Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023

Με κεντρικό σύνθημα «όλα μπορούν να είναι αλλιώς», το ΜέΡΑ25, μπαίνει στην προεκλογική «μάχη».

Την Τέταρτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκίνησε τον «αγώνα» από τη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για «ρήξη» τονίζοντας ότι το μέλλον της χώρας δεν είναι «όπως ήταν», για τη χώρα, τον λαό, τους νέους και τις νέες.

Στο θέατρο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βαρουφάκης αφού συνομίλησε με τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί, παρουσίασε ένα μέρος των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα τους ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης αλλά και η Ρένα Παπαδοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματέας που κατεβαίνουν στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό κατεβαίνει ο μουσικός Δημήτρης Ζερβουδάκης αλλά και η Χριστίνα Σκαρλάτου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Νωρίτερα, από τη Λάρισα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Ηρώς Διώτη, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους Δημήτρη Μπαμπαλή και Σωτήρη Λαϊνά.

Σημειώνεται, ότι την Κυριακή, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, θα συνεδριάσει με στόχο να χαράξει την πολιτική του πορεία έως τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες μέρες, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ, καθώς είχε μείνει αναπάντητο το προσκλητήριο που είχε στείλει για προεκλογική συζήτηση ενόψει των μετεκλογικών συνεργασιών.

pronews.gr

Πόλεμος ακόμα και ανάμεσα στα φιλοκυβερνητικά κανάλια έχει ξεσπάσει με αφορμή την αναλγησία των funds να βγάζουν σε πλειστηριασμό (με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου και την ανοχή της κυβέρνησης) ακόμα και κατοικίες που πληρώνονται κανονικά οι δόσεις του δανείου αλλά επειδή έχει πεθάνει ο κάτοχος του 50% και δεν προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη μπορούν να πραγματοποιούν «έφοδο» για να το «αρπάξουν».

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος Γ.Παπαδάκης απαντώντας στην ερώτηση της Μαρία Αναστασοπούλου για το αν «υπάρχει άνθρωπος που να τάσσεται υπέρ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», απάντησε «βεβαίως, συνάδελφός μας» αναφερόμενος στον Α.Πορτοσάλτε και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «όταν η τσέπη σου είναι βολεμένη ας κόψει το λαιμό του ο φτωχός»!

Φυσικά, το να παίρνουν τα funds τα σπίτια του κοσμάκη είναι «πατριωτική πράξη» κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οπότε κάτι ανάλογο θα είναι και για όσους την υποστηρίζουν και εγκρίνουν τις ενέργειές τους.

«Εμένα με ενδιαφέρει αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν ανακοινώσεις να είναι κοντά στην κοινωνία, εμένα δε μου φαίνονται να είναι κοντά στην κοινωνία.

Όπως ακούω συναδέλφους μου να λένε είμαι υπέρ των πλειστηριασμών. Άμα έχεις βολεμένοι την τσέπη και βέβαια είσαι υπέρ των πλειστηριασμών. Λες δεν πάει να κόψει το λαιμό του φτωχός».

Χθες ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που σταματήσουν, τότε ο ίδιος δεν θα πληρώσει τη δόση του δανείου για το σπίτι του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα ότι περίπου 120.000-140.000 ακίνητα, εκ των οποίων το 60%-70% είναι πρώτες κατοικίες, κινδυνεύουν με πληστειριασμό, τόνισε ότι «οι πλειστηριασμοί καλώς έγιναν. Για να τελειώνουμε. Το παραμύθι αρχίζει όταν λέμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «κι εγώ πρώτη κατοικία έχω, δεν έχω ούτε δεύτερη, ούτε τρίτη. Έχω πρώτη κατοικία για την οποία πληρώνω δόση. Την ώρα που θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δηλώνω στην Εθνική Τράπεζα από μένα τέλος η δόση μου. Όταν τελειώσουν οι εκλογές και υπάρχει τραπεζικό σύστημα, φαντάζομαι αυτό που κάνω εγώ θα το κάνω κι άλλοι, γιατί δεν είναι ηλίθιοι, εγώ κοιτάω την Εθνική Τράπεζα μάτια προς μάτια και λέω “τέλος”».

Στο ίδιο μήκος κύματος επίσης χθες, με μία κυνική δήλωση ο «γαλάζιος» βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε:

«Εμένα και το δικό μου κόμμα να έφερνε απαγόρευση πλειστηριασμών με ένα νόμο κι ένα άρθρο θα έλεγα συγγνώμη δεν το ψηφίζω» δήλωσε στο Kontra. «Θα ήταν σαν να ψηφίζω εναντίον της πατρίδας μου, εναντίον των συμφερόντων της» υποστήριξε.

Με λίγα λόγια χαρακτήρισε το γεγονός να χάνουν την πρώτη κατοικία τους μεροκαματιάρηδες άνθρωποι ως «πατριωτική» πράξη!

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα για την αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα που χρονίζουν εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες, συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα των καλλιτεχνών.

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα ακόλουθα:

– Η ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών τη δημιουργία της οποίας εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι ένα θετικό βήμα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό έχουν συγκροτηθεί Ομάδες Εργασίας οι οποίες ως το τέλος Μαρτίου θα καταθέσουν συγκεκριμένο πλαίσιο για τον χαρακτήρα της Σχολής και τον τρόπο λειτουργίας της, από το 2025. Στο πλαίσιο της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα εισαγωγής σε αυτήν με εξετάσεις αποφοίτων από άλλες συναφείς σχολές.

– Ως το τέλος της εβδομάδας, θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να θεραπευτεί το ζήτημα που προέκυψε το 2017 και αφορά τη διαφοροποίηση μισθολογικά και ως προς την βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησής τους (προ ή μετά του 2003), για την παροχή καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού και συναφούς έργου στο δημόσιο.

– Συμφωνία για την ύπαρξη οριζόντιας ακαδημαϊκής διαπερατότητας, δηλαδή δυνατότητας εισόδου αποφοίτων δραματικων και συναφών σχολών με κατατακτήριες εξετάσεις στο 3ο εξάμηνο τμημάτων ΑΕΙ.

 

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μάς δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για ένα θέμα το οποίο, όπως γνωρίζετε καλά, έχει απασχολήσει πολύ το δημόσιο διάλογο και μάς έχει απασχολήσει κι εμάς πάρα πολύ εσωτερικά. Και επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντάς σας, ότι έχετε ένα δίκιο να αισθάνεστε πληγωμένοι για τη διαχρονική αδιαφορία του κράτους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή αναγνώριση των δικαιωμάτων σας.

Είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν και από προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς, δεν είμαστε εδώ για να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα και σίγουρα δεν έχουμε κανένα λόγο ή σχέδιο -επειδή τα άκουσα κι αυτά στο δημόσιο διάλογο- να βάζουμε απέναντί μας τον καλλιτεχνικό κόσμο. Kαι νομίζω ότι είμαστε εδώ για να λύσουμε με ειλικρίνεια κάποιες παρεξηγήσεις οι οποίες νομίζω ότι προέκυψαν από τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό.

Καταλαβαίνω ότι σε μεγάλο βαθμό το θέμα το οποίο θα συζητήσουμε σήμερα έχει μία ακαδημαϊκή ή, θα έλεγα, αξιακή διάσταση. Δεν νομίζω ότι αυτό το οποίο σας ενδιαφέρει πρωτίστως, η πρώτη προτεραιότητά σας, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προσλαμβάνεστε στο δημόσιο, ειδικά για αντικείμενα που δεν έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική σας απασχόληση.

Και βέβαια θέλω να επαναλάβω ότι και το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημιούργησε όλη αυτήν την πολύ μεγάλη συζήτηση, δημοσιεύθηκε εν όψει ενός πολύ μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας μεταρρύθμισης και αναδιοργάνωσης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου. Και βέβαια νομίζω -το γνωρίζετε πια καλά- ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναγνωρίζει νέα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά δικαιώματα και ούτε τροποποιεί υφιστάμενες διατάξεις της νομοθεσίας γύρω από αυτά κι ότι οι προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο για καλλιτεχνικό έργο εξαιρούνται ρητά από το Προεδρικό Διάταγμα, το ΑΣΕΠ και το ενιαίο μισθολόγιο.

Σε κάθε περίπτωση με την τροπολογία την οποία έχουμε ψηφίσει, έχουμε γυρίσει στο status quo ante, ό,τι ίσχυε δηλαδή πριν από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος. Άρα είμαστε στο σημείο το οποίο ίσχυε πριν γίνει όλη αυτή η μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς καλλιτεχνών.

Κατά συνέπεια αυτό που θέλω να καταλάβω σήμερα από εσάς, δεν είναι τόσο πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε κάτι το οποίο κρίνουμε ότι ως προς το Προεδρικό Διάταγμα ήδη έχουμε θεραπεύσει, αλλά να δούμε κάποιες χρόνιες παθογένειες στα θέματα που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική εκπαίδευση, τη διαβάθμιση, την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία την οποία μπορεί να ακολουθεί κάποιος καλλιτέχνης και ελπίζω να μπορούμε να καταλήξουμε τουλάχιστον σε έναν οδικό χάρτη για το πώς μπορούμε να κινηθούμε από εδώ και στο εξής.

Θα ακούσετε από εμάς πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν και πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν, διότι νομίζω ότι όλοι σας αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και συνταγματικοί περιορισμοί, ως προς τη δυνατότητα να παρέχεται ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όσο δεν αλλάζει το άρθρο 16, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα είναι εφικτό.

Θα χαρώ πάρα πολύ βέβαια, πρέπει να πω, όταν με το καλό προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση -γιατί είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16-, όσοι διαμαρτυρήθηκαν μετ’ επιτάσεως και ζήτησαν την αναγνώριση της δυνατότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης να παρέχει πτυχία τα οποία θα είναι ουσιαστικά πανεπιστημιακά, να μάς στηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε τότε.

Σταματώ εδώ. Έχουμε μαζί όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι μπορούν να διαφωτίσουν πτυχές της συζήτησης. Και να ξεκινήσω, γιατί ο σκοπός είναι να ακούσουμε εσάς».

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Εκ μέρους των καλλιτεχνών στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χορό Μίνα Ανανιάδου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Αστέρης Πελτέκης, η Διευθύντρια Σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Δηώ Καγγελάρη, ο Διευθυντής Σπουδών της Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Ρήγας, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Θάνος Παπαδογιάννης, ο εκπρόσωπος ιδιωτικών δραματικών σχολών Μιχάλης Καλαμπόκης και ο νομικός σύμβουλος των σωματείων Μάνος Ελευθερόγλου.

agrinionews.gr

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγείται προς την Ολομέλεια της Βουλής η κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας.

Το εισαγγελικό αίτημα σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Πολάκης για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Μαραβέγια και της συζύγου του.

Υπερ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε η ΝΔ ενώ ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την διαδικασία όπως άλλωστε κάνει με όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής ενώ δεν ψήφισε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμετ καθώς λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν παρέστη.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα.

Χρήστος Μπόκας-protothema.gr

Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη συγκέντρωση κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγιου για τη στήριξη και στελέχωση του νοσοκομείου στις 15/2/2023. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. 

ΟΧΙ στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Πλήρης στελέχωση τμημάτων και κλινικών με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Αυτονόμηση από το νοσοκομείο Αγρινίου.

Θεωρούμε ότι απαιτείται στο επόμενο χρονικό διάστημα η ένταση και κλιμάκωση του αγώνα με: πίεση στο υπουργείο υγείας, στην αιρετή περιφέρεια ώστε να υπάρξουν αντίστοιχες συναντήσεις και δεσμεύσεις με συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στην παραπάνω κατεύθυνση βαρύνουσα σημασία έχει η συνάντηση των δημάρχων Μεσολογγίου -Ναυπακτιας και Ξηρομέρου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. 

Σ αυτή την κρίσιμη ώρα κανείς δεν περισσεύει. Οι ευθύνες όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Με κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ότι συμβαίνει και στοχευμένα  έχει μεθοδεύσει. Τέλος το νέο χτύπημα που ήρθε στο φώς αναφορικά με τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου τίθεται εκτός Δ.Σ.του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι απαράδεκτο.

Και βέβαια όλες οι παραπάνω μεθοδεύσεις και πρακτικές πρέπει να αποδοκιμαστούν στην κάλπη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Άλλος δρόμος σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχει...

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά τον φονικό σεισμό 7.7 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία, οι σεισμολόγοι άρχισαν να συζητούν έντονα για το ενδεχόμενο ενός αντίστοιχου και στην Κωνσταντινούπολη καθώς όπως αναφέρουν κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση 90.000 κτίρια.

Ο δήμαρχος της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου έρχεται με τη σειρά του να κρούσει ξανά τον κώδωνα κινδύνου δηλώνοντας πως εάν πράγματι σημειωθεί μία ισχυρή σεισμική δόνηση στην πόλη τότε 90.000 κτίρια κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση.

Ο κ. Ιμάμογλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν αναλάβαμε τον Δήμο, διαπιστώσαμε στα αρχεία ότι τα κτίρια που βρίσκονταν υπό κατάρρευση ήταν περίπου 50.000. Μετά και τις δικές μας έρευνες καταλήξαμε ότι τα κτίρια αυτά είναι περίπου 90.000 και μεταξύ αυτών βρίσκονται καταστήματα και σπίτια. Αρα, πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα».

Αποκάλυψε μάλιστα πως ακόμη 317.000 κτίρια εξασφάλισαν κατασκευαστική «αμνηστία» από τις Αρχές παρ’ όλο που διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τον αντισεισμικό κανονισμό. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δεν δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση.

Σημειώνεται πως εάν σε ένα κτίριο χορηγηθεί αμνηστία και καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο, η κατασκευή δεν κατεδαφίζεται παρόλο που δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις που αναφέρονται στους κανονισμούς δόμησης και σεισμού.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11: 00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου θα κοπή η βασιλόπιτα της Δημ. Τ. Ο Νέας Δημοκρατίας Θέρμου.

Ο Πρόεδρος κ. Κοντογιάννης Γιώργος και τα μέλη σας προσκαλούν να τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας. Κεντρικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ)

ΕΚΛΟΓΕΣ  14   ΚΑΙ  15    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2023

ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:   ΨΗΦΙΣΑΝ: 208     ΑΚΥΡΑ: 1  ΛΕΥΚΑ: 1  

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»: 4 ΕΔΡΕΣ

-ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-ΠΙΕΡΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ»: 4 ΕΔΡΕΣ

-ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

-ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

     

 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»:  1  ΕΔΡΑ

- ΛΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:  ΨΗΦΙΣΑΝ:208   ΑΚΥΡΑ: 1   ΛΕΥΚΑ: 1

 

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»:  2  ΕΔΡΕΣ

-ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

-ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ»:  1  ΕΔΡΑ

-ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

      

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»:   0   ΕΔΡΕΣ

 

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

                                          ΨΗΦΙΣΑΝ :207     ΑΚΥΡΑ:  2     ΛΕΥΚΑ : 2

                                                                        ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»:  5 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

-ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

-ΠΑΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΠΙΕΡΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ»: 4  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

-ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

-ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

-ΣΥΡΜΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»:  1   ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

-ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν στις εκλογές 2023 καθώς τίποτα δεν θυμίζει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπως τις είχαμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η διαδικασία που αφορά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων ψηφιοποιείται πλήρως, κι έτσι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ νωρίτερα.

Οι εκπλήξεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει εκπλήξεις για τη βραδιά των εκλογών, ώστε στις 20:00 να υπάρχει ήδη το αποτέλεσμα για το 1/4 των ψήφων της επικράτειας, δηλαδή το 25%+.

Μια ώρα μετά, στις 21:00, δηλαδή όταν σε άλλες εποχές γινόταν γνωστό το 10% πλέον θα υπάρχει αποτέλεσμα σχεδόν για το 80% της επικράτειας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει σχεδόν τελειώσει η διαδικασία.

Όμως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει ακόμα μία έκπληξη καθώς νωρίς θα λήξει και το θρίλερ με τους σταυρούς των βουλευτών. Μάλιστα ειδικά στην πρώτη κάλπη τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι γνωστά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τέλος, με βάση την ηλεκτρονική μετάδοση, όπως γίνεται και στην Κύπρο, τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη συμμετοχή.

Το «κλειδί» στο σχέδιο του υπουργείου
«Κλειδί» για να γίνει όλο αυτό θα είναι τα tablet, με τα οποία θα εφοδιαστούν σχεδόν όλοι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, ενώ όπου δεν υπάρχει tablet, η διαδικασία θα γίνεται από το κινητό.

Συγκεκριμένα tablet και κινητά θα έχουν εφοδιαστεί με ένα λειτουργικό σύστημα, με το οποίο θα μεταδίδει άμεσα αποτελέσματα στη βάση του υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι εφόσον όλα λειτουργήσουν ρολόι από τις 19:00 και μετά που θα κλείσουν οι κάλπες θα υπάρχει συνεχής ροή και τα αποτελεσμάτων πιο νωρίς από ποτέ.

in.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ