Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 19:31

Τσίπρας για Πολάκη: Εγώ τον παρέπεμψα στα όργανα και τον καθαίρεσα από τομεάρχη

Μήνυμα στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κρίση που ξέσπασε γύρω από την τύχη που θα έχει ο Παύλος Πολάκης.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Αναφερόμενος από το βήμα του συνεδρίου για την υγεία, το οποίο διοργανώνει το ygeiamou, στην επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Αύριο (σ.σ. 01.03.2023) παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για το μείζον ζήτημα της στέγασης», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε θεσμούς».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε «συμμορίτες». Δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη «θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή». Δεν είδα και πάλι, αντιδράσεις».

Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: newsit.gr