Σάββατο, 2η Μαρτίου 2024  12:34: πμ
  rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022

Δεν «σταματούν» να στήνουν εσωκομματικές κάλπες σε Εκλογικά Τμήματα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα, αυτή τη φορά για τις ψηφοφορίες της προσεχούς Κυριακής, τόσο για νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, όσο και για νέες Συντονιστικές Επιτροπές, Συνέδρους, όπως και για το όνομα της Παράταξης.

Τελικά, θα λειτουργήσουν συνολικά 11 Εκλογικά Τμήματα, σε 6 Εκλογικά Κέντρα, και σε αυτά θα αναδειχθούν 15 μέλη της ΝΕ (μέχρι 3 σταυρούς), από 7 μέλη στις δύο Συντονιστικές Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων Βορείου και Νοτίου Τομέα Δήμου Πατρέων (μέχρι 2 στ.) και από 5 μέλη στις ΣΕ των Δήμων Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου και Καλαβρύτων (μέχρι 1 στ.).

H απερχόμενη Τ. ΠAΣOK-ΚΙNΑΛ Aιγιάλειας εξέφρασε, πάντως, την έντονη δυσαρέσκεια της για την κατάργηση κάλπης στην Ακράτα, με την Μαρία Παπαγεωργίου να μιλά για «μεθόδευση που μόνο κακό κάνει στην παράταξη…»!

Επίσης, απ΄όλη την Αχαΐα θα εκλεγούν 177 σύνεδροι (μέχρι 1 στ.) και αναλυτικά: 26 από Αιγιάλεια, 17 από Δυτική Αχαΐα, 12 από Ερύμανθο, 7 από Καλάβρυτα και 115 από Πάτρα.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα

Η διαδικασία της 8ης Μαΐου θα αρχίσει στις 7 π.μ. και θα’ χει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 μ.μ. με δικαίωμα ψήφου να έχουν όσοι είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ ή όσοι εγγραφούν πριν ψηφίσουν. Απαντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, να φορούν μάσκα και να ξέρουν ότι θα πρέπει να καταθέσουν 1 ευρώ.

Οπως ενηρώθηκε η «Π», η αρχική σκέψη για αύξηση των Τοπικών της Πάτρας από 2 σε 5 δεν επελέγη, σ’ αυτή τη φάση, λόγω διαδικαστικών προβλημάτων. Επίσης, σε κάθε κάθε ΕΤ οι κάλπες θα΄ναι 2, η μία για τη ΝΕ και το νέο Ονομα του κόμματος και η άλλη για ΤΟ και Συνέδρους.

ΑΧΑΪΑ

Η ανακήρυξη των δεκάδων υποψηφίων από τη Χαριλάου Τρικούπη, αν και επρόκειτο να γίνει χθες, τελικά μεταφέρθηκε για σήμερα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος κομματικών στελεχών να κατέλθουν, κάτι που οδήγησε σε άτυπη παράταση και σε επαυξημένο χρόνο εξέτασης.

Ενδιαφερόμενοι – μετέπειτα – για τη θέση του γραμματέα της ΝΕ θα είναι μόνο, ο Θανάσης Γιανναδάκης (πρ. πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου) που προέρχεται από το «μπλοκ» Κατσιφάρα και ο Νίκος Μοίραλης (δημοτικός σύμβουλος Πάτρας) από το «μπλοκ» Ανδρουλάκη.

Ο πρώτος προτάσσει το σύνθημα «Ανοίγουμε δρόμους προοδευτικούς για το αύριο» και δεύτερος «Δίνουμε μήνυμα νίκης ενόψει των εθνικών εκλογών…ενωμένοι».

Κατά πληροφορίες της «Π» υποψήφιοι για τη ΝΕ Αχαΐας, ακόμα, θα είναι (μεταξύ άλλων): Θανάσης Μπιλίρης (μαθηματικός), Κώστας Πετρόπουλος (συνδικαλιστής), Παναγιώτης Γιάχος (αγρότης-Αίγιο), Μάκης Φεσιάν (τ. αντινομάρχης), Παναγιώτης Μαρινόπουλος (δημοτικός σύμβουλος-Αιγιάλεια) Βαγγέλης Τσιότσης (πανεπιστημιακός), Αρίστος Καραμάνος (φοιτητής-Αιγιάλεια), Γιώργος Παπασταθόπουλος (μέλος ΝΕΠ), Παναγόπουλος Μάκης (Αχαγιά), Βασίλης Φιλιππόπουλος (π. αντιδήμαρχος-Αίγιο), Σταυρούλα Παναγοπούλου (πρ. πρόεδρος Εργατικού Κέντρου), Μήνα Ταγκαλάκη (ομοσπονδία γονέων), Αντιγόνη Χριστοδούλου (συνταξιούχος-Αίγιο). Η κ. Παναγοπούλου, σε χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητά της, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να εκφράσει δημοκρατικά την ανάγκη ανασυγκρότησης της κοινωνίας».

Για τις Τοπικές Οργανώσεις, στην Πάτρα, ανάμεσα στα ονόματα υποψηφίων είναι: Τάκης Ηλιόπουλος (δικηγόρος), Ανδρέας Μπαγιώργος (δάσκαλος), Κώστας Χρστόπουλος (εκπαιδευτικός) κ.ά. Στην Αιγιάλεια: Χριστίνα Πλατάνου – Καψάλη (Διακοπτό), Ντίνος Παγώνης (κοινοτάρχης Βούτσιμου), Ανδρέας Μαγκλάρας (πρόεδρος γεωπόνων) και Κώστας Χαντζής (υπάλληλος). Στη Δυτική Αχαΐα: ο Ευάγγελος Τησαρχόντος (πρόεδρος Κάτω Αχαΐας-αστυνομικός) που ανέφερε πως «η ώρα να μεγαλώσει η μόνη δημοκρατική παράταξη έφθασε…». Στα Καλάβρυτα: ο Γιάννης Μαντάς (νυν γραμματέας).

ΗΛΕΙΑ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Στην Ηλεία, στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής πρόκειται να μετρήσουν δυνάμεις – σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Π», δύο εσωκομματικά «στρατόπεδα» με κορύφωση της πολύμηνης «κόντρας» που κατά καιρούς είχε εξάρσεις και υφέσεις ανάμεσα στις «αντίπαλες» ομάδες, που ξεκίνησε μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην αρχηγία.

Ετσι, μέχρι και την τελευταία στιγμή υποβολής υποψηφιοτήτων οι ζυμώσεις ήσαν έντονες, γράφονταν και σβήνονταν ονόματα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τις Τοπικές Οργανώσεις.

Ο ένας εσωκομματικός πυρήνας αποτελείται από στελέχη που πρόσκεινται στον πρόεδρο και δούλεψαν εντατικά για την εκλογή του. Ο άλλος συγκροτείται από προσκείμενους στον βουλευτή – επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος επιθυμεί να εδραιώσει ευρεία σφαίρα επιρροής στην εκλογική του περιφέρεια.

Μεταξύ των υποψηφίων για τη νέα ΝΕ, «φιγουράρουν» και οι φερόμενοι ως διεκδικητές της θέσης του γραμματέα, ο Σταύρος Δανιελιάν- Δανιηλίδης (Ανδρουλάκη) και ο Δημήτρης Βάλαρης (Κατρίνης). Υποψήφιοι για μέλη της ΝΕ θα είναι και οι: Κώστας Κριετσιώτης, Φανή Μαρτζάκλη, Παναγιώτης Σολωμός, Ακης Ντούγκας, Σοφία Κοτσάφτη και Μάκης Αλεξόπουλος.

Στην Αιτωλοακαρνανία, τη θέση του Γραμματέα της 13μελούς ΝΕ θα διεκδικήσει – κατά πληροφορίες της «Π» – ο απερχόμενος Γιώργος Ζήσιμος, ενώ έχουν ακουστεί ακόμα, ο υγειονομικός Διονύσης Σαμαράς (στήριξε Ανδρουλάκη) ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η Μιμή Ζώη (Μακρυνεία).

Υποψήφιοι για μέλη της ΝΕ θα είναι και οι: Χρήστος Κουτρομάνος (Στράτος),Γιάννης Αλεξόπουλος, Γεωργία Σαξάνου, Χριστίνα Ζαρκάδα, Δήμητρα Κατσινούλα, Λεωνίδας Αθανασάκης, Ανδρέας Καλαντζής (πρόεδρος ΔΣ Ακτίου – Βόνιτσας), Γιάννα Καλημέρη (Θέρμο), Γεωργούλα Παππά (Αμφιλοχία), Θ. Μπαγιάτης (Βάλτο Αμφιλοχίας), από την περιοχή Μεσολογγίου οι κ.κ. Λαγός, Κασσαβέτης, Στεφανάτος και Κούσουλας, ενώ από περιοχή Ναυπάκτου οι κ.κ. Μπαρμπαγιάννης, Ζωϊτάκης και Μάγδα Δημητροπούλου. Εκλέγονται συνολικά και 107 σύνεδροι από την Αιτωλοακαρνανία.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα

pelop.gr Των: ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΙΣΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να ανακουφιστούν από το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας κος Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας εκτίμησε πως το νέο πακέτο ρυθμίσεων θα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα των αυξήσεων, καθώς η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια στήριξης που διαθέτει. Όπως υπενθύμισε ο Γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. η κυβέρνηση, ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα στήριξης από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και από τότε, ανάλογα και με την κλιμάκωση του προβλήματος, παρεμβαίνει για να προστατέψει τους καταναλωτές. Όπως υπογράμμισε, αυτό, γίνεται σε συνάρτηση και με τα δημόσια οικονομικά, προκειμένου να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός με τις επακόλουθες συνέπειες που αυτός μπορεί να επιφέρει.

Ο κ. Φεύγας, υποστήριξε ακόμα ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για μια πολύ καλή επερχόμενη τουριστική σεζόν, η οποία θα φτάσει και ενδεχομένως ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβουμε στην δύσκολη αυτή κατάσταση και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους συμπολίτες μας».

Επιπροσθέτως, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το παρόν πρόβλημα, δεν είναι δομικό πρόβλημα της εγχώριας αγοράς ενέργειας και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν δεν είχε προχωρήσει η εξυγίανση της χρεοκοπημένης ΔΕΗ που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε και διέσωσε, σήμερα, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης, το πρόβλημα που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε θα ήταν πολλαπλάσιο».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην Καβάλα

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά της Καβάλας o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές για τα πρωτοφανή αδιέξοδα από την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς και για τα μέτρα κατόπιν εορτής που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης λόγω της ραγδαίας φθοράς.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εργαζόμενους και απολυμένους από τα Λιπάσματα Καβάλας και από τα Πετρέλαια Καβάλας στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Αφού 9 μήνες ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται.

Για εμάς όποια μέτρα, έστω και τα πολύ αργοπορημένα είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο. Η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά.

Εδώ από την Καβάλα θέλω να αναδείξω για άλλη μία φορά, την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ελληνική κοινωνία, κυρίως οι μισθωτοί, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες.

Εδώ από την Καβάλα, που έχει γίνει συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εργασιακής ζούγκλας, με τους χιλιάδες απολυμένους. Στις 15 του Μάη λοιπόν καλούμε τους πολίτες στις εσωτερικές μας διεργασίες. Να συμμετάσχουν ενεργά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρία χρόνια τώρα εργάζεται άοκνα για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο».

protothema.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 29/04/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:          «Εγκατάλειψη των κοιτασμάτων πετρελαίου του Ιονίου και εκείνων που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά της Κρήτης»

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα, ο κ. Σιάμισης, επικεφαλής των «ΕΛΠΕ», με δηλώσεις του στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, παρουσία του κ. Πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ότι ο Όμιλος του οποίου ηγείται δεν προτίθεται να προβεί σε εξορύξεις πετρελαίου πουθενά στη χώρα. Στα θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και στα νοτιοδυτικά της Κρήτης φαίνεται ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου, όπως έχουν αναδείξει σχετικές μελέτες, αναφορικά με την ύπαρξη υδρογονανθράκων της Νορβηγικής εταιρείας «PGS». Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο έρευνας στους εν λόγω χώρους για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου. Όπως είναι γνωστό όμως, όπου υπάρχει φυσικό αέριο, σχεδόν πάντα, υπάρχει και πετρέλαιο. Επιπλέον, σε Ερώτηση για τις προοπτικές αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, που έχουν παραχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων, ο ως άνω κ. Σιάμισης ανέφερε πως δεν μπορούν να προχωρήσουν επενδύσεις αν δε λήξει η δικαστική εκκρεμότητα που έχει προκύψει, λόγω της σχετικής προσβολής των περιβαλλοντικών μελετών στο Συμβούλιο της Επικρατείας («ΣτΕ»).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Με ποια λογική αποφάσισε η Κυβέρνηση, η χώρα μας να δαπανά, κάθε χρόνο, περί τα 4 δις ευρώ για εισαγωγές πετρελαίου, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε δικό μας πετρέλαιο;
  1. Αφού δεν μπορούν να προχωρήσουν οι επενδύσεις εξόρυξης γαιανθράκων στις περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, λόγω δικαστικής εμπλοκής, γιατί η Κυβέρνηση έσπευσε να τις εξαγγείλει;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 29/04/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

                      Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:          «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων προστίμων ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Εν συνεχεία της απόφασης του Υπουργείου Υγείας περί αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από την 15η Απριλίου τρέχοντος έτους και του οποίου το άρθρο εφαρμογής του - καθόσον ίσχυε - θεωρήθηκε από δικονομικούς κύκλους ως αντισυνταγματικό, αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΧΘΔΕΕ), τίθεται ζήτημα επιστροφής των χρηματικών προστίμων σε όσους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους ήδη επιβλήθηκαν και κατέβαλαν. Επρόκειτο για ένα επιβληθέν πρόστιμο, άνευ αναλογικότητας, απορρέον από καταργηθέν πια άρθρο, δίχως να σταθμίζει και να λαμβάνει υπόψη του εισοδηματικά και οικονομικά κριτήρια. Συνέπεια της αναδειχθείσας πτυχής ήταν η επιβολή του προστίμου σε άτομα που λάμβαναν σύνταξη ακόμη και τριακοσίων (300) ευρώ. Εν κατακλείδι και δεδομένου ότι κατά την ισχύ του καταργηθέντος άρθρου θίχτηκαν ατομικά δικαιώματα, τα συνταγματικώς προστατευόμενα περιουσιακά - προσωπικά δεδομένα, επιτακτική ανάγκη θεωρείται η άμεση επιστροφή των καταβληθέντων προστίμων σε όσους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών κατέβαλαν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε, δεδομένης της αναστολής εφαρμογής του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού όλων των φυσικών προσώπων άνω των 60 ετών και δια έκδοσης ΚΥΑ συναρμοδίων υπουργείων, όπως τα ως τώρα καταβληθέντα χρηματικά πρόστιμα να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δια της αντιστρόφου διαδικασίας καταβολής αυτών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ