθρα του και βιβλιοκριτικές δημοσιεύονται τακτικά στον Τύπο.

Σπύρος Μουρατίδης

Mέλος του DiEM25 από το 2016, Πολεοδόμος-χωροτάκτης από το 2014 και κάτοικος Αγγλίας από το 2013 με καταγωγή από την Ημαθία.
Πολιτική συμμετοχή: Μέλος ΜέΡΑ25 (2018 – σήμερα). Μέλος DiEM25 (2016 – σήμερα). Μέλος εργατικού σωματείου Unison (2014 – σήμερα)

Μέλος Labour (Εργατικό Κόμμα Βρετανίας) (2017-2021). Γραμματέας Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου ΤΜΧΑ (2012-2013). Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας φοιτητικής παράταξης Φοιτητικό Αριστερό Κίνημα (ΦΑΚ) (2012 – 2014). Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (ΤΜΧΑ) (2010-2012). Ιδρυτικό μέλος φοιτητικής παράταξης Αριστερή Ενότητα ΤΜΧΑ (2009-2012). Μέλος ΠαΣοΚ (2007-2009)

Εργασία: 09/2014 – σήμερα Δημοτικός Υπάλληλος. Μέσα από απλήρωτη πρακτική άσκηση μερικών εβδομάδων κατάφερα να ξεκινήσω να εργάζομαι στο Maldon District Council (MDC), έναν αγροτικό δήμο στην ανατολική Αγγλία. Στο MDC τα καθήκοντα μου ήταν σχετικά με την επιβολή πολεοδομικών κανονισμών (Planning Enforcement) και επανόρθωση πολεοδομικών παραβάσεων (remedy breaches of planning control). Αργότερα ξεκίνησα να αναλαμβάνω τη διεκπεραίωση πολεοδομικών αιτήσεων (Development Management – DM) και την υπεράσπιση των πολεοδομικών αποφάσεων του δήμου.

Από το 2019 εργάζομαι στο Southend-on-Sea City Council (SCC), έναν αστικό δήμο στην ανατολικότερη άκρη της Μητροπολικής Πράσινης Ζώνης (Metropolitan Green Belt) του Λονδίνου στις εκβολές του Ταμεση. Τα καθήκοντα μου στο SCC αφορούν τη διεκπεραίωση πολεοδομικών αιτήσεων για οικιστική ανάπτυξη και σημαντικά έργα για την πόλη καθώς και την υπεράσπιση των αποφάσεων του δήμου.

Από το 2021, ως προϊστάμενος μιας ομάδας 7 ατόμων που περιλαμβάνει DM και Enforcement, είμαι υπεύθυνος για τον έλεγχο των εκθέσεων που παράγουν τα μέλη της ομάδας μου, την συνεχόμενη επαγγελματική τους εξέλιξη και έχω εξουσιοδότηση για αποφάσεις που αφορούν επεκτάσεις κατοικιών.

agrinionews.gr

Απαράδεκτη και ανατριχιαστική χαρακτήρισε σήμερα τη δήλωση του Παύλου Πολάκη, ο  Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Σε συνέντευξή του στο ONE CHANNEL και την εκπομπή της δημοσιογράφου Μάϊρας Μπάρμπα, όπου αντιπαρατέθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και την ηγεσία της, σημειώνοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από το πρωτοπαλίκαρό του Παύλο Πολάκη.

  • Σημεία της συνέντευξης του Σπήλιου Λιβανού  
     Η δήλωση του Παύλου Πολάκη είναι απαράδεκτη και ανατριχιαστική. Αναδεικνύει μία φασίζουσα νοοτροπία και απόλυτη συμπόρευση με τις πρακτικές της τρομοκρατίας.
  • Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν είναι εσωκομματικό, είναι βαθιά πολιτικό, ιδεολογικό και πολιτικά υπαρξιακό.
  • Τόσο από τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου, όσο και από τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και διαρροών του περιβάλλοντος Τσίπρα αντιλαμβανόμαστε ότι ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από το πρωτοπαλίκαρο του.
  • Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει ότι ο ΣυΡιζΑ είναι το ίδιο και το αυτό με τον Πολάκη σμό και το λαϊκισμό.
  • Τρία είναι τα συμπεράσματα που βγάζουμε μετά την τραγική ανάρτηση Πολάκη:
  • Α. Ότι Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ  είναι παντελώς ακατάλληλοι για να διαχειριστούν το οποιοδήποτε πρόβλημα, πολλώ δε μάλλον την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία.
  • Β. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας επικίνδυνος, αντιδραστικός σχηματισμός που αισθάνεται βολικά μέσα στην ένταση και τις ακρότητες, κάνοντας προγραφές δημοσιογράφων δικαστικών και πολιτικών του αντιπάλων, απειλώντας & τρομοκρατώντας ευθέως συμπολίτες μας.
  • Γ. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα  αντιδημοκρατικό , αφού αμφισβητεί ευθέως τρεις συνταγματικούς πυλώνες εξουσίες, αλλά και την διάκριση μεταξύ αυτών.
  • Αμφισβητεί τον νομοθετικό πυλώνα, όταν απέχει από τη Βουλή από όλες τις ψηφοφορίες όλων των νομοσχεδίων.
  • Αμφισβητεί την δικαστική εξουσία, όταν δεν δέχεται την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση (13-0) για τον πρώην υπουργό και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και επιμένει στην υποψηφιότητα του αν και καταδικασμένος…
  • Αμφισβητεί την ίδια την εκτελεστική εξουσία και τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας όταν λέει ότι η ‘δεύτερη φορά αριστερά’ θα είναι αλλιώς’, όταν απειλεί ότι θα ‘καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας’.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, σε πόλης, χωριά και χώρους δουλειάς της Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

9:30 πμ, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Αμφιλοχίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε σχολεία της Αμφιλοχίας, και θα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς.

11:00 πμ, ο Βασίλης Νικάκης, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και η Αθηνά Κουτρούμπα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση του νομού, υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσουν στο ΔΕΔΔΗΕ και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, στο Αγρίνιο. Μαζί τους θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

11:00 πμ, ο Κώστας Σιέττος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμογών του Πανεπιστημίου της Νάπολης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγείας και στις υπηρεσίες του Δήμου, στη Ναύπακτο. Μαζί του θα περιοδεύσει η Ντίνα Μπούρη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

6:30 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε εμπορικά καταστήματα στην οδό Παπαστράτου, στο Αγρίνιο. Μαζί του θα περιοδεύσει η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

7:00 μμ, ο Κώστας Σιέττος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο λιμάνι και στην αγορά της Ναυπάκτου. Μαζί του θα περιοδεύσει η Ντίνα Μπούρη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ

11:00 πμ, η Αθηνά Κουτρούμπα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στη ΔΕΥΑ, στο Αγρίνιο. Μαζί του θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

11:00 πμ, ο Κώστας Σιέττος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμογών του Πανεπιστημίου της Νάπολης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε σχολεία στη Ναύπακτο και θα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς. Μαζί του θα περιοδεύσει η Ντίνα Μπούρη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

7:00 μμ, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Μενίδι Αμφιλοχίας.

7:00 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα παρευρεθεί σε σύσκεψη που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ναυπάκτου, μαζί με τον Κώστα Σιέττο, υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ

7:00 πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αγρινίου, στη Νεάπολη. Μαζί του θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

10:30 πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, ο Βασίλης Νικάκης, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και η Σούλα Μπούρα, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα παρευρεθούν στην παναιτωλοακαρνάνικη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

10:30 πμ, η Αθηνά Κουτρούμπα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε σχολεία του Αγρινίου και θα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς.

11:00 πμ, ο Κώστας Σιέττος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμογών του Πανεπιστημίου της Νάπολης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου.

1:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσουν στην επιχείρηση «WESTLAND FRUITS», στη Γουριά Μεσολογγίου. Μαζί τους θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

6:30 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε εμπορικά καταστήματα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο.

7:00 μμ, ο Κώστας Σιέττος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Αντίρριο. Μαζί του θα περιοδεύσει η Ντίνα Μπούρη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

7:30 μμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Παραβόλα και Παντάνασσα. Μαζί του θα περιοδεύσει ο Βασίλης Κολιώνης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΗ

11:00 πμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης και η Αθηνά Κουτρούμπα υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσουν στο συσκευαστήριο της «Ένωσης Αγρινίου» στα Καλύβια. Μαζί τους θα περιοδεύσει ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΗ

10:30 πμ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά στην περιοχή του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

7:30 μμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Στράτος και Λεπενού. Μαζί του θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΗ

11:00 πμ, η Αθήνα Κουτρούμπα και ο Σπύρος Κοτοπούλης, υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσουν στα χωριά Τριαντέικα, Μεγάλη Χώρα, Νεάπολη, Σπολάιτα. Μαζί τους θα περιοδεύσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

11:00 πμ, ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης, μέλος τη ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέας της ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Μούσουρα, Ελληνικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΗ

6:00 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση ΕΒΕ Αγρινίου, στο καφέ «Διόσκουροι».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ