Τρίτη, 4η Οκτωμβρίου 2022  10:20: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θέρμου όπου και συγκροτήθηκε σε σώμα καθώς έγινε και η κατανομή των τομέων.

Παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Ζήσιμος και το μέλος Ιωάννα Καλημέρη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξελέγησαν:

Συντονιστής Α’: Καρτέρης Αλέξανδρος

Συντονιστής Β’: Παπαζησιμου Βασιλική

Μέλος: Πολύζου Αικατερίνη

Στη συνέχεια ορίσθηκαν οι υπεύθυνοι των τομέων δράσης, επικοινωνίας και οργανωτικού.

Συγκεκριμένα ορίσθηκαν

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Καρτέρης Αλέξανδρος
Υπεύθυνος Οργανωτικού: Καρτέρης Αλέξανδρος
Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Παπαζησιμου Βασιλική
Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης: Πολύζου Αικατερίνη, Παπακωστόπουλος Γιώργος
Τομέας Υγείας: Παπαζησιμου Βασιλική
Τομέας Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού: Καρτέρης Αλέξανδρος, Παπαζησιμου Βασιλική, Πολύζου Αικατερίνη

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γεωπολιτική της αξία αυξάνεται κατακόρυφα

Ένα τεράστιο κοίτασμα σπάνιων γαιών ανακάλυψαν οι Τούρκοι εντός του έδαφούς τους καθιστώντας την Τουρκία δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα!

Η Τουρκία αποκτά μέγαλη γεω-οικονομική αξία πλέον ειδικά για τους Δυτικούς που εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τις σπάνιες γαίες της Κίνας και της Ρωσίας.

Εν προκειμένω χρειάζονται πλέον αριστοτεχνικοί χειρισμοί και ανάδειξη των αντίστοιχων ελληνικών κοιτασμάτων και όχι υποβάθμιση και θάψιμο τους για να ισορροπηθεί το τουρκικό πλεονέκτημα.

Η ανακάλυψη αυτού του κοιτάσματος αυξάνει κατακόρυφα το γιο πολιτικό βάρος της Τουρκίας καθώς οι σπάνιες γαίες είναι απαραίτητες για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακόμα περισσότερο οι σπάνιες γαίες είναι απαραίτητες για το νέο είδος οικονομίας που θέλει να αποκτήσει η Δύση ώστε να μην εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα, δηλαδή η «πράσινη» ανάπτυξη που ονειρεύονται οι Δημοκρατικοί του Τζο Μπάιντεν απαιτούν την ύπαρξη μίας καλής «δεξαμενής» σπάνιων γαιών.

Ειδικότερα, οι Τουρκοι ανακάλυψαν στην πόλη Beylikova, στην επαρχία του Eskisehir, ένα τεράστιο κοίτασμα σπάνιων γαιών που ανέρχεται σε 694 εκ. μετρικούς τόνους σπάνιων γαιών.

Ως γνωστόν η Κίνα κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά των σπάνιων γαιών, με τα κοιτάσματά της να φτάνουν τους 800 εκ. μετρικούς τόνους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εταιρεία AA Energy, στο υπέδαφος της Beylikova υπάρχουν 10 από τα συνολικά 17 είδη σπάνιων γαιών, ενώ βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, γεγονός που καθιστά την εξόρυξή τους ιδιαίτερα εύκολη.

Το τεράστιο κοίτασμα της Τουρκίας, που είναι υπεραρκετό για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για περίπου 1.000 χρόνια, δεν θα μείνει αναξιοποίητο, με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Fatih Dönmez, να επισημαίνει ότι μέσα στο τρέχον έτος θα εκκινήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την εξόρυξη.

Μόλις αυτές ολοκληρωθούν, η ετήσια παραγωγή θα μπορεί να φτάσει τους 570.000 μετρικούς τόνους σπάνιων γαιών, δηλαδή θα είναι σχεδόν διπλάσια συγκριτικά με την εκτιμώμενη ζήτηση το 2030.

Προσώρας, δεν είναι γνωστό ποιες σπάνιες γαίες κρύβονται στο υπέδαφος της Τουρκίας, αλλά όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, πάνω από το 1/3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, και κυρίως στην κατασκευή εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

Το κοίτασμα θα προσδώσει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην Τουρκία, έχοντας καθοριστική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας.

Αυτό είναι το βραχυπρόθεσμο όφελος.

Το μακροπρόθεσμο όφελος είναι ότι πλέον οι Αμερικανοί αλλά θα και όλοι οι Δυτικοί θα έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη την Τουρκία ακριβώς γιατί το τουρκικό κοίτασμα σπάνιων γαιών θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τους για κατασκευή για τους επόμενους αιώνες.

Ειδικά σε μία περίοδο που τα κοιτάσματα της Κίνας μπορεί να μην είναι προσβάσιμα για τους Δυτικούς στο άμεσο μέλλον ενώ τα ρωσικά σίγουρα δεν θα είναι και είναι εμφανές πως δημιουργούνται δύο πλανητικά μπλοκ, ένα στην Ανατολή και ένα στην Δύση που θα έχουν πολλές προστριβές για την κυριαρχία στον πλανήτη.

Χωρίς τις σπάνιες γαίες η Δύση θα μείνει πίσω σε σχέση με την Ανατολή σε ότι αφορά το τεχνολογικό προβάδισμα.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική, απαιτούν ανεμογεννήτριες, η ηλιακή απαιτεί φωτοβολταϊκά, τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα ειδικές μπαταρίες τα οποία απαιτούν μεγάλες ποσότητες σπανίων γαιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπάνιες γαίες είναι ομάδα 17 μετάλλων με εξωτικά ονόματα όπως γιούτριουμ (yttrium), γιουρόπιουμ (europium) και τέρμπιουμ (terbium), τα οποία είναι αναγκαία για την παρασκευή ηλεκτρονικών ειδών και ειδών υψηλής τεχνολογίας, όπως οι οθόνες των κινητών και των τηλεοράσεων, οι ηλεκτρικές συσκευές και οι μπαταρίες.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των Κινέζων που μέχρι πριν λίγο καιρό κατείχαν πάνω από το 90% των παγκοσμίων αποθεμάτων σπάνιων γαιών.

Παράλληλα η Κίνα έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στην έρευνα και την εξόρυξη των σπάνιων γαιών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών τα μεγαλύτερα αποθέματα βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Βορειοανατολικής Ελλάδας μεταξύ της χερσονήσου της Χαλκιδικής και της Καβάλας και εκτείνονται 240 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών αλλά και στην κεντρική Ελλάδα, στη Φωκίδα και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστούν οι δύο ψαράδες από την Εύβοια που κατηγορούνται για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη. To ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρήκε φρικτό θάνατο τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η βάρκα των κατηγορουμένων τον χτύπησε με την προπέλα.

Οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται που είχαν προφυλακιστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Σήφη Βαλυράκη θα βγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι της 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (08.07.2022), καθώς η προσωρινή τους κράτηση θα αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι θα απαγορεύεται να εξέλθουν από την χώρα και θα πρέπει να παρουσιάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν και εγγύηση 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ανακριτή για τους δύο ψαράδες – που οδήγησε και στην προφυλάκισή τους – ήταν «καταπέλτης», ενώ περιγραφόντουσαν τα μαρτυρικά, τελευταία λεπτά που πέρασε ο Σήφης Βαλυράκης. Στην 16σέλιδη απόφαση δεν διαφαίνεται κάποια αμφιβολία για την ενοχή τους και περιγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο η βάρκα τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγιά του τον Σήφη Βαλυράκη. «Εν γνώσει σας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά οι τελευταίες στιγμές του 79χρονου πρώην πολιτικού. «Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα» αναφέρει ο ανακριτής.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συγκεντρώσεις διοργανώνει σε Τρύφο και Μοναστηράκι η ΚΟΒ Ακτίου-Βόνιτσας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τίτλο: «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! – “Ασπίδα” για το τώρα και ελπίδα για το αύριο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

– Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 10:30πμ, στην Τρύφρο, στο καφενείο “Κατσιγιάννη Γιώργου”. Θα μιλήσει, ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & περιφερειακός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

– Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 10:30πμ, στο Μοναστηράκι, στο καφενείο “Αφών Φουρλή”. Θα μιλήσει, ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & περιφερειακός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

γράφει η κα Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Συγκλονισμένοι ακούσαμε στις ειδήσεις τα νέα στυγνά εγκλήματα, με τις δύο -ταυτόχρονα- μητροκτονίες, σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη! Ενώ το εγκληματικό δελτίο της εβδομάδας “εμπλουτίστηκε”, δυστυχώς, και με άλλες πράξεις βίας, αυτοκτονίες κλπ. Η αύξηση της εγκληματικότητας στη μετά κορονοϊό εποχή είναι κάτι που θα έπρεπε όχι απλώς να μας προβληματίσει, αλλά να κρούσει τον κώδωνα του (κοινωνικού) κινδύνου!

Οι δράστες των μητροκτονιών, αλλά και άλλων εγκλημάτων, χαρακτηρίστηκαν ως ψυχικά διαταραγμένοι. Κανείς μας δεν έχει την πρόθεση να αμφισβητήσει την ιατρική επιστήμη και τα πορίσματά της. Εδώ όμως το θέμα είναι άλλο. Τι ακριβώς κάνει η πολιτεία, σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να αποτρέψει το κακό; Πού είναι η πρόληψη, πού είναι τα μέτρα αποτροπής στυγερών εγκλημάτων, πού είναι η θεραπεία και η μέριμνα για τους ψυχικά διαταραγμένους συνανθρώπους μας;

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι εξόχως προβληματικά στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία, με την από 25 Μαΐου 2022 Ερώτησή μου στη Βουλή (αρ. πρωτοκόλλου: 5457), να θέσω το “καυτό” αυτό θέμα σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, υπ' όψη των αρμόδιων Υπουργών. Η Ερώτησή μου τιτλοφορείτο “Ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών και ανάγκη συντονισμού δραστηριοτήτων ανάμεσα στα σχετιζόμενα Υπουργεία για την αποτροπή βίαιων δολοφονιών” και περιέγραφε το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση της χώρας ως προς την αντιμετώπιση και τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων και, κυρίως, ως προς την πρόληψη εξαιρετικά βίαιων πράξεων από μέρους τους.

Πότε, λοιπόν, θα μεριμνήσει το κράτος, έτσι ώστε να γλιτώσουμε το επόμενο υποψήφιο θύμα; Πότε θα συντονιστούν, επιτέλους, οι αρμόδιες υπηρεσίες για να προλάβουν το κακό που έρπει σαν κίνδυνος θανάτου; Φυσικά, δεν είναι μόνο η πολιτεία που δεν έχει λάβει εδώ και χρόνια τα αναγκαία μέτρα. Πολλές φορές, κι είναι αλήθεια αυτό, ευθύνονται και οι ίδιες οι οικογένειες, οι οποίες στον βωμό επιδομάτων αναπηρίας ή άλλων διευκολύνσεων δεν φροντίζουν οι ίδιες για την αποκατάσταση και τη γιατρειά των ανθρώπων τους! Πρέπει, συνεπώς, όλοι μας -ο πολιτικός κόσμος, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και οι στενοί συγγενείς- να δούμε το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα σοβαρά και με τη δέουσα προσοχή! Να μην αδιαφορήσουμε σήμερα, γιατί τότε είναι βέβαιο ότι αύριο θα θρηνήσουμε τον επόμενο αδικοχαμένο συμπολίτη μας...

          * Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 18/04/2022

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ:           «Προοπτική κατάργησης επιτυχημένων δημοτικών κοινωνικών δομών μετά το πέρας της ΕΣΠΑ χρηματοδότησης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες απανταχού την Επικράτεια, έχει ανακύψει μείζον ζήτημα, αναφορικά με τη λειτουργία κοινωνικών δομών των Δήμων. Κατά τα μέχρι πρόσφατα ισχύοντα δεδομένα, κάθε δημοτική αρχή είχε το δικαίωμα οι συγχρηματοδοτούμενες δομές κοινωνικής προστασίας και φροντίδας του ΕΣΠΑ, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα νεότητας, κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, δομές φιλοξενίας αστέγων κ.α. που λειτουργούσαν στους Δήμους, να συνεχίζουν τη λειτουργία τους, χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά από αυτούς μετά τη λήξη της πιλοτικής περιόδου χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε Δήμος, κρίνοντας με βάση το συμφέρον των δημοτών του, αποφάσιζε να εξακολουθήσουν να υφίστανται σε μόνιμη βάση δομές που επί σειρά ετών παρείχαν στους δημότες ευαγείς υπηρεσίες και κοινωφελείς παροχές. Κι έρχεται ξαφνικά η Πολιτεία να το αλλάξει αυτό, ψηφίζοντας τον νόμο 4915/24-3-2022 που καταργεί το δικαίωμα των Δήμων να αποφασίζουν τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τους δημότες τους, απαγορεύοντάς τους να μετατρέπουν τις δομές ΕΣΠΑ μετά το πέρας της κοινοτικής χρηματοδότησής τους σε μόνιμες δημοτικές δομές και τους συμβασιούχους εργαζόμενούς τους σε μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό εξανεμίζεται το αυτεξούσιο των Δήμων για διατήρηση ομολογουμένως επιτυχημένων θεσμών, παραβιάζεται η ρήτρα βιωσιμότητας των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, πλήττονται άμεσα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ωφελούμενες από τις δομές αυτές αλλά και χάνεται το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό των δομών που αποτέλεσαν την ψυχή επί σειράς ετών των προγραμμάτων. Η Πολιτεία λειτουργώντας με λογική και σύνεση, οφείλει να άρει τον συγκεκριμένο νόμο και δείχνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο να σταματήσει την προκρούστεια πρακτική των περικοπών που επιδιώκει να κρατά τις δημοτικές δομές υπό καθεστώς προσωρινότητας και εξάρτησης από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να αποτρέψετε την κατάργηση χρήσιμων δημοτικών κοινωνικών δομών μετά το πέρας της ΕΣΠΑ χρηματοδότησης;
  1. Προτίθεσθε να προβείτε σε ενέργειες κάλυψης των δαπανών λειτουργίας των κοινωνικών δομών λειτουργίας μετά το πέρας της ΕΣΠΑ χρηματοδότησης;
  1. Προτίθεσθε στα πλαίσια μιας αναθεωρητικής προσέγγισης και επιδεικνύοντας το κοινωνικό σας πρόσωπο να άρετε τον νόμο 4915/24-3-2022 που καταργεί ουσιαστικά δημοτικές κοινωνικές δομές που ομολογουμένως αποτέλεσαν σημαντική αρωγή σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Προοπτική κατάργησης επιτυχημένων δημοτικών κοινωνικών δομών μετά το πέρας της χρηματοδότησής τους μέσω ΕΣΠΑ».

ΣXET.: H με αρ. πρωτ. 4837/18-4-2022 Ερώτηση.

Σε απάντηση της παραπάνω Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Απόστολο Αβδελά και Κωνσταντίνο Χήτα, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας δημοτικών κοινωνικών δομών και μετά το πέρας της χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) χρηματοδοτούνται μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καθώς και από εθνικούς πόρους και ειδικότερα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου  Εσωτερικών.

Για τη νέα προγραμματική περίοδο 21-27 και στο πλαίσιο της πολιτικής

«Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί» η οποία ταυτίζεται πλήρως με την αντίστοιχη πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, με παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχουν εξασφαλισθεί από το ΕΣΠΑ 21-27 και συγκεκριμένα το διαρθρωτικό Ταμείο ΕΚΤ+, ενωσιακοί πόροι ύψους συνολικά ως 500 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι θα προωθηθούν για τη διασφάλιση πρόσβασης των παιδιών σε ανάγκη σε ποιοτικές υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας, καθώς και σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης.

Πέραν αυτού, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι αρμόδιο για την έκδοση των αποφάσεων που θέτουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των αναφερόμενων δομών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία τους. Στόχος του Υπουργείου μας είναι η στήριξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η εκπλήρωση του σκοπού τους και η κάλυψη των αναγκών των ομάδων που εξυπηρετούν, ανταποκρινόμενα στις κοινωνικές συνθήκες και στη βελτίωση του υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Για τα ζητήματα που τίθενται στη σχετική Ερώτηση, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

ΔΟΜΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η ονομαστική ψηφοφορίαγια το Άρθρο της Κυβέρνησης, που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων - Επικεφαλής Παρατάξεων να εγείρουν ΠΡΟ ημερησίας διάταξης κατεπείγοντα θέματα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Να καταργηθεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων για ΠΡΟ ημερησίας διάταξης, αποφάσισαν 157 Βουλευτές μόνο της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που αναλαμβάνει πλέον την αποκλειστική ευθύνη.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επί του συγκεκριμένου Άρθρου 44, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ο AIRETOS.GRπαρουσιάζει τον Πίνακα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, οπότε κάθε Δημοτική Παράταξη, και βεβαίως οι δημότες, μπορούν κατωτέρω να δουν ακριβώς τι ψήφισαν οι Βουλευτές του Νομού τους, εάν δηλαδή έγιναν συμμέτοχοι ή όχι στην κατάργηση αυτού του διαχρονικού δημοκρατικού δικαιώματος:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ονοματεπώνυμο

Κ.Ο

Εκλ. Περιφέρεια

Ψήφος

Άρθρο 44 ως έχει (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΨΗΦΟΙ: NAI:157, OXI:131, ΠΡΝ:10)

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΝ

ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΡΡΩΝ

ΟΧΙ

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΕΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΛΚΙΣ

ΟΧΙ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΑΝΕΞ.

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΝΑΣΟΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΕΣΒΟΥ

ΝΑΙ

ΑΚΤΥΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΝΑΙ

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΧΙ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΝ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Νέα Δημοκρατία

ΑΧΑΪΑΣ

ΝΑΙ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΑΙ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΑΜΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑΙ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ(ΣΙΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΧΑΪΑΣ

ΟΧΙ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΝΑΙ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΝΑΙ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ(ΤΟΝΙΑ)

Κίνημα Αλλαγής

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΑΠΑΤΖΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΜέΡΑ25

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΧΙ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Νέα Δημοκρατία

ΣΕΡΡΩΝ

ΝΑΙ

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΧΙ

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ-ΗΛΙΑΣ

ΜέΡΑ25

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΧΑΪΔΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΝ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑΙ

ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ(ΔΩΡΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ

Νέα Δημοκρατία

ΗΛΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΧΙ

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

Κίνημα Αλλαγής

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΟΧΙ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΒΑΓΕΝΑ-ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΑΝΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΟΧΙ

ΒΑΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΝ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Νέα Δημοκρατία

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΟΧΙ

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΓΙΑΝΗΣ)

ΜέΡΑ25

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ(ΛΑΚΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΠΕΛΛΗΣ

ΝΑΙ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ(ΒΑΣΙΛΗΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΝΑΙ

ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΟΧΙ

ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΕΠΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΠΡΝ

ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΝΑΙ

ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΧΑΝΙΩΝ

ΝΑΙ

ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ(ΜΑΚΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΝΑΙ

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΑΙ

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΤΗΣ

ΟΧΙ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΙΛΙΚΙΣ

ΝΑΙ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΝΑΙ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(ΝΑΝΤΙΑ)

Κίνημα Αλλαγής

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΝΑΙ

ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΝΑΤΑΣΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΒΡΟΥ

ΟΧΙ

ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΑΙ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κ.Κ.Ε.

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΟΧΙ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΑΡΤΗΣ

ΟΧΙ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΛΕΩΝ

ΜέΡΑ25

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κ.Κ.Ε.

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΒΡΟΥ

ΝΑΙ

ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΑΙ

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΒΡΟΥ

ΝΑΙ

ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΧΑΝΙΩΝ

ΝΑΙ

ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ(ΝΟΝΗ)

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΧΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΟΧΙ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ

ΣΥΡΙΖΑ

ΞΑΝΘΗΣ

ΟΧΙ

ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΑΙ

ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΤΑΚΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ(ΧΑΡΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΣΥΡΙΖΑ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΟΧΙ

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ(ΜΙΚΑ)

Νέα Δημοκρατία

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΝΑΙ

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΝΑΙ

ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΗΛΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ(ΛΙΑΝΑ)

Κ.Κ.Ε.

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κ.Κ.Ε.

ΑΧΑΪΑΣ

ΟΧΙ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τ ΑΛΕΞ.

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τ ΑΧΙΛ.

Νέα Δημοκρατία

ΣΕΡΡΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΠΕΛΛΗΣ

ΝΑΙ

ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ(ΝΙΝΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΧΙ

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Κίνημα Αλλαγής

ΗΛΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β1΄ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΧΑΪΑΣ

ΝΑΙ

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΟΧΙ

ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κ.Κ.Ε.

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΟΥΛΑ(ΧΑΡΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ(ΣΙΜΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΒΡΟΥ

ΝΑΙ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΝΑΙ

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Νέα Δημοκρατία

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ(ΧΑΡΑ)

Κίνημα Αλλαγής

ΔΡΑΜΑΣ

ΟΧΙ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΝΑΙ

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΟΧΙ

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

Κ.Κ.Ε.

ΛΕΣΒΟΥ

ΟΧΙ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ(ΜΑΝΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΝΑΙ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΝΑΙ

ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΕΞ.

Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Νέα Δημοκρατία

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κ.Κ.Ε.

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΑΙ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΟΧΙ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΟΧΙ

ΚΩΤΣΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΝΑΙ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΑΙ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κ.Κ.Ε.

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΟΧΙ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΟΧΙ

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΣΕΡΡΩΝ

ΝΑΙ

ΛΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Κίνημα Αλλαγής

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΟΧΙ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΣΠΗΛΙΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΛΙΟΥΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΑΙ

ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΑΙ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κίνημα Αλλαγής

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ(ΓΙΑΝΝΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜέΡΑ25

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ

ΜΑΚΡΗ ΖΩΗ(ΖΕΤΤΑ)

Νέα Δημοκρατία

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(ΧΑΡΗΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ

ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ

Νέα Δημοκρατία

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

Κ.Κ.Ε.

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΧΙ

ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κ.Κ.Ε.

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΧΙ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΧΑΪΑΣ

ΟΧΙ

ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΟΧΙ

ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΝΟΤΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΧΙΟΥ

ΝΑΙ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β2΄ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΧΙΟΥ

ΟΧΙ

ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Νέα Δημοκρατία

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΝΑΙ

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΧΙ

ΜΠΑΚΑΔΗΜΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΜέΡΑ25

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΧΙ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ(ΝΤΟΡΑ)

Νέα Δημοκρατία

ΧΑΝΙΩΝ

ΝΑΙ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ(ΦΩΝΤΑΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ

Κίνημα Αλλαγής

ΞΑΝΘΗΣ

ΟΧΙ

ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΟΧΙ

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΠΙΑΓΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΧΙ

ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ(ΣΤΕΛΛΑ)

Νέα Δημοκρατία

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΝΑΙ

ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΔΡΑΜΑΣ

ΝΑΙ

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΕΞ.

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΝ

ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΦΩΚΙΔΟΣ

ΝΑΙ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΑΙ

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΝ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΛΕΣΒΟΥ

ΟΧΙ

ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΝ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΘΑΝΟΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΟΧΙ

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΛΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΡΑΜΑΣ

ΟΧΙ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΟΧΙ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ(ΜΑΡΙΛΙΖΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΝΑΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΑΙ

ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(ΜΠΑΜΠΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΟΧΙ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ(ΜΙΧΑΛΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΑΙ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΟΧΙ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Νέα Δημοκρατία

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΑΙ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κ.Κ.Ε.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΟΧΙ

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΟΧΙ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΑΧΑΪΑΣ

ΟΧΙ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Κ.Κ.Ε.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΝΑΙ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΑΙ

ΠΑΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Νέα Δημοκρατία

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΝΑΙ

ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κ.Κ.Ε.

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ(ΠΕΤΗ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΟΧΙ

ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΑΙ

ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΘΑΝΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΑΙ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΧΑΝΙΩΝ

ΟΧΙ

ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΟΧΙ

ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ(ΓΙΩΤΑ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΧΙ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΧΙ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

Νέα Δημοκρατία

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ(ΘΟΔΩΡΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

ΜέΡΑ25

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΟΧΙ

ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΟΧΙ

ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΑΙ

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ(ΣΤΡΑΤΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΙ

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΝΑΙ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΠΑΝΟΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΠΑΝΟΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ(ΜΠΕΤΤΥ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΧΙ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΑΙ

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΝΑΙ

ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΠΕΛΛΗΣ

ΝΑΙ

ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΣΑΜΟΥ

ΝΑΙ

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κ.Κ.Ε.

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΑΙ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΡΤΗΣ

ΝΑΙ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Κ.Κ.Ε.

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ(ΑΓΓΕΛΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΧΙ

ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΑΙ

ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑΙ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΧΙ

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΛΕΙΑΣ

ΝΑΙ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΛΛΗΣ

ΟΧΙ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΖΗΣΗΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΑΙ

ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΧΙ

ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΟΧΙ

ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νέα Δημοκρατία

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΑΙ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΑΛΕΚΟΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΝΑΙ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΝΑΙ

ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΑΧΑΪΑΣ

ΝΑΙ

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ(ΣΠΥΡΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΞΑΝΘΗΣ

ΝΑΙ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΧΑΪΑΣ

ΟΧΙ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΝΑΙ

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΧΙ

ΦΟΡΤΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΝΑΙ

ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κίνημα Αλλαγής

ΚΙΛΚΙΣ

ΟΧΙ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

Νέα Δημοκρατία

ΑΧΑΪΑΣ

ΝΑΙ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΣΥΡΙΖΑ

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΛΑΡΙΣΗΣ

ΝΑΙ

ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(ΤΑΚΗΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΟΧΙ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΑΛΕΞΗΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΧΙ

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ(ΤΑΣΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΣΕΡΡΩΝ

ΝΑΙ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΧΙ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(ΚΩΣΤΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΑΙ

ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ(ΘΕΜΗΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΝΑΙ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΝ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Νέα Δημοκρατία

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΑΙ

ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Β3΄ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΧΙ

ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ(ΜΙΛΤΟΣ)

Νέα Δημοκρατία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΙ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΟΧΙ

Άρθρο

ΝΑΙ

ΟΧΙ

ΠΡΝ

ΣΥΝ

Άρθρο 44 ως έχει

157

131

10

298

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 10:13

Η ανατροπή του status quo

Του Νίκου Ιγγλέση

Η Κυβέρνηση αλλά και συνολικά το κυρίαρχο ελληνικό πολιτικό σύστημα έχουν ως στρατηγική επιλογή τους τη διατήρηση του status quo σε σχέση με την Τουρκία. Επιδιώκουν, δηλαδή, να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα. Αυτό το θεωρούν και το επικοινωνούν ως εθνική επιτυχία. Ακολουθούν ουσιαστικά κατευναστική πολιτική  (ελάχιστες φορές, υποτίθεται, αποτρεπτική). Επιθυμούν αποκλιμάκωση, επαφές, διάλογο και «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» προκειμένου, όπως φαντασιώνονται, όλες οι μονομερείς απαιτήσεις της Άγκυρας να διευθετηθούν με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες για τον Ελληνισμό.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, επιδιώκοντας να διατηρήσουν το status quo, δεν αναλαμβάνουν πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες παρά μόνο αμυντικές απέναντι στις αντίστοιχες τουρκικές. Δυστυχώς, σ’ όλα τα σημαντικά θέματα η Άγκυρα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Χαρακτηριστική περίπτωση το παράνομο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο (2019) και η εν συνεχεία μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδος – Αιγύπτου (2020). Οι δύο οριοθετημένες ζώνες υπερκαλύπτονται, καθιστώντας πρακτικά την περιοχή αμφισβητούμενη.

«Ο πολεμιστής είναι δυνατός όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύναμος όταν αυτός απαντάει στον εχθρό» Σουν Τσου.

Η στρατηγική επιλογή του status quo με την Τουρκία αποστερεί από την Ελλάδα τη δυνατότητα άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, ιδίως αυτών που προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ δεν αμφισβητείται η κατοχή, από τον τουρκικό στρατό, του 37,5% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το status quo, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, λειτουργεί εις βάρος των βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του Ελληνισμού, γι’ αυτό πρέπει να ανατραπεί.

Τα χωρικά ύδατα

Από το 1995, η Τουρκία, με απόφαση της Εθνοσυνέλευσής της, απειλεί την Ελλάδα ότι αν επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της πέραν των 6 ν.μ. στο Αιγαίο, όπως έχει το μονομερές δικαίωμα από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, αυτό θα αποτελέσει αιτία πολέμου (casus belli). Οι εξαρτημένες, φοβικές και ηττοπαθείς κυβερνήσεις στην Αθήνα υποκύπτουν επί 27 χρόνια στον τουρκικό εκβιασμό. Τα 6 ν.μ. έχουν καταστεί, εκ των πραγμάτων, status quo στο ελληνοτουρκικό σύστημα. Η Ελλάδα επιβάλλεται να ανατρέψει το status quo και να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά ύδατά της στα 12 ν.μ. σ’ όλες τις ακτές της (ηπειρωτικές και νησιωτικές) στο Αιγαίο Πέλαγος καθώς και στις νότιες νησιωτικές ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο, από την Κρήτη μέχρι το Καστελόριζο. Πριν από την επέκταση των χωρικών υδάτων πρέπει να γίνει το κλείσιμο των κόλπων και η χάραξη ευθειών γραμμών βάσης από τις οποίες θα υπολογιστεί το εύρος των 12 ν.μ.

Της επέκτασης των χωρικών υδάτων θα ακολουθήσει και η επέκταση του εναέριου χώρου από τα σημερινά 10 στα 12 ν.μ. ώστε να πάψει να υφίσταται το «ελληνικό παράδοξο», δηλαδή, η έκταση των χωρικών υδάτων να μην ταυτίζεται με αυτήν του εναέριου χώρου. Όλων αυτών των ενεργειών πρέπει να προηγηθεί σημαντική διπλωματική προεργασία και ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για αντιμετώπιση των τουρκικών αντιδράσεων.

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. παύει να υφίσταται ουσιαστικό θέμα οριοθέτησης ΑΟΖ στο Αιγαίο. Με τα 12 ν.μ. το 71,5% των υδάτων θα ανήκουν στην Ελλάδα (λόγω των χιλιάδων νησιών και νησίδων), το 8,7% στην Τουρκία και το 19,8% θα μείνουν ανοικτή θάλασσα (διεθνή ύδατα). Η Τουρκία θα δικαιούται μόνο μια μικρής έκτασης ΑΟΖ μεταξύ Λήμνου και Λέσβου (στην έξοδο των Στενών) και δύο πολύ περιορισμένες λωρίδες ΑΟΖ μεταξύ Λέσβου-Χίου και Χίου-Ικαρίας. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του 19,8% της ανοικτής θάλασσας (Βόρειο Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος) θα καταστεί ελληνική ΑΟΖ γιατί θα περικλείεται από ελληνικά χωρικά ύδατα. Η Τουρκία, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν μπορεί να διεκδικήσει ΑΟΖ σε θάλασσα στην οποία δεν έχουν προβολή τα χωρικά ύδατά της. Η ΑΟΖ αποτελεί προέκταση των χωρικών υδάτων μέχρι 200 ν.μ. από τα ίδια σημεία βάσης από τα οποία προσμετρώνται τα χωρικά ύδατα.

Η Ελλάδα αρκεί να ανακηρύξει (με κατάθεση συντεταγμένων) τη συνολική  ΑΟΖ της και δε χρειάζεται να ζητάει από την Τουρκία (δε θα το κάνει ποτέ) την οριοθέτησή της στο Αιγαίο προκειμένου να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην εκμετάλλευση του υπεδάφους (π.χ. υδρογονάνθρακες), του βυθού (π.χ. πολυμεταλλικοί κόνδυλοι) και των υπερκείμενων υδάτων (π.χ. αλιεία).

Η Γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπουν ουσιαστικά στην Άγκυρα να διεκδικεί ΑΟΖ στο Αιγαίο. Αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι, γι’ αυτό ισχυρίζονται ότι όλα τα νησιά δεν έχουν δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες πέραν από τα σημερινά χωρικά ύδατα των 6 ν.μ. Πρόκειται για μια «α λα τούρκα» ερμηνεία του Δικαίου της Θάλασσας σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα από τις νότιες ακτές της Ρόδου (όπου φτάνει η μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο) επιβάλλεται να γίνει οριοθέτηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της επήρειας του Συμπλέγματος του Καστελόριζου. Η Αίγυπτος στη συνέχεια θα κληθεί, αν επιθυμεί, να ολοκληρώσει την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Με την Κυπριακή Δημοκρατία την έχει οριοθετήσει συνολικά.

Με τις δύο αυτές ενέργειες στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, η Ελλάδα, εφαρμόζοντας απόλυτα τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ακυρώνει το τουρκικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση (25ος Μεσημβρινός) και διεκδικεί  υφαλοκρηπίδα στην Α. Μεσόγειο, με την υποτιθέμενη σύμπραξη του μορφώματος της Βόρειας Κύπρου, μέχρι τα όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ.

Θαλάσσιες ζώνες (χωρικά ύδατα, ΑΟΖ κλπ) δικαιούνται μόνο τα διεθνώς αναγνωρισμένα κράτη όχι μια κατεχόμενη περιοχή, όχι μια κοινότητα. Η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος (την έχει αναγνωρίσει μόνο η Τουρκία).

Το υπάρχον κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Αθήνα και Λευκωσία, εξαρτημένο, ενδοτικό και φοβικό, δεν μπορεί και δε θέλει να ρισκάρει μια «πολιτική των ορίων». Δεν τολμάει να αμφισβητήσει το status quo που έχει διαμορφωθεί από την Άγκυρα και προτιμάει θα θυσιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τους οικονομικούς πόρους του Ελληνισμού νομίζοντας ότι έτσι κερδίζει την ειρήνη. Κολοσσιαία γεωστρατηγική αφέλεια. Όταν δεν κατοχυρώνεις, με κάθε δυνατό τρόπο, αυτό που δικαιούσαι τότε θα το κατοχυρώσει ο εχθρός σου. Αυτό κάνει ήδη η Τουρκία εδώ και χρόνια.

Ένα κράτος-έθνος είναι κυρίαρχο, ελεύθερο και ασφαλές όταν δεν αναγκάζεται να θυσιάζει τα νόμιμα συμφέροντά του προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο. Στο τέλος δε θα  αποφύγει τον πόλεμο και θα τον διεξάγει υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες.

Υ.Γ. Ανατροπή του status quo πρέπει να γίνει και στην Κύπρο. Η πολιτική των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων στην Αθήνα και τη Λευκωσία περί Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας πρέπει να αντικατασταθεί με μια στρατηγική απελευθέρωσης της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου. Οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου έχουν παύσει να ισχύουν με ευθύνη της Τουρκίας, αφού δεν προέβλεπαν την ύπαρξη ανεξάρτητου κράτους («ΤΔΒΚ») σε ένα τμήμα του εδάφους της Κύπρου. Στο θέμα της ανατροπής του status quo στην Κύπρο θα αναφερθούμε σε προσεχές άρθρο.

Ελληνική ΑΟΖ 3

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ