Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:32: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν ένα συνεχή αγώνα προκειμένου να είμαστε ασφαλής. Τις μέρες αυτές η ΕΜΑΚ στέκεται αλληλέγγυα στον τουρκικό λαό (μέχρι σήμερα δεν έχει σταλεί αντίστοιχη ομάδα στη Συρία) συνδράμοντας τους ντόπιους.

Με αφορμή τη συνάντηση με τον Αιτωλοακαρνάνα πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλο είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον πρώην Αρχηγό για τα ζητήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και για τις ανάγκες στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα θέματα των μεταθέσεων, που ταλαιπωρούν εν έτη 2023 τα στελέχη του σώματος, η έλλειψη προσωπικού, η αναγκαιότητα μόνιμου κλιμακίου στον Αστακό, η μετατροπή του εθελοντικού κλιμακίου στη Γαβαλού σε εποχικό κλιμάκιο με την προσθήκη 2 εποχικών και η αναγκαιότητα συγκεκριμένων παρεμβάσεων στο νομό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Αρχηγό Σωτήρη Γεωργακόπουλο για την ενημέρωση και επιφυλασσόμαστε για επόμενη πιο λεπτομερειακή συνάντηση.

Σταύρος Καραγκούνης
Μέλος Γραμματείας Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικη Συμμαχία

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΡΕS), βρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τους δύο τους ναι μεν να μοιράζονται και το ίδιο αεροπλάνο το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο, να μην ανταλάσσουν ούτε βλέμμα. Το ίδιο «ψυχρό» κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές διατηρήθηκε και στις Βρυξέλλες.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο για την επιστροφή του στην Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως επισημαίνουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έσπευσε να ενημερώσει ότι το ζήτημα της υποχώρησης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα εισάγεται την άλλη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ξέχασε όμως, όπως λένε, να πει ότι ήταν πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, «προφανώς, δεν θέλησε ο κ. Τσίπρας, ούτε σήμερα, να διασκεδάσει το «ψεκασμένο» κομματικό αφήγημα ότι… ατονεί το ενδιαφέρον του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ούτε, φυσικά, τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούν ο κ. Βαξεβάνης και οι επικοινωνιακοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, «το ζήτημα της διάβρωσης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, θέτει μετά από αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το εν λόγω θέμα εισάγεται προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας των ευρωσοσιαλιστών». Η συζήτηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

protothema.gr

Τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη επισκέφτηκε σήμερα, ο π. Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, προκειμένου να τον ενημερώσει και δια ζώσης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Στην έναρξη της συνάντησής τους, ο κ. Λιβανός, ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για τον χρόνο του, καθώς είναι η πολλοστή φορά που τον επισκέπτεται, τονίζοντας ότι το θέμα της συνάντησης αφορά στο χρόνιο & δίκαιο αίτημα ενίσχυσης των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες που έχουν γίνει, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες, κενά και να ταλανίζονται από θλιβερές χρόνιες παθογένειες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επέδωσε στον υπουργό Υγείας υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για τα υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Στο υπόμνημα ο κ. Λιβανός τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι για την άμεση αντιμετώπιση, των ζωτικής σημασίας προβλημάτων, αλλά και των χρόνιων παθογενειών των δύο νοσοκομείων, προτείνει:

? Την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στελέχωση των δύο νοσοκομείων

? Την κάλυψη των απαιτούμενων κενών οργανικών θέσεων των δύο νοσοκομείων, για ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως σημειώνει, πιο συγκεκριμένα:

❇️ Το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου χρειάζεται να καλυφθούν άμεσα οι εξής οργανικές θέσεις ιατρών:
αναισθησιολόγος, βιοπαθολόγος, ακτινοδιαγνώστης-αξονικός, αιματολόγος, ορθοπαιδικός, παιδίατρος, νευρολόγος, οφθαλμίατρος,
,γενικός χειρουργός, αλλά και δύο ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων, 
ένας ΠΕ Βιοχημείας, έξι ΤΕ νοσηλευτικής, έξι ΔΕ νοσηλευτικής, τρεις τραυματιοφορείς, τρεις βοηθοί θαλάμων, ένας ΠΕ διοικητικός, δύο ΤΕ διοικητικοί, τρεις ΔΕ διοικητικοί.

Για το βοηθητικό προσωπικό, έξι γενικών καθηκόντων. 
Για την τεχνική υπηρεσία, ένας ΠΕ μηχανολόγος ηλεκτρολόγο και ένας ΤΕ ηλεκτρολόγος.

❇️ Το Νοσοκομείο του Αγρινίου, χρειάζεται άμεσα η κάλυψη εικοσιπέντε οργανικών θέσεων με τις πιο άμεσες και επείγουσες, αυτές των: 
δύο ιατρών χειρουργών, δύο ιατρών παθολόγων, έναν ιατρό γαστρεντερολόγο και έναν ιατρό βιοπαθολόγο.

Για τη λειτουργική, όμως, επάρκεια του νοσοκομείου, βάσει του οργανογράμματός του, θα πρέπει να στελεχωθούν και οι υπόλοιπες δεκαεννιά κενές οργανικές θέσεις.

? Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός, τονίζει ότι «μέχρι να τελεσφορήσουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, προτείνω την άμεση κάλυψη των νευραλγικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσοκομείων, όπως η παθολογική κλινική, η χειρουργική, η καρδιολογική, η οφθαλμολογική, η παιδιατρική και η νευρολογική, με έκδοση πρόσκλησης προς ιδιώτες ιατρούς, με κρατική κάλυψη των αποζημιώσεων τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εκτάκτως, άμεσα και αποτελεσματικά - και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό - το επικίνδυνο πρόβλημα της χρόνιας υποστελέχωσης.»

Δείτε το βίντεο :

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς πολλούς περισσότερους τραυματίες, χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  σε συνεργασία με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καλεί τους δημότες να συνεισφέρουν σε είδη πρώτης ανάγκης και να σταθεί δίπλα στον τουρκικό και συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα.

Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό.

Ο χώρος συγκέντρωσης του υλικού θα είναι στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου,
από αύριο 10 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου
και ώρες από 9:00 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι και
από ώρα 18:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ.
Επίσης, το Σάββατο και τη Κυριακή θα είναι το πρωί 10:00 μέχρι 13:00

Συγκεντρώνουμε:

 Υπνόσακους (καινούργιους ή σε άριστη κατάσταση)

 Κουβέρτες σε άριστη κατάσταση

 Μπουφάν (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση )

 Ρύζι

 Φακές

 Ρεβίθια

 Πλιγούρι

 Μπισκότα

 Γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ)

 Βρεφικές και παιδικές κρέμες

 Πάνες – μωρομάντιλα

Για κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό:

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ

BIC: ETHNGR AA

Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82

IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882

Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με την ένδειξη Σεισμόπληκτοι (είναι υποχρεωτικό)

                                  

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο απολογισμός των θυμάτων των σεισμών σε Τουρκία και Συρία ξεπέρασε τους 16.000 νεκρούς, σύμφωνα με νέα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές των δύο χωρών, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια, εν μέσω ψύχους.

Στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους 12.873 άνθρωποι, ενώ στη Συρία άλλοι 3.162, σύμφωνα με τις αρχές και ιατρικές πηγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 16.035.

Ήδη είμαστε 3 μέρες μετά τους σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ, και πλέον ώρα με την ώρα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, αφού οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.

Ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν εκτιμά πως κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου184.000 εγκλωβισμένοι.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει συντονισμό της ΕΕ προκειμένου να βοηθηθεί και η Τουρκία αλλά και η Συρία.

Την ίδια ώρα σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως το ότι το πάρκινγκ του νοσοκομείου της Αντιόχειας έχει γεμίσει από εκατοντάδες πτώματα.

Κρίσιμες οι πρώτες 72 ώρες

Οι πρώτες 72 ώρες είμαι κρίσιμες για τον εντοπισμό επιζώντων, περισσότερο από το 90% των διασωθέντων έχουν εντοπιστεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, σημειώνει ο Ίλαν Κέλμαν ερευνητής φυσικών καταστροφών στο University College του Λονδίνου (UCL).

Την ώρα που οι επιχειρήσεις συνεχίζονται νύχτα- μέρα, η νέα πτώση της θερμοκρασίας καθιστά εφιαλτική τη ζωή για τους επιζώντες που δεν έχουν πουθενά να πάνε. Στην Γκαζίαντεπ, στην Τουρκία, η θερμοκρασία έπεσε σήμερα νωρίς το πρωί στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Γυμναστήρια, τεμένη, σχολεία και καταστήματα έχουν υποδεχθεί επιζώντες, όμως τα κρεβάτια είναι λίγα και χιλιάδες άνθρωποι περνούν τις νύκτες τους μέσα στα αυτοκίνητά τους ή σε αυτοσχέδια καταλύματα.

“Τα παιδιά μας έχουν παγώσει”, καταγγέλλει ο Αχμέτ Χουσεΐν, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα κατάλυμα κοντά στο κατεστραμμένο σπίτι του στην Γκαζίαντεπ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών.

«Καίμε παγκάκια»

“Αναγκαστήκαμε να κάψουμε τα παγκάκια του πάρκου και κάποια από τα ρούχα των παιδιών. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο”, προσθέτει. “Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μας έχουν δώσει σκηνές”, τονίζει αναφερόμενος στις τουρκικές αρχές.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Τετάρτη παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποια λάθη στη διαχείριση της καταστροφής, καθώς αυξάνονται οι επικρίσεις. “Φυσικά υπήρχαν κενά, είναι αδύνατο να είναι κανείς προετοιμασμένος για μια τέτοια καταστροφή”, εκτίμησε.

Από τη Δευτέρα η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει καμιά δωδεκαριά ανθρώπους για αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες επέκριναν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της καταστροφής.

Τουλάχιστον 3.356 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χατάι, λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των 12.873 νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Τουρκία. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον σεισμό του 1999, όταν σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο 17.000 ανθρώπων, εκ των οποίων περίπου 1.000 στην Κωνσταντινούπολη.

Αργή βοήθεια προς τη Συρία

Συνολικά στην Τουρκία και τη Συρία 23 εκατομμύρια άνθρωποι “είναι ενδεχομένως εκτεθειμένοι (μετά τον σεισμό), εκ των οποίων περίπου 5 εκατομμύρια ευάλωτοι”, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στη Συρία έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 3.162 νεκροί, σύμφωνα με τις αρχές και τους διασώστες που δραστηριοποιούνται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Στις περιοχές όπου η βοήθεια αργεί να φτάσει, οι επιζώντες νιώθουν μόνοι. Στη Τζαντάιρις, μια πόλη που βρίσκεται σε περιοχή της Συρίας υπό τον έλεγχο των ανταρτών, “ακόμη και τα κτίρια που δεν έχουν καταρρεύσει, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές”, εξηγεί ο Χάσαν, ένας κάτοικος.

“Υπάρχουν περίπου 400 με 500 εγκλωβισμένοι κάτω από κάθε πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει και μόλις δέκα άνθρωποι που προσπαθούν να τους απομακρύνουν. Δεν υπάρχουν μηχανήματα”, προσθέτει.

Στο χωριό Μπεσνάγια, στα σύνορα με την Τουρκία, ο Μάλικ Ιμπραΐμ σκάβει χωρίς σταματημό στα ερείπια, αναζητώντας 30 μέλη της οικογένειάς του, που βρίσκονται όλοι στα συντρίμμια. Ήδη έχουν ανασυρθεί δέκα πτώματα.

“Είκοσι άνθρωποι βρίσκονται στα συντρίμμια. Δεν έχω λέξεις, είναι μια καταστροφή. Οι αναμνήσεις μας θάφτηκαν μαζί τους, Είμαστε ένας λαός που έχει πληγεί με όλη τη σημασία της λέξης”, τονίζει ο 40χρονος άνδρας.

Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις οι Έλληνες διασώστες

Κόντρα στο χρόνο, και οι Έλληνες διασώστες προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να βγάλουν ζωή μέσα από τα χαλάσματα.

Μέχρι στιγμής, το έχουν καταφέρει πέντε φορές. Τόσοι είναι οι άνθρωποι που βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, με τη βοήθεια της ελληνικής αποστολής διάσωσης.

Πρόκειται για έναν άνδρα 50 ετών, ένα κορίτσι 9 ετών, ένα κορίτσι 7 ετών, ένα αγόρι 17 ετών και την 20χρονη Αϊρίν, την οποία έβγαλαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από ώρες προσπαθειών.

Το πόδι της κοπέλας είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια κι εκείνη έκανε κουράγιο για ώρες, κρατώντας το χέρι ενός Έλληνα διασώστη. Κοντά της, ήταν μια νεκρή μητέρα με το μωρό της.

Τελικά, το θαύμα για την 20χρονη Αϊρίν, έγινε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Η ζωή, νίκησε το θάνατο.

Δυστυχώς όμως, οι έρευνες της ελληνικής αποστολής που επιχειρεί στα ερείπια των κτιρίων της πόλης Χατάι, δεν έχουν πάντα ευχάριστο τέλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, εκτός από τους 5 ζωντανούς, η ελληνική αποστολή έχει βγάλει άλλους 5 ανθρώπους νεκρούς από το πρωί της Τρίτης που ξεκίνησε να επιχειρεί.

Πρόκειται για ένα κορίτσι τριών ετών, έναν άνδρα 40 ετών, ένα αγόρι 17 ετών, ένα βρέφος τεσσάρων μηνών και μία γυναίκα 30 ετών. Πρόκειται για την γυναίκα με το βρέφος που ήταν δίπλα στην 20χρονη Αϊρίν που διασώθηκε τελευταία ζωντανή.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στη σεισμόπληκτη Τουρκία, που μετράει τις πληγές της στα χαλάσματα, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και λίγο πριν ξημερώσει η τρίτη ημέρα πια, από το μεγάλο σεισμό.

Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα…

https://www.newsit.gr/

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, πραγματοποιεί την πρώτη της ανοιχτή συγκέντρωση και πολιτική ομιλία την Τετάρτη 15/2, στις 7:00 το απόγευμα, στο Παπαστράτειο.

Σε σχετική ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Χριστίνα Σταρακά αναφέρει:

«Σας περιμένω να σφίξουμε και πάλι δυνατά τα χέρια!

Να ξεκινήσουμε μαζί. Όπως κάναμε πάντα.

Για την Αιτωλοακαρνανία μας.

Για την Πατρίδα μας!»

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του δήμου Αγρινίου πραγματοποίησαν την Κυριακή 05-02-2023 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που η κεντρική αίθουσα του Corali Luxury Resort έμοιαζε μικρή.

Τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του κόμματος, χαιρέτησε ο Νίκος Παππάς βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, μέλος του πολιτικού συμβουλίου και τομεάρχης υποδομών και μεταφορών.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι η αθρόα συγκέντρωση τόσων ανθρώπων Κυριακή πρωί σε μια τόσο μεγάλη αίθουσα που ίσα – ίσα χωράμε, δεν  σημαίνει τίποτα άλλο από το μήνυμα του λαού για την μεγάλη αλλαγή που έρχεται και την ανάγκη που έχει για την μεγάλη αυτή αλλαγή.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε  στα σοβαρά προβλήματα  που απασχολούν την περιοχή μας, καθώς επίσης και τις έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Εστιάζοντας στην πολιτική επικαιρότητα τόνισε το έλλειμα δημοκρατίας, λέγοντας ότι θέλουμε δικαιοσύνη στην Εργασία, στην Οικονομία, στους Συνταξιούχους, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ενίσχυση ΑΜΕΑ, τις Μητέρες, στα νέα ζευγάρια, στο ίδιο το Κράτος, στον Πολιτισμό, στην ίδια την Δικαιοσύνη και έθεσε το δίλλημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή Μητσοτάκης.

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αγρινίου να στηρίξουν και έμπρακτα στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να του δώσουν την πρωτιά, έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει ισχυρή και σταθερή προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύσσωμες, οι Οργανώσεις Μελών του δήμου Αγρινίου επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχαριστίες προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους, τους βουλευτές μας Γιώργο Βαρεμένο και Θάνο Μωραΐτη, τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τα στελέχη, τις φίλες και τους φίλους του κόμματος που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος, οι Οργανώσεις μελών του δήμου Αγρινίου δηλώνουμε ότι παίρνουμε δύναμη από την ανταπόκρισή σας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε με σκοπό την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ