Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 18:27

N. Παπαναστάσης : Οι κυβερνητικές «περαντζάδες» στο νομό μας, δεν εξαπατούν πλέον τους Αιτωλοακαρνάνες

Την προχθεσινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση σχολιάζει με δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Στη δήλωσή του αναφέρει :

Οι κυβερνητικές «περαντζάδες» στο νομό μας, δεν εξαπατούν πλέον τους Αιτωλοακαρνάνες. Είδαμε το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, με απύθμενο θράσος, να μοιράζει «καθρεφτάκια» στου «ιθαγενείς». «Μοίρασαν» εκατομμύρια απ’ το «Ταμείο Ανάκαμψης», κρύβοντας χωρίς ντροπή ότι τα ποσά αυτά, που θα πληρώσει απ’ το υστέρημά του ο λαός, ήδη έχουν μοιραστεί στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. «Έχτισαν» Δικαστικά Μέγαρα στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. «Μετέφεραν» και το δήθεν προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Αιτωλοακαρνανία.

Ο λαός μας όμως περήφανα τους επιστρέφει, ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό, να «μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Οι αγρότες είναι σε πλήρη αδυναμία να επανακαλλιεργήσουν τη γη τους, οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα τους γιατί δεν μπορούν πλέον να τα ταΐσουν, οι εμποροβιοτέχνες μάταια περιμένουν τους πελάτες, που δεν μπορούν να καλύψουν ακόμη και τη διατροφή τους, οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν, λόγω κόστους καυσίμου, να πλησιάσουν με τα παιδιά τους τη θάλασσα.

Σ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες, πήρε «εργολαβία» το απαστράπτον και περιχαρές κυβερνητικό κλιμάκιο, να «πείσει» τους Αιτωλοακαρνάνες ότι «όλα είναι τέλεια».
Στο σκόπιμο και ανέντιμο ψεύδος τους, φυσικά δεν χωράει ούτε ο σχεδιασμός που έχουν, ακόμη και για το κλείσιμο του νοσοκομείο του Μεσολογγίου, για τη συγχώνευση κλινικών, το κλείσιμο τμημάτων, την απελπιστική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση αυτών των Μονάδων, που όσο κι αν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλει εαυτόν, αδυνατεί ακόμη και προγράμματα εφημεριών να βγάλει.

Οι Αιτωλοακαρνάνες ήδη αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της κυβέρνησης, που ουσιαστικά τη στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, υλοποιείται για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα συμφέροντα. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν περισσεύει τίποτε ή μάλλον περισσεύει η φοροληστεία, τα χαράτσια, ο πληθωρισμός του 12%, η πανάκριβη ενέργεια, κ.α.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση επιλέγει να δαπανά δισεκατομμύρια, για να ενισχύει το ΝΑΤΟ και τις ματωμένες επιχειρήσεις του. Μόνο τις τελευταίες μέρες δαπάνησε σε εξοπλισμούς, ενισχύοντας τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ πάνω από τρία δισεκατομμύρια. Είναι ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός, να ενισχύσει το ΚΚΕ ακόμη κι αν δεν συμφωνεί μαζί του σε όλα. Είναι το μόνο πραγματικό ανάχωμα απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα, που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας.

agrinioculture.gr