Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022

Δυστυχώς για το Ζελένσκι και τη Ζελένσκα έκλεισαν τα περιοδικά του Κωστόπουλου

Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η συνέντευξη και η φωτογράφιση που έκαναν για το περιοδικό Vogue το προεδρικό ζεύγος της Ουκρανίας.

Καθώς η χώρα έχει εισέλθει στον έκτο μήνα από όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και εσχάτως πολύ πιο εντατικά και η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα, επιδίδονται σε έναν αγώνα να παραμείνει το ουκρανικό ζήτημα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας. Ίσως είναι σημείο των καιρών γενικότερα. Ίσως ο πόλεμος μέσω των media να μετράει περισσότερο.

Όμως στο κλασικό πόλεμο, αυτόν με φωτιά και ατσάλι, καθημερινά σκοτώνονται δεκάδες και εκατοντάδες Ουκρανοί και κρίσιμες υποδομές της χώρας καταστρέφονται. Οι Ουκρανοί σκοτώνονται, και ο Ζελένσκι… φωτογραφίζεται…

Για να έχεις το κουράγιο να κάνεις φωτογράφηση για τη Vogue μέσα σε αυτή την καταστροφή πρέπει να είσαι πολύ σκληραγωγημένος… ή πολύ καλός ηθοποιός, όπως ο Ζελένσκι.

Κρίμα πάντως που στην Ελλάδα τα ανάλογα περιοδικά του Κωστόπουλου (που μας ξεβλάχεψαν κατά τον εκδότη τους) έχουν κλείσει… Θα έδιναν και σε εμάς μια συνέντευξη ο Ζελένσκι και η Ζελένσκα. Ίσως να τους ταίριαζαν περισσότερο από κοτζάμ Vogue.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δυστυχώς για το Ζελένσκι και τη Ζελένσκα έκλεισαν τα περιοδικά του Κωστόπουλου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με την Αναλένα Μπέρμποκ, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως η Γερμανία οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας καταγράφεται τις τελευταίες ώρες, με κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν να κάνουν λόγο για… ελληνική παραβατικότητα προχωρώντας, δε, σε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά το παραλήρημα του εκπροσώπου Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος ισχυρίστηκε – σε εμπρηστικό τόνο – ότι οι κινήσεις της Αθήνας απειλούν τη σταθερότητα της περιοχής, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν δίστασε να υποστηρίξει σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα ομόλογό του, μετά τη συνάντησή της με τον Νίκο Δένδια,  ότι το Βερολίνο έχασε την αμεροληψία του στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με την Αναλένα Μπέρμποκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τη Γερμανία, λέγοντας ότι δεν διατηρεί μια ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», ισχυρίστηκε ακόμη ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Η Μπέρμποκ καταδικάζει τον τουρκικό αναθεωρητισμό τονίζοντας πως τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά

Σαφείς αιχμές για τον τουρκικό αναθεωρητισμό τον οποίο μάλιστα συνέδεσε και με την επιθυμία της Άγκυρας να προμηθευτεί F16 από τις ΗΠΑ, άφησε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ μετά τη συνάντησή της με τον Ελληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια.

Προηγουμένως η κυρία Μπέρμποκ είχε τονίσει με σαφήνεια πως «τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό».«Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα λίγο πριν τη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Δένδιας ζήτησε από την κυρία Μπέρμποκ η Γερμανία να μην παραδώσει στην Τουρκία τα υποβρύχια, καθώς με αυτά κινδυνεύει να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων. Υπενθύμισε δε πως η Τουρκία παρότι μέλος του ΝΑΤΟ απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους ΕΕ, της Κύπρου.

Ενα εξίσου σημαντικό στοιχείο της επίσκεψης της γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, είναι πως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για γερμανικές επανορθώσεις, όταν της το έθεσε ο Νίκος Δένδιας τονίζοντας ότι «για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό». Ο Ελληνας ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης πως η ρύθμισή του είναι ζήτημα αρχής, θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες και θα βελτιώσει σημαντικά τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Γερμανικά ΜΜΕ: «Οι Γκρίζοι Λύκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο»

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στις διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Η εφημερίδα Die Welt σημειώνει ότι «η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία, χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, να διευθετήσουν τις εντεινόμενες διαφορές τους» και υποστηρίζει ότι «στον πόλεμο της Ουκρανίας φάνηκε για μία ακόμη φορά πόσο απαραίτητη, στρατηγικά, είναι η Τουρκία για τη Δύση».

Καθώς η Μπέρμποκ ανήκει στο συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων, η απεσταλμένη της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα επισημαίνει: «Εδώ και χρόνια οι Πράσινοι ζητούν μία πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην Άγκυρα. Μετά την τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία η Μπέρμποκ – η οποία ήταν τότε επικεφαλής των Πρασίνων και δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση – απαιτούσε να τερματιστούν οι γερμανικές εξαγωγές όπλων. Για τις ομοσπονδιακές εκλογές οι Πράσινοι είχαν αφιερώσει στην Τουρκία ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο πρόγραμμά τους, ζητώντας μεταξύ άλλων να τερματιστεί η συμφωνία για το προσφυγικό ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες. Μέχρι στιγμής τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Ο κυβερνητικός συνασπισμός μάλλον συνεχίζει την πορεία της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, την οποία θεωρούσαν συνήγορο του Ερντογάν στην ΕΕ».

Στη δύσκολη αποστολή που περιμένει την Αναλένα Μπέρμποκ στην Τουρκία αναφέρεται η Kölnische Rundschau: «Πριν από την πρώτη επίσκεψή της στην Τουρκία η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αποκάλυψε πόσο αντιφατική είναι η γερμανική πολιτική απέναντι στην Άγκυρα. Επέκρινε τον συγχρωτισμό του προέδρου Ερντογάν με αυταρχικούς ηγέτες όπως ο ηγέτης του Κρεμλίνου Πούτιν και ο Ιρανός πρόεδρος Ραΐσι, κάνοντας λόγο για ‘θεμελιώδεις διαφορές’.

Αλλά σχεδόν την ίδια στιγμή εκθείαζε την Τουρκία ως ‘απολύτως απαραίτητο εταίρο’. Η Μπέρμποκ επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη ακριβώς μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία για τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών, η οποία εορτάζεται ως επιτυχία. Ο Ερντογάν και οι υπουργοί του γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η χώρα τους για τη Δύση και θα επιχειρήσουν να το υπογραμμίσουν, Με λιγότερο από έναν χρόνο να απομένει μέχρι τις εκλογές, η εξωτερική πολιτική προσφέρει μία ευκαιρία θετικής αποτίμησης στα μάτια των ψηφοφόρων. Ο ομόλογος της Μπέρμποκ Τσαβούσογλου είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει την παρουσία της (υψηλής) προσκεκλημένης από τη Γερμανία, για να εντείνει την κριτική του απέναντι στη Δύση».

Αναλυτικό δημοσίευμα για τη φιλόδοξη διπλωματική ατζέντα του Ερντογάν στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, που αναφέρεται και στις διεκδικήσεις απέναντι στην Ελλάδα: «Κάθε τόσο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη διεισδύουν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τους Έλληνες με άσκηση βίας, εάν η Αθήνα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, απέναντι από τις τουρκικές ακτές.Η Άγκυρα επικαλείται διεθνείς συνθήκες του προηγούμενου αιώνα. Μέσω Twitter ο Ερντογάν προειδοποίησε τους Έλληνες να μην κάνουν όνειρα, που μπορεί αργότερα να μετανιώσουν. Αυτά βρίσκουν απήχηση στους ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος ανταποκρίνεται στη νοσταλγία πολλών Τούρκων για την αναβίωση οθωμανικών μεγαλείων».

Στις εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας που προβάλλει το εθνικιστικό κόμμα MHP, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, αναφέρεται δημοσίευμα της Rheinische Post με τίτλο «Οι Γκρίζοι Λύκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο». Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Εδώ και μήνες η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 22 νησιά του Αιγαίου. Το νέο στοιχείο είναι ότι ακόμη και η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, θεωρείται τουρκικό. Ο χάρτης των Γκρίζων Λύκων δείχνει ‘που έχουν χαραχθεί τα σύνορα για την τουρκική εθνική συνείδηση’, δήλωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων, Γιλντιρίμ. Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου εκθειάζει τα όνειρα για μία Μεγάλη Τουρκία».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Ερντογάν να λάβει θέση για τις διεκδικήσεις του Μπαχτσελί, αλλά «μέχρι στιγμής ο Ερντογάν σιωπά. Δεν αναμένεται να τηρήσει αποστάσεις από τον Μπαχτσελί, με τον οποίο συγκυβερνά από το 2018. Χωρίς το MHP ο Ερντογάν δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Χρειάζεται επειγόντως τις ψήφους των Τούρκων εθνικιστών για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που διεξάγονται την άνοιξη. Παρατηρητές εκτιμούν κατά συνέπεια ότι στους επόμενους μήνες ο Ερντογάν θα συνεχίζει να υποδαυλίζει τις αντιπαραθέσεις με την Ελλάδα».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μεσολογγίτης Θάνος Κάλπης αναλαμβάνει τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Πολιτικού Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος με μήνυμά του ευχαριστεί για μπιστοσύνη από τον Ορφέα Γεωργίου να αναλάβει τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ. 

Αναλυτικά το μήνυμά του: 

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Oρφέα Γεωργίου (Οrfeas Georgiou) για την εμπιστοσύνη να αναλάβω τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ.
Είναι τιμή μου να αποτελώ μέλος του κορυφαίου οργάνου πολιτικής δράσης της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας.
Επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρο Γεώργιο Σταράμο George Staramos για την στήριξη τους.
Καλή δύναμη σε όλο το Πολιτικό Συμβούλιο. Εύχομαι να έχουμε μια εποικοδομητική θητεία!

Αναλυτικά ο ορισμός του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχάριστη έκπληξη, τόσο για το υπουργείο Εξωτερικών όσο και για το Μέγαρο Μαξίμου, αποτέλεσαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στην Αθήνα.

Και αυτό γιατί όσα είπε για την Τουρκία και την αναθεωρητική της στάση, ερμηνεύθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση ως στροφή της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής υπέρ της χώρας μας. Επιπλέον, άφησε για πρώτη φορά μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την αναγνώριση των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, έστω με τη μορφή επενδυτικών προγραμμάτων.

Τα προηγούμενα χρόνια οι Γερμανοί ΥΠΕΞ ακολουθούσαν μια πολιτική Πόντιου Πιλάτου στις ελληνοτουρκικές θέσεις. Τα περίπου τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία, καθώς και ένα ευρύ πλέγμα οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ήταν παράγοντες που καθόριζαν τη στάση της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας. Όταν προστέθηκε και το μεταναστευτικό, και η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό, φάνηκε η ζυγαριά να γέρνει «νομοτελειακά» υπέρ της γειτονικής χώρας.

Αιφνιδιασμένοι Μητσοτάκης και Δένδιας από την ανεπιφύλακτη αποδοχή των ελληνικών επιχειρημάτων από τη Μπέρμποκ

Για τον λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια, την Γερμανίδα ΥΠΕΞ να αποδέχεται ανεπιφύλακτα τα ελληνικά επιχειρήματα. Και να αλλάζει με τον τρόπο αυτό μια από τις θεωρούμενες σταθερές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας της. Η κυρία Μπέρμποκ, μάλιστα, συνέδεσε με έμμεσο τρόπο τον ρωσικό και τον τουρκικό αναθεωρητισμό, δηλώνοντας ότι το θέμα της εδαφικής ακεραιότητας το νιώθει διαφορετικά στην Αθήνα από ότι στο Βερολίνο.

«Και το ίδιο συμβαίνει και με τις δύο βαλτικές χώρες και την εγγύτητά τους προς τη Ρωσία», πρόσθεσε. «Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αφουγκραζόμαστε, να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά και να ακούμε, να παρακολουθούμε τι έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και να δούμε τι σημαίνει αυτό και για τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας», επισήμανε.

Μπέρμποκ: Τα ελληνικά νησιά αποτελούν ελληνικό έδαφος

Λίγα λεπτά νωρίτερα, απευθυνόμενη στον Έλληνα ομόλογό της, δήλωσε ρητά ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν ελληνικό έδαφος και ότι η κυβέρνηση της στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας, προς όφελος και της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Ξέρω ότι από τη δική σας πλευρά οι γείτονές σας η Τουρκία σας δημιουργούν μεγάλους προβληματισμούς», σημείωσε η κυρία Μπέρμποκ. «Συζητήσαμε επί μακρόν επ΄ αυτού, διότι τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα από ότι πριν 15 χρόνια.

Για εμένα είναι σαφές ότι οι συγκρούσεις μεταξύ εταίρων στο ΝΑΤΟ πρέπει να επιλύονται μέσω της συζήτησης. Και αυτό άλλωστε, η διένεξη στους κύκλους της συμμαχίας είναι αυτό που επιθυμεί ο Πούτιν».

Μπέρμποκ: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της Ελλάδας

Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος συμβιβασμός της κυριαρχίας και σήμερα όταν μιλάμε για το διεθνές δίκαιο τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ακόμα και όταν είναι πολύ περίπλοκα τα ζητήματα διεθνούς δικαίου κάποια ζητήματα είναι πάρα πολύ σαφή. Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό. Χρειαζόμαστε ενότητα, διάλογο και αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε να ενεργούμε με σύνεση όπως πράττετε εσείς ως κυβέρνηση. Η δική μου κυβέρνηση, λοιπόν, δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της Ελλάδας προς όφελος ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Επιπλέον, για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι όσα λέει τα εννοεί, η κυρία Μπέρμποκ τόνισε ότι είναι ένα είδος υπουργού Εξωτερικών που δεν λέει το ένα στη μια πρωτεύουσα και το άλλο στην άλλη πρωτεύουσα. «Αυτό που λέω εδώ θα το πω και στην Τουρκία», δήλωσε.

Μπέρμποκ: Δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ στους στενούς και ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν την χώρα της με την Ελλάδα. Παραδέχθηκε, όμως, ότι η σχέση αυτή τραυματίστηκε στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης. «Και εμείς εκείνη την περίοδο δεν τα κάναμε όλα σωστά», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις από την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, δεν αναγνώρισε πλήρως το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, λέγοντας ότι
αντιλαμβάνεται ότι «σε αντίθεση με την Γερμανία η ελληνική κυβέρνηση δεν θεωρεί λήξαν αυτό το θέμα». Αλλά πρόσθεσε ότι ο ειλικρινής διάλογος είναι μια καλή βάση για να χτιστεί κάτι παραπάνω, και ανακοίνωσε ότι θα μπορούσαν εκτός από τα προγράμματα στήριξης των θυμάτων και των απογόνων τους, να υπάρξει και συμφωνία για επενδύσεις «ιδιαίτερα σε πόλεις και χωριά που επλήγησαν ιδιαίτερα βαριά από την γερμανική κατοχή».

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Βαρεμένος για μείωση εισακτέων: Προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου για τα ΑΕΙ Αιτωλοακαρνανίας

Τίποτε πιο προβλέψιμο από αυτό που συνέβη με τη δραματική μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλ/νίας τα οποία βρίσκονται ήδη σε ένα καθοδικό σπιράλ που οδηγεί στο θάνατό τους.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι από τους μόλις 84 εισακτέους στο Αγρίνιο και τους 37 στο Μεσολόγγι θα εγγραφούν και τελικά θα φοιτήσουν. Ένας ολόκληρος νομός με τέσσερα Πανεπιστημιακά Τμήματα ωθείται έξω από τον ακαδημαϊκό χάρτη διότι όπως φαίνεται η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί την περιοχή ανάξια ή ακατάλληλη για την ανώτατη εκπαίδευση.

Όλα αυτά μετά από μια υγειονομική και ενεργειακή κρίση που επιδεινώνουν την κατάσταση και απειλούν με κοινωνική ερημοποίηση μια περιοχή με τόσες παραγωγικές δυνατότητες. Ύστερα ψάχνουμε τις αιτίες για την δημογραφική καθίζηση στις περιοχές της Αιτωλ/νίας.

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ