Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγρινίου διοργανώνουν εκδήλωση για το καλωσόρισμα των νέων μελών του κόμματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή  Δευτέρα 11/7/2022 στις 9:00 μμ, στην Πλατεία Μαβίλη στον Παλαιό  Σταθμό  του Τρένου στο Αγρίνιο.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Χρήστος Σπιρτζης και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

«Ελάτε να γνωριστούμε και μαζί να δυναμώσουμε το αύριο», αναφέρει το κάλεσμα των γραμματέων των ΟΜ Αγρινίου.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την προχθεσινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση σχολιάζει με δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Στη δήλωσή του αναφέρει :

Οι κυβερνητικές «περαντζάδες» στο νομό μας, δεν εξαπατούν πλέον τους Αιτωλοακαρνάνες. Είδαμε το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, με απύθμενο θράσος, να μοιράζει «καθρεφτάκια» στου «ιθαγενείς». «Μοίρασαν» εκατομμύρια απ’ το «Ταμείο Ανάκαμψης», κρύβοντας χωρίς ντροπή ότι τα ποσά αυτά, που θα πληρώσει απ’ το υστέρημά του ο λαός, ήδη έχουν μοιραστεί στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. «Έχτισαν» Δικαστικά Μέγαρα στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. «Μετέφεραν» και το δήθεν προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Αιτωλοακαρνανία.

Ο λαός μας όμως περήφανα τους επιστρέφει, ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό, να «μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Οι αγρότες είναι σε πλήρη αδυναμία να επανακαλλιεργήσουν τη γη τους, οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα τους γιατί δεν μπορούν πλέον να τα ταΐσουν, οι εμποροβιοτέχνες μάταια περιμένουν τους πελάτες, που δεν μπορούν να καλύψουν ακόμη και τη διατροφή τους, οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν, λόγω κόστους καυσίμου, να πλησιάσουν με τα παιδιά τους τη θάλασσα.

Σ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες, πήρε «εργολαβία» το απαστράπτον και περιχαρές κυβερνητικό κλιμάκιο, να «πείσει» τους Αιτωλοακαρνάνες ότι «όλα είναι τέλεια».
Στο σκόπιμο και ανέντιμο ψεύδος τους, φυσικά δεν χωράει ούτε ο σχεδιασμός που έχουν, ακόμη και για το κλείσιμο του νοσοκομείο του Μεσολογγίου, για τη συγχώνευση κλινικών, το κλείσιμο τμημάτων, την απελπιστική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση αυτών των Μονάδων, που όσο κι αν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλει εαυτόν, αδυνατεί ακόμη και προγράμματα εφημεριών να βγάλει.

Οι Αιτωλοακαρνάνες ήδη αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της κυβέρνησης, που ουσιαστικά τη στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, υλοποιείται για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα συμφέροντα. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν περισσεύει τίποτε ή μάλλον περισσεύει η φοροληστεία, τα χαράτσια, ο πληθωρισμός του 12%, η πανάκριβη ενέργεια, κ.α.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση επιλέγει να δαπανά δισεκατομμύρια, για να ενισχύει το ΝΑΤΟ και τις ματωμένες επιχειρήσεις του. Μόνο τις τελευταίες μέρες δαπάνησε σε εξοπλισμούς, ενισχύοντας τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ πάνω από τρία δισεκατομμύρια. Είναι ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός, να ενισχύσει το ΚΚΕ ακόμη κι αν δεν συμφωνεί μαζί του σε όλα. Είναι το μόνο πραγματικό ανάχωμα απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα, που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας.

agrinioculture.gr

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι ο Μακρόν έχασε την «ενέργειά του, το νεύρο του και τη διαύγειά του», σημειώνοντας ότι έχει «μετεκλογική κατάθλιψη»

Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας φέρεται να… στοίχισε στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δείχνει κουρασμένος και σε κατάθλιψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde και αναπαράγει η DailyMail, ο γάλλος πρόεδρος ακούστηκε να αναστενάζει μπροστά σε συνεργάτες του, λέγοντας πως «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά από τη μακρά και σκληρή προεκλογική εκστρατεία.

Μάλιστα, φίλοι του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα».

Δύσκολη η επόμενη ημέρα

Μπορεί ο Μακρόν να επανεξελέγη πρόεδρος τον Απρίλιο, ωστόσο η πολιτική σκηνή της Γαλλίας βρίσκεται σε τεντωμένο σκηνή.

Ο Μακρόν, αν και βγήκε πρώτος, γεύτηκε την πίκρα στις βουλευτικές εκλογές, καθώς είδε ψηφοφόρους του να στρέφονται προς την Λεπέν και την αριστερή συμμαχία Nupes.

Η γαλλική εφημερίδα Le Point ανέφερε ότι ο Μακρόν έχασε την «ενέργειά του, το νεύρο του και τη διαύγειά του», σημειώνοντας ότι έχει «μετεκλογική κατάθλιψη».

Από την πλευρά της η αριστερή γαλλική εφημερίδα L’Obs έγραψε: «Ο Δίας γονάτισε» αναφερόμενη στο αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν.

Σύμφωνα με τους Times, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε για τον Εμανουέλ Μακρόν πως «είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει». «Δυσκολεύεται να προσδιορίσει ποια θα είναι η νέα περιπέτεια» είπε ένας υπουργός στη Le Monde, προσθέτοντας πως «η αναποφασιστικότητα του Μακρόν έχει γίνει παροιμιώδης».

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τη δευτερολογία του στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά την πρωτολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο προέτρεψε να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Στη δευτερολογία του, ωστόσο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Επειδή μας είπατε γελώντας στο τέλος της τετραετίας. Ποιος σας πιστεύει; Γιατί κάθε δεύτερη ημέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Μαζέψτε τους βουλευτές σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας την παρέμβασή του, είπε προς τον κ. Μητσοτάκη: «Σας είπα πριν ότι είστε παράγοντας πολιτικής αστάθειας. Μέσα από την αλαζονεία σας, φροντίσατε με δηλώσεις και συνεντεύξεις σας, να ανοίξετε μόνος σας την προσφυγή στις κάλπες για να κάψετε την απλή αναλογική. Σας λέω ότι η χώρα μπορεί να έχει σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής, από την πρώτη κάλπη. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη νίκη που προσδοκούμε για να συγκροτηθεί η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς κάνουμε ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και όχι διμέτωπο. Όσοι θέλουν σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, να αποκλείσουν οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ».

Τσίπρας σε ΠΑΣΟΚ: Αποκλείστε τη συνεργασία με ΝΔ

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προς τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η χώρα μπορεί να έχει σταθερή προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός για να βγούμε πρώτο κόμμα για να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας όσο και να το ξορκίζετε κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα επιχείρησε να αποσπάσει μια απάντηση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις συνεργασίες: «Εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα κατά της ΝΔ γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει προτού η βλάβη για τον τόπο καταστεί ανήκεστος. Για τους άλλους τα πράγματα είναι απλά: Αρκεί να πράξουν το αυτονόητο τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Όσοι διακηρύσσουν όσοι θέλουν προοδευτική – και μάλιστα σοσιαλδημοκρατική – κυβέρνηση δεν έχουν παρά να αποκλείσουν ρητά και κατηγορηματικά από τώρα κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για να έχουν νόημα οι λέξεις και οι διακηρύξεις τους».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Για να φρεσκάρω τις γνώσεις και τη μνήμη των λογογράφων σας, σε σχέση με τον Τζρτζ Όργουελ, είχε πει προς το τέλος της ζωής του: “Κάθε γραμμή των σοβαρών μου έργων είχε γραφτεί άμεσα ή έμμεσα ενάντια στον απολυταρχισμό και υπέρ του δημοκρατικού σοσιαλισμού”, όπως εκείνος τον καταλαβαίνει. Κι αν αναφέρεστε στην κριτική του στα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού, τότε αναφερόμενος σε αυτήν την πτέρυγα, κρούετε σε ανοικτές πόρτες».

«Έρχομαι τώρα στα σημαντικά θέματα», συνέχισε και πρόσθεσε: «Μου ασκήσατε κριτική ότι ασχολήθηκα λιγότερο στην πρωτομιλία μου, ότι δεν ακούσατε απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα της κοινωνικής πολιτικής. Θέλω να ξεκινήσω με ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους, τους οποίους εξαπατήσατε προεκλογικά. Όταν μιλάγατε για ψίχουλα σε μια σκληρή δημοσιονομική περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τα κοινωνικά μερίσματα, όταν μετά την έξοδο από τα μνημόνια θεσμοθετήσαμε τη μόνιμη 13η σύνταξη και πήρατε τα χρήματα για να τα ρίξετε στην τρύπα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Από την εξαγγελία σας για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 66% των συνταξιούχων, οι οποίοι λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ, δεν θα ωφεληθεί. Το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί 200% και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους θα είναι ελάχιστες. Τώρα δώστε τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Ποιος σας πιστεύει ότι θα δώσετε στους συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου, όταν θα κάνετε εκλογές νωρίτερα; Δώστε τις αυξήσεις από 1η Αυγούστου».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ντυθήκατε ΚΚΕ σήμερα και μάλιστα κάνατε συγκρίσεις με εμάς, όταν η ΝΔ με Σαμαρά πρωθυπουργό ψήφισε με ένα νόμο και ένα άρθρο, να πάει ο κατώτατος μισθός στα 586 και ο υποκατώτατος, η ρατσιστική διάταξη για τους νέους ανθρώπους, στα 510.

Μετά, βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια και αυξάνουμε τον κατώτατο και τον υποκατώτο -ήταν πραγματική η τότε αύξηση- τότε βγήκατε και υποσχεθήκατε στους εργαζόμενους αύξηση διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης. Μας είπατε ότι δώσατε μια πολύ μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα και ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μετά τι κάνατε; Δώσατε καμιά αύξηση στον κατώτατο μισθό. Δώσατε συνολική αύξηση 9%, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11%».

Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Λέτε πως μειώσατε την ανεργία 5% και όταν εμείς τη μειώσαμε 10%, λέγατε πως καταστρέφουμε τη χώρα». Και διερωτήθηκε: «919.236 είναι οι άνεργοι στη χώρα. Είμαστε για να πανηγυρίζουμε;». Υποσχέθηκε ότι «θα αποκαταστήσουμε όλα όσα ξηλώσατε στην αγορά εργασίας».

«Τα νέα παιδιά σήμερα στην πλειοψηφία τους μένουν με την μπαμπά και τη μαμά. Ούτε κουβέντα είπατε κ. Μητσοτάκη για το κρίσιμο ζήτημα της στεγαστικής κρίσης. Σας λέμε ότι για εμάς είναι προτεραιότητα το ζήτημα αυτό. Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία δίνουν δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εσείς 1 εκατ. ευρώ», συνέχισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Δεν είπατε τίποτα ουσιαστικό και για την ακρίβεια. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Πείτε μας τι ακριβώς θα φορολογήσετε από τα υπερκέρδη. Θα απαντήσετε τίποτα για όλα αυτά ή μόνο πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα για το 2015; Καταργείτε τη ρήτρα αναπροσαρμογής για να την ενσωματώσετε στον λογαριασμό. Γιατί δεν την καταργήσατε από τον Σεπτέμβρη ή τον Νοέμβρη; Γιατί δεν την καταργήσατε τότε. Γιατί κοροϊδεύετε ακόμη και τους ίδιους τους βουλευτές».

«Από όλα όσα άκουσα για την υπόθεση Novartis, ένα έχω να σας πω. Είστε αμετανόητος. Δεν είπατε μια συγγνώμη, γιατί εγώ δεν είπα ότι κανένας δεν είναι ένοχος πριν αποδειχθεί η αθωότητά του. Και ήρθατε εδώ και τους είπατε συμμορίτες, υπόκοσμο… Συνεχίζεται τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη. Ο Παπαγγελόπουλος θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, είναι αθώος. Εσείς δεν είστε αθώος πολιτικά. Και τώρα αγνοώντας το τελεσίδικο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, που λέει ότι δεν υπήρξε σκευωρία, σας λέμε ένα πράγμα: το μεγάλο σκάνδαλο χρειάζεται διεaρεύνηση. Υπάρχουν ερωτήματα μεγάλα που ζητούν απαντήσεις. Εφόσον το βούλευμα λέει ότι οι τρεις μάρτυρες δεν ήταν κουκουλοφόροι και αναξιόπιστοι, αλλά ήταν αυτοί στους οποίους στηρίχτηκε το FBI και στηρίχτηκε για να διεκδικήσει χρήματα από τη Novartis, θα δοθούν απαντήσεις; Σας διευκρινίζω ότι το θέμα αυτό θα το πάμε μέχρι τέλους, γιατί θέλουμε να επιστρέψει στη χώρα, η δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και η διαφάνεια».

Δείτε τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή:

Πηγή: iefimerida.gr

Το θέμα της αφαίμαξης του διδακτικού προσωπικού από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου και Μεσολογγίου, που μπορεί να οδηγήσει στην εξουθένωσή τους, έθεσε ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα.

Τονίζει η σχετική ενημέρωση:

«Ήδη δύο καθηγητές του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου κατευθύνονται προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και αναμένεται η έγκριση της Συγκλήτου. Ο κ. Μπούρας επικαλείται την δυνατότητα που δίνει ο Νόμος για τις μετακινήσεις, τις οποίες όμως αποφασίζει η Σύγκλητος.

Ο Πρύτανης υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει τέσσερεις θέσεις στο Αγρίνιο και ο κ. Βαρεμένος επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει ένας συλλογικός σχεδιασμός ενίσχυσης των Τμημάτων και, φυσικά, του Τμήματος του Μεσολογγίου, που ήταν άρτιο και τώρα κινδυνεύει, όπως και τα άλλα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Αρκεί να ληφθεί υπ’ όψιν η δραματική μείωση των εισακτέων, που υποδηλώνει μια κεντρική πολιτική βούληση απαξίωσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της περιφέρειας».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους και το «ξεπάγωμα» των αυξήσεων στις συντάξεις από 1.1.2023 προανήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός – Δείτε ζωντανά την συζήτηση στη Βουλή

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας μίλησε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στην αρχή της δευτερολογίας του στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους και το «ξεπάγωμα» των αυξήσεων στις συντάξεις από 1.1.2023 προανήγγειλε νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Σήμερα μπορούμε πια να πούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς να απειλεί την δημοσιονομική ισορροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στη δευτερολογία του πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Κ. Βαρουφάκη αν πιστεύετε ότι κοιμάμαι και ξυπνάω έχοντας την έγνοια αν θα μπείτε στη Βουλή έχετε πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Εχω πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ

Αναφερθήκατε στην περίοδο του 2015 και εσείς και ο κ. Τσίπρας. Σας κυνηγούν ερινύες γι αυτό το καταστροφικό εξάμηνο. Δεν έχετε την ίδια άποψη για το τι προηγήθηκε του καταστροφικού σας δημοψηφίσματος. Ας φρεσκάρουμε την μνήμη σας για το τι έγινε τους έξι μήνες. Προκαλέσατε εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά συμπράττοντας με την Χρυσή Αυγή.

Μας είπατε σήμερα κ. Τσίπρα ότι η χώρα είχε χρεοκοπήσει από το 2014. Αν είναι έτσι γιατί ρίξατε την κυβέρνηση υποσχόμενος το τέλος του μνημονίου με ένα άρθρο και ένα νόμο;

Ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί γιατί υποχωρήσατε γιατί δεν τιμήσατε εκείνο που ο κ. Βαρουφάκης νόμιζε ότι ψήφισε ο Ελληνικός λαός.

Πήγατε μετά από 14 ώρες υπερήφανης διαπραγμάτευσης να μας φέρετε ένα τριτο αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί είστε υπερήφανος κ. Τσιπρα; Για τα ψεματα που είπατε στον ελληνικό λαό; Για το 3ο μνημόνιο που φέρατε βυθίζοντας σε ύφεση την ελληνική οικονομία όταν παντού στην ευρώπη έτρεχε ανάπτυξη;

Τι ακριβώς θυμούνται οι έλληνες από την τετραετή διακυβέρνησή σας; Για να δούμε στα καφενεία που επικαλείστε τι λένε και τι θυμούνται . Οι τραυματικές εμπειρίες των δικών σας ημερών δεν έχουν σβήσει. Όταν υπενθυμίζετε αυτή την περίοδο οι ψηφοφόροι κάνουν μια προβολή. Λένε «λες να μας ξνατύχει αυτό που πάθαμε. Λες να μας ξανακυβερνήσουν αυτοί οι δύο;»

Επικαλείστε μια περίοδο που υπήρξε τραυματική και διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Μελανσόν για εσάς προσωπικά κ. Τσίπρα; Ολους τους εξαπατήσατε και εσείς θέλετε να είστε υπερήφανος. Δικαίωμά σας.

Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογες και πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω: εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας αλλά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών πράγματι θα δούμε τι θυμόμαστε από την 4ετία Τσίπρα: φόρους, περικοπεπς στις συντάξεις Κι ψέματα

Για εμάς θα πει ο λαός ότι μειώσαμε την ανεργία, μειώσαμε τους φόρους, εξοπλίσαμε την χώρα, φυλάξαμε τα σύνορα στηρίξαμε την κοινωνία

Επειδή για ακόμα μια φορά μας είπατε το καλά που τα κάνατε τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε υπάρχει ένα καταλυτικό επιχείρημα: αν τα κάνατε τόσο καλά γιατί σας καταψήφισε 3 φορές ο λαός και έδωσε αυτοδυναμία στην ΝΔ; Δεν εμπιστεύεστε την κρίση του λαού;

Ήταν τα ΜΜΕ που προέβαλαν μια άλλη εικόνα και ξεγελάστηκε ο λαός;

Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Η κλυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά την δουλεία της. Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει μολύβια. Υπάρχει νομοθετικόπς όγκος που έρχεται τους επόμενους μήνες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Θα διαψευστείτε πανηγυρικά κ. Τσίπρα».

Πηγή: protothema.gr

Το μέλος των Συντηρητικών και υφυπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γουίλ Κουίνς ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.

Ο Κουίνς επεσήμανε ότι παραιτέιται μετά την “ανακριβή” ενημέρωση που είχε για τον διορισμό από τον Τζόνσον ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

“Σας ευχαριστώ που με συναντήσατε χθες το βράδυ και για την ειλικρινή σας συγγνώμη σχετικά με την ενημέρωση που έλαβα από τον αριθμό 10 (σ.σ της Ντάουνινγκ Στριτ) ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου τη Δευτέρα, η οποία τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ανακριβής”, ανέφερε στην επιστολή του παραίτησης που έδωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό και η οποία αναρτήθηκε στο Twitter.

“Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, καθώς δέχθηκα και επανέλαβα τις διαβεβαιώσεις αυτές καλή τη πίστει”, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα η Λόρα Τροτ, βουλευτής του κόμματος του Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη θέση της στο υπουργείο Μεταφορών.

“Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι και πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτή έχει χαθεί”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Τροτ.

Στο μεταξύ ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα ότι την απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όταν ρωτήθηκε, αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Ζαχάουι απάντησε στο LBC: “Ο πρωθυπουργός θα λάβει αυτή την απόφαση”.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κατάρτιση της τελικής λίστας για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι

Το ενδιαφέρον εκτός από το Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη εστιάζεται και στις υπόλοιπες περιφέρειες, όπου θα δοθεί σκληρή μάχη για την αυτοδυναμία. Οι βουλευτές έχουν ήδη αυξήσει την παρουσία τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ οι πολιτευτές και όσοι έχουν λάβει το πράσινο φως αντιμετωπίζουν ένα μαραθώνιο, προκειμένου να μπορέσουν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις.

Τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος είναι ένας συνδυασμός μεταξύ μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών και νέων υποψηφιοτήτων με έμφαση σε πρόσωπα που μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στο κέντρο.

Ειδικότερα, στο νομό Φθιώτιδας η μάχη θα δοθεί μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την πρώτη θέση, ενώ έπονται οι δύο άλλοι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Θεμιστοκλής Χειμάρας. Για το ψηφοδέλτιο ακούγονται τα ονόματα των Ελένης Μακρή και Εμυς Αργυροπούλου, ενώ δεν αποκλείεται στη μάχη να μπει και όνομα έκπληξη που θα ταράξει τα νερά.

Στην Εύβοια η είσοδος στο ψηφοδέλτιο του νομού της πρώην γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς οι νυν βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός θα έχουν έναν δυνατό αντίπαλο. Επιπλέον ενδιαφέρον έχει εκφράσει το κομματικό στέλεχος Στέλιος Καρβελάς, ενώ δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Λυσιγάκης.

Στο νομό Βοιωτίας εκτός του βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα, ακούγονται τα ονόματα των Λευτέρη Κτιστάκη, Φανής Παπαθωμά και Εύας Τζουβελέκη. Δυνατά στο παιχνίδι μπαίνει και το έμπειρο κομματικό στέλεχος Γιώργος Λιανός.

Στη Φωκίδα ο Γιάννης Μπουγάς, γραμματέας της Κ.Ο αποτελεί το απόλυτο φαβορί, ενώ ακούγεται το όνομα του Νίκου Φουσέκη.

Στο νομό Ευρυτανίας ο νυν βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος θα έχει αντίπαλο την Τζίνα Οικονόμου.

Στη Δυτική Ελλάδα, μια δύσκολη περιοχή, η Νέα Δημοκρατία αναζητά για τη στήριξη των ψηφοδελτίων πρόσωπα με αναφορές στην κοινωνία.

Στην Αχαΐα, ο νυν γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ στη μάχη μπαίνουν οι Αγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι Έφη Γιαννιά και Αθηνά Τραχήλη.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι νυν βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις, ενώ ο Βασίλης Φεύγας δεν θα είναι τελικά υποψήφιος. Στην μάχη του σταυρού επίσης όπως όλα δείχνουν θα μπει και ο Γιώργος Σταμάτης, γιος του πρώην βουλευτή και Νομάρχη Δημήτρη Σταμάτη.

Στο νομό Ηλείας εκτός των βουλευτών Κώστα Τζαβάρα, Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου κατά καιρούς είχε ακουστεί και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, αλλά και των Νίκου Καλάκου και Λευτέρη Βαρουξή.

lykavitos.gr

Καραγκούνης σε συνέντευξη Τύπου με κυβερνητικό κλιμάκιο: “Δεν θα κλείσει η Καρδιολογική στο Νοσοκομείο, το πρόβλημα θα λυθεί”

N. Παπαθανάσης: “Fast track οι διαδικασίες για το Επιχειρηματικό Πάρκο”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την περιοχή μετά από πρόσκληση της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου αποτελούνταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Καραγκούνη, τους Βουλευτές Γιώργο Αμανατίδη, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο και τον Προέδρο της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Παρμάκη.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης λέγοντα πως μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, με υβριδικές επιθέσεις από την Τουρκία, πανδημία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία συγχρόνως με τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις, υπήρξε ανάκαμψη 8,3%, πολύ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο καθώς και διάθεση του 3,7% του ακαθάριστου προϊόντος για στήριξη στην κοινωνία, με αποκορύφωμα την στήριξη που δίδεται τώρα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την ενεργειακή ακρίβεια.” Φροντίσαμε τον δημοσιονομικό μας χώρο, έχουμε επενδυτικά εργαλεία πολύ υψηλά που πάνε κατά 95% στην περιφέρεια, ξέρουμε και θεωρούμε δίκαιες τις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης¨, κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κώτσηρας, σύμφωνα με τον οποίο η Δικαιοσύνη στην περιοχή πάει πολύ καλά και μόνιμος στόχος είναι να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να ακολουθείται αναπτυξιακή τροχιά σε όλους τους τομείς. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κ. Καραγκούνης, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο κ. Παπαθανάσης είναι συνεχώς στον νομό και ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που αναλογικά, παρά τις αντιξοότητες έδωσε τα περισσότερα χρήματα στους πολίτες μέσα στις τελευταίες κρίσεις. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έτοιμη και μια χρηματοδότηση που θα αφορά στο Μεσολόγγι και τις ανάγκες του δικαστικού μεγάρου του.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα είδε στην περιοδεία του σε Πλατυγιάλι, Αστακό και Βόνιτσα, κάνοντας λόγο για πολύ σοβαρές προοπτικές της περιοχής την ώρα που εμπαιδώνεται η ψηφιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και επιτυγχάνεται ο μετασχηματισμός του κράτους σε σύγχρονο με φιλικούς θεσμούς προς τον πολίτη.

Σε ερωτήσεις που ακολούθησε ο κ. Παπαθανάσης απάντησε σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια σε Πλατυγιάλι και Βαρκό κοντά στο Βαθυαβάλι, κάνοντας λόγω για την ένεση των τουριστικών επενδύσεων που χρειάζεται η περιοχή καθώς, όπως είπε, για χρόνια οι υδατοκαλλιέργειες κράτησαν την οικονομία της περιοχής αλλά τώρα ευνοούνται και άλλα επενδυτικά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα.

Σχετικά με την Καρδιολογική του Νοσοκομείου Αγρινίου

Στο σημείο αυτό η “Σ” έθεσε το ερώτημα προς το πάνελ σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου και το πως φτάσαμε στο σημείο αυτό από τη στιγμή που συζητούσαμε για αιμοδυναμικό και μονάδα εμφραγμάτων, ενόψει και του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή στο Αγρίνιο με το θέμα αυτό. Τον λόγο για να απαντήσει πήρε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης ο οποίος αποκάλυψε συνομιλία του με τον διευθυντή της 6ης ΥΠΕ κ. Γ. Καρβέλη, στην οποία έλαβε την διαβεβαίωση ότι η καρδιολογική κλινική θα μείνει εν λειτουργία. Μάλιστα θα επιστρέψει άμεσα ένας γιατρός εντός 3 ημερών που είναι σε άδεια ενώ 5 γιατροί θα παραμείνουν στην θέση τους καλύπτοντας τις εφημερίες κανονικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην θέση του και ο Διευθυντής κ. Αλμπάνης, άποψη που την ανέφερε και νωρίτερα στην συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου. Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης “δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της απαξίωσης, το νοσκομείο έκανε γρήγορα βήματα γιατί έναν χρόνο πριν η ΜΕΘ για τον κόβντ είχε το γνωστό τραγικό ποσοστό θανάτων αλλά εδώ και αρκετό καιρό είναι στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σε επιβίωση και ανάρρωση των ασθενών της”.

ΠΟΠ Καλαμάτας και Επιχειρηματικό Πάρκο

Σημεώνεται ότι με το τέλος των ερωτήσεων ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ έδωσε τον λόγο και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, ο οποίος έθεσε σειρά σημαντικών ζητημάτων για την περιοχή, όπως το θέμα με την ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας” που, όπως είπε, θα οδηγήσει από εξαγωγές 230 εκατομμυρίων σε εξαγωγές μόλις ενός εκατομμυρίου! Παράλληλα, έκανε αναφορές και στις αβλεψίες που έχουν γίνει με το Πλατυγιάλι, όπως και με το επιχειρηματικό Πάρκο του Αγρινίου που λιμνάζει λόγω των απαιτήσεων μιας εταιρίας, αφήνοντας για το τέλος την σημασία του δρόμου Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, “σημαντικότερο από τον Ε65 διότι σε εκείνον υπάρχουν και άλλες λύσεις”, όπως εξήγησε.

Απαντώντας ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης, πάντως, θέλησε να μείνει στο θέμα του επιχειρηματικού Πάρκου λέγοντας ότι έχει μιλήσει με τον δήμαρχο Αγρινίου και αμέσως μόλις ξεπεραστεί το εμπόδιο της συγκεκριμενης εταιρίας θα γίνουν ταχύτατα όσα πρέπει. “Σας διαβεβαιώ, είναι όλα έτοιμα, τα επιχειρηματικά Πάρκα είναι σε fast track διαδικασίες από τον νόμο¨, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης. Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Παπαθανάση σχετικά με την διχοτόμηση της Μητρόπολης απάντησε ότι είναι καθαρά θέμα που το χειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας, αποφεύγοντας κάποιον άλλο σχολιασμό για τις εξελίξεις.

ρεπορτάζ Γιάννης Συμψηρής 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ