Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  2:21: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022

Από την όμορφη παραλία της Ψανής, στην πόλη της Ναυπάκτου, πέρασε το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στέλνοντας πλατιά στη νεολαία της περιοχής το σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Η εκδήλωση άνοιξε με πολιτική ομιλία από την Γιώτα Λαμπαδά μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Ξεκίνησε την ομιλία της με το σύνθημα του Φεστιβάλ «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. Για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”.

Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα.» ,τονίζοντας πως «με την προφεστιβαλική μας εκδήλωση, αναμένουμε να συναντήσουμε νέους και νέες, όπως σταθερά και με συνέ­πεια κάνουμε κάθε χρόνο, αποδεικνύο­ντας -για ακόμη μία φορά- την πολιτι­κή και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στη νέα γενιά. Ειδι­κότερα, σε εποχές που διψάμε για μία σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μία πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί».

Αναφέρθηκε στα χωριά και την πόλη της Ναυπάκτου, της Αιτωλοακαρνανίας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τα νέα παιδιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σ’ αυτόν τον όμορφο, αλλά και πλούσιο τόπο. Αλλά και τι πρέπει να γίνει για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας ελπιδοφόρος δρόμος, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας. Πως αυτό, μπορεί να γίνει μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες.

Τόνισε πως: «ο λαός και η νεολαία της Ναυπακτίας έχει μνήμη και πείρα, τα αμερικανοΝΑΤΟικά εγκλήματα δεν ξεχνιούνται, ούτε γίνονται αποδεκτά απ’ το λαό στη χώρα μας, για αυτό και οι δυνάμεις του ΚΚΕ έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ που κατάγεται από την περιοχή, ότι ο λαός δε συναινεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ληστών. Βροντοφωνάζοντας “Yankee go home” και “ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”», καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούνται και για την Ελλάδα.

Στην συνέχεια κάλεσε τη νεολαία που ζει στην περιοχή της Ναυπάκτου, να βάλει μπροστά τις δικές της ανάγκες . Μια «γενιά που έχει ζήσει τα πάντα», όπως και οι ίδιοι λένε, που δεν έχει γνωρίσει ήρεμη περίοδο στη ζωή της μέχρι τώρα.

Τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βάλουν «πλάτες» να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ότι με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας – μια ώρα αρχύτερα – νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του.

Ακολούθησε hip-hop συναυλία με τον materialist που προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό στη νεολαία της πόλης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με τους Βασίλη Κοτρώτσο, Ανδρέα Φούκα και Γιώργο Καρακώστα, χαρίζοντας στιγμές αναψυχής και ξεγνοιασιάς.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο νέος εκλογικός χάρτης διαμορφώνει νέα δεδομένα και μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του ίδιου κόμματος.

Η απογραφή αλλάζει τα δεδομένα στον αριθμό των βουλευτών που θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές κάθε περιφέρεια. Άλλες περιφέρειες βγαίνουν κερδισμένες καθώς θα εκπροσωπούνται στην επόμενη Βουλή από περισσότερους βουλευτές και άλλες χαμένες.

Η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο, όταν και η ΕΛΣΤΑΤ δώσει τα τελικά στοιχεία. Η απογραφή του 2021 αλλάζει και τον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας καθώς οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα.

«Σύμφωνα με τον Νόμο και με τις προσεγγίσεις και τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, στις επόμενες εκλογές το 2023 κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε με τη νέα απογραφή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Άλλες περιφέρειες βγαίνουν κερδισμένες καθώς θα εκπροσωπούνται στην επόμενη Βουλή από περισσότερους βουλευτές και άλλες χαμένες. Σχεδόν σε όλη την Αττική οι έδρες αυξάνονται.

Κερδίζουν έδρες

Α’ Αθηνών: +3 έδρες (17)
Βόρειος τομέας: +4 έδρες (19)
Δυτικός τομέας: +2 έδρες (13)
Νότιος τομέας: +4 έδρες (22)
Α’ Πειραιώς: -1 έδρα (5)
Β’ Πειραιώς: +1 έδρα (9)
Ανατολική Αττική: +4 έδρες (14)
Δυτική Αττική: +1 έδρα (5)
Α’ Θεσσαλονίκης: +4 έδρες (20)
Δωδεκάνησα: +1 έδρα (6)

Ο νέος εκλογικός χάρτης διαμορφώνει νέα δεδομένα και μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του ίδιου κόμματος. Ειδικά στις περιφέρειες που οι έδρες μειώνονται η μάχη του σταυρού θα είναι πιο σκληρή.

Από δύο έδρες χάνουν η Αιτωλοακαρνανία και οι Σέρρες και από μία έδρα η Αρκαδία.

Αιτωλοακαρνανία (5)
Σέρρες (4)

Χάνουν 1 έδρα

Αρκαδία
Άρτα
Αχαΐα
Δράμα
Ηλεία
Θεσπρωτία
Ιωάννινα
Καρδίτσα
Καστοριά
Κιλκίς
Κοζάνη
Κυκλάδες
Λακωνία
Λάρισα
Μαγνησία
Μεσσηνία
Πέλλα –  Πιερία
Τρίκαλα
Φθιώτιδα
Φλώρινα
Χίος

Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των εδρών στη Αργολίδα.

Χωρίς αλλαγή

Αργολίδα
Βοιωτία
Γρεβενά
Έβρος
Εύβοια
Ευρυτανία
Ζάκυνθος
Ημαθία
Ηράκλειο
Β’ Θεσσαλονίκης
Καβάλα
Κέρκυρα
Κεφαλλονιά
Κορινθία
Λασίθι
Λέσβος
Λευκάδα
Ξάνθη
Πρέβεζα
Ρέθυμνο
Ροδόπη
Σάμος
Φωκίδα
Χαλκιδική
Χανιά

Η τελική εικόνα πάντως θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο όταν και η ΕΛΣΤΑΤ δώσει τα τελικά και οριστικά στοιχεία.

newpost.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ