Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023

Η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις επικείμενες εκλογές μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για την επικράτηση στη μάχη που ξεκίνησε.
 
Όσον αφορά εμένα, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στα θεσμικά όργανα για την εξόχως τιμητική επιλογή να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.
Θελω όμως ιδίως να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με τις οποίες με έχει περιβάλει όλα αυτά τα χρόνια και την εξαιρετική τιμή και ευκαιρία να βρίσκομαι ανάμεσα στους συνεργάτες του. Είναι για μένα μια πολύτιμη παρακαταθήκη ζωής και μια μοναδική εμπειρία που τα διδάγματά της θα αξιοποιήσω στο ακέραιο για να υπηρετήσω τους σπουδαίους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
 
Δεσμεύομαι ότι από κοινού με τις πανάξιες συντρόφισες και τους πανάξιους συντρόφους συνυποψήφιες και συνυποψηφίους στο νομό μας θα δώσουμε τον μεγάλο αγώνα ενωτικά και νικηφόρα, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη, για να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όχι απλώς πρώτον αλλά και με διαφορά στην Αιτωλοακαρνανία.
 
Για να στείλουμε το μήνυμα και να εκπέμψουμε το σύνθημα της μεγάλης νίκης της προόδου και της Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα, η οποία την επόμενη των εκλογών θα έχει προοδευτική κυβέρνηση.
Με τη νίκη και καλό μας αγώνα!
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο π. Υπουργός & Βουλευτής Αιτ/ας, Σπηλιος Λιβανός, επισκέφθηκε χθες την πόλη του Θέρμου όπου συναντήθηκε με  πολιτικούς του φίλους και 
συνομίλησε με πολλούς πολίτες του ΘΕΡΜΟΥ και των γύρω χωριών κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που έκανε στα μαγαζιά της αγοράς της πιο όμορφης ορεινής πόλης της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, μετέβη στην συγκέντρωση  στελεχών & φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θέρμου με αφορμή την κοπή της πίτας της τοπικης οργάνωσης του κομματος, που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της & περιφερειακος σύμβουλος Γιώργος Κοντογιαννης & τα μέλη του ΔΣ.

Εκεί, μεταξύ άλλων βρισκόντουσαν ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο ΓΓ του Υπουργείου Ενέγειας & Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Αντ/ης Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο γραμματέας σχεδιασμού της ΝΔ, Βασίλης Φεύγας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ, Γιώργος Σακαρέλλης, οι προέδροι τοπικών οργανώσεων Μεσολογγίου & Αστακού, Λάμπρος Κοντομήτσος & Κώστας Δημόπουλος, πολιτευτές της ΝΔ, δημοτικοί Σύμβουλου και στελέχη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.  

Στη διάρκεια της πολιτικής ομιλίας του τόνισε μεταξύ άλλων:

? Την κρισιμότητα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας της ερχόμενης άνοιξης

? Τα διλήμματα των φετεινών εκλογών

? Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδιαίτερα σε σύγκριση & αντιδιαστολή με τις καταστροφικές αποτυχίες της διακυβέρνησης Τσίπρα

? Τις επιτυχίες της κυβέρνησης μας στην αγροτική πολιτική και στη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών

? Τις βασικές πτυχές του προγράμματος μας για την 2η 4ετεία Μητσοτάκη

? Την ανυπαρξία ουσιαστικού λόγου & προτάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί Τσίπρα & συνεργάτες του στον ολισθηρό & καταστροφικό δρόμο της τοξικότητας και της υποτίμησης της νοημοσύνης όλων των λογικών Ελληνίδων & Ελλήνων

Ο Σπηλιος Λιβανός έκλεισε την ομιλία μου, ευχόμενος στους παριστάμενους:

Καλή Νέα Χρονιά με Υγεία, 
Νέα Δημοκρατία & Αυτοδυναμία

livanos konstantaras 19 2 2023

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μία ανάρτηση γεμάτη ειρωνεία ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζει την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει στην ανάρτηση του, «αν πάτε να κλέψετε και το κεντρικό μας σύνθημα υπάρχει σοβαρή περίπτωση να… ανεξαρτητοποιηθεί».

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη:

varoyfakis 19 2 2023

«Παιδιά (ξέρουν αυτοί σε ποιούς αναφέρομαι), αν πάτε μας κλέψετε και το κεντρικό μας σύνθημα υπάρχει σοβαρή περίπτωση κι αυτό να… ανεξαρτοποιηθεί. Το νου σας!»

Σημειώνεται ότι η κ. Αδαμοπούλου, αποχώρησε ξαφνικά την Παρασκευή από τον ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωσε ότι δεν θα ειναι υποψήφια στις εκλογές, ενώ μόλις τον Δεκέμβριο είχε προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της, άφησε εκπληκτικά ακόμα και τα στελέχη του κόμματος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ουδέποτε είχε εκφράσει την πρόθεση της, αντιθέτως, έως και μια μέρα πριν συμμετείχε κανονικά στις κομματικές εκδηλώσεις και είχε απάντηση θετικά στο να ειναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας.

Είχε εκλεγεί με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και τον Μάρτιο του ‘21 είχε αποχωρήσει καταγγέλλοντας την ηγεσία για έλλειμμα ελευθερίας και σεξισμό εντός του κόμματος.

Ελένη Γκρήγκοβιτς – protothema.gr

Ο  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που σήμερα ανακοίνωσε το 75% των υποψηφίων στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.

Το «πράσινο φως» για τα ονόματα άναψε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σήμερα ανακοινώθηκε ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων της Κουμουνδούρου για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκ νέου υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι ο Σταύρος Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης στις εκλογές του 2019 κατετάγη τρίτος, πρώτος επιλαχών, συγκεντρώνοντας το διόλου  ευκαταφρόνητο νούμερο των 10.000 περίπου ψήφων.

Ποιος είναι ο Σταύρος Καραγκούνης:

Κατάγεται από την Κυψέλη (πρώην Σφήνα) του δήμου Αγρινίου και η μητέρα του από το Νεοχώρι Μεσολογγίου. Είναι παντρεμένος με τη Νάνσυ Μέγγουλη, το γένος Χριστοπούλου, που κατάγεται απο τη Μηλιά της Ναυπακτίας και έχει δυο παιδιά.

Φοίτησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και στη συνέχεια στο Πολυκλαδικό Λύκειο.
Συνδέθηκε με προσωπική και στενή φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα όταν ο κ. Τσίπρας ήταν πρόεδρος στο Δεκαπεντεμελές Μαθητικό Συμβούλιο ο κ. Καραγκούνης ήταν αντιπρόεδρος. Παρα τις σπουδές του κ. Καραγκούνη στο εξωτερικό (Γερμανία και Ισπανία) οι δυο άντρες διατήρησαν τη στενή τους φιλία. Στη Γερμανία σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανική και Ισπανική Φιλολογία και διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Γερμανία.

Δεν έχουν μόνο φιλικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και οικογενειακές μιας και η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ Τσίπρα, παντρεύτηκε ξάδερφο του Σταύρου Καραγκούνη από την Κυψέλη. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ζανέτ Τσίπρα ήρθε στο Αγρίνιο για την προεκλογική ομιλία του Σταύρου Καραγκούνη το 2019 και τον προλόγησε.

Κατα τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Σταύρος Καραγκούνης διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελαμτικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) με υπουργό το Νίκο Φίλη και Γενικό Γραμματέα τον Παυσανία Παπαγεωργίου.

Στον ανασχηματισμό του 2016 ο Χρήστος Σπίρτζης του ζήτησε να ενταχθεί στην ομάδα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ως διευθυντής του γραφείου του Υπουργού. Ο κ. Καραγκούνης δέχθηκε την πρόταση του κ. Σπίρτζη και ανέλαβε διεθυντής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού.

Ήταν η εποχή που ο κ. Σπίρτζης ολοκλήρωνε τους μεγάλους οδικούς άξονες. Από τη θέση αυτή και σε απόλυτη συνεργασία με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε βοήθησε πολύ το νομό Αιτωλοακαρνανίας βάζοντας στο πλάνο έργα υποδομών που αφορούσαν όλο το νομό.

Παράλληλα ο Σταύρος Καραγκούνης ήταν ο άτυπος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για ζητήματα που αφορούσαν την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Επανειλημένα ο κ. Καραγκούνης εκπροσώπησε τον Αλέξη Τσίπρα στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Σταύρος Καραγκούνης είναι από τα ονόματα που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την εκλογή τους στο κοινοβούλιο. Έμπρακτα έχει βοηθήσει το νομό μιας και πολλά από τα έργα υποδομών που γίνονται σήμερα έχουν την υπογραφή του Χρήστου Σπίρτζη και του Σταύρου Καραγκούνη.

Ο κ. Καραγκούνης αξιοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην προηγούμενη κυβέρνηση αρα σε περίπτωση εκλογή του ο κ. Τσίπρας είναι σίγουρο ότι θα τον αξιοποιήσει και πάλι.

Ο Σταύρος Καραγκούνης κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία του στις εκλογές το 2019. Μένει να δούμε αν θα κερδίσει και την έδρα στις εκλογές του 2023.

sinidisi.gr

 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προεκλογική τροχιά κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που σήμερα ανακοίνωσε το 75% των υποψηφίων στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.

Το «πράσινο φως» για τα ονόματα άναψε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σήμερα ανακοινώθηκε ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων της Κουμουνδούρου για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τις επτά από τις εννέα υποψηφιότητες. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δυο γυναίκες. Αναμένεται το επόμενο διάστημα η ανακοίνωση δυο ακόμη γυναικείων υποψηφιότητων.

Οι υποψηφιότητες των ανδρών είναι βεβαίως οι αναμενόμενες ωστόσο οι γυναικείες αφορούν πρόσωπα (Φωτεινή Παντιώρα, Ειρήνη Τσιμπλή) τα ονόματα των οποίων δεν είχαν διακινηθεί το περασμένο διάστημα ενώ διαψεύστηκαν και οι χθεσινοβραδινές διαρροές που αφορούσαν άλλη γυναίκα.

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν για την Αιτωλοακαρνανία:
-Βαρεμένος Γιώργος, βουλευτής
-Μωραίτης Θάνος, βουλευτής
-Καραγκούνης Σταύρος, εκπαιδευτικός
-Θεοδωράκης Γρηγόρης (Π), πρώην ΓΓ δημόσιας διοίκησης
-Ζαμπάρας Μίλτος (Π) (Ν), περιβαλλοντολόγος
-Παντιώρα Φωτεινή, πρώην ειδική γραμματέας Διαχείρισης Κρίσεων
-Τσιμλή Ειρήνη, δημοτική υπάλληλος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ