Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 10:03

Καραγκούνης σε συνέντευξη Τύπου με κυβερνητικό κλιμάκιο: “Δεν θα κλείσει η Καρδιολογική στο Νοσοκομείο, το πρόβλημα θα λυθεί”

Καραγκούνης σε συνέντευξη Τύπου με κυβερνητικό κλιμάκιο: “Δεν θα κλείσει η Καρδιολογική στο Νοσοκομείο, το πρόβλημα θα λυθεί”

N. Παπαθανάσης: “Fast track οι διαδικασίες για το Επιχειρηματικό Πάρκο”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την περιοχή μετά από πρόσκληση της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου αποτελούνταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Καραγκούνη, τους Βουλευτές Γιώργο Αμανατίδη, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο και τον Προέδρο της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Παρμάκη.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης λέγοντα πως μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, με υβριδικές επιθέσεις από την Τουρκία, πανδημία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία συγχρόνως με τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις, υπήρξε ανάκαμψη 8,3%, πολύ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο καθώς και διάθεση του 3,7% του ακαθάριστου προϊόντος για στήριξη στην κοινωνία, με αποκορύφωμα την στήριξη που δίδεται τώρα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την ενεργειακή ακρίβεια.” Φροντίσαμε τον δημοσιονομικό μας χώρο, έχουμε επενδυτικά εργαλεία πολύ υψηλά που πάνε κατά 95% στην περιφέρεια, ξέρουμε και θεωρούμε δίκαιες τις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης¨, κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κώτσηρας, σύμφωνα με τον οποίο η Δικαιοσύνη στην περιοχή πάει πολύ καλά και μόνιμος στόχος είναι να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να ακολουθείται αναπτυξιακή τροχιά σε όλους τους τομείς. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κ. Καραγκούνης, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο κ. Παπαθανάσης είναι συνεχώς στον νομό και ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που αναλογικά, παρά τις αντιξοότητες έδωσε τα περισσότερα χρήματα στους πολίτες μέσα στις τελευταίες κρίσεις. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έτοιμη και μια χρηματοδότηση που θα αφορά στο Μεσολόγγι και τις ανάγκες του δικαστικού μεγάρου του.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα είδε στην περιοδεία του σε Πλατυγιάλι, Αστακό και Βόνιτσα, κάνοντας λόγο για πολύ σοβαρές προοπτικές της περιοχής την ώρα που εμπαιδώνεται η ψηφιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και επιτυγχάνεται ο μετασχηματισμός του κράτους σε σύγχρονο με φιλικούς θεσμούς προς τον πολίτη.

Σε ερωτήσεις που ακολούθησε ο κ. Παπαθανάσης απάντησε σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια σε Πλατυγιάλι και Βαρκό κοντά στο Βαθυαβάλι, κάνοντας λόγω για την ένεση των τουριστικών επενδύσεων που χρειάζεται η περιοχή καθώς, όπως είπε, για χρόνια οι υδατοκαλλιέργειες κράτησαν την οικονομία της περιοχής αλλά τώρα ευνοούνται και άλλα επενδυτικά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα.

Σχετικά με την Καρδιολογική του Νοσοκομείου Αγρινίου

Στο σημείο αυτό η “Σ” έθεσε το ερώτημα προς το πάνελ σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου και το πως φτάσαμε στο σημείο αυτό από τη στιγμή που συζητούσαμε για αιμοδυναμικό και μονάδα εμφραγμάτων, ενόψει και του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή στο Αγρίνιο με το θέμα αυτό. Τον λόγο για να απαντήσει πήρε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης ο οποίος αποκάλυψε συνομιλία του με τον διευθυντή της 6ης ΥΠΕ κ. Γ. Καρβέλη, στην οποία έλαβε την διαβεβαίωση ότι η καρδιολογική κλινική θα μείνει εν λειτουργία. Μάλιστα θα επιστρέψει άμεσα ένας γιατρός εντός 3 ημερών που είναι σε άδεια ενώ 5 γιατροί θα παραμείνουν στην θέση τους καλύπτοντας τις εφημερίες κανονικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην θέση του και ο Διευθυντής κ. Αλμπάνης, άποψη που την ανέφερε και νωρίτερα στην συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου. Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης “δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της απαξίωσης, το νοσκομείο έκανε γρήγορα βήματα γιατί έναν χρόνο πριν η ΜΕΘ για τον κόβντ είχε το γνωστό τραγικό ποσοστό θανάτων αλλά εδώ και αρκετό καιρό είναι στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σε επιβίωση και ανάρρωση των ασθενών της”.

ΠΟΠ Καλαμάτας και Επιχειρηματικό Πάρκο

Σημεώνεται ότι με το τέλος των ερωτήσεων ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ έδωσε τον λόγο και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, ο οποίος έθεσε σειρά σημαντικών ζητημάτων για την περιοχή, όπως το θέμα με την ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας” που, όπως είπε, θα οδηγήσει από εξαγωγές 230 εκατομμυρίων σε εξαγωγές μόλις ενός εκατομμυρίου! Παράλληλα, έκανε αναφορές και στις αβλεψίες που έχουν γίνει με το Πλατυγιάλι, όπως και με το επιχειρηματικό Πάρκο του Αγρινίου που λιμνάζει λόγω των απαιτήσεων μιας εταιρίας, αφήνοντας για το τέλος την σημασία του δρόμου Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, “σημαντικότερο από τον Ε65 διότι σε εκείνον υπάρχουν και άλλες λύσεις”, όπως εξήγησε.

Απαντώντας ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης, πάντως, θέλησε να μείνει στο θέμα του επιχειρηματικού Πάρκου λέγοντας ότι έχει μιλήσει με τον δήμαρχο Αγρινίου και αμέσως μόλις ξεπεραστεί το εμπόδιο της συγκεκριμενης εταιρίας θα γίνουν ταχύτατα όσα πρέπει. “Σας διαβεβαιώ, είναι όλα έτοιμα, τα επιχειρηματικά Πάρκα είναι σε fast track διαδικασίες από τον νόμο¨, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης. Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Παπαθανάση σχετικά με την διχοτόμηση της Μητρόπολης απάντησε ότι είναι καθαρά θέμα που το χειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας, αποφεύγοντας κάποιον άλλο σχολιασμό για τις εξελίξεις.

ρεπορτάζ Γιάννης Συμψηρής 

sinidisi.gr