Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:16: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 10:13

«Efharisto poli file»: Ένα διαφορετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Hurriyet

Το δικό της «ευχαριστώ» στους Έλληνες διασώστες που έσπευσαν στη νότια Τουρκία για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια πολίτες λέει η εφημερίδα Hurriyet, που κυκλοφορεί σήμερα με άρθρο που τιτλοφορείται «Efharisto poli file».

Οι σεισμόπληκτοι αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες διασώστες για τη βοήθεια που προσέφερε στις πληγείσες περιοχές η ΕΜΑΚ, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στον τρόπο με τον οποίο έγιναν αποδεκτοί στην Τουρκία.

Η οργή για την κρατική ολιγωρία μετά τα φονικά Ρίχτερ ξεχειλίζει, με την εφημερίδα Cumuriyet να γράφει χαρακτηριστικά: «31.000 νεκροί και ούτε μια παραίτηση».

Η κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος έχουν δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την τραγωδία αλλά και το γεγονός ότι μια ολόκληρη εβδομάδα μετά από αυτή την καταστροφή κανένας υπουργός της κυβέρνησης δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του ούτε έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Με τη σειρά της, η εφημερίδα Sozcu:

«Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν».

Η ίδια εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι προχώρησαν στην μία ή την άλλη κίνηση κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

cnn.gr