Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 08 Μαϊος 2022

Για το μέλλον των παιδιών τους φροντίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες θα πάψουν να έχουν τα αξιώματα που τώρα κατέχουν.

Ο Α.Γεωργιάδης «βόλεψε» την κόρη της Ε.Μανωλίδου στο Ελληνικό

Μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που «βόλεψε» στην Ευρωβουλή τον γιο του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία Μπακογιάννη, η εταιρεία της οποίας προσελήφθη ως σύμβουλος επικοινωνίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ένα ακόμη μέλος οικογενείας της κυβέρνησης διορίστηκε σε καλή θέση.

Ο λόγος για την κόρη της Ευγενίας Μανωλίδου (από τον πρώτο της γάμο) η οποία προσελήφθη από την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου για το Ελληνικό, Lamda Development.

Αυτό που όμως θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο έργο τις παίρνει το Υπουργείο Ανάπτυξης, επικεφαλής του οποίου είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλαδή ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου. 

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε το Documento της Κυριακής.

marka 2 8 5 2022

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή μας κατέστρεψαν με την απλή αναλογική» λέει ο Κ.Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης μίλησε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε αρκετές ειδήσεις αναφορικά με τις εκλογές και τα σχέδια του.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή για την ψήφιση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι είναι «καταστροφή» γιατί δεν επιτρέπει την «κυβερνησιμότητα».

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι το δεύτερο κόμμα και μάλιστα… ονειρεύεται και «δεύτερες» κάλπες για να πάρει την αυτοδυναμία!

«Το μέλλον της χώρας θα μείνει μετέωρο, θα μείνουμε σε πολιτικούς εκβιασμούς. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο εφιάλτης πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη ως τελική κάλπη, θα πάμε και σε 2η κάλπη», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Παρόλα αυτά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν δείχνει ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, εκτός βεβαίως από τις «στημένες» δημοσκοπήσεις. 

Η ΝΔ έχει πέσει προ πολλού κάτω από το 25%, ενώ κοντά στο 25% βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πιθανό να αυξήσει αρκετά τα ποσοστά του στις εκλογές, καθώς το 2019 είχε 31% παρόλο που ο κόσμος είχε έντονη οργή για την πολιτική του (κυρίως λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών). Είναι περίεργο πώς γίνεται -ενώ δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση- να έχει πέσει από το 31% στο 24-25%.

Συγκεκριμένα Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της ΝΔ ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η γαλάζια παράταξη είναι έτοιμη να κερδίσει τις εκλογές σε 12 μήνες από τώρα «κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού».Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε στελέχη του κόμματος ότι ο στόχος είναι η αυτοδυναμία και θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της απλής αναλογικής.

«Οι κομματικοί εκβιασμοί μπορεί να γίνουν ο κανόνας, και για να αποκλειστεί αυτός ο εφιάλτης πρέπει να αντιμετωπιστεί η πρώτη κάλπη με απλή αναλογική». Όπως είπε η πρώτη κάλπη θα λειτουργήσει ως βατήρας για τη δεύτερη.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή.

Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους ταξίδεψαν από την όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στο συνέδριο. «Εσείς είστε η ΝΔ, εσείς κάνετε αυτήν την παράταξη τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη της Ευρώπης».

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα».

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40% μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», σημείωσε.

«Εθνικό στόχο αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την εποπτεία». «Άμεση προτεραιότητα μας είναι η υγεία και η παιδεία», τόνισε, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νέο νόμο για να γίνουν πιο «δημιουργικά τα πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες σηματοδοτεί ότι θα συνεχιστεί η φορολογική μας πολιτική. Φυσικά θα συνεχιστεί και η μας ενεργειακή πολιτική».

«Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας είτε με υδρογονανθρακες είτε με εναλλακτικές πηγές ενέργειας».

«Θα αναχωρήσω στα ΗΑΕ που θα υπογράψω συμφωνία, και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τις ΗΠΑ όπου θα απευθυνθώ στο Κογκρέσο. Την επόμενη Πέμπτη η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και εκεί θα φανεί η πολιτική του καθενός.

Η χώρα μας σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά και γεωπολιτικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κίνδυνο του λαϊκισμού. «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε την περίοδο της πανδημίας από υγειονομικό σαμποτάζ», ανέφερε.

«Οι ανέξοδες υποσχέσεις σε ένα δύσκολο κλίμα είναι κάτι διπλά επικίνδυνο. Το ζήσαμε το πληρώσαμε δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε, ποτέ να το ξαναζήσουμε».

«Η χώρα άλλαξε σελίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι», σημείωσε και άσκησε κριτική στον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εξαντλείται σε πολιτική του τύπου «ούτε φρεγάτες ούτε γραβάτες».

Απέναντι σε αυτήν την τακτική, εμείς έχουμε να δείξουμε τα χειροπιαστά αποτελέσματα και το ήθος της παράταξής μας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι στην πορεία της κυβέρνησης έγιναν λάθη και για αυτό στο σύνθημα «Το είπαμε, το κάναμε» πρέπει να προσθέσουμε το «προσπαθούμε». Εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε βήμα – βήμα.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε τον στόχο της παράταξης, που δεν είναι άλλος από αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα μέλη να συνδράμουν ώστε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Αυτή η παράταξη μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά με τη στήριξή σας».

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το άρθρο – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στο οποίο δίνει σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στο Νίκο Ανδρουλάκη και στην αντιπολιτευτική σοσιαλδημοκρατική γραμμή του συγκεκριμένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου, που έχει υιοθετήσει.

Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και σε μια κίνηση που δεν είχε επαναλάβει στο παρελθόν, δίνει τα εύσημα στο Νίκο Ανδρουλάκη για τις θέσεις του Κινήματος στην οικονομία, την ενεργειακή κρίση και την κοινωνική κατοικία. Αναφέρει επαινετικά στην κατακλείδα του άρθρου του ο πρώην πρωθυπουργός:

Η περιγραφή των στόχων του Κινήματος Αλλαγής στις πρώτες δημοσιεύσεις της ηγεσίας του είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αναφέρονται πχ στο πρόβλημα της στέγασης και την ανάγκη ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χρήσιμη είναι και η αναφορά των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στον τομέα της ενέργειας και της υγείας. Όσον αφορά το κεντρικό θέμα της οικονομίας έχει ήδη διαγραφεί η απαραίτητη στόχευση.

Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια Η νέα ηγεσία του ήδη σε αυτή την πρώτη φάση οργάνωσης έχει δημοσιεύσει κείμενα που αναφέρονται λεπτομερειακά στα θέματα κοινωνικής κατοικίας , υγείας , τη μετάβαση στην πράσινη εποχή και την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από τα κείμενα αυτά προκύπτει ότι η επεξεργασμένη και δημιουργική πολιτική θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους του Κινήματος. Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη συγκεκριμενοποίηση των επιδιώξεων αλλά κυρίως για να καλλιεργηθεί η συναίσθηση ότι στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται ένα διαρκώς βελτιούμενο πρόγραμμα με στόχο τις αναγκαίες για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλαγές και όχι τα πολλά και ωραία λόγια.

sinidisi.gr

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφτασε στο εκλογικό κέντρο Γαλαξίας στη Νέα Σμύρνη, για να ψηφίσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Φτάνοντας στο σημείο συνομίλησε με πολίτες και έγινε δεκτός σε πολύ θερμό κλίμα. Τον συνόδευαν στενοί συνεργατες όπως ο Στέφανος Ξεκαλάκης και η βουλευτής Τόνια Αντώνιου.

«Καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που πίστεψε και πιστεύει στη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή την γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας.

Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, αυτούς που θα δώσουν τον αγώνα τους σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.

Σήμερα με την συμμετοχή σας, δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια, σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία, που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έως τώρα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ροή συμμετοχής ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα και ειδικότερα της Αθήνας η συμμετοχή ξεπέρασε το αναμενόμενο. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις όπου χρειάστηκαν εκλογικά κέντρα παραπάνω ψηφοδέλτια διότι εξαντλήθηκαν.

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, επιλέγουν σήμερο το νέο όνομα του κόμματος και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας και η προσέλευση των μελών είναι μαζική. Ειδικότερα, στα 123 εκλογικά τμήματα με tablet είχαν ψηφίσει μέχρι τις 11 το πρωί περί τα 12.500 μέλη

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι αναμφίβολα η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μελών (οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 100 χιλιάδες), η επιβεβαίωση κατά συνέπεια της δυναμικής που αναπτύσσει το κόμμα και της στήριξης στη νέα ηγεσία για την επιτυχία του εγχειρήματος για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς και η «καθαρή εντολή» για την επαναφορά του ήλιου στη «μαρκίζα».

Οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο για το όνομα είναι δύο: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Η σχετική απόφαση για μόνο δύο επιλογές ελήφθη διότι θεωρήθηκε ότι μία τρίτη επιλογή (όπως η πρόταση για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ), είτε θα προκαλούσε …τριχοτόμηση, είτε θα οδηγούσε σε δεύτερο γύρο εάν η επικρατούσα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος δεν λάμβανε το 50+1 των ψήφων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν επί της ουσίας όχι μόνο τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

Και αυτό γιατί φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας (μέλη και φίλοι έφτασαν τότε τις 270 χιλιάδες), μπορούν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.

Όλα τα προγνωστικά λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων θα επιλέξει το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ με σύμβολο τον ήλιο- όπως φάνηκε και σε έρευνες που προηγήθηκαν.

Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέτασε αναλυτικά όλες τις παραμέτρους και πριν να λάβει την τελική απόφαση για τις δύο επιλογές σχετικά με το όνομα συνομίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μανώλη Όθωνα (στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά) και άλλα στελέχη.

Ψήφισε ο Ανδρουλάκης - Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη από τη συμμετοχή (video)

Ποιοι και τι πρέπει να προσέξουν κατά την ψηφοφορία

Αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, Απόστολος Πάνας έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθυντήρια οδηγία για την εκλογική διαδικασία προς τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου, όπου επισημαίνει τα εξής:

«Η εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2022 για την εκλογή οργάνων και αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο, καθώς και για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, θα διεξαχθεί από τις 07.00 έως τις 19.00 στα εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στο site του Κινήματος Αλλαγής.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα η διαδικασία θα γίνεται με μία κάλπη και με δύο ψηφοδέλτια (ένα για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και την επιλογή ονόματος της παράταξης και ένα για τις Συντονιστικές Γραμματείες των Δημοτικών Οργανώσεων και τους Αντιπροσώπους για το 3ο Συνέδριο).

Όποιος/α προσέρχεται να ψηφίσει, αφού θα ελέγχεται εάν είναι μέλος του Κινήματος (εάν δεν είναι θα συμπληρώνει υποχρεωτικά όλα τα πεδία της αίτησης εγγραφής μέλους), και αφότου συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία του/της στην κατάσταση ψηφισάντων και καταβάλει την οικονομική συμμετοχή για τη διαδικασία (1 ευρώ), θα παραλαμβάνει από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής τα δύο ψηφοδέλτια.

Ο έλεγχος για το εάν όποιος/α προσέρχεται είναι μέλος του Κινήματος θα γίνεται είτε με tablet με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη διαδικασία εκλογής Προέδρου τον Δεκέμβριο (η αναζήτηση στα tablet θα γίνεται με βάση τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους), είτε από τους εκλογικούς καταλόγους που έχουν αποσταλεί σε κάθε δήμο.

Αφότου το μέλος ψηφίζει, θα τοποθετεί και τα δύο ψηφοδέλτια στον ίδιο φάκελο, ο οποίος θα μονογράφεται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής πριν το ρίξει στην κάλπη. Στις περιπτώσεις που υπάρχει έλλειψη φακέλων, ο Πρόεδρος θα μονογράφει στο πίσω μέρος των διπλωμένων ψηφοδελτίων πριν αυτά πέσουν στην κάλπη.

Επισημαίνουμε ότι είναι υποχρεωτική για τη διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας να τηρείται η κατάσταση ψηφισάντων συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία και την υπογραφή του/της ψηφοφόρου. Για όσους/όσες ψηφοφόρους δεν είναι μέλη και συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής μέλους, η Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει να κυκλώνει τον αύξοντα αριθμό στην κατάσταση ψηφισάντων.

Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή επιβεβαιώνει πως ο αριθμός των ψηφισάντων είναι ίδιος τόσο από τον αριθμό των φακέλων που θα βρεθούν στην κάλπη, όσο και από των αριθμό από την κατάσταση ψηφισάντων. Έπειτα ανοίγουν τους φακέλους και κατανέμουν τα δύο είδη ψηφοδελτίων. Μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση – διαλογή των ψήφων, συντάσσουν τα τέσσερα πρακτικά.

Επισημαίνουμε πως τα ψηφοδέλτια που έχουν μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο αριθμό σταυρών για κάποιο όργανο, θα θεωρούνται άκυρα ως προς την σταυροδοσία του συγκεκριμένου οργάνου. Όταν στο ψηφοδέλτιο υπάρχει η οποιαδήποτε σημείωση, τότε το ψηφοδέλτιο θεωρείται συνολικά άκυρο.

Όσον αφορά στα πρακτικά των Συντονιστικών Γραμματειών και των Αντιπροσώπων για το συνέδριο, στα οποία θα καταγραφούν οι υποψήφιοι κατά σειρά εκλογής, η Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει να μεριμνήσει να καλύπτονται οι ποσοστώσεις υπέρ φύλου (1/3 των εκλεγέντων) και 10% για τους νέους κάτω των 35 ετών.

Μετά το πέρας της καταμέτρησης οι Πρόεδροι των Εφορευτικών θα αποστέλλουν με φωτογραφία τα πρακτικά των αποτελεσμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όλα τα έντυπα της εκλογικής διαδικασίας (κατάσταση ψηφισάντων, πρακτικά, αιτήσεις εγγραφής μελών, πρακτικό ταμείου) θα αποσταλούν τη Δευτέρα 9/5/2022 ταχυδρομικά (Χαριλάου Τρικούπη 50).

Η καταβολή του συνολικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης κάθε εκλογικού τμήματος θα γίνει σε λογαριασμό που θα ανακοινωθεί από το Κίνημα».

protothema.gr 

Στις 13 Μαΐου αναμένεται στο Αγρίνιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress, ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαψεύδονται έτσι οι πληροφορίες που τον ήθελαν να επισκέπτεται την πόλη στις 12 του μήνα. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βορειοδυτική Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί αρχικώς στην Άρτα, από όπου έλκει και την καταγωγή του.

Ακολούθως αναμένεται στο Αγρίνιο της μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της 13ης Μαΐου. Το οριστικό πρόγραμμα αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, με τις προετοιμασίες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να «τρέχουν».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα Κυριακή, 8 Μαϊου, στήθηκαν κάλπες σε όλη την χώρα για να ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ το όνομα της παράταξης και τους συνεδρους.

Αυτήν την μέρα εγγράφεσαι ως μέλος της παράταξης και έχεις το δικαίωμα να ψηφίσεις για το όνομα αλλά και το σύμβολο του κόμματος.

Εμείς βρεθήκαμε στο Αγρίνιο (Παλαιό Σταθμό Τραίνων) όπου η προέλευση των μελών από το πρωί ήταν ικανοποιητική.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν και τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος.

Όσο για τα σύμβολα η μία επιλογή είναι ο ιστορικός πράσινος ηλιος. Ενω η άλλη είναι το γνωστό σύμβολο του ΚΙΝΑΛ που υπάρχει και σήμερα.

600 εκλογικά τμήματα άνοιξαν σε ολόκληρη την χώρα για τον σκοπό αυτο.

Εξίσου δύο επιλογές υπάρχουν και για το όνομα είτε Κίνημα Αλλαγής , είτε ΠΑΣΟΚ κίνημα Αλλαγης

Τα εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις εφτά το βράδυ.

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Μαριάννα Γεωργίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ