Τρίτη, 6η Ιουνίου 2023  6:46: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022

Χρηματική ικανοποίηση εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 200.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ισότητας στα δημόσια βάρη, η οποία διαταράχθηκε με την υπέρμετρη βλάβη που υπέστη η υγεία της θυγατέρας της εκκαλούσας-εφεσίβλητης από την αποτυχία για πλήρη ανοσοποίηση της δεύτερης δόσης εμβολίου, η διενέργεια του οποίου προβλέπεται ως υποχρεωτική προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, επιβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (ΤρΔΕφΑθ 1390/2022).

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ανηλίκων με το επίμαχο εμβόλιο, κατά τα οικεία επιστημονικά δεδομένα, αποβλέπει στην προστασία της δημόσιας υγείας, ήτοι στην εξυπηρέτηση σκοπού υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος, συνιστάμενου στην προστασία από ανεξέλεγκτη εκδήλωση της νόσου ιλαράς και των επικίνδυνων για τη ζωή επιπλοκών της και παρουσιάζει στατιστικά, εξαιρετικά περιορισμένη πιθανότητα παρενεργειών.
Κατά συνέπεια, δεν αντίκειται στο άρθρο 5 παρ.5 του Συντάγματος, αφού αποτελεί θεμιτό περιορισμό του ατομικού δικαιώματος στην υγεία, χάριν προστασίας της δημόσιας υγείας, η οποία αποτελεί ευθεία υποχρέωση του Κράτους με τη λήψη θετικών μέτρων για την προστασία της (άρθρο 21 παρ. 3 Συντάγματος).
Επομένως, κατ’ άρθρο 4 παρ.5 του Συντάγματος, στη περίπτωση ζημίας, η οποία προήλθε από νόμιμη πράξη των οργάνων του Δημοσίου, όπως παρενέργειες εμβολιασμού έστω σπάνιες αλλά πιθανές και ενδεχόμενες, η οποία όμως ζημία (ασθένεια, θάνατος) υπερβαίνει τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες χάριν του δημοσίου συμφέροντος, το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, για την αποκατάσταση της ισότητας των πολιτών στα δημόσια βάρη.

Η απόφαση

Εν προκειμένω, το δικαστήριο έκρινε ότι, δεδομένου ότι δεν προέκυψε ότι η θυγατέρα της εκκαλούσας-εφεσίβλητης είχε νοσήσει κατά φυσικό τρόπο από ιλαρά πριν από την πραγματοποίηση της δεύτερης δόσης του τριδύναμου εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς «MMR-II», όταν ο οργανισμός της δεν είχε ανοσοποιηθεί πλήρως αλλά κατά ποσοστό 95% (σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες του Ε.Ο.Φ., η ανοσοποίηση επιτυγχάνεται κατά ποσοστό 95% με εφάπαξ δόση (κεφάλαιο 5) και, για το λόγο αυτό, συνιστάται δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου ή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς (κεφάλαιο 4.1.), με συνέπεια όταν ο οργανισμός της εκτέθηκε στον ιό της ιλαράς, νόσησε από υποξεία σκληρυντική πανεγκεφαλίτιδα, ως επιπλοκή του κεντρικού νευρικού συστήματος προερχόμενη από ιλαρά.
Η εμφάνιση υποξείας σκληρυντικής πανεγκεφαλίτιδας αποτελεί σπάνια αλλά ενδεχόμενη ανεπιθύμητη παρενέργεια του ανωτέρω εμβολίου, η οποία αναφέρεται ως υπαρκτή, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Φ.
Ως εκ τούτου, ο εμβολιασμός της ανήλικης με τη δεύτερη δόση του εμβολίου, κρίθηκε ότι τελούσε σε αιτιώδη συνάφεια με την επελθούσα βλάβη στην υγεία της, εφόσον η αποτυχία του εμβολίου να επιφέρει την πλήρη ανοσοποίηση αυτής έναντι του ιού της ιλαράς επέτρεψε στον ιό να την προσβάλει και να εκδηλώσει τις ζημιογόνες παρενέργειες στο κεντρικό νευρικό της σύστημα.
Η δε βλάβη που επήλθε στην υγεία της ανήλικης είναι υπέρμετρη, αφού προβλέπεται σε ποσοστό μίας περίπτωσης ανά 1.000.000 χορηγηθεισών δόσεων εμβολίων, και ο μη αναστρέψιμος χαρακτήρας της υπερβαίνει τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό, από την έννομη τάξη, να υποβάλλονται οι πολίτες χάριν του δημοσίου συμφέροντος.
Επομένως, το Ελληνικό Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, κατ’ άρθρο 4 παρ. 5 του Σ., ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ισότητας στα δημόσια βάρη, η οποία διαταράχθηκε με την ως άνω υπέρμετρη βλάβη που υπέστη η υγεία της θυγατέρας της εκκαλούσας-εφεσίβλητης από την αποτυχία, για πλήρη ανοσοποίηση, της δεύτερης δόσης του επίμαχου εμβολίου, η διενέργεια του οποίου προβλέπεται ως υποχρεωτική προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, κατά την ορθή κρίση της εκκαλούμενης απόφασης.
Το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης προσδιορίστηκε στο ποσό των 200.000 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής.

dikastiko.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η προβολή των εκλογών ως αφετηρία λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, είναι παραπλανητική και εξαπατά τον κόσμο, επισήμανε ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου.

Είναι ντροπή να προβάλλεται από τα αστικά κόμματα αυτή η λύση, όταν γνωρίζουν ότι η πολιτική που θα εφαρμοστεί και μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από την αλλαγή προσώπων, θα είναι στους ίδιους αντιλαϊκούς πυλώνες, με τους οποίους συμφωνούν όλοι τους, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως συμφωνούν με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, με τις εντολές του ΝΑΤΟ, είναι προσδεδεμένοι στην εγκληματική επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, συμφωνούν με την πράσινη μετάβαση.

Ειδικά για την ενεργειακή κρίση, σημείωσε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της πολιτικής της πράσινης μετάβασης, είναι η επιλογή του φυσικού αερίου ως ενδιάμεσου καυσίμου, η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και η αγορά του πανάκριβου αμερικάνικου LNG. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες καθώς εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και καταδικάζει τον λαό και τους εργαζόμενους σε ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια, υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε ψίχουλα τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης για τα καύσιμα και κατήγγειλε ότι καλλιεργεί τη μοιρολατρία στον λαό. Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την αισχροκέρδεια για να κρύψει ότι αυτά που βιώνει ο κόσμος είναι αποτέλεσμα της κοινής πολιτικής που έχει με τη ΝΔ και οι προτάσεις του ουσιαστικά ανακυκλώνουν τη φτώχεια.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας υγειονομικών σε αναστολή, στον δρόμο έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, την Πέμπτη 7/7, απαντήθηκε από την κυβέρνηση με μαζικές συλλήψεις! Περίπου 40 υγειονομικοί, μέλη του δικτύου των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας από 30 νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Αθήνας και μέλη του σωματείου των υγειονομικών υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας (ΣΥΔΕ) οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κινήθηκε εναντίον τους αυτόφορη διαδικασία και καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα!

Εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, καθώς οι κατηγορίες της “παρακώλυσης της κυκλοφορίας” και της “απείθειας κατά της αρχής” καταπίπτουν αυτομάτως, απλά και μόνο από την παρακολούθηση των βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Δυστυχώς για τους υγειονομικούς -αλλά και για όλους μας- ούτε η “παρακώλυση” ούτε η “απείθεια” είναι ο λόγος αυτών των συλλήψεων. Ο μόνος λόγος είναι ότι αυτή η κυβέρνηση – ανδρείκελο έχει αποφασίσει και εκτελεί στα έξι μέτρα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Μπροστά στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων τα οποία υπηρετεί, δεν διστάζει να τσαλαπατήσει και το Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά και τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.

Στο όνομα δήθεν της “προστασίας της δημόσιας υγείας”, εδώ και πάνω από 10 μήνες, έχει καταδικάσει χιλιάδες εργαζόμενους σε ένα πρωτοφανές καθεστώς ομηρίας, όπου δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε άνεργοι, ούτε τους επιτρέπεται να εργαστούν. Και πλέον, όπως φαίνεται, δεν τους επιτρέπεται ούτε καν να διαμαρτυρηθούν!

Προφανώς για την κυβέρνηση, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία συνιστά απειλή κατά του πολιτεύματος, αφού οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί προσήχθησαν στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Και όλα αυτά, γιατί; Επειδή βρήκαν το σθένος να αντισταθούν σε ένα μέτρο άχρηστο από υγειονομικής άποψης, παράλογο με κάθε έννοια της κοινής λογικής, και παράνομο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα!

Το ΕΠΑΜ, εξ αρχής, σταθερά και με συνέπεια, βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον εκφασισμό της κοινωνίας μας, που κλιμακώνεται με γοργούς ρυθμούς, και εκφράζεται είτε με ξύλο και χημικά, είτε με αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, είτε με “προστατευτικά” μέτρα που μόνο σκοπό έχουν την περιστολή των ελευθεριών μας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Οφείλουμε, ωστόσο, να υπενθυμίσουμε στους υγειονομικούς και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ότι ο καιρός των διαμαρτυριών έχει παρέλθει προ πολλού. Ιστορικά, έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή, όπου οι κυβερνήσεις λειτουργούν απλώς ως ψυχροί εκτελεστές των εντολών που λαμβάνουν από τα μεγάλα “αφεντικά” τους και δεν ενδιαφέρονται ούτε για την καταστροφή που προκαλούν στον λαό και τη χώρα, αλλά ούτε και για το πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρει η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων μας, είναι η πολιτική συσπείρωση σε μια πλατιά, δημοκρατική, πατριωτική συμμαχία, για την απελευθέρωση της χώρας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης! Αυτή τη Συμμαχία Ανατροπής καλούμε και τους υγειονομικούς, αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να τη δυναμώσουν με την ενεργό συμμετοχή τους, για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τη ζωή μας, προτού να είναι πολύ αργά!

 

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Θωμάς Kανιώτης του Χρήστου είναι ο νέος πρόεδρος στον Πρωτοβάθμιο Αλληλασφαλιστικό Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Λεωφορείων Υπεραστικών και Αστικών δημοσίας χρήσεως μετοχών ΚΤΕΛ Α.Ε. Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η γενική συνέλευση και οι εκλογές διεξήχθησαν στα γραφεία του δευτέρου ορόφου της ΚΤΕΛ Α.Ε. στις 25/6/2022 από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00, όπου ψήφισαν 193 μέτοχοι από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. μέσα από 11 υποψηφίους εκλέχθηκαν οι 5 πρώτοι.

Αυτοί είναι:

Κανιώτης Θωμάς

Καπνιάς Γεώργιος

Βακρακος Νικόλαος

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος

Τόλης Παναγιώτης

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Προσφάτως στις 5 Ιουνίου παρακολουθήσαμε την ομιλία του Γεωργίου Φίλιππα στο συνέδριο του κινήματος Ελεύθεροι Ξανά που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Radisson Blu Park Hotel. Μας εξέπληξε πως ο νεαρός Γεώργιος Φίλιππας θα είναι υποψήφιος βουλευτής για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας καθώς και για το όλο το θάρρος και την επιμονή που καταβάλει στην νέα πολιτική σκηνή της χώρας.

Διαβιώνοντας στο Αγρίνιο μας τόνισε ότι έρχεται σε επαφή με τους πολίτες της πόλης αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο η επαφή με τους πολίτες μας περιέγραψε πως δεν αποτελεί απλή υπόθεση! Καθώς οι πολίτες φέρουν μαζί τα προβλήματα τους και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουν φτάσει σε ένα σημείο να αισθάνονται εγκλωβισμένοι, πιεσμένοι και πολλές φορές σε αδιέξοδο όσον αφορά την οικονομική τους κατάσταση.

Οι νέοι πλέουν σε θάλασσες ανεργίας, δεν τολμούν να κάνουν οικογένεια και να φέρουν στην ζωή την επόμενη γενιά, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι Ελεύθεροι Ξανά αποτελούν για εκείνον μια λαμπερή αχτίδα στο σκότος που έχει περιέλθει η Ελλάδα! Και αυτό γιατί οι Ελεύθεροι Ξανά δραστηριοποιήθηκαν άμεσα δίπλα στον πολίτη σε στιγμές δύσκολες και εξαντλητικές που περνούσε η Χώρα.

Έχουμε μια καλύτερη αναφορά ανάδειξης, επίλυσης αλλά και προοπτική για κάτι καλύτερο.. για την Χώρα και την κοινωνία!

Δίνουμε επιλογή!

Μαζί δημιουργούμε την αυριανή ελεύθερη Ελληνική κυβέρνηση.

Αντιδρούμε · διεκδικούμε · ψηφίζουμε

Ελεύθεροι Ξανά

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ