Τρίτη, 4η Οκτωμβρίου 2022  10:34: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022

«Η δήθεν αποζημίωση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος είναι επιτομή του φιάσκου και απόπειρας εξαπάτησης»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με το Power Pass.

Όπως ανέφερε, «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε σκόπιμα να εξαπατήσει τους πολίτες», ενώ «η δήθεν αποζημίωση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος είναι επιτομή του φιάσκου και απόπειρας εξαπάτησης». Μάλιστα, τόνισε ότι «την ίδια στιγμή, το πάρτυ της αισχροκέρδειας συνεχίζεται. Ο κ. Μητσοτάκης παρέα με τα golden boys και τα καρτέλ κερδίζουν 10 και δίνουν πίσω 1, καταδικάζοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ραγδαία φτωχοποίηση».

«Ο λαός πλέον έχει καταλάβει. Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρα μετρημένες», είπε ο βουλευτής κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Κύμα αγανάκτησης κατακλύζει την κοινωνία, που πλέον δεν ανέχεται άλλο να γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού από την “Μαξίμου ΑΕ”.
Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε σκόπιμα να εξαπατήσει τους πολίτες! Η δήθεν αποζημίωση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος είναι επιτομή του φιάσκου και απόπειρας εξαπάτησης:

1. Η προπαγάνδα των 600 ευρώ συνετρίβη από την ίδια την πραγματικότητα, αφού αποδεικνύεται πως η μέση επιδότηση είναι 17 ευρώ το μήνα για 6 μήνες, σε λογαριασμούς έως και πενταπλάσιους!
2. Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμευόταν ότι την αποζημίωση θα την λάβει το 95% των νοικοκυριών, τελικά το 40% δε θα λάβει τίποτα.

Την ίδια στιγμή, το πάρτυ της αισχροκέρδειας συνεχίζεται. Ο κ. Μητσοτάκης παρέα με τα golden boys και τα καρτέλ κερδίζουν 10 και δίνουν πίσω 1, καταδικάζοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ραγδαία φτωχοποίηση.

Τα ψίχουλα που βαφτίζει “αποζημίωση” συνιστούν ολοφάνερη και εξοργιστική υποτίμηση και κοροϊδία.
Ο λαός πλέον έχει καταλάβει. Οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρα μετρημένες».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, καθώς και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε χτες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Μωραΐτης, μαζί με άλλους 35 βουλευτές του κόμματος, αναφορικά με την ανάγκη μόνιμης και σταθερής εργασίας για τους Σχολικούς Τροχονόμους.

Όπως επισημαίνει στο κείμενο της Ερώτησης, η λειτουργία του θεσμού του Σχολικού Τροχονόμου βασίζεται στην εργασία 2.000 ατόμων, η οποία, μάλιστα, τελείται υπό καθεστώς υποκρυπτόμενης εξαρτημένης εργασίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εθελοντική». Σύμφωνα, δε, με την ισχύουσα νομοθεσία «οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι δεν ασφαλίζονται σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίοδο ατυχήματος». Παράλληλα, «η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνουν αγγίζει μόλις τα 176 ευρώ (με την υπ’ αριθμ. 47455/16-8-2007 [1734 Β’] κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων), κάτω από το κάλυμμα ενός επιδόματος μετακίνησης».

Ο κ. Μωραΐτης τονίζει ότι, «αυτή η αποζημίωση σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται ούτε στην προσφορά ούτε και στους κινδύνους που ενέχει το επάγγελμά τους, ενώ η αδυναμία να ασφαλιστούν αποτελεί κατάφωρη αδικία για ένα λειτούργημα που ενέχει πολλούς κινδύνους τραυματισμού».

Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε:
«Η παρουσία των Σχολικών Τροχονόμων είναι απαραίτητη για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας από και προς το σχολείο, δεδομένης της έλλειψης οδικής παιδείας που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και της επερχόμενης επέκτασης του σχολικού ωραρίου έως τις 5:30 μμ. Η παρεχόμενη εθελοντική εργασία δημιουργεί διάφορα προβλήματα, με κυριότερο την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης των Σχολικών Τροχονόμων σε περιπτώσεις ατυχημάτων, κατά τις ώρες εργασίας τους.
Είναι νευραλγικής σημασίας η θεσμική αναγνώριση και κατοχύρωση της εργασίας τους, άρα και η τακτική μισθολογική και ασφαλιστική προστασία τους.
Διεκδικούν το αυτονόητο και τα αιτήματά τους είναι παραπάνω από δίκαια. Πρέπει να εισακουστούν».

Βάσει των παραπάνω, ρωτά τους κ. Υπουργούς εάν:
– Προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων και την μετατροπή του «καθεστώτος εθελοντή» σε απασχόληση με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας μερικής απασχόλησης 4 ωρών ημερησίως εντός των σχολικών μονάδων (πχ φύλακες, επιστάτες, τραπεζοκόμοι κ.α.) και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
– Προτίθενται να αναγνωρίσουν τα χρόνια από το 1997 σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης.
– Προτίθενται να αναγνωρίσουν τα χρόνια από το 2000-2017, όπου οι σχολικοί τροχονόμοι κάλυπταν 4ωρη εργασία, εφόσον πήγαιναν τέσσερις φορές τη μέρα, με ωράριο.

Ακολουθεί η πλήρης Ερώτηση του κ. Μωραΐτη:

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. Υπουργούς
Προς τους Υπουργούς:
Εσωτερικών

Παιδείας και Θρησκευμάτων
Οικονομικών

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Μόνιμη και σταθερή εργασία για τους Σχολικούς Τροχονόμους»

Ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου λειτουργεί από το 1997 και αξιολογείται ως ένας απαραίτητος θεσμός για την εξασφάλιση ασφαλούς μετάβασης και αποχώρησης των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες.
Η λειτουργία του βασίζεται στην εργασία 2.000 ατόμων.
Σημειώνεται πως οι Σχολικοί Τροχονόμοι δουλεύουν υπό καθεστώς υποκρυπτόμενης εξαρτημένης εργασίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εθελοντική».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (εγκύκλιος αριθμ. Φ 111/564 /Γ1/598/25-06-1999 Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων – της παραγρ. 45 του άρθρου 14 του Ν. 2817/14-03-2000 – της αριθμ. 47455/30-08-2007 ΚΥΑ/ ΦΕΚ 1734/2007 τεύχος Β), «οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι δεν ασφαλίζονται σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίοδο ατυχήματος».
Ωστόσο, μπορούν να παραμείνουν εγγεγραμμένοι – ή να εγγραφούν – στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

H μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνουν αγγίζει μόλις τα 176 ευρώ (με την υπ’ αριθμ. 47455/16-8-2007 [1734 Β’] κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων), κάτω από το κάλυμμα ενός επιδόματος μετακίνησης.
Προέρχεται, δε, από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των Δήμων και Κοινοτήτων μέσω των Σχολικών τους Επιτροπών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η αποζημίωση σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται ούτε στην προσφορά ούτε και στους κινδύνους που ενέχει το επάγγελμά τους, ενώ η αδυναμία να ασφαλιστούν αποτελεί κατάφωρη αδικία για ένα λειτούργημα που ενέχει πολλούς κινδύνους τραυματισμού.

– Επειδή η παρουσία των Σχολικών Τροχονόμων είναι απαραίτητη για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας από και προς το σχολείο, δεδομένης της έλλειψης οδικής παιδείας που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και της επερχόμενης επέκτασης του σχολικού ωραρίου έως τις 5:30 μμ;

– Επειδή η παρεχόμενη εθελοντική εργασία δημιουργεί διάφορα προβλήματα, με κυριότερο την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης των σχολικών τροχονόμων σε περιπτώσεις ατυχημάτων, κατά τις ώρες εργασίας τους.

– Επειδή είναι ιδιαίτερα σημαντική η θεσμική αναγνώριση και κατοχύρωση της εργασίας αυτής των Σχολικών Τροχονόμων, άρα και η τακτική μισθολογική και ασφαλιστική προστασία τους.
– Επειδή διεκδικούν το αυτονόητο και τα αιτήματά τους είναι παραπάνω από δίκαια.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων και την μετατροπή του «καθεστώτος εθελοντή» σε απασχόληση με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας μερικής απασχόλησης 4 ωρών ημερησίως εντός των σχολικών μονάδων (πχ φύλακες, επιστάτες, τραπεζοκόμοι κ.α.) και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη;

2. Προτίθενται να αναγνωρίσουν τα χρόνια από το 1997 σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης;

3. Προτίθενται να αναγνωρίσουν τα χρόνια από το 2000-2017, όπου οι σχολικοί τροχονόμοι κάλυπταν 4ωρη εργασία, εφόσον πήγαιναν τέσσερις φορές τη μέρα, με ωράριο;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Μωραΐτης Θάνος
Ζαχαριάδης Κώστας
Αγαθοπούλου Ειρήνη
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Σία
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης
Εμμανουήλ
Καλαματιανός Διονύσιος
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χάρης
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος
Αλέξανδρος
Μπαλάφας Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Μπουρνούς Ιωάννης
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Παπαηλιού Γεώργιος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σκουρολιάκος Πάνος
Σκούφα Ελισάβετ-
Μπέττυ
Σπίρτζης Χρήστος
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τριανταφυλλίδης
Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτου Δημήτρης
Χρηστίδου Ραλλία

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από σήμερα (15.07.2022) ξεκινούν να πιστώνονται τα χρήματα στους δικαιούχους του Power Pass, οι αποζημιώσεις από 18 έως 600 ευρώ για τους υπέρογκους λογαριασμούς, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, που πλήρωσαν οι πολίτες από τον Δεκέμβριο του 2021. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι πληρωμές που θα ξεκινήσουν μέσα στην ημέρα θα αφορούν στις αυξήσεις έως τον Ιούνιο.

Η αποζημίωση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος αρχικά αφορούσε σε όσους είχαν εκδοθεί έως τον Μάιο αλλά πλέον το μέτρο επεκτείνεται και σε εκείνος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα  από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ.  Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια. Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους. Ενώ θα  δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Σε αυτόν υψώνουμε τώρα άλλο ένα ανάχωμα. Που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο. Αλλά που πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών.

Η νέα στήριξη στο ρεύμα είναι επίσης στοχευμένη παρέμβαση. Συνοδεύει, άλλωστε, και την εξουδετέρωση στην πράξη της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν 6πλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση. Μπορεί μόνο να την περιορίζει. Και αυτό κάνουμε με πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, που καλύπτει το 60% των αυξήσεων που έχουν μεσολαβήσει.

Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις λέει, απλώς, εύκολα ψέματα.

Δεν θα κρύψω ότι η παγκόσμια συγκυρία είναι δύσκολη. Και παντού, κάθε μέτρο μοιάζει μικρό μπροστά στις μεγάλες ανάγκες. Αλλά γνωρίζω καλά και τις ικανότητες που δείξαμε στις δοκιμασίες που ζήσαμε. Όπως και τη δύναμη της ενότητας και της σταθερότητας. Ένα, λοιπόν, μπορώ να υποσχεθώ: Ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, μέχρι να περάσει και αυτή η τρικυμία. Μέχρι να βγούμε ξανά νικητές. Όλοι μαζί!

Πηγή: newsit.gr

Η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική στις πιέσεις που παρατηρούνται σε πολλά επίπεδα και με σύμμαχο της την ανάκαμψη του τουρισμού, θα καταφέρει να επανέλθει σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης ακόμα και μέσα στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που βρισκόμαστε, υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, όλα τα στοιχεία πιστοποιούν πως, παρά τις δυσοίωνες παγκόσμιες προβλέψεις, η ελληνική οικονομία αντέχει στην κρίση και παρουσιάζει σχετικά καλύτερη εικόνα από αυτή που αναμενόταν. Στην καλή αυτή εικόνα, παίζει ρόλο και ο δείκτης της ανάπτυξης, που παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτός προκαλεί, είναι αρκετά υψηλός,, κάτι που συγκρατεί τις όποιες αναταράξεις προκαλούνται από τις αυξητικές τάσεις του πληθωρισμού.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις πάνω στα θέματα της ενέργειας και τις κινήσεις της Ρωσίας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η χώρα μας, σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, είναι λιγότερο εκτεθειμένη στον κίνδυνο της ενεργειακής επάρκειας. Ακόμα, υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη, επιτέλους να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες της και κατ’επέκτασιν και τις οικονομίες των χωρών της. Επιπροσθέτως, όπως υπογράμμισε ο κ. Φεύγας, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι δογματική πάνω στα περισσότερα ζητήματα και θα προχωρήσει ξανά στη χρήση του λιγνίτη για όσο κι αν χρειαστεί, προκειμένου να παράξει ηλεκτρική ενέργεια για τους πολίτες της χώρας. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που όσο ο καιρός περνά, συνεισφέρουν με τη σειρά τους μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας στις ανάγκες μας αλλά και στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, που όπως όλα δείχνουν, στο μέλλον θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά τα αποθέματα του.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως αυτό συμβαίνει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πολύ καιρό τώρα να υπολείπεται δημοσκοπικά της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι εκείνη κυβερνά τρία χρόνια εν μέσω κρίσεων που την αναγκάζουν να λαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα. Αυτό, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό και οδηγεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «τραμπουκίζουν» όπως είπε χαρακτηριστικά υπουργούς της κυβέρνησης, με ακραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς απαράδεκτους όπως αυτός του κ. Βερναρδάκη κατά της κας Κεραμέως. Οι συμπεριφορές αυτές το μόνο που προσφέρουν είναι τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Παράλληλα, ο κ. Φεύγας, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μαζέψει» τα στελέχη του.

Όσον αφορά τέλος τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Φεύγας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του αναφορικά με τη στάση της γείτονος χώρας, η οποία όπως είπε, προσχωρεί όλο και πιο βαθιά στο φαινόμενο του αναθεωρητισμού. Το θετικό είναι όπως είπε ο κ. Φεύγας ότι σύσσωμη η Δύση στέκεται απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που ως σύμμαχος της, στέκεται αταλάντευτα προσηλωμένη στις αξίες της και τιμά τις διεθνείς συμμαχίες της κάτι που δεν κάνει η Τουρκία. Κλείνοντας, εκτίμησε ότι ίσως ο Ερντογάν ίσως συνεχίσει το παιχνίδι των προκλήσεων στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα, κάτι που δεν θα πρέπει να μας παρασύρει. Εμείς, εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θα είμαστε πάντα παρόντες στην μάχη για ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδια για διάλυσή του», υπογραμμίζει η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσολογγίου σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο της πόλης χθες Πέμπτη, 14 Ιουλίου.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου ο κόσμος του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανταποκρίθηκε στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και διαμαρτυρήθηκε ενάντια στην κατάρρευση και την δρομολογούμενη υποβάθμισή του  σε Κέντρο Υγείας από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού καθώς το νοσοκομείο πλέον έχει ουσιαστικές ελλείψεις σε προσωπικό και δεν μπορεί να λειτουργήσει και να διασφαλίσει τόσο τις σωστές συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς όσο και τις αυτονόητες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους

Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και συμπαραστάθηκε στους εργαζομένους, αντιπροσωπεία του  ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τοπικής  Οργάνωσης  Μεσολογγίου κ. Χρήστο Λυμπέριο.  

Μαζί του ήταν ο αναπληρωτής Γραμματέας Ευάγγελος Αλαφοδήμος,  η πολιτευτής  του Κινήματος  Περσεφόνη Πιστιόλη και πολλά μέλη μας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με ανακύκλωση συμβασιούχων, επικουρικών εργαζομένων, δανεικών και άλλων….

Εξαρτημένη από τα συμφέροντα και από συγκεκριμένα κέντρα και βέβαια, λόγω της πανδημίας, έκρυψε κάτω από το χαλί το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση της υγείας και του ΕΣΥ, αλλά σιγά-σιγά ξεμυτίζει και μας το προβάλλει.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι υπερήφανο και για το κοινωνικό κράτος και για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε.

Και βέβαια, είναι πολύ υπερήφανο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που εμπνεύστηκε, δημιούργησε  και παρέδωσε στον Ελληνικό λαό ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.

Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το καταστρέψει.

Θα είμαστε πάντα παρόντες στην μάχη για ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδια για διάλυσή του.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ