Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φλύαρη και ανερμάτιστη έκθεση ιδεών, δίχως αριθμούς και στοιχεία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι στο σχέδιο Τσίπρα είναι η αύξηση της φορολογίας και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό κυνισμό αναφορικά με τη δήλωσή του ότι 25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι πολλοί.

Αναλυτικά η δήλωση Οικονόμου

«Ο πρωθυπουργός, στη σημερινή του συνέντευξη τύπου στην Κοζάνη, παρουσίασε ένα μετρημένο, κοστολογημένο και λεπτομερές σχέδιο τόσο για τη Δυτική Μακεδονία όσο και για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Ό,τι είπε είναι συγκεκριμένο και πλήρως εφαρμόσιμο.

Ο κ. Τσίπρας απόψε, στην τηλεόραση του Alpha, παρουσίασε μια φλύαρη και ανερμάτιστη έκθεση ιδεών, δίχως αριθμούς και στοιχεία, αλλά με μπόλικη δόση Tsipranomics. Ίδιος και απαράλλαχτος, όπως ακριβώς κάνει εδώ και 15 χρόνια που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε μάλιστα ότι, αν κυβερνήσει, θα αναζητήσει πόρους από «την αύξηση των εσόδων», δηλαδή την εκ νέου αύξηση της φορολογίας.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς που γίνονταν επί θητείας του, η δήλωσή του συνιστά επιτομή του πολιτικού κυνισμού και τα λέει όλα: «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο σποτ έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγο πριν τις εκλογές, αυτή τη φορά για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Ο τίτλος του είναι «700.000 κατοικίες στους Πάτσηδες. Νέα Δημοκρατία: Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Στα πλάνα του σποτ προβάλλονται δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του πλέον ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

O Άδωνις Γεωργιάδης ακούγεται να δηλώνει: «Προστασία πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία και ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία».

«Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του» διερωτάται σε άλλο πλάνο ο Ανδρέας Πάτσης.

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: ethnos.gr

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους των περιφερειακών ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είχε προαναγγείλει ανακοίνωσε το επίδομα προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις λόγω του νόμου Κατρούγκαλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε:

«Πράγματι όταν υλοποιήσαμε την δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% από το 2023 γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά ήταν δημιούργημα του νόμου Κατρούγκαλου και να εκφράσω επιεικώς τον προβληματισμό μου για αυτούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την προσωπική διαφορά όταν είναι οι οποίοι την θεσμοθέτησαν. Είναι υποκριτικό να γίνεται αυτό σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πετσόκοψε τις συντάξεις, θέσπισε την προσωπική διαφορά και έρχεται τώρα και λέει με ένα νόμο και ένα άρθρο μπορεί αυτή να αντικατασταθεί. Οπότε, πράγματι υπήρχαν αδικίες, υπήρχαν συνταξιούχοι και δεν είδαν αύξηση. Είμαι σήμερα στην θέση να έχω μία καλύτερη εικόνα για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2023, επειδή έχω πει πολλές φορές ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο, αυτό δημιουργεί και περισσότερα έσοδα οπότε είμαι σήμερα σε θέση να αναγγείλω ότι θα υπάρχει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στη σύνταξη λόγω της προσωπικής διαφοράς το οποίο θα είναι 200 με 300€ ανάλογα το ύψος των αποδοχών τους».

Και συνέχισε: «Είναι μια σημαντική παρέμβαση πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεφύγει από το δρόμο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, όσο όμως δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος θα φροντίζουμε να διορθώνουμε τις όποιες αδικίες. Και σε αυτούς που θα μας ασκήσουν κριτική από την ανάποδη πλευρά, ότι δίνουμε βοηθήματα και για πολιτική προσωρινής σύνταξης των συνταξιούχων θα επαναλάβω ότι αν υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα με χαμηλή σύνταξη που λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν είδαν καμιά αύξηση στη σύνταξη τους εν μέσω μίας παγκόσμιας κρίσης τιμών η ελληνική πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό με βάση τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε και πιστεύω ότι αυτή την σχέση ειλικρίνειας που έχουμε αναπτύξει με τους πολίτες να λέμε δηλαδή τι μπορούμε να κάνουμε, αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμάται και από τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν και μνήμη και κρίση. Θυμούνται ποιος πετσόκοψε τις συντάξεις θυμούνται ποιος ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου θυμούνται πως έκλαιγαν έξω από το ATM το 2015 όταν έκλεισαν οι τράπεζες και νομίζω ότι πιστώνουν σε αυτή την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που διαθέτει».

Με καταβολή δυο δόσεων θα αναβιώνουν παλιές ρυθμίσεις

Νέες διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Είπε: «Παρά το ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους μπορούν να γίνουν και άλλα. Π.χ. αν έχουν χάσει δόσεις με ρύθμιση. Η απάντηση είναι ναι θα γίνεται και θα γίνουν ανακοινώσεις από τους υπουργούς. Καταβάλλοντας 2 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να αναβιώσουν παλιές ρυθμίσεις».

Επίσης, τόνισε ότι: «Υπάρχουν και συνεπείς συμπολίτες μας που δυσκολεύονται μετά την πανδημία. Πρέπει να κάνουμε κάτι και γι’ αυτούς και τις νέες οφειλές που δημιούργησαν. Θα υπάρξουν νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις».

Δεν πιστεύω τον Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων

Και πάλι δεν απάντησε για την ημερομηνία των εκλογών ούτε και αν έχει ο ίδιος αποφασίσει την ημερομηνία ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως είπε: «Μεγαλοποιούμε ένα ζήτημα. Έχω πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη συν πλην κάποιες εβδομάδες».

Είπε ακόμα ότι εκείνος θα οδεύσει στις εκλογές με θετικό λόγο και πως θα μιλήσει σε εθνικό τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. «Θα γνωρίζουν οι πολίτες ότι εκτός από τις πολιτικές εθνικής εμβέλειας θα υπάρξουν και έργα για τον τόπο τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρουσιάζει μια εικόνα καταστροφής. «Η Ελλάδα δεν βουλιάζει οικονομικά σήμερα είναι πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων.

«Κυβέρνηση ηττημένων μας είπε ότι δεν θα κάνει. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Αριθμητικά θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα το διερευνήσει. Θεωρητικά είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει».

Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023

«Το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα σημαντικό και το ζήτημα του κόστους παραγωγής μας προβληματίζει και για αγρότες και για κτηνοτρόφους. Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με υψηλό κόστος ενέργειας και ζωοτροφών.

Ποτέ δεν είχαμε δει τόσο υψηλές τιμές γάλακτος για τους παραγωγούς. Ίσως γιατί πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Έχω πάρει την απόφαση να χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023. Αυτό το ανακοινώνω σήμερα. Παρέμβαση ύψους 76 εκατ. ευρώ. Έχω ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες για αποζημιώσεις να τρέξουν γρήγορα».

Για την πράσινη μετάβαση και τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής για την απολιγνιτοποίηση ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στην Κοζάνη στα περιφερειακά ΜΜΕ.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας θα αποτελέσει πρότυπο στην πράσινη μετάβαση. Έχουμε αφιερώσει ενέργεια και διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσουμε πόρους.

Οι πολίτες θα πειστούν ότι υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι και συνεκτική λογική. Έχουμε εξηγήσει τι έρχεται μετά τον λιγνίτη. Εδώ και 10 χρόνια ο λιγνίτης είχε μειωμένη συμμετοχή στο μείγμα παραγωγής. Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία και τον προβληματισμό σε μια περιφέρεια που είχε εξάρτηση από έναν φυσικό πόρο.

Αυτό που παρουσιάζουμε είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Αποδίδω μεγάλη σημασία στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας που θα γίνει πόλος για να βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό.

Υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ της περιφέρειας η ανεργία είναι στον εθνικό μέσο όρο άρα δεν συντελέστηκε καμία καταστροφή. Τόνισε ακόμα ότι θα έχει τα περισσότερα αρδευτικά έργα κατά κεφαλήν στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας είπε ότι θα παίξει ρόλο στην περιοχή αλλά η πράσινη μετάβαση είναι αδιαπραγμάτευτη. Για το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και την έλλειψη γιατρών είπε: Το πιο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ είναι η έλλειψη προσωπικού, είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: έχουμε μεγάλο ζήτημα προσέλκυσης γιατρών σε διάφορες ειδικότητες σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία. Τα κίνητρα που έχουμε θεσπίσει δεν φαίνεται να επαρκούν. Σήμερα, ωστόσο, έχουμε περισσότερο προσωπικό αλλά δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε. Επεξεργαζόμαστε ένα νέο σχέδιο με το υπουργείο Υγείας.

Τα ζητήματα που αφορούν το ΕΣΥ αποτελούν δική μου προσωπική επιλογή θα υπάρξει ολιστική προσέγγιση στην υγεία, είπε ακόμα.

Δείτε όλη την συνέντευξη Τύπου

Πηγή: newsit.gr

Για όργιο πλειστηριασμών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που σημείωσε ότι το ίδιο κόμμα εγκαινίασε τα funds.

«Εμείς εγκαινιάσαμε ως κίνημα την υπόθεση του αγώνα κατά των πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυτοί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ξεκίνησαν να έχουν μαζικό τρόπο και μαζική έκταση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου ξεκίνησε αυτή την λαίλαπα των πλειστηριασμών, γενικώς και ειδικότερα πρώτης κατοικίας. Κυνικά και θα έλεγα με έναν τρόπο ας πούμε απόλυτα βάρβαρο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον realfm 97,8.

Στην επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι επί ημερών του δεν υπήρξε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ο κος Λαφαζάνης ανέφερε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει χονδροειδή ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι απλώς υπήρξαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά κάθε Τετάρτη γινόταν όργιο πλειστηριασμών αυτής της κατηγορίας και ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς που δεν μπορούσαν να υπαχθούν με κανένα τρόπο στο νόμο Κατσέλη. Αυτοί ήταν στο έλεος των τραπεζών τότε, τα funds τα εγκαινίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας λόγω του κινήματος αυτού που είχε αναπτυχθεί ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν, σχεδόν αδύνατον, διότι υπήρχαν σιγά σιγά καταλήψεις κάθε Τετάρτη των ειρηνοδικείων, όπου γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το κίνημα αυτό κατά των πλειστηριασμών».

eleftherostypos.gr

Εδώ και πολλά χρόνια, την Τσικνοπέμπτη τα σχολεία μας μετατρέπονται σε ψησταριές. Οι διακηρύξεις περί ανάγκης για υγιεινή διατροφή των παιδιών και οι διατάξεις για τα τρόφιμα που επιτρέπεται να προσφέρονται στα σχολεία μετατρέπονται σε κομφετί και σκορπίζουν στα προαύλια. Τα μαθήματα επίσης.

Τα παιδιά μας, που ζουν αποκομμένα από τη φύση, δεν είναι σε θέση να κάνουν τη σύνδεση ότι αυτό που τρώνε είναι μέρος ενός ζώου, που πριν από λίγο χαιρόταν τη ζωή, τον ήλιο, το χορτάρι, τη μητέρα του. Διδάσκονται ότι ψυχαγωγία και χαρά είναι να τρώνε κομμάτια ζώων, συνοδευόμενα από προτηγανισμένες πατάτες και ζαχαρωμένα αναψυκτικά.

Πού είναι η συμπόνια, η ενσυναίσθηση προς τον αδύναμο, προς αυτόν που δεν έχει φωνή; Μήπως αυτή η νοοτροπία συνδέεται με τις βίαιες συμπεριφορές στα σχολεία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς; Το σχολείο μετατρέπεται σε ανταγωνιστική αρένα, όπου ο πιο ισχυρός απαθανατίζει το έγκλημα στο κινητό του.

Πού είναι η έγνοια για σωστή διατροφή των πιο παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη; Αντί να στηρίζουμε τις προσπάθειες των -λίγων έστω- γονιών και εκπαιδευτικών που πασχίζουν να διαμορφώσουν υγιεινά διατροφικά πρότυπα στα παιδιά τους, τις σαρώνουμε, στο όνομα του όχλου!

Τα περί συμπόνιας και φιλοζωίας συρρικνώνονται στα ζώα συντροφιάς, με τα οποία ενδέχεται να έχουν επαφή τα παιδιά.

Έτσι προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να γίνουν οι πολίτες που θα ζήσουν Κλιματική Κρίση και Κατάρρευση της Βιοποικιλότητας;

Κάθε χρόνο, το Κόμμα για τα Ζώα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει σε αυτή την κατάσταση. Να αποδείξει πως υπάρχει, πως ενδιαφέρεται, πως ασκεί κάποιου είδους ουσιαστική εποπτεία στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Έχουμε ιδρυθεί ως Κόμμα για τα Ζώα εδώ και τρία χρόνια και βιώνουμε την ίδια πάντοτε αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας. Τα φετινά μισόλογα ακούγονται μάλλον σαν ενθάρρυνση για να συνεχιστεί αυτό το «έθιμο», παρά σαν έκφραση πολιτικής βούλησης για να σταματήσει.

Κυρία Κεραμέως, επιτρέπετε ένα αντιπαιδαγωγικό, αντιοικολογικό, εχθροζωικό, ανθυγιεινό «έθιμο» που μετατρέπει τα σχολεία μας σε ψησταριές την Τσικνοπέμπτη. Το Κόμμα για τα Ζώα σας καλεί να βάλετε ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ζητάμε να διδάσκουμε με λόγια και με πράξεις στα παιδιά μας την υγιεινή διατροφή, τη συμπόνια προς τα ζώα, την προστασία του Πλανήτη μας.  

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβάδισμα δύο μονάδων διατηρεί η ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA CONSULTANTS, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος μπορεί να δίνει στο κυβερνών κόμμα μικρότερο προβάδισμα στη ΝΔ σε σχέση με αυτό που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας, ωστόσο και στη Δυτική Ελλάδα η ΝΔ κυριαρχεί στην παράσταση νίκης, με το 66,8% των πολιτών να «βλέπει» νίκη της ΝΔ και μόλις το 15,7% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αιτωλοακαρνανία όπως πληροφορείται η «Σ» η Νέα Δημοκρατία έχει μεγαλύτερο προβάδισμα από αυτό που καταγράφεται στους άλλους νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Η δημοσκόπηση όμως αυτή μέτρησε και τη δυναμική των υποψηφίων βουλευτών, που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού για την κάλπη της απλής αναλογικής προκειμένου να λάβουν καλύτερη θέση, στις λίστες των κομμάτων για τις δεύτερες εκλογές.

Μπορεί φυσικά ακόμη επισήμως να μην έχουν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά τους όλα τα κόμματα, αλλά τόσο για τη ΝΔ, όσο για και το ΣΥΡΙΖΑ οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ποιοι διεκδικούν με αξιώσεις μια έδρα στη βουλή.

Το εντυπωσιακότερο εύρημα σε αυτή τη δημοσκόπηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», είναι ότι στην πλευρά της ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης καταγράφει στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου με διαφορά τη μεγαλύτερη δυναμική.  Συγκεντρώνει τις προτιμήσεις πλέον του 50% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ στις επικείμενες εκλογές!

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο Κώστας Καραγκούνης κατετάγη πρώτος με περίπου 6.000 σταυρούς περισσότερους από τον Μάριο Σαλμά. Και με αυτή τη δημοσκοπική δυναμική στις προτιμήσεις των γαλάζιων ψηφοφόρων  στη ΝΔ δεν προβλέπονται ανακατατάξεις.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία και αντιπροέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευση του ΝΑΤΟ κ. Σπήλιου Λιβανού

Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ξύνονται στη “γκλίτσα” του τσοπάνη - Γιατί θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ 

“O ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλ. Τσίπρας, εξακολουθούν να ξύνονται στη «γκλίτσα» του τσοπάνη. Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έχουν καταλάβει ότι μιλάνε μπροστά στον δικό τους καθρέφτη και δεν καταλαβαίνουν ότι εκείνος στον οποίον απευθύνονται, είναι το είδωλό τους”, σχολιάζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην Απογευματινή. Ο πρώην υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ, “γιατί μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και  έχει αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρία για τη χώρα και τους πολίτες”.

Η «διπλωματία των σεισμών», που ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινωνώντας με τον Ταγίπ Ερντογάν θα φέρει μετασεισμική ομαλότητα στις πολυάριθμες απειλές του «σουλτάνου» προς την Ελλάδα και στις σχέσεις των δύο χωρών; . 

Επιτρέψτε μου αρχικά να εκφράσω και εγώ τη λύπη μου και τη συμπαράσταση μου στο τουρκικό λαό. Έλληνες και Τούρκοι είμαστε φίλοι και και η Ελλάδα έσπευσε από την πρώτη στιγμή  να παράσχει βοήθεια στη γείτονα χώρα. Η εικόνα ενός Έλληνα και ένας Τούρκου διασώστη ν’ ανασύρουν ζωντανό από τα ερείπια ένα επτάχρονο κορίτσι είναι ένα πανίσχυρο μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης. Μέσα από μια τέτοια τραγωδία μπορεί να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι λαοί, γι’αυτό πιστεύω ότι θα περιοριστεί η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας.

Ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ διοργανώσατε εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ – Νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ελλάδα και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία». Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας; Για πότε την επαναπρογραμματίζεται την εκδήλωση;

Η γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας είναι τέτοια που οι προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ. Τόσο αναφορικά στις σχέσεις της με την Τουρκία, έναν απαιτητικό γείτονα όσο και ως μέλος του ΝΑΤΟ, όπου  η ρωσική εισβολή λειτούργησε ως σημείο επανεκκίνησης. Η Συμμαχία ξαναβρήκε το λόγο ύπαρξης της. Οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας συμπυκνώνονται στους ακόλουθες άξονες: στη σχέση με τις αναθεωρητικές δυνάμεις όπως η  Ρωσία και η Κίνα, η ανάσχεση της ολοένα και αυξανόμενης κινεζικής ισχύος, η κυβερνοασφάλεια αλλά και η επίλυση εσωτερικών μετώπων εντός του ΝΑΤΟ όπως η στάση της Τουρκίας Η εκδήλωση θα προγραμματιστεί ξανά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα του Πρωθυπουργού.

Τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση. Η τροπολογία που θέτει φραγμό στην συμμετοχή του κόμματος του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, θα έχει άμεση ισχύ μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας;

Η τροπολογία αυτή αποτελεί την απόδειξη ότι η Δημοκρατία μάχεται και προστατεύεται από αυτούς που επιθυμούν τη κατάλυση της. Η κυβέρνηση έλαβε την αναγκαία πρωτοβουλία ώστε να μην μπορούν πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να  να κατέλθουν στις εκλογές. Ελπίζω όλα τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία αυτή, αφού θεωρώ βέβαιο ότι είναι κοινή θέση όλων ότι οι ναζιστές δεν χωρούν στο Κοινοβούλιο. Αφού, δε, υπερψηφιστεί αυτή η τροπολογία, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στην κοινωνία,  ώστε να ξεριζωθούν αυτές οι αποκρουστικές ιδεολογίες και να εκλείψουν μια και καλή. 

Τι απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, <<κυβέρνηση εκτροπής>> εξαιτίας των υποκλοπών, την ώρα που απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής;

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλ. Τσίπρας, εξακολουθούν να ξύνονται στη «γκλίτσα» του τσοπάνη. Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έχουν καταλάβει ότι μιλάνε μπροστά στον δικό τους καθρέφτη και δεν καταλαβαίνουν ότι εκείνος στον οποίον απευθύνονται, είναι το είδωλό τους. 

Το κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του, πιστεύει και το διακηρύσσει ότι «η Δημοκρατία επιβάλλεται  ή με το καλό ή με το άγριο» και σύμφωνα με τον ίδιον τον αρχηγό του προειδοποιεί ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πάρει ξανά την εξουσία για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας», τολμά να μιλάει για «κυβέρνηση εκτροπής», πρέπει να ντρέπεται να μιλάει στη ΝΔ για εκτροπή. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο αναγνώρισε λάθη στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ, ο εθνικός ρόλος της οποίας είναι κρίσιμος.

Σε ένα άκρως τοξικό και τεταμένο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών το θετικό αποτύπωμα της κυβέρνησης και των μεταρρυθμίσεων θα επιβιώσει;

Η πλειονότητα των πολιτών αποστρέφεται το κλίμα τοξικότητας, διχασμού και ισοπέδωσης που προσπαθεί συστηματικά να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει προγράμματος και προτάσεων. Συνομιλώ καθημερινά με πολίτες, στην Αιτωλοακαρνανία, και σας διαβεβαιώνω ότι η κοινωνία όχι απλώς ζητάει, αλλά «διψάει» για μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή της, όπως το ψηφιακό κράτος που  «μέρα με τη μέρα διευρύνεται και αντικαθιστά» τη γραφειοκρατία.  Την πρώτη τετραετία, παρά τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη κατόρθωσε να υλοποιήσει ό,τι υποσχέθηκε στους πολίτες.  Γι αυτό  θα εμπιστευτεί ξανά τη ΝΔ. Γιατί μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και  έχει αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρία για τη χώρα και τους πολίτες της

Στόχος της ΝΔ είναι το μαγικό 35% της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Το θεωρείται εφικτό; Το σενάριο συνεργασίας ΝΔ με ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ έχει στοιχεία ρεαλισμού ή οι υπαινιγμοί ΣΥΡΙΖΑ, περί εκβιαζόμενο Νίκο Ανδρουλάκη το απασφάλισαν;

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις, αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο που μας πιστώνει συνέπεια και αξιοπιστία. «Σας εμπιστευόμαστε. Συνεχίστε δυνατά», μας λένε. Αυτό, βεβαίως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό ή προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Οι πρώτες κάλπες, αυτές της απλής αναλογικής, θα καταγράψουν τη δυναμική της αυτοδυναμίας, δημιουργώντας έτσι, τις πολιτικές συνθήκες για μία ακόμα τετραετία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας. 

Τελικός κριτής, βεβαίως, είναι ο λαός. Αν με την ψήφο του μας οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, προφανώς θα το σεβαστούμε. Και αυτό, προφανώς θα ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα κληθεί να αναλάβει με πολιτική παρρησία τις αποφάσεις του. 

Παρά τη «βόμβα» της απλής αναλογικής που ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε στα θεμέλια της σταθερότητας και προοπτικής της χώρας, 

Είστε έτοιμος για την μάχη των επερχόμενων εκλογών;

Για έναν μάχιμο πολιτικό, οι εκλογές είναι μόνον η στιγμή του απολογισμού του έργου που έχει κάνει, απ όποια θέση κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει, στους πολίτες. Σε αυτούς, άλλωστε, λογοδοτεί.

Τόσο από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, όσο και από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σήμερα ως αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, σταθερή μου «πυξίδα»  ήταν η υπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του κοινού καλού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτή την πορεία θα θέσω στην κρίση των πολιτών. 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ένα μόλις λεπτό μπορείς να βρείς το εκλογικό σου διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σου αριθμό

Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τον υπουργό Εσωτερικών – Μάκη Βορίδη – να έχει ανακοινώσει δύο πιθανές ημερομήνιες εκλογών και συγκεκριμένα την 2η και την 9η Απριλίου.

Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι, ενώ ενημερωμένη είναι και η εφαρμογή του ΥΠΕΣ, «Μάθε που ψηφίζεις», που περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζεται με ένα κλικ

Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

thebest.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δικό της «ευχαριστώ» στους Έλληνες διασώστες που έσπευσαν στη νότια Τουρκία για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια πολίτες λέει η εφημερίδα Hurriyet, που κυκλοφορεί σήμερα με άρθρο που τιτλοφορείται «Efharisto poli file».

Οι σεισμόπληκτοι αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες διασώστες για τη βοήθεια που προσέφερε στις πληγείσες περιοχές η ΕΜΑΚ, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στον τρόπο με τον οποίο έγιναν αποδεκτοί στην Τουρκία.

Η οργή για την κρατική ολιγωρία μετά τα φονικά Ρίχτερ ξεχειλίζει, με την εφημερίδα Cumuriyet να γράφει χαρακτηριστικά: «31.000 νεκροί και ούτε μια παραίτηση».

Η κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος έχουν δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την τραγωδία αλλά και το γεγονός ότι μια ολόκληρη εβδομάδα μετά από αυτή την καταστροφή κανένας υπουργός της κυβέρνησης δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του ούτε έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Με τη σειρά της, η εφημερίδα Sozcu:

«Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν».

Η ίδια εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι προχώρησαν στην μία ή την άλλη κίνηση κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

cnn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω περιοδείες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11:00πμ, η Αθηνά Κουτρούμπα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην εφορία στο Αγρίνιο.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
6:00πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & εκ νέου υποψήφιος, θα περιοδεύσει στα κλουβιά των ιχθυοκαλλιεργειών «AVRAMAR» (πρώην «Νηρέας»), στον Αστακό.
11:00πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα περιοδεύσει στο συσκευαστήριο των ιχθυοκαλλιεργειών «AVRAMAR» (πρώην «Νηρέας»), στον Αστακό.
12:00μ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγείας Αστακού.
12:00μ, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11:00πμ, ο Βασίλης Νικάκης, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα εμπορικά καταστήματα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο.
6:30μμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο χωριό Γαβαλού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
6:30μμ, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο χωριό Ματαράγκα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ