Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη σεισμόπληκτη ζώνη ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.

“Εχουμε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι εφεξής εκείνοι που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή απαγωγές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ χέρι του κράτους βρίσκεται στις πλάτες τους”, δήλωσε.

ΟΗΕ: “Η χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων 100 ετών”

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς έκανε σήμερα έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να μην ξεχνάει τους χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται μια στέγη και τρόφιμα την ώρα που οι διασώστες αναζητούν τυχόν επιζώντες του σεισμού της Δευτέρας που έπληξε τη νότια Τουρκία και την βορειοδυτική Συρία.

Μιλώντας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στην τουρκική επαρχία Καχραμάνμαράς καθώς οι διασώστες εργάζονταν ο Γκρίφιθς είπε ότι συνομίλησε με οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί και έχουν μείνει μες στο κρύο χωρίς τροφή μετά τον σεισμό.

Βρίσκομαι εδώ για να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ξεχαστούν”, είπε στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος είπε στο Reuters ότι ελπίζει η βοήθεια στη Συρία να κατανεμηθεί τόσο στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων όσο και εκείνες της αντιπολίτευσης, αλλά επισήμανε ότι σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα “δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα”.

Οι διασώστες στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης έχουν ασκήσει κριτική στα Ηνωμένα Έθνη και στη διεθνή κοινότητα για την μη έγκαιρη ανταπόκρισή τους μετά τον σεισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

thetoc.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος αναλύει ο Μαρκ Κιούμπαν, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς του NBA, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 4,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον 64χρονο Αμερικανό, όποιος θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του χρειάζεται να «πατήσει» σε 4 βήματα:

  1. Βρες κάτι στο οποίο τα πηγαίνεις καλά. Μετά, γίνε σπουδαίος σε αυτό. Για το κάνεις αυτό, πιθανά θα χρειαστεί να μαθαίνεις συνεχώς και να εκπαιδεύεις το μυαλό σου σε πολλαπλά πεδία ενδιαφέροντoς. Σύμφωνα με το CNBC, έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Ένωση Ψυχολόγων της Αμερικής έδειξε πως αυτό που ξεχωρίζει τους κατόχους βραβείων Νόμπελ απ' όσους κερδίζουν βραβεία σε εθνικό επίπεδο είναι η διεπιστημονική εμπειρία.
  2. Το δεύτερο βήμα: μάθε πώς να πουλάς. Ο ίδιος ο Κιούμπαν ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών να πουλά σακούλες σκουπιδιών από πόρτα σε πόρτα, ώστε να βγάλει χρήματα για να αγοράσει καινούργια αθλητικά παπούτσια. Ακόμα, ο δισεκατομμυριούχος τονίζει πως χρειάζεται να δείχνεις ότι αυτό που πουλάς μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο άμεσα.
  3. Το τρίτο βήμα -σύμφωνα με τον Κιούμπαν- είναι «να είσαι πάντα περίεργος και να μαθαίνεις συνεχώς». Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Βατερλώ, η «δια βίου μάθηση» ως νοοτροπία συσχετίζεται με την αντικειμενική και υποκειμενική επιτυχία -από τον αριθμό των προαγωγών μέχρι το πόσο ικανοποιημένος είναι κάποιος στην εργασία του.
  4. Το τέταρτο βήμα επιτυχίας είναι η γνώση του αντικειμένου. «Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, πρέπει να ξέρεις το αντικείμενό σου καλύτερα από τον καθένα εκεί. Τότε είναι η ώρα για να αρχίσεις την επιχείρηση σου. Τότε μπορεί να έχεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου» υπογραμμίζει ο Κούμπαν.

Ο 64χρονος υποστηρίζει πως ακόμα και αν έχανε όλη του την περιουσία, θα την ξαναέχτιζε από την αρχή.

«Θα δούλευα ως μπάρμαν το βράδυ και ως πωλητής το πρωί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι θα γινόμουν και πάλι δισεκατομμυριούχος» τονίζει ο Κούμπαν.

insider.gr

Διαβεβαιώσεις ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας» αλλά και πως η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, «με μεγάλη πλειοψηφία, απλώς επιβεβαιώνει ένα νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας το 2015», έδωσε μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του στον «ΣΚΑΪ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας για την προστασία των δανειοληπτών επεσήμανε πως για να μη βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί υπάρχουν δύο πυλώνες, ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι διμερείς ρυθμίσεις που κάνουν οι servicers και οι τράπεζες με τον κόσμο, μέσω εργαλείων που έχει η κυβέρνηση για τους πιο ευάλωτους, επιδότησης του δανείου. «Έχουν γίνει ρυθμίσεις χρέους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από 550.000 δανειολήπτες», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο κατήγγειλε ότι «εδώ επιχειρείται μια σπέκουλα και μια υποκρισία».

Επισημαίνοντας επίσης πως σκοπός δεν είναι να προστατεύονται οι κακοπληρωτές αλλά εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη, τόνισε ότι υπάρχουν μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα στους πιο ευάλωτους να ρυθμίσουν ή να αναστείλουν την οποιαδήποτε δικαστική τους περιπέτεια. «Η λύση είναι να αξιοποιεί η οικονομία τον πλούτο που παράγει για να στηρίζει την κοινωνία και οι πιο ευάλωτοι με τα μέτρα, με την επιδότηση των δόσεων, με τη δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης να πάνε να ρυθμίσουν για να εξακολουθούν να μένουν στο σπίτι τους. Δεν πρόκειται μόνο περί προτροπής. Συνεχώς παρακολουθούμε αν αυτά τηρούνται και εφαρμόζονται».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το θέμα δεν είναι «με συνεχείς αναστολές να κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να επιβαρύνεσαι με τόκους και κάποια στιγμή να γίνεται μη αντιμετωπίσιμο». Και εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει κινηθεί στους δύο προαναφερθέντες πυλώνες.

Επεσήμανε αναλυτικά πως «στις 2 Φεβρουαρίου βγήκε ανακοίνωση από τους servicers και τις τράπεζες. Η κυβέρνηση, με ρυθμίσεις της, έχει δώσει τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των πιο ευάλωτων, από 70 μέχρι 210 ευρώ, που κυρίως είναι δάνεια πρώτης κατοικίας, για να πηγαίνει ο κόσμος να ρυθμίζει. Όταν κάποιος έχει ένα χρέος και δυσκολεύεται, μην του λέμε παραμύθια ότι δεν θα το πληρώσει ποτέ. Γιατί με αυτά τα παραμύθια από το 2010, το 2014, 2015, το 2018, το 2019, έφτασε το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα να πάει στα ύψη. Έχει «όπλα» να τα αξιοποιεί, να ενημερώνεται. Οι οδηγίες και η βούληση που έχουν όλοι, είναι να μην βγάζουν σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία. Δεν είναι αυτός ο στόχος, δεν κερδίζουν κάτι από αυτό. Ο στόχος είναι ο κόσμος να πηγαίνει και να ρυθμίζει. Υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας, μια σπέκουλα, μια υποκρισία. Όλο το 2022 έγιναν πλειστηριασμοί, ολοκληρώθηκαν πλειστηριασμοί σε σπίτια περίπου 3.000-3.300. Έχει κάποιος την αίσθηση ότι, εάν αυτά ήταν κυρίως πρώτες κατοικίες, αφορούσαν τους ευάλωτους, δεν θα το καταλαβαίναμε; Δεν θα το ξέραμε; Δεν θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος; ‘Αρα, εδώ επιχειρείται μία σπέκουλα και μία υποκρισία».

Υπογράμμισε επίσης πως «η κυβέρνηση ταυτόχρονα, και με την οικονομική της πολιτική, δίνει δυνατότητες στον κόσμο να έχει δουλειά, να έχει εισόδημα, να πηγαίνει να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις του. Μην δημιουργούμε μια εντύπωση σε κάποιους ότι, “κοίταξε να δεις, αν χρωστάς, δεν θα ξεπληρώσεις ποτέ” και την τελευταία στιγμή βρίσκεται “επί ξύλου κρεμάμενος”. Στην πολιτική οι αντιπολιτεύσεις βρίσκουν να πουν κάποια πράγματα, αλλά εδώ τώρα μιλάμε για την επιτομή της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού. Βγαίνει ο ‘Αρειος Πάγος, το Ανώτατο Δικαστήριο, με μεγάλη πλειοψηφία και παίρνει μια απόφαση. Επιβεβαίωσε τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Έφεραν νόμο το 2015 που λέει ότι οι servicers και οι διαχειριστές μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς. Δικός τους νόμος ήταν, του 2015. Εκείνοι οι οποίοι νομοθέτησαν τα πιο αυστηρά μέτρα, σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, έκαναν ιδιώνυμο την παρεμπόδισή τους, νομοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έρχονται σήμερα να κουνήσουν το δάχτυλο στην κυβέρνηση. Το επικίνδυνο είναι ότι πανικοβάλλουν τον κόσμο και δημιουργούν συνθήκες σπέκουλας, ενώ υπάρχουν εργαλεία και τρόποι να πάει ο κόσμος σε ρυθμίσεις με μια οικονομία που λειτουργεί και που στηρίζει τους πολίτες, κυρίως αυτούς που είναι σε πιο δύσκολη θέση».

Επανέλαβε πως «με ειλικρίνεια, σχεδιασμό, συγκεκριμένα μέτρα, μπορούν οι πολίτες και κυρίως οι πιο ευάλωτοι, να βρουν τον τρόπο έτσι ώστε η πρώτη τους κατοικία να προστατεύεται. Αλλά η λύση προστασίας δεν είναι, ούτε να λέμε ψέματα, ούτε με συνεχείς αναστολές να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

Και τόνισε: «Η ενσυναίσθηση και η ουσιαστική αυθεντική αλληλεγγύη προς την κοινωνία, χαρακτηρίζει οριζόντια την πολιτική μας όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Παντού, σε κάθε στιγμή που χρειάστηκε στήριξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ήταν εκεί, όχι με λόγια -τα λόγια είναι εύκολα- αλλά με πράξεις και με έργα να στηρίξει την κοινωνία και τους ανθρώπους, όχι για να τους έχει όμηρους, αλλά για να μπορούν με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση να ζουν και να κοιτάζουν μπροστά».

ΑΜΠΕ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στη έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις προηγούμενες ημέρες, καλεσμένα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρου Κόκκαλη.

Από την Αιτωλοακαρνανία στην αποστολή συμμετείχαν η δημοτική σύμβουλος Αγρινίου Βαγγελιώ Κραβαρίτη, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» στον δήμο Μεσολογγίου Παντελής Σκαρμούτσος και ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας Γιώργος Σιαμαντάς.

Τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του κόμματος ενημερώθηκαν για μια σειρά απο δράσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για την αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα η βιώσιμη αστική ανάπτυξη τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Η μεγάλη έκπληξη όμως για τους αυτοδιοικητικούς ήταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά την αναχώρηση τους, όταν συνάντησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός με κάζουαλ εμφάνιση και άνετος, έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι και τόσο των «τύπων», συνομίλησε με τα στελέχη του κόμματος και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

tsipras vryxelles3
Ο Αλέξης Τσίπρας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
tsipras vryxelles2
Η Βαγγελιώ Κραβαρίτη με τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετέχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών, όπου μάλιστα σε δηλώσεις του χθες Πέμπτη είπε πως «την άλλη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλειά του θα συζητήσει τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από τις παρακολουθήσεις και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ».

Σε ό,τι αφορά στον πολύνεκρο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία,  είπε: «Τούτη την ώρα η σκέψη μας είναι στην ανθρωπιστική τραγωδία στην Τουρκία και στη Συρία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν είναι ώρα να έχουμε στο μυαλό μας τις κυρώσεις στην Συρία που δεν επιτρέπουν να σταλεί η βοήθεια εκεί. Πρέπει να πρωταγωνιστήσει η ΕΕ σε μια προσπάθεια ανθρωπιάς και βοήθειας, αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την Ευρωβουλεύτρια του ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα (PvdD) Άνια Χάζεκαμπ (Anja Hazekamp) συνάντησε την Πέμπτη 9/2/2023 στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπεία της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ, (#prasinomov), υπό τον συνεπικεφαλής της, Δομήνικο Χρυσίδη.

Τη συμμαχία συναπαρτίζουν επτά κόμματα -Πράσινοι, το Κόμμα για τα Ζώα (#kommazoa), το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα Πειρατών, οι οικοφεμινίστριες του «Κύκλος»- διάφορες συλλογικότητες και ανεξάρτητοι πολίτες .

Η κ Χάζεκαμπ ενημερώθηκε για τη κοινή παρουσία της οικολογίας και της φιλοζωίας στις επόμενες εκλογές και για τις προγραμματικές θέσεις της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ, στην οποία συμμετέχει και το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα (ΚΓΤΖ). Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε αυτή την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που μεταφέρει στην Ελλάδα την πολυετή συμπόρευση αντίστοιχων πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε προβλήματα όπως η υπεραλίευση και οι επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών και της κτηνοτροφίας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για προστασία της θαλάσσιας ζωής , των μελισσών αλλά και για έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενός προβλήματος που μαστίζει την Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσίδης προσκάλεσε την κ. Χάζεκαμπ να έρθει στην Ελλάδα, για να παρέμβουν από κοινού για την επίλυση των σχετικών θεσμικών και οικολογικών προβλημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΠΡΑΣΙΝΟ&ΜΩΒ: https://www.prasinomov.gr

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: https://www.animalpolitics.gr

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Α’  Θεσσαλονίκης, δείχνει δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξης του 29,7% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τη διαφορά να ανέρχεται στο 1,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με το 2019, με τη Νέα Δημοκρατία να χάνει το 5,82% των ψήφων της (σ.σ. το 2019 έλαβε ποσοστό 35,52%) ενώ αντίθετα η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα χάνοντας μόλις το 2,81% από το 31,31% που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικά αυξημένα είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το οποίο παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό και άνοδο κατά 3,95%, σε σχέση με την προηγούμενη κάλπη. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη φτάνει στο 10% έναντι του 6,05% το 2019.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για το politic, tο 8,3% των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς παράταξης δήλωσε πως θα «μεταναστεύσει» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενώ την αντίθετη πορεία θα ακολουθήσει το 4,9%.

Από εκεί και πέρα στο χώρο της κεντροαριστεράς παρατηρείται μια ισοπαλία στις μετακινήσεις αφού το 8,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα, και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εμπιστευθεί το Νίκο Ανδρουλάκη στις επόμενες εκλογές.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αντίστροφα, μόλις το 2,2% θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα απορροφήσει το 3,5% των ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη.

in.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ