Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  5:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 12:48

Κυρίαρχος ο Καραγκούνης στις προτιμήσεις των γαλάζιων ψηφοφόρων

Προβάδισμα δύο μονάδων διατηρεί η ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA CONSULTANTS, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος μπορεί να δίνει στο κυβερνών κόμμα μικρότερο προβάδισμα στη ΝΔ σε σχέση με αυτό που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας, ωστόσο και στη Δυτική Ελλάδα η ΝΔ κυριαρχεί στην παράσταση νίκης, με το 66,8% των πολιτών να «βλέπει» νίκη της ΝΔ και μόλις το 15,7% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αιτωλοακαρνανία όπως πληροφορείται η «Σ» η Νέα Δημοκρατία έχει μεγαλύτερο προβάδισμα από αυτό που καταγράφεται στους άλλους νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Η δημοσκόπηση όμως αυτή μέτρησε και τη δυναμική των υποψηφίων βουλευτών, που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού για την κάλπη της απλής αναλογικής προκειμένου να λάβουν καλύτερη θέση, στις λίστες των κομμάτων για τις δεύτερες εκλογές.

Μπορεί φυσικά ακόμη επισήμως να μην έχουν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά τους όλα τα κόμματα, αλλά τόσο για τη ΝΔ, όσο για και το ΣΥΡΙΖΑ οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ποιοι διεκδικούν με αξιώσεις μια έδρα στη βουλή.

Το εντυπωσιακότερο εύρημα σε αυτή τη δημοσκόπηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», είναι ότι στην πλευρά της ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης καταγράφει στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου με διαφορά τη μεγαλύτερη δυναμική.  Συγκεντρώνει τις προτιμήσεις πλέον του 50% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ στις επικείμενες εκλογές!

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο Κώστας Καραγκούνης κατετάγη πρώτος με περίπου 6.000 σταυρούς περισσότερους από τον Μάριο Σαλμά. Και με αυτή τη δημοσκοπική δυναμική στις προτιμήσεις των γαλάζιων ψηφοφόρων  στη ΝΔ δεν προβλέπονται ανακατατάξεις.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr