Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ και τα τεκταινόμενα στη Βουλή του τελευταίου διημέρου.

Υποστήριξε πως «το τελευταίο διήμερο γίναμε μάρτυρες της συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλει ένα νοσηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», καθώς «βρίσκει καταφύγιο στην τοξικότητα, την πόλωση, το διχασμό και τον ιστορικό αναθεωρητισμό».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανέφερε πως «βάλλει εναντίον του Δημόσιου και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, μετατρέποντάς το σε κάτι που θα μοιάζει με ανώνυμη εταιρία».

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δε τον νομιμοποίησε. Εκείνος επιδιώκει το διχασμό, εμείς απαντάμε προτάσσοντας την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», είπε, κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Το τελευταίο διήμερο γίναμε μάρτυρες της συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλει ένα νοσηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία:
– Χτες ο ίδιος συνέδεσε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία με την καταδικαστέα εμπρηστική επίθεση στον Real Fm.
– Σήμερα ακούσαμε από κυβερνητικά χείλη πως το Πολυτεχνείο είναι “μύθος”.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει καταφύγιο στην τοξικότητα, την πόλωση, το διχασμό και τον ιστορικό αναθεωρητισμό. Επιτίθεται συνειδητά στην καρδιά αυτής της χώρας και στην καρδιά της Δημοκρατίας: Στη νεολαία και τη γνώση.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία βάλλει βάλλει εναντίον του Δημόσιου και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, μετατρέποντάς το σε κάτι που θα μοιάζει με ανώνυμη εταιρία. Με αυτό ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε -ξανά- να συσπειρώσει τους πάντες εναντίον του, ακόμη και τη σπουδάζουσα παράταξή του, τη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ!
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δε τον νομιμοποίησε.

Εκείνος επιδιώκει το διχασμό, εμείς απαντάμε προτάσσοντας την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του.

Αποχωρήσαμε και δε θα είμαστε παρόντες όταν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίζει το νομοσχέδιο – καρμανιόλα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τους νέους και τα παιδιά μας».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, τις επόμενες μέρες, στο νομό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Παρασκευή 15 Ιούλη:

·        Η Κ.Ο. Τριχωνίδας, θα περιοδεύσει στα χωριά Παναιτώλιο, Καινούριο, Παραβόλα, Παντάνασσα, στις 20:00, με επικεφαλής τον Βασίλη Κολλιώνη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέας της Κ.Ο. Τριχωνίδας.

Σάββατο 16 Ιούλη:

·        Οι Κ.Ο. Μεσολογγίου και Αιτωλικού-Οινιάδων, θα περιοδεύσουν, στις 20:00, στα χωριά Γουριά και Πεντάλοφο, με επικεφαλείς, τους Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Μεσολογγίου και το Γιώργο Χασιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Αιτωλικού-Οινιάδων.

·        Η Κ.Ο. Ακτίου-Βόνιτσας, θα περιοδεύσει στο χωριό Θήριο, στις 11:00 πμ,  με επικεφαλής, το Νίκο Μωραΐτη μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κυριακή 17 Ιούλη:

·        Η Κ.Ο. Αμφιλοχίας και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αμφιλοχίας, διοργανώνουν, στις 20:30, εκδήλωση για τη νικηφόρα Μάχη του ΕΛΑΣ στην Αμφιλοχία (12-13 Ιούλη 1944). Θα μιλήσει ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει, ο θεατρικός μονόλογος «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», (απόδοση: Σταματίνα Πιτσούλια, πιάνο: Έλενα Γκάτση).

·        Η Κ.Ο. Μεσολογγίου, θα περιοδεύσει, στις 20:00, στα χωριά Μούσουρα, Ελληνικά με επικεφαλής, το Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Μεσολογγίου.

Δευτέρα 18 Ιούλη:

·        Οι Κ.Ο. Μεσολογγίου και Αιτωλικού-Οινιάδων, θα περιοδεύσουν, στις 20:00, στο χωριό Νεοχώρι, με επικεφαλείς, τους Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Μεσολογγίου και το Γιώργο Χασιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Αιτωλικού-Οινιάδων.

·        Η Κ.Ο. Ξηρομέρου, θα περιοδεύσει, στις 20:00, στα χωριά Βάρνακα και Κανδήλα, με επικεφαλής, το Δημήτρη Κομπλίτση, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Ξηρομέρου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τρίτη 19 Ιούλη:

·        Οι Κ.Ο. Μεσολογγίου και Αιτωλικού-Οινιάδων, θα περιοδεύσουν, στις 20:00, στο χωριό Κατοχή, με επικεφαλείς, τους Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Μεσολογγίου και το Γιώργο Χασιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και γραμματέα της Κ.Ο. Αιτωλικού-Οινιάδων.

·        Η Κ.Ο. Ξηρομέρου, θα περιοδεύσει, στις 20:00, στα χωριά Χρυσοβίτσα και Πρόδρομο, με επικεφαλής, το Δημήτρη Κομπλίτση, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Ξηρομέρου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H απόφαση του δικαστηρίου να βρεθεί εκτός φυλακής ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό ξεσήκωσε “θύελλα” αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν σταματήσει από χθες να επικρίνουν τη σχετική απόφαση. Ανάμεσα σε εκείνους βρίσκεται και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η ανάρτησή της:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) που ο θύτης μου δεν ήταν “γνωστός σκηνοθέτης”, “γνωστός ηθοποιός” και αποδόθηκε δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί», έγραψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε βαθιά πολιτική κρίση μπαίνει η Ιταλία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μάριο Ντράγκι, να ανακοινώνει την παραίτησή του. Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ντάγκι συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε στα μέλη του την απόφασή του να παραιτηθεί.

Πιο αναλυτικά, σε επίσημο ανακοινωθέν την ιταλικής κυβέρνησης, αναπαράγεται η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος τονίζει:

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι απόψε πρόκειται να υποβάλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι σημερινές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικό γεγονός από πολιτικής απόψεως. Δεν υφίσταται πλέον η σχέση εμπιστοσύνης που αποτελεί βάση της κυβερνητικής δράσης.

Η πλειοψηφία εθνικής ενότητας η οποία στήριξε αυτήν την κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της δεν υφίσταται πλέον.

Τις ημέρες αυτές από μέρους μου καταβλήθηκε η μέγιστη προσπάθεια για να συνεχιστεί η κοινή πορεία, προσπαθώντας να ικανοποιήσω τα αιτήματα που μου έθεσαν οι πολιτικές δυνάμεις. Είναι όμως σαφές από την πολιτική συζήτηση και από τη σημερινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή».

Ο Ντράγκι υπενθύμισε ότι θα συνέχιζε ως πρωθυπουργός «μόνο αν υφίστατο η προοπτική υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για το οποίο είχε λάβει την αρχική ψήφο εμπιστοσύνης».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μεσολογγίου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κώστας Καραγκούνης.

Συναντήθηκε και συνομίλησε τόσο με τον Διευθυντή του Κ.Υ. Μεσολογγίου κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο όσο και με το προσωπικό και η ατζέντα αφορούσε πολλά και σημαντικά προβλήματα και ανάγκες αυτής της υγειονομικής μονάδας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η κάλυψη της θέσης του οδοντιάτρου με έναν επικουρικό ιατρό καθότι στο Κ.Υ. υπάρχει ένα σύγχρονο από θέμα εξοπλισμού καθώς και από θέμα εγκαταστάσεων οδοντιατρικό ιατρείο και μένει αδρανές λόγω έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι άλλο ένα φλέγον ζήτημα του Κ.Υ. είναι η επέκταση αυτού σε παραπλήσιο όροφο του ίδιου κτιρίου της Μονάδας, ώστε να αντιμετωπισθεί η στενότητα χώρου και να δημιουργηθεί Μικροβιολογικό Εργαστήριο και χώρος Επειγόντων περιστατικών καθώς και η ανανέωση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού του Κ.Υ. που είναι αρκετά παλαιός και χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Τέθηκε το ζήτημα της προμήθειας απινιδωτή αλλά και συστήματος ασφαλείας.

Τέλος ο Διευθυντής του Κ.Υ. πρότεινε στον βουλευτή το θέμα της δημιουργίας θέσεων αγροτικών ιατρών για την εκπλήρωση Υπηρεσίας Υπαίθρου καθώς επίσης και την ενίσχυση σε διοικητικό προσωπικό και σε προσωπικό καθαριότητας.

Ο κ. Καραγκούνης με την σειρά του μετέφερε τα ανωτέρω προβλήματα του Κ.Υ. Μεσολογγίου τηλεφωνικά στον κ. Καρβέλη με την παράκληση της άμεσης υλοποίησης της κάλυψης της θέσης οδοντιάτρου με επικουρικό ιατρό για την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ.

Από την πλευρά του ο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ δεσμεύτηκε και διαβεβαίωσε τον βουλευτή τον ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη της θέσης του  οδοντιάτρου και θα συζητήσουν για το θέμα της ανανέωσης του ιατροτεχνικού εξοπλισμού του Κ.Υ.

Ήδη έχει εγκριθεί η πίστωση για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για το οφθαλμολογικό τμήμα. Και βέβαια θα υπάρξει σχετική επικοινωνία με τον κύριο Παπαδόπουλο για τα λοιπά ζητήματα και προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τις εμπειρίες από τη δίμηνη παραμονή της στο Κίεβο, ως απεσταλμένη της ΕΡΤ μετέφερε χθες το πρωί στην εκπομπή «Συνδέσεις»  της Δημόσιας Τηλεόρασης, η Κάτια Αντωνιάδη.

Η Μεσολογγίτισσα δημοσιογράφος βρέθηκε για δεύτερη φορά στην εμπόλεμη περιοχή της Ουκρανίας από το ξεκίνημα της Ρωσικής εισβολής.

Είχε προηγηθεί η δημοσιογραφική αποστολή στα σύνορα Πολωνίας Ουκρανίας στα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ από τις αρχές του Μαΐου έως και το περασμένο Σάββατο μετέφερε από το Κίεβο, όλες τις εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου.

messolonghinews

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Με τη σημερινή του παρουσία, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πλήρως τη χθεσινή περιγραφή του Πρωθυπουργού για τη βασική πολιτική του στρατηγική: την εξαθλίωση και εξαχρείωση των πολιτικών μας ηθών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις τοποθετήσεις του για το Power Pass και τη Δικαιοσύνη, καθώς και για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα συνέχισε να ψεύδεται για το Power Pass, χωρίς να μπορεί να βρει έστω και μία δήλωση του Πρωθυπουργού που να υπόσχεται 600 ευρώ σε όλους τους καταναλωτές. Επικαλέστηκε δολίως αποσπασματικά στοιχεία και απέκρυψε σκόπιμα την ουσία από την έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, την οποία αποδέχεται «α λα καρτ», αφήνοντας άθλια πολιτικά υπονοούμενα για μια υπόθεση βιασμών, χωρίς φυσικά να λέει ότι αν η ίδια υπόθεση δικαζόταν βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η ΝΔ η καταδίκη θα ισοδυναμούσε με ισόβια. Κατά κανόνα καλύπτει τη χυδαιότητα και τη δολοφονία χαρακτήρων που επιχειρούν τα στελέχη του εναντίον όσων αντιστέκονται στην εξαθλίωση της πολιτικής ζωής από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστασιοποιούμενος μόνο όταν η κατάσταση φτάνει στο μη παρέκει.

Το έβαλε στα πόδια, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για τα ελληνικά Πανεπιστήμια, προκειμένου να μην αναγκαστεί να υπερψηφίσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νομοσχεδίου, με το οποίο δεν μπορεί να διαφωνήσει.

Με αυτή τη σημερινή του παρουσία ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πλήρως τη χθεσινή περιγραφή του Πρωθυπουργού για τη βασική πολιτική του στρατηγική: την εξαθλίωση και εξαχρείωση των πολιτικών μας ηθών».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αδέσποτη ζωή, αδέσποτοι θάνατοι, αδέσποτες επιθέσεις σκυλιών και αδέσποτη πολιτική απέναντι σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα», είναι το συμπέρασμα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Βαρεμένου που θέτει το εξής ερώτημα : «Θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τα αδέσποτα;»

Αναλυτικά η δήλωση:

Η πληγή με τα αδέσποτα σκυλιά μεγαλώνει, καθώς η λανθασμένη ή μάλλον η ανύπαρκτη διαχείριση του προβλήματος οδηγεί σε αδιέξοδες καταστάσεις, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και τα ίδια τα ζώα.

Το πρόγραμμα στείρωσης καρκινοβατεί, οι αγέλες δεν σπάνε, άνθρωποι των φιλοζωικών τρέχουν να πληρώσουν τα πρόστιμα που καταλογίζει η Αστυνομία για ζώα χωρίς ταυτότητα, και οι εντάσεις δίνουν και παίρνουν.

Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση του προβλήματος και θα μπορούσαν να ενταχθούν σε προγράμματα και να εξασφαλίσουν κονδύλια, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό παράδειγμα επ’ αυτού.

Παίρνουν κάποια κονδύλια από το κράτος για στειρώσεις, κυνοτροφεία κλπ, αλλά στον βαθμό που χρήματα διοχετεύονται σε φιλοζωικές οργανώσεις, δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτών των οργανώσεων να αναγκάζονται να αναπληρώνουν τις υποχρεώσεις άλλων φορέων.

Αρκετοί πολίτες εγκαταλείπουν ζώα σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο κοντά στον Αχελώο, με αποτέλεσμα τα υψώματα να έχουν γεμίσει από πτώματα ζώων τα οποία καταλήγουν από ασιτία ή επειδή κατασπαράσσονται από αγέλες. Στο κυνοτροφείο, στο οποίο οι φιλοζωικές φιλοξενούσαν πάνω από 100 σκυλιά, έχουν απομείνει μόνο 40.

Αδέσποτη ζωή, αδέσποτοι θάνατοι, αδέσποτες επιθέσεις σκυλιών και αδέσποτη πολιτική απέναντι σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τους γονείς του δολοφονηθέντος Ζακ Κωστόπουλου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως είχε μια συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και τον ρατσισμό.

«Με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου. Είχαμε μια ανοιχτή, ανθρώπινη συζήτηση με δύο ανθρώπους που βιώνουν μια τραγική απώλεια. Με ενημέρωσαν για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Συζητήσαμε για την πρόοδο που σημειώνεται στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», ανέφερε.

agrinionews.gr

Το μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων που προωθείται ενισχύει την αδιαφάνεια είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τόνισε ότι οι αθλιότητες Βερναρδάκη βοήθησαν στο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα σημαντικά προβλήματα

Την επαναφορά της δημοκρατικής εκλογής του Πρύτανη και τη θεσμοθέτηση Συμβουλίων Ιδρύματος και όχι Διοίκησης – με εποπτικό κυρίως ρόλο ως προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των Ιδρυμάτων – προτείνει το ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας τροπολογία με δέσμη εισηγήσεων για τον εκσυγχρονισμό.του συστήματος της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Με αφορμή την συζήτηση του προς ψήφιση νομοσχεδίου ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει την εξεύρεση κοινών αποδεκτών λύσεων, ενώ τροφοδοτεί με την στάση της κλίμα τοξικότητας, ιδεοληψίας και πελατειακών προτεραιοτήτων.

“Μετά από μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων τα ζητήματα Παιδείας αντί να αποτελούν κοινή αγωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων, αξιοποιούνται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αυξηθεί τεχνητά η πόλωση μεταξύ τους, με μόνους χαμένους τους φοιτητές και την παιδεία στο σύνολό της”, τονίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι:

«Χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όταν η διαβούλευση για το αντίστοιχο νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011 είχε διαρκέσει 14 μήνες, η κυβέρνηση προωθεί με το σχέδιό της ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων που ενισχύει την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία την έλλειψη λογοδοσίας και την οικογενειοκρατία.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο χορηγό της κυβέρνησης, αφού οι αθλιότητες Βερναρδάκη βοήθησαν στο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα σημαντικά προβλήματα του νομοσχεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ως δύναμη προόδου και υπευθυνότητας τροπολογία με μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, με κύριο άξονα την κοινωνική λογοδοσία και την αποκέντρωση της λειτουργίας των ΑΕΙ. Γι’ αυτό τον λόγο, προτείνουμε, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της δημοκρατικής εκλογής του Πρύτανη, όπως επίσης και τη θεσμοθέτηση Συμβουλίων Ιδρύματος και όχι Διοίκησης με εποπτικό κυρίως ρόλο ως προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχει μοντέλο σύγχρονου πανεπιστημίου, που επιτρέπει ανεξέλεγκτο Πρύτανη αμφισβητούμενης νομιμοποίησης και ένα Συμβούλιο Διοίκησης υποχείριό του.

Με τις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις μας, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το μοναδικό μας μέλημα είναι το μέλλον της νέας γενιάς και τα εφόδια που οφείλει να της παράσχει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο μέσα από την ουσιαστική αναβάθμισή του».

agrinionews.gr

Σελίδα 1 από 2