Τετάρτη, 4η Οκτωμβρίου 2023  7:29: μμ
maue poy psifizeis  μάθε που ψηφίζεις  
  rss button fb button fb button

σελιμας γιαννης

κωστας πιστιολας

κωστακοπουλος χρηστος

κουτσουπιά κατερίνα

χηρας τρυφωνας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022

Συμφωνία για την επανάληψη εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία υπέγραψαν πριν από λίγο το Κίεβο και η Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη. Πτώση σημειώνουν οι τιμές παγκοσμίως.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η συμφωνία αυτή θα αποτρέψει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που απειλούσε τις αναπτυσσόμενες χώρες κυρίως από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Η σημερινή συμφωνία θα παρέχει επισιτιστική ασφάλεια και θα ρίξει τον πληθωρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε. Η συμφωνία επιτεύχθηκε παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και μάλιστα την χαρακτήρισε «μια συμφωνία για τον πλανήτη».

Βάσει αυτής της συμφωνίας θα γίνει εξαγωγή 20 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών που ήταν μπλοκαρισμένα από την Ρωσία στην Ουκρανία.

Τι προβλέπει αναλυτικά η συμφωνία

Σύσταση κέντρου συντονισμού και ελέγχου με έδρα την Κωνσταντινούπολη

Στο κέντρο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών πλευρών, ένας Ουκρανός, ένας Ρώσος, ένας Τούρκος, καθώς και ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών και οι ομάδες τους. Θα είναι επιφορτισμένο με την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος εναλλαγής των πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με ειδικούς που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, θα χρειασθούν ακόμη τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Πραγματοποίηση επιθεωρήσεων των πλοίων κατά την αναχώρησή τους από τα ουκρανικά λιμάνια και κατά την άφιξή τους στην Τουρκία

Η επιθεώρηση των πλοίων που θα μεταφέρουν τα φορτία των σιτηρών αποτελούσε απαίτηση της Μόσχας που ήθελε να αποκλείσει την παράλληλη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία. Για πρακτικούς λόγους, οι επιθεωρήσεις δεν θα γίνονται εν πλω, ενδεχόμενο που είχε εξετασθεί, αλλά στην Τουρκία, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία διαθέτει δύο σημαντικά εμπορικά λιμάνια, το Χαϊντάρπασά, στην είσοδο του Βοσπόρου και το Αμπαρλι, στην Θάλασσα του Μαρμαρά. Οι επιθεωρήσεις θα γίνονται από εκπροσώπους των τεσσάρων πλευρών κατά τον απόπλου και τον κατάπλου.

Ασφαλείς διάδρομοι ναυσιπλοΐας

Ρώσοι και Ουκρανοί δεσμεύονται να σεβαστούν του διαδρόμους ναυσιπλοΐας που θα διασχίζουν την Μαύρη Θάλασσα και θα εξαιρούνται από κάθε στρατιωτική δραστηριότητα. Βάσει της συμφωνίας, εάν χρειασθεί αποναρκοθέτηση, θα πρέπει να γίνει από «τρίτη χώρα» – άλλη από τις τρεις εμπλεκόμενες – η οποία δεν έχει ορισθεί. Κατά την αναχώρηση από την Ουκρανία, τα πλοία θα συνοδεύονται από ουκρανικά (μάλλον πολεμικά) πλοία, ανοίγοντας τον δρόμο μέχρι την έξοδο από τα ουκρανικά χωρικά ύδατα.

Τετράμηνη ισχύς αλλά ανανεώσιμη

Η συμφωνία θα έχει ισχύ τεσσάρων μηνών που θα ανανεώνεται αυτόματα. Αν 20 έως 25 τόνοι σιτηρών βρίσκονται σήμερα αποκλεισμένοι στα σιλό των ουκρανικών λιμανιών, με έναν ρυθμό μεταφοράς 8 τόνων τον μήνα, οι τέσσερις μήνες θα αρκέσουν για την μεταφορά του συνόλου των αποθεμάτων και την εκκένωση των σιλό.

Μνημόνιο για τα ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα

Μνημόνιο που θα συνοδεύει την συμφωνία και θα υπογράφεται από τον ΟΗΕ και την Ρωσία θα εγγυάται ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν θα αφορούν τα σιτηρά και τα λιπάσματα κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Η πρόβλεψη αυτή αποτελεί όρο sine qua non για την υπογραφή της συμφωνία από την Μόσχα.

newsit.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε την εκδήλωση των εγκαινίων του τμήματος Παράκαμψης Αμφιλοχίας του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου  Άκτιο – Αμβρακία, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Για συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης έκανε λόγο στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν με μεθοδικότητα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να υλοποιείται σήμερα ένα σημαντικό έργο,  ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι εργάζονται για το οδικό δίκτυο Άκτιο – Αμβρακία.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, όπως σημείωσε, το έργο που θα δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή, θα συμβάλει στη διασφάλιση της μέγιστης οδικής ασφάλειας.

Μίλησε ακόμα για το έργο Πάτρα – Πύργος συνδέοντας την έναρξή του με την αξιοπιστία της Κυβέρνησης.

“Θέλουμε να κρινόμαστε για έργα μας και όχι για τα λόγια μας” τόνισε και υπογράμμισε ότι το αποτύπωμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται σε όλη τη χώρα είναι έντονο. “Η Ελλάδα αλλάζει”, τόνισε.

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε την ανάγκη εκκίνησης και της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Όπως σημείωσε είναι ένα τμήμα του ευρύτερου οδικού άξονα που συνδέει  το Πλατυγιάλι με το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και τη Λαμία. που μπορεί να εκληφθεί και ως νότιος διαγώνιος άξονας της χώρας που θα συνδέει τη Δυτική με την Ανατολική Ελλάδα. 

sinidisi.gr

Η ρωσική κυβέρνηση διεύρυνε τον κατάλογο των μη φιλικών προς τη Ρωσία χωρών κατά των οποίων λαμβάνονται αντίμετρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στον κατάλογο προστέθηκαν η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία. Το έγγραφο αναφέρει τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των κρατών στη Ρωσία.

Με βάση την απόφαση αυτή, τέθηκε όριο 34 ατόμων για την Ελλάδα, 20 για τη Δανία και 16 για τη Σλοβακία. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές και προξενικές τους αποστολές.

«Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να διευρυνθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η υποστήριξη της Αθήνας στην Ουκρανία και η απέλαση Ρώσων διπλωματών έχει προκαλέσει την οργή της Ρωσίας.

Νωρίτερα, το Μάιο του 2021, επιβλήθηκαν περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και της Τσεχίας. Στις αρχές Μαρτίου, η ρωσική κυβέρνηση κατήρτισε μια λίστα με ξένα κράτη και εδάφη «που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών» στις οποίες Ρώσοι ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε ρούβλια.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Ουκρανία, την Ιαπωνία και άλλα.

https://www.protothema.gr/ 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανοιχτός σε προεκλογική συνεργασία και μόνον, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ξεκινώντας από την πολιτική κρίση στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφακη «ο Ντράγκι θέτει τους όρους του, δεν πληρούνται, φεύγει. Η περίπτωση Ντράγκι σηματοδοτεί, συμπεριλαμβάνει όλο το δράμα της μεταδημοκρατίας στην Ευρώπη. Σκεφτείτε το τεράστιο παράδοξο. Ο Ντράγκι είναι ο πιο δημοφιλής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρωθυπουργός της μεταπολεμικής περιόδου στην Ιταλία. Αν κατέβαινε στις εκλογές, αύριο δεν θα έβγαινε. Γι’ αυτό αναφέρομαι σε μεταδημοκρατία. Και αυτό δεν είναι μόνο ιταλικό φαινόμενο. Για σκεφτείτε, ο Εμανουέλ Μακρόν με τι ποσοστό πήγε στο β’ γύρο. Αμέσως μετά την εκλογή του έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή. Στη Γερμανία, ο Όλαφ Σολτς είναι ένας καγκελάριος που ξεφούσκωσε πριν φουσκώσει. Στη Βρετανία έχουμε έναν αγώνα δρόμου μεταξύ δύο υποψηφίων, του Σούνακ και της Τρας, οι οποίοι είναι ήσσονος σημασίας πολιτικοί. Στην Ισπανία έχουμε έναν Σάντσες που είναι κυβέρνηση μειοψηφίας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η κατάρρευση του οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, από το 2010 με τα δικά μας μνημόνια, σήμερα γίνεται ακόμα πιο έντονη, έχει πολιτικό αντίκτυπο που νομίζω η περίπτωση του Μάριο Ντράγκι το συνοψίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη».

Ερωτηθείς για τις κυβερνήσεις μειοψηφίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε: «Το ερώτημα για μια κυβέρνηση είναι αν μπορεί να εισάγει τις τομές που απαιτεί η υποβόσκουσα οικονομική και κοινωνική κρίση. Βλέπετε ότι ο μέσος εργαζόμενος, η μέση εργαζόμενη θεωρεί ότι τα παιδιά τους θα έχουν μία ζωή χειρότερη από εκείνους. Αυτό φουντώνει την αντιδραστική ακροδεξιά, αντισυστημική τάση η οποία απορρίπτει τη Δημοκρατία. Προτιμάει κάποιον σαν τον Ορμπάν ή σαν τον Πούτιν, ή τον Ερντογάν και υποσκάπτει την ιδέα της αστικής Δημοκρατίας, γι’ αυτό μιλάω για μεταδημοκρατία. Δεν είμαι εναντίον των κυβερνήσεων συνεργασίας», ξεκαθάρισε ακόμη, συμπληρώνοντας: «Τα πολιτικά συστήματα της αστικής Δημοκρατίας και των κυβερνήσεων συνεργασίας έχουν πλέον ξεθυμάνει. Δεν μπορούν να εκφράσουν μια ιστορική στιγμή, να οδηγήσουν σε τομές που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουμε μπροστά».

Αναφορικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποστήριξε πως «ήταν μία κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης». «Πρέπει να πω, γιατί γίνεται πολλή συζήτηση για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τότε, ήταν μία συμμαχία που με έκανε να νιώθω πάρα πολύ δύσκολα. Ήταν ένα κόμμα -οι ΑΝΕΛ- βαθιά εθνικιστικό, σεξιστικό, ομοφοβικό, ρατσιστικό αλλά το καλό που υπήρχε τότε, και μιλώ ειλικρινά, είναι ότι δεν υπήρχαν αυτά στην κυβέρνησή μας» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Σε αυτό που προσπαθούσαμε να πετύχουμε τους πρώτους μήνες που λειτουργούσαμε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους, ήταν ένα πράγμα: η απόδραση από τη φυλακή του χρέους. Εκεί δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ. Το εγχείρημα αυτό απέτυχε γιατί κατάφερε ο Σόιμπλε και η τρόικα να μας διασπάσουν, τον Αλέξη Τσίπρα από μένα και από άλλους. Και αυτή η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αυτοανατράπηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος».

Όπως είπε «η κυβέρνηση που εξελέγη την 25η Ιανουαρίου του 2015 ήταν μία κυβέρνηση η οποία εξελέγη και αμέσως μπήκε στην πρέσα, στη μέγγενη. Ο λόγος που εκλεγήκαμε ήταν ότι απέτυχε το 2ο μνημόνιο. Η κυβέρνηση Σαμαρά εφάρμοσε το 2ο μνημόνιο με μεγάλη βαναυσότητα. Εμείς ήμασταν μία κυβέρνηση που μπήκαμε για να συγκρουστούμε με κλειστές τράπεζες. Βρισκόμασταν σε μια εμπόλεμη κατάσταση. Είχαμε μία τρόικα που τρομοκρατούσε τον ελληνικό λαό».

Στο “δια ταύτα” όμως είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «δεν είχε το δικαίωμα να υποχωρήσει, ιδίως όταν ο ελληνικός λαός την 5η Ιουλίου του 2015 με ένα 62% γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τους κινδύνους, γνωρίζοντας ότι υπήρχε πιθανότητα να βγούμε από το ευρώ μας είπε: “ΟΧΙ, μην το υπογράψετε”. Και εκείνος το υπέγραψε και από εκείνη τη στιγμή έπαψε μα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, έπαψε να υπάρχει ριζοσπαστική Αριστερά στην κυβέρνηση, αυτοανατράπηκε η κυβέρνηση και γι’ αυτό υπάρχει το ΜέΡΑ25 σήμερα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί ξανά με τον Αλ. Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφακης απάντησε: «Ένα κόμμα σαν το ΜέΡΑ25 που πιστεύει στην απλή αναλογική και την θέλει, δεν μπορεί να λέει δεν μιλάμε με άλλα κόμματα, ιδίως του χώρου που θέλει να αυτοαποκαλείται Αριστερά. Γι’ αυτό, τον Μάιο στο Συνέδριό μας πήραμε μία απόφαση: επειδή ακριβώς δεν έχουμε το δικαίωμα να μη μιλάμε με άλλους χώρους, ιδίως προεκλογικά, εμείς λέμε, κρίνουμε ότι 7+1 σημεία τομές που πρέπει να γίνουν σε αυτή τη χώρα είναι απαραίτητα ή είναι τα προαπαιτούμενα για να αρχίσει η χώρα να γίνεται ξανά βιώσιμη. Αυτά τα 7+1 σημεία τομές καταθέτουμε στο τραπέζι του διαλόγου και λέμε “όποιος θέλει, ενδιαφέρεται για την ιδέα μιας προοδευτικής συγκυβέρνησης ελάτε να μιλήσουμε”».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική επιρροή του ΜεΡΑ 25 διεμήνυσε: «Δεν είναι εκεί όπου ήταν. Έχουμε διπλασιάσει τη δύναμή μας. Μας έδιναν 1,2% ένα μήνα πριν τις εκλογές, τώρα είμαστε πολλούς μήνες -απ’ ό,τι φαίνεται- πριν τις εκλογές και μας δίνουν 3%, άρα μιλάμε για τριπλασιασμό της δύναμής μας. Εμπλουτίζουμε τον δημόσιο διάλογο, δίνουμε εναλλακτικές γιατί μία Δημοκρατία χωρίς εναλλακτικές δεν είναι Δημοκρατία».

Τέλος, σε ερώτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Πρέπει να υπάρξει φύλαξη στο πανεπιστήμιο, να υπάρχει ειδικό σώμα φύλαξης της περιουσίας και της ζωής των ανθρώπων στο πανεπιστήμιο, και να είναι και ειδικό σώμα και ειδικά εκπαιδευμένο αλλά δεν πρέπει να είναι αστυνομία. Πρέπει να είναι ένα σώμα που να λογοδοτεί στις αρχές του πανεπιστημίου, όπως γίνεται στην Οξφόρδη, στο Κέιμπριτζ, στο Έσσεξ, σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου».

https://thecaller.gr 

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 10:16

Στη Ναύπακτο ο Νικολά Σαρκοζί

Τη Ναύπακτο επισκέφτηκε για μερικές ώρες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ήταν κατά πάσα πιθανότατα, ο “μυστηριώδης” ένοικος του εμβληματικού γιοτ ΟPTASIA που είχε “δέσει” χθες το απόγευμα έξω από το λιμάνι της Ναυπάκτου και σας είχε πληροφορήσει σχετικά το Nafpaktianews.

O Nικολά Σαρκοζί σήμερα το πρωί, εθεάθη να κάνει το πρωινό του τζόκινγκ στους δρόμους της πόλης πριν αναχωρήσει με το υπερπολυτελές γιότ λίγη ώρα αργότερα.Και δεν αρνήθηκε βεβαίως και σέλφι με κάτοικο της Ναυπάκτου

nafpaktianews.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Περιθώρια για… υπολογισμούς και ανταλλαγή εκτιμήσεων σε ό,τι αφορά την αναδιαμόρφωση του εκλογικού χάρτη δίνουν σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού.

Μετά τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (οι έδρες του Επικρατείας αυξάνονται στις 15 από 12 και χάνουν από μία έδρα η Α’ Αθήνας, ο Νότιος Τομέας και η Αχαΐα), αρχίζουν τα «στοιχήματα» για το αν και πού θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές στις εκλογικές περιφέρειες λόγω πληθυσμιακών μεταβολών.

Εξελίξεις από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από τον προσεχή Δεκέμβριο, οπότε θα επισημοποιηθούν τα οριστικά δεδομένα της ψηφιακής απογραφής. Και ενώ είναι στη διακριτική ευχέρεια της ηγεσίας του Εσωτερικών το αν πράγματι θα υπάρξουν αποφάσεις για ανακατανομή εδρών (εντός ενός έτους από την τελευταία απογραφική πράξη όπως προβλέπεται), ενημερωμένες πηγές εκφράζουν την πεποίθηση ότι Μαξίμου και υπουργείο θα «τρέξουν» τις επόμενες εκλογές – του 2023 κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη -, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο στις βουλευτικές έδρες από τις πληθυσμιακές αυξομειώσεις το 2021. Αλλάζοντας άρα τη σημερινή αποτύπωση του εκλογικού χάρτη, όσο κι αν αυτό προδιαγράφει αλλαγές στρατηγικής και εκ νέου σχεδιασμούς από όλα τα κόμματα.

Οριακές καταστάσεις

Στελέχη εκτιμούν ακόμα και διψήφιο αριθμό αλλαγών, με «κερδισμένες» και «χαμένες» περιοχές αλλά και με περισσότερες μονοεδρικές – μια κρίσιμη λίστα στην οποία ήδη ρίχνει βάρος η ΝΔ – καθώς διακρίνονται αρκετές οριακές καταστάσεις. Μεταξύ άλλων η Θεσπρωτία και η Καστοριά θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να χάσουν από μία έδρα και να μπουν στον εν λόγω κατάλογο, εκεί όπου ειδικά η Θεσπρωτία είχε ξαναμπεί στις εκλογές του 2004 λόγω μείωσης του πληθυσμού της και στην απογραφή του 2001. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ηπειρο μόνο τα Ιωάννινα εμφανίζουν αύξηση πληθυσμού, με την Αρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία (και τους τρεις δήμους της) σε μειωμένους αριθμούς.

Στη λίστα των χαμένων εδρών σχεδόν προεξοφλείται ότι θα μπει η Α’ Αθηνών που θα βρεθεί – εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις – με 12 έδρες. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται η Κοζάνη (πιθανό δηλαδή να εκλέγει τέσσερις βουλευτές από πέντε σήμερα) όπου ο πληθυσμός μειώθηκε κατά τουλάχιστον 4.200 ανθρώπους, η Μαγνησία (πέντε έδρες από έξι σήμερα) όπου μειώθηκε ο πληθυσμός και στους πέντε δήμους, η Φθιώτιδα όπου βρίσκονται πληθυσμιακά κάτω και οι επτά δήμοι καθώς και η Αρκαδία αν και πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες έδρες στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Περιθώρια αύξησης εδρών διαμορφώνονται επίσης σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ενώ αυτό θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποφασιστεί για την Ανατολική Αττική (αύξηση 2,8% του πληθυσμού) που καιρό τώρα προσελκύει το ενδιαφέρον υποψηφίων. Στην ίδια κατηγορία θεωρείται ο Βόρειος Τομέας Αθηνών (+1,1%).

in.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ