Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022

«Θέλουν να μας κρατήσουν σε κατάσταση πανικού για να εγκαθιδρύσουν μία παγκόσμια κυβέρνηση»

Στον πόλεμο στην Ουκρανία και διαρκές χάος που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στον πλανήτη, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κορυφαίος νομικός Reiner Fuellmich.

Σύμφωνα με τον R.Fuellmich όλο αυτό το χάος είναι μια συντονισμένη ατζέντα από τις κυβερνήσεις και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να επιτευχθεί η Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αυτό που επιδιώκουν είναι να μας κρατήσουν σε κατάσταση πανικού, για όσο χρόνο τους χρειάζεται για να εγκαθιδρύσουν μία παγκόσμια κυβέρνηση. Προσπαθούν να μας δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χάος! Πρώτα χρησιμοποίησαν τον COVID και στην συνέχεια την κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιασμού. Όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα.

Και τώρα έσκασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όλα αυτά είναι μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης, όλα αυτά είναι μέρος της πρόκλησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χάους, έτσι ώστε τελικά, στις χώρες μας, θα συμφωνήσουμε πως η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να το χειριστεί αυτό και να γίνουν τα Ηνωμένα Έθνη η κυβέρνηση μας. Λοιπόν τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο είναι δημιούργημα του Κλάους Σβαμπ».

pronews.gr
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε που προκάλεσε σάλο

Αφού η κυβέρνηση μοίρασε στους «δικούς» της και επέστρεψε σε κάποιους να κερδοσκοπήσουν τώρα βάζεις τους δημοσιογράφους να λένε… ότι «μαζί τα φάγαμε»! 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που «τσάκισε» την οικονομία με τα lockdown και τα μέτρα για τον Covid και στη συνέχεια αποφάσισε να «γραπωθεί» στην ΕΕ και να δείξει ότι είναι το «καλό παιδί» τη Δύσης επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία τώρα μας «ενημερώνει» ότι… «θα πληρώσουμε μαζί τον λογαριασμό».

Βεβαίως, δεν το είπε κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος ως γνωστόν μεταφέρει τη γραμμή της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδικεύτηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε κάποια στιγμή ο Δημήτρης Οικονόμου τον ρώτησε αν αυτές οι επιδοτήσεις θα φανούν στην αγορά με μειώσεις των τιμών.

«Να μειώσει; Μακάρι, να πάμε να ανάψουμε κανένα κερί. Δεν είμαστε σε φάση ως κοινωνία να μειώσουμε. Τουλάχιστον να μην πάμε παραπάνω. Θέλω να θυμίσω κάτι που συνέβη πριν από ένα χρόνο. 43 δισ. δανείστηκε η Ελλάδα για την πανδημία. Όλοι μας δανειστήκαμε 43 δισ. και αυτοενισχυθήκαμε και αυτό, συγγνώμη που θα το πω ωμά, φαίνεται. Δηλαδή θέλω να πω, πως είναι αυτό που λένε “έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα παρασκήνια και αυτό φαίνεται στην σκηνή”. Τα 43 δισ. δεν κρύβονται, όσο και αν έχουν στοκαριστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν κρύβονται. Και ξαναγυρίζουμε πάλι σε αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος. Όλοι μαζί τα καταναλώνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι τα χρήματα στα οποία αναφέρεται είναι αυτά που δανείστηκε η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Δείτε όσα είπε ο Α.Πορτοσάλτε: 

portosalte 6 5 2022

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Είμαστε η ΝΔ όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος» είπε ο πρωθυπουργός – «Ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 34% χαμηλότερος, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης, προστέθηκε ένας 15ος μισθός με τις αυξήσεις» – Άλλοι 18.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και 16.200 μόνιμοι εκπαιδευτικοί – Ζήτησε από τα στελέχη «απολογισμό με σεμνότητα»

«Συνέδριο δράσης που θα χτίσει τη νέα κυβερνητική τετραετία» χαρακτήρισε το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη μιας προεκλογικής δράσης που θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεγάλη λαϊκή παράταξη γίνεται μια γέφυρα που ενώνει. «Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδας είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος ένταση της προσπάθειας καθώς δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα και κόμμα μακριά από την κοινωνία.

«Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός. Οι τέσσερις λέξεις «το είπαμε το κάναμε» είναι το σύνθημα μας και η παρακαταθήκη μας καθώς υπηρετούμε όλους τους Έλληνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε έναν εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου υπογραμμίζοντας ότι έγιναν πολλά μέσα σε 33 μήνες κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.

«Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας για την Ελλάδα που μας αξίζει» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη μιζέρια. Όσο και εάν κάποιοι παλεύουν, ο δρόμος δεν γυρίζει πίσω σημείωσε δίνοντας παράλληλα έμφαση στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας, του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους αλλά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση.

«Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την ενεργειακή κρίση, γι΄αυτό διορθώνουμε τις αδικίες που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής» υπογράμμισε δίνοντας με αυτή τη φράση έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο των κυβερνητικών αποφάσεων.

Το Σύνεδριό μας θα γίνεται κάθε χρόνο

Το Σύνεδριο του κόμματος μας θα γίνεται κάθε χρόνο, οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του. Όταν με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύθηκα να μεγαλώσω την παράταξη μας και αυτήν την δέσμευση τήρησα στο ακέραιο. Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά τον Κώστα Καραμανλή, πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας τον Μιλτιάδη τον Έβερτ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γιώργο Ράλλη και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όλη η ΝΔ είναι σήμερα εδώ, είμαστε ενωμένοι, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια

Πυξίδα μας η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια. Πλούσιος ήταν ο προσυνεδριακός διάλογος και η ΝΔ δυνάμωσε έτσι τους δεσμούς της με τους πολίτες. Θα εισηγηθώ την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Ο Παύλος το αξίζει και μας αξίζει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία

Μετά τη ρωσική εισβολή όλοι είμαστε σε πόλεμο και σε πολλαπλά επίπεδα. Στο γεωστρατηγικό μέτωπο η ρωσική εισβολή γίνεται μοντέλο προσομοίωσης, στο διπλωματικό γιατί αναδιατάσσει τις συμμαχίες, και στο οικονομικό γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες. Έχω πει πως χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού. Προσδοκώ πως οι προτάσεις μας θα εισακουστούν. Όμως δεν αδρανήσαμε το κράτος επιδοτεί το ρεύμα σε νοικοκυριά επιχειρήσεις και αγρότες. Δεν μπορώ να περιμένω όμως να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία.

Εξουδετερώνουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο. Κάθε ανήφορος έχει κόπο αλλά έχει και προορισμό, ο κατήφορος οδηγεί προς τα πίσω, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Να ενώσουμε τους πολίτες κάτω από ένα κοινό αίσθημα ασφάλειας

Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα. Περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση. Πρέπει να ενώσουμε τους πολίτες κάτω από ένα κοινό αίσθημα ασφάλειας. Να ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες, να τους κάνουμε ξανά υπερήφανους. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες. Οι πολίτες είδαν μεγάλα έργα να προχωρούν. Με χαλύβδινη άμυνα και πολύ ισχυρές συμμαχίες. Στον αντίποδα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Παλεύουν δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και αυτή που μένει καθηλωμένη.

Μας περιμένουν καλύτερες ημέρες

Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία

Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Δύση. Υπηρετούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις με τους φίλους μας για να μπορούμε και εμείς να ζητούμε την συμπαράστασή τους εάν αυτό χρειαστεί. Τελεία και παύλα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας .

Υλοποιούμε με συνέπεια όσα έχουμε δεσμευτεί

Η ανάπτυξη έκλεισε το 21 στο 8,3% την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, η ανεργία έπεσε κατά 4% και το ΔΝΤ έφυγε από την χώρα δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις υλοποιούμε με συνέπεια όσα έχουμε δεσμευτεί. Έλεγα το 2019 ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν λιγότερους φόρους και σήμερα ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 35% χαμηλότερος. Η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σύντομα καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα ισχύει ούτε και για το Δημόσιο. Τον Ιούνιο έρχεται νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι πολλές δεκάδες άμεσες ξένες επενδύσεις κινητοποιούν την ανάπτυξη, ξεπέρασαν τα 5,5 δισ. ευρώ. Το Ελληνικό επιτέλους προχωρά και το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι του χρόνου γεγονός. Οι διεθνείς πιστοληπτικοί οργανισμοί αναβαθμίζουν την πατρίδα μας εν μέσω πρωτοφανούς καταιγίδας. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 10% για να το πω απλά προσετέθη ένας 15ος μισθός, μία μόνιμη αύξηση συμπαρασύροντας και τα επιδόματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Είπαμε πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και το κάναμε πράξη

Η πανδημία δοκίμασε στην πράξη την αντίληψή μας για την άρση των ανισοτήτων. Όλες οι πρωτοβουλίες ήταν οριζόντιες. Η επιχείρηση ελευθερία λειτούργησε άψογα.

Μέσα σε λίγους μήνες, η χώρα απέκτησε νέο σύνταγμα, νέο ΠτΔ και για πρώτη φορά χορήγησε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και ψηφίσαμε ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Επιτελικό κράτος σημαίνει ψηφιακό κράτος. Γλυτώσαμε 40 εκατομμύρια ώρες ταλαιπωρίας των πολιτών. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, ειδικά τους μικρομεσαίους με 8 δισ. επιστρεπτέες προκαταβολές εκ των οποίων τα 5 θα μείνουν στην αγορά. Όλες οι πρωτοβουλίες μας είχαν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η Παιδεία ο βασικός ανελκυστήρας για κοινωνική ανέλιξη. 16.000 προσλήψεις. Για πρώτη φορά θεσπίστηκε η αξιολόγηση μονάδων και ανθρώπινου δυναμικού. Εφαρμόστηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής αναβαθμίζοντας και το πρώτο έτος του πανεπιστημίου. Πολύ σημαντικό και το εθνικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις εργασίες την 1η ημέρα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ

14ο Συνέδριο ΝΔ | 1η μέρα

Για να έλθει το μέλλον πρέπει το παρόν να είναι ασφαλές. Η ανομία και η πολύμορφη τρομοκρατία έχουν βαθιές ρίζες. Τις μολότοφ τις πυροδοτούν και γνωστές πολιτικές αντιλήψεις. Με το περιθώριο φλερτάρουν συχνά και συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις. Ένα στέκι κουκουλοφόρων θα αντικαθίσταται από μία βιβλιοθήκη.

Όσο και εάν κάποιοι παλεύουν ο δρόμος δεν γυρίζει πίσω. Εξιχνιάστηκαν πρακτικά όλες οι μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Είπαμε πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και το κάναμε πράξη. Εμείς αποκαταστήσαμε την ντροπή της Μόριας και της Ειδομένης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός

Η μεγάλη λαϊκή παράταξη γίνεται μια γέφυρα που ενώνει. Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδας είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ ένταση της προσπάθειας καθώς δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα και κόμμα μακριά από την κοινωνία.

Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός. Το είπαμε το κάναμε είναι το σύνθημα μας και η παρακαταθήκη μας – Υπηρετούμε όλους τους Έλληνες ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προανήγγειλε το επόμενο διάστημα την πρόσληψη 5.600 γιατρών και νοσηλευτών. Ανέφερε ακόμα ότι η δεύτερη διασύνδεση ηλεκτρισμού με την Κρήτη θα φέρει 400 εκατ ευρώ φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός

Κεντρικός ο ρόλος της πατρίδας μας στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στην υπόθεση της συλλογικής απάντησης στο ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας. Όσον αφορά στις εθνικές μας προτεραιότητες η απάντηση έρχεται από την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, τον καθορισμό ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία αλλά και τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ, Γαλλία και άλλες χώρες. Σημαντική η αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας. Είμαστε η παράταξη της ειρήνης, της συνεργασίας και της ανεξαρτησίας γιατί για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολιτικές μας έχουν ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο

Οι πολιτικές μας έχουν ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να φέρει την ψηφιακή κάρτα εργασίας που θωρακίζει τον εργαζόμενο .Δεν είδα καμία δήθεν προοδευτική κυβέρνηση να ασχολείται με τους εργαζομένους στις ταχυμεταφορές, εμείς το κάναμε πράξη. Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με άλλους καιρούς τα χρώματα και οι ετικέτες, οι πολιτικοί διαχωρισμοί έχουν ξεθωριάσει. Το νέο δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Ο σύγχρονος πολίτης διεκδικεί το χειροπιαστό αποτέλεσμα στη ζωή του. Η τόλμη και οι ανοιχτές απόψεις είναι στο dna της παράταξής μας. Η ΝΔ είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα ούτε και κυβέρνηση μακριά από την κοινωνία. Το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ είναι μεγάλος, εχθρός μας ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας το 2023

Τα συνθήματα «το είπαμε το κάναμε» και το «δίπλα στον κάθε πολίτη» είναι ο οδηγός μας. Υπηρετούμε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν. Διεκδικούμε την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας το 2023. Είναι στόχος εφικτός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ έχει σχέδιο 8ετίας και όραμα 10ετίας

Το συνέδριο μας έχει σαφή χρονική έκταση και σαφές πολιτικό μήνυμα, η εμβέλεια του ετήσια και η δράση του κοινωνική. Θα χτίσει τη νέα κυβερνητική 4ετία που έρχεται. Η ΝΔ έχει σχέδιο 8ετίας και όραμα 10ετίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα

Οι κατακτήσεις των 33 μηνών δεν ήταν αυτονόητες και καθόλου δεδομένες. Αυτό θα είναι και το πολιτικό δίλημμα των επομένων εκλογών. Οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν. Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια παραμένει βαλτωμένη. Από σίγμα αρχίζουν τρεις λέξεις που όλοι θα σκεφτούν στην κάλπη, σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Θα αποφασίσουν σωστά με την καρδιά και το μυαλό. Η συνέχεια της προόδου ταυτίζεται με την σταθερότητα. Να γιατί δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Είμαι αισιόδοξος για την εποχή που έρχεται. Μία σπουδαία δημοκρατία πρέπει να είναι προοδευτική γιατί θα πάψει να είναι δημοκρατία και σπουδαία, είχε πει ο Ρούζβελτ. Η ΝΔ και η δημοκρατία μας θα είναι πάντα σπουδαίες. Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας» ανέφερε.

Πηγή: protothema.gr

Το απόγευμα της Παρασκευής (06.05.2022) άρχισε το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Μαΐου.

Ένα από τα πράγματα που έκαναν εντύπωση την πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν η γαλάζια γραβάτα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η οποία μπορούμε να πούμε πως «έκλεψε» την παράσταση.

Αν αναρωτιέστε γιατί μας έκανε εντύπωση μια γαλάζια γραβάτα που έχει το συμβολικό χρώμα είναι γιατί ήταν διακοσμημένη με μικρούς… τσολιάδες, δίνοντας ένα απόλυτα ελληνικό χρώμα στην εμφάνιση του κ. Καραμανλή, που χειροκροτήθηκε από τους συνέδρους.

eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν – Εκτός από το όνομα, θα αποφασιστεί και το σύμβολο – Επανέρχεται ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ;

Δύο επιλογές για το νέο όνομα της Χαριλάου Τρικούπη, δίνει η ηγεσία της με την απόφασή της που αποτυπώνεται στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στις κάλπες της Κυριακής τα μέλη του κόμματος.

Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (με σύμβολο τον ήλιο) είναι οι δύο επιλογές, οι οποίες έχουν ήδη «μετρηθεί» σε σχετικές έρευνες που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνθετη επιλογή (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής) είναι αυτή που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν.

Συνομιλητές του Ανδρέα Λοβέρδου υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος είχε προτείνει το 2015 το όνομα ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ κατά την πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή ηγεσίας εισηγήθηκε δύο επιλογές: ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Η σημερινή απόφαση, που δεν εμπεριέχει δύο από τις επιλογές που είχε υποστηρίξει, δεν τον βρίσκει σύμφωνο- γι’ αυτό όπως επισημαίνουν συνομιλητές του «θα αναγκαστεί να επιλέξει το μη χείρον».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση (υπό τον Θόδωρο Μαργαρίτη) που στηρίζουν οποιαδήποτε επιλογή, συμπεριλαμβάνει το όνομα Κίνημα Αλλαγής. Με ανακοίνωσή της αναφέρει η Πρωτοβουλία χαρακτηριστικά:

«Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ -που αποτελείται από την Ανανεωτική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι- καλεί σε προσέλευση στις κάλπες (8 Μαΐου) για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών καθώς και συνέδρων για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η συμμετοχή των μελών του χώρου μας θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την ισχυροποίηση της Κεντροαριστεράς στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για τον τίτλο του κοινού μας φορέα υποστηρίζει ότι κάθε όνομα το οποίο περιλαμβάνει το «Κίνημα Αλλαγής» αποτελεί την καλύτερη λύση για τον χώρο μας. Ένα όνομα που αποτυπώνει την συμπαράταξη των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, όπως δρομολογήθηκε από το 2015 και το 2017.

Κοινός στόχος όλων μας είναι μια ανανεωμένη παράταξη ευθύνης, ικανή να εμπνεύσει, να συσπειρώσει και να αποτελέσει το νέο πόλο εξουσίας, με δική της πρόταση διακυβέρνησης στη βάση των αρχών της Σοσιαλδημοκρατίας».

Φώφη Γιωτάκη

https://www.protothema.gr/ 

agrinionews.gr

Κορυφώνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων  καθώς και οι σύνεδροι (107 από την Αιτωλοακαρνανία) ενόψει του 3ου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου.

Θα στηθεί άλλωστε κάλπη και για το όνομα και το σύμβολο του κόμματος.

Σήμερα εξάλλου επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες (που κατατέθηκαν ως την περασμένη Τετάρτη) για τους υποψήφιους των νομαρχιακών επιτροπών.

29  είναι οι υποψήφιοι για τις 13 θέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας  η οποία στη συνέχεια θα κληθεί να εκλέξει το νέο της γραμματέα.

Από τα 13 μέλη της Ν.Ε. προβλέπεται τα τέσσερα να είναι γυναίκες και το ένα νέος, κάτω των 35 ετών.

Όσοι ψηφίσουν έχουν δικαίωμα να βάλουν ως τρεις σταυρούς.

Οι υποψήφιοι

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΡΥΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΖΗΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΩΙΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΖΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΡΙΘΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΜΠΑΓΙΑΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΜΠΑΡΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΠΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΑΞΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΤΑΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΥΓΓΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δύο επιλογές για το νέο όνομα της Χαριλάου Τρικούπη, δίνει η ηγεσία της με την απόφασή της που αποτυπώνεται στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στις κάλπες της Κυριακής τα μέλη του κόμματος.

Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (με σύμβολο τον ήλιο) είναι οι δύο επιλογές, οι οποίες έχουν ήδη «μετρηθεί» σε σχετικές έρευνες που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνθετη επιλογή (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής) είναι αυτή που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν.

Το Ψηφοδέλτιο 

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έχουμε φτάσει αρχές Μαΐου και οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών μας είναι στον «αέρα», δεν έχει ξεκινήσει τίποτα και ο κίνδυνος να χαθούν οι επιδοτήσεις φαντάζει πλέον ορατός», αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταύρος Καραγκούνης.

Έχουμε φτάσει αρχές Μαΐου και οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών μας είναι στον «αέρα», δεν έχει ξεκινήσει τίποτα και ο κίνδυνος να χαθούν οι επιδοτήσεις φαντάζει πλέον ορατός.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα τελευταία χρόνια έχει την αποκλειστική ευθύνη με τις καθυστερήσεις των πληρωμών που έχουν σημειωθεί και γενικότερα για το μπάχαλο που συμβαίνει με τις επιδοτήσεις και τις πληρωμές του αγροτικού κόσμου.

Οι αγρότες όπως άλλωστε και όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις ακρίβειας και δυσκολιών. Οι συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης του του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα είναι καταστροφικές για τις επιδοτήσεις των αγροτών μας.

Κύριοι της ΝΔ επιτέλους να σταματήσει άμεσα το «μπάχαλο» που προκαλέσατε…

Κύριοι της ΝΔ σεβαστείτε τα εισοδήματα των αγροτών μας.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/04/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:           «Έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες απανταχού την Επικράτεια, συντελείται ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας με την πρόωρη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της χώρας. Με τους λογαριασμούς ρεύματος να «ζαλίζουν» τους καταναλωτές και την Ελλάδα να κάνει αρνητικό ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, καταρρέει με τρόπο εκκωφαντικό το κυβερνητικό αφήγημα της «πράσινης» πολιτικής. Τη στιγμή που τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν προγράμματα σταδιακής απομάκρυνσης από τον άνθρακα σε βάθος 15ετίας, έρχεται η τωρινή κυβέρνηση να παρουσιάσει την άμεση απομάκρυνση από τον λιγνίτη βιαστικά και χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μιας κατ’ ευφημισμόν «πράσινης» μετάβασης, αφού το φυσικό αέριο μόνο «πράσινη» μορφή ενέργειας δεν είναι. Η απομάκρυνση από τον εγχώριο και γι’ αυτό φτηνό λιγνίτη αποδυνάμωσε την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και την εξάρτησε ενεργειακά από το εισαγόμενο ρώσικο φυσικό αέριο. Συνεπαγωγικά η εξάρτηση από το φυσικό αέριο ευνόησε τα κέρδη των διεθνών μονοπωλίων φυσικού αερίου και κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει πολύ ακριβά στον Έλληνα. Από την άλλη, η Κυβέρνηση φάνηκε ανακόλουθη των λόγων με τα έργα της, όταν υπόσχονταν αυτορρύθμιση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και δήθεν μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προς ανακούφιση των καταναλωτών. Αντί αυτού, έχουμε ελληνικό ρεκόρ εκτόξευσης των τιμών ενέργειας πανευρωπαϊκά. Αιτία της αύξησης αποτέλεσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη λειτουργία του εγχώριου Χρηματιστηρίου Ενέργειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Έτσι, ευνοήθηκε και ενισχύθηκε η κερδοσκοπία των 4 ομίλων παροχής ρεύματος που νέμονται αποκλειστικά την ελληνική αγορά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη από την ενεργειακή κερδοσκοπία, πρόταση της Ε.Ε. ως αντιστάθμισμα στις υπερβολικές ανατιμήσεις. Έτσι, έχουμε ανεμπόδιστη συνέχιση της κερδοσκοπίας και παράλληλα καθυστέρηση της λήψης ευεργετικών μέτρων μείωσης της φορολογίας των καυσίμων και του ΦΠΑ των προϊόντων. Τώρα, η Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τις αστοχίες της και κάνοντας ολική αναδίπλωση, επιστρέφει στο λιγνίτη προφασιζόμενη το ουκρανικό. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της εξουσίας πειραματίζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας και του λαού της. Τα λάθη πληρώνονται και δυστυχώς το θύμα είναι ο άμοιρος ελληνικός λαός που στις πλάτες του μαζί με τόσα άλλα θα φορτωθεί και το κόστος από την πρόωρη και άστοχη απολιγνιτοποίηση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Για ποιους λόγους κι ενώ τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν προγράμματα σταδιακής απομάκρυνσης από τον λιγνίτη σε βάθος 15ετίας, εσείς επιλέξατε την πρόωρη και άμεση απομάκρυνση από το λιγνίτη βιαστικά και χωρίς σχέδιο αντικατάστασης του από «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;
  1. Για ποιους λόγους επιδείξατε ανακολουθία λόγων και έργων με το να υπόσχεστε αυτορρύθμιση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και δήθεν μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προς ανακούφιση των καταναλωτών και τελικά δεν κάνατε τίποτα;
  1. Για ποιους λόγους λειτουργείτε το εγχώριο Χρηματιστήριο Ενέργειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να εμποδίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, ενισχύοντας έτσι την κερδοσκοπία των 4 ομίλων παροχής ρεύματος που νέμονται αποκλειστικά την ελληνική αγορά;
  1. Για ποιους λόγους επιμένετε να μη φορολογείτε τα υπερκέρδη από την ενεργειακή κερδοσκοπία, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε., ως αντιστάθμισμα στις υπερβολικές ανατιμήσεις και για ποιους λόγους καθυστερείτε τη λήψη ευεργετικών μέτρων μείωσης της φορολογίας των καυσίμων και του ΦΠΑ των προϊόντων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 4801/18.04.2022 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο, σας γνωστοποιούμε ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας αποτυπώνονται στο θεσμοθετημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, το οποίο αποτελεί το Στρατηγικό Σχέδιο της Χώρας για τα θέματα του Κλίματος και της Ενέργειας. Ειδικότερα, η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο στόχο της απεξάρτησης της Χώρας από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους, και της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως έχουμε τονίσει, επειδή η κρίση είναι διεθνής και απαιτείται συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναλάβει κεντρικό ρόλο, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι πρωτοβουλίες του κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά δεν είναι αρκετές. Ως προς το ζήτημα αυτό η Χώρα μας έχει απολύτως ενεργητικό ρόλο, προσπαθώντας, τόσο σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. όσο και σε επίπεδο ηγετών, να συμβάλλει, παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και η Κυβέρνηση γενικότερα, εργάζονται εντατικά και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντα της Χώρας και των πολιτών της τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι, εφόσον προκύψουν υπερκέρδη από τις εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αυτά θα φορολογηθούν εκτάκτως με συντελεστή 90%.

Τέλος, για πληρέστερη ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας επί των ζητημάτων που τίθενται, παραπέμπουμε σε σχετική Ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου

https://ypen.gov.gr/apantisi-sta-fake-news-tou-syriza-gia-ton-ligniti/

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 29/04/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπόψιν κ. Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:           «Σε απαξίωση και εγκατάλειψη οι δημόσιοι χώροι άθλησης του Αγρινίου και των γύρω περιοχών»

 

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από νέους αλλά και πολίτες μεγαλυτέρων ηλικιών της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου και των γύρω περιοχών, σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκονται οι ελάχιστοι χώροι άθλησης που υπάρχουν στην περιοχή. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη και μακροχρόνια υποβάθμιση των ελάχιστων γηπέδων και χώρων άθλησης του τόπου. Μιλάμε για τουλάχιστον 5 γήπεδα, εκ των οποίων τα 3 στο Αγρίνιο (2 ποδοσφαίρου 5Χ5 και μπάσκετ και 1 ποδοσφαίρου 5Χ5) και από 1 σε Παναιτώλιο και Καινούργιο. Παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής από τα τέλη του 2021 ότι θα μεριμνήσει, ώστε ως το Πάσχα τα γήπεδα να αποκατασταθούν, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας για το μέγεθος της αδιαφορίας και της κοροϊδίας που υφίστανται. Με τους κινδύνους τραυματισμών από τις λακκούβες, τα γυρισμένα σύρματα, τα ξεβιδωμένα δοκάρια, τις ξεχαρβαλωμένες μπασκέτες και τη γενικότερη τραγική κατάσταση των γηπέδων, διερωτώνται εύλογα ποιο είναι αυτό το «αστρονομικό» ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για την αγορά μερικών τερμάτων ή μπασκετών ή για την τοποθέτηση λίγου χλοοτάπητα. Με τις ανάγκες άθλησης να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας της καθιστικής ζωής, του εγκλεισμού και γενικότερα του σύγχρονου τρόπου ζωής, η άθληση αποτελεί διέξοδο που δυστυχώς η συνειδητή πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων, ελεύθερων χώρων μας την στερεί. Δυστυχώς, μπαίνοντας όλα στη ζυγαριά κόστους - κέρδους, οι χώροι άθλησης και κατ’ επέκτασιν η συντήρησή τους τα τελευταία χρόνια αποτελούν «βαρίδια» για τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Η κοινωνία του Αγρινίου δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της. Ζητούν από την Πολιτεία να φροντίσει, ώστε η νεολαία της περιοχής να έχει λειτουργικούς και χρηστικούς χώρους άθλησης. Ας έχει η Πολιτεία κατά νου ότι ο Αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα κι όχι πολυτέλεια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να αποκαταστήσετε τα προβλήματα και τις φθορές των χώρων άθλησης του Αγρινίου και των γύρω περιοχών;
  1. Για ποιους λόγους, όχι μόνο δεν ελήφθη υπ’ όψιν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αποκατάσταση των γηπέδων, αλλά και πραγματοποιήθηκε ένας άνευ προηγουμένου εμπαιγμός της με μια σειρά μη τηρηθέντων δεσμεύσεων και υποσχέσεων;
  1. Προτίθεσθε να προβείτε σε οικονομική ενίσχυση των τοπικών δημοτικών αρχών, ώστε να επισκευαστούν και να αποκατασταθούν οι φθορές στους χώρους άθλησης του Αγρινίου και των γύρω περιοχών;
  1. Για ποιους λόγους οι πολίτες του Αγρινίου δεν απολαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις αντάξιες και ανταποδοτικές των φόρων που επί μια σειρά ετών έχουν πληρώσει;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ