Κυριακή, 3η Μαρτίου 2024  1:28: μμ
  rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 24 Μαϊος 2022

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίας της “Συνείδηση”, μια σημαντική πολιτική κίνηση σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας είναι ήδη γεγονός, καθώς φέρεται να έκλεισε η συμμετοχή του Χρίστου Βερελή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βερελής, για χρόνια υπουργός αλλά και εκφραστής του “εκσυγχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ, έχει υπάρξει από τα πιο προβεβλημένα πολιτικά στελέχη της περιοχής, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Παρότι και πέρυσι είχε ακουστεί κάτι ανάλογο, περισσότερο σε επίπεδο φημολογίας τότε, πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στα πολιτικά πράγματα της Αιτωλοακαρνανίας και λόγω του ειδικού βάρους του κ. Βερελή αλλά και των εσωκομματικών σχέσεων μέσα στην ΝΔ.

Αυτό που λέμε “κεντρώος χώρος” συνεχίζει να αναδιατάσσεται…

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Social Media. Ο πιο εύκολος τρόπος να… φλεξάρεις (σ.σ Φλεξάρισμα: Είναι η επίδειξη διαφόρων υλικών αγαθών (κινητά κοσμήματα ρούχα κλπ.) Επίδειξη σωματικών προσόντων. Εν κατακλείδι όταν κάνεις ‘διαφημιση’ του εαυτού σου) τις διακοπές σου, ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο είσαι περήφανος.

«#Μύκονοοοοοος», «#Summer_in_Greece», «#Come_to_Greece_για_να_την_βρεις» είναι μόνο κάποια από τις χιλιάδες (ίσως και εκατομμύρια) αναρτήσεις που θα δούμε το καλοκαίρι στο Facebook.

Όμως από τη στιγμή που προχωράτε στη δημοσίευση των φωτογραφιών σας από τη βραδινή σας έξοδο, ξέρετε που μπορεί αυτή να καταλήξει;

Ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε καθορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook, ποτέ δεν ξέρετε πού θα καταλήξουν οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες σας.

Facebook: Ο καλύτερος πληροφοριοδότης

Όλοι στρέφονται στο Facebook για να μάθουν περισσότερα για εσάς: υποψήφιοι εργοδότες, υπεύθυνοι εισαγωγής σε πανεπιστήμια, επιχειρηματικοί συνεργάτες- έχει γίνει λόγος ακόμη και για ασφαλιστές που ελέγχουν το Facebook πριν εκδώσουν συμβόλαια ζωής για να δουν αν οι αιτούντες επιδίδονται σε επικίνδυνη συμπεριφορά ή συμμετέχουν σε επικίνδυνα αθλήματα!

Ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε καθορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook, ποτέ δεν ξέρετε πού θα καταλήξουν οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες σας. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το τι κάνουν οι φίλοι σας με αυτές, και αρκούν μερικά «Likes» για να δουν μια ανάρτηση εκατοντάδες άνθρωποι που δεν έχετε ακούσει ποτέ.

Υπάρχει μόνο ένας σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε τους μπελάδες, και αυτός είναι να μην δημοσιεύσετε εξαρχής τίποτα ακατάλληλο ή αμφιλεγόμενο.

Αλλά για τι είδους αναρτήσεις μιλάμε; Ποια είναι τα πράγματα που θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε στο διαδίκτυο και τα οποία μπορεί να μας γυρίσουν μπούμερανγκ;

Λοιπόν, ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος, αλλά εμείς συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Αν κάνετε τακτικά αναρτήσεις στο Facebook, τότε αυτά τα 10 πράγματα είναι καλύτερα να τα αποφύγετε…

Δείτε τη λίστα

1. Πόσο μισείτε τη δουλειά σας

Αν υπάρχει κάτι που… είναι δεδομένο ότι θα σας βάλει γρήγορα στο ταμείο ανεργίας, αυτό είναι να μπαίνετε στο Facebook για να παραπονεθείτε για τη δουλειά σας.

Το να παραπονιέστε για τη δουλειά σας σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον θα θεωρηθεί αχάριστο και άπιστο, και δεν θα σας κερδίσει πολλούς φίλους μέσα ή έξω από το γραφείο!

2. Ντροπιαστικές φωτογραφίες άλλων ανθρώπων

Μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή φάρσα η ανάρτηση ντροπιαστικών φωτογραφιών άλλων ανθρώπων στο Facebook, αλλά αυτό που μπορεί να ξεκινήσει ως κάτι διασκεδαστικό και στη συνέχεια… μπορεί γρήγορα να πάει στραβά.

Το σύνθημα όλων στο Facebook θα πρέπει να είναι «να κάνετε στους άλλους ό,τι θα θέλατε να κάνουν σε εσάς». Αν δεν θα θέλατε αυτές οι φωτογραφίες σας να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, τότε να είστε καλός φίλος και να τις μοιράζεστε ιδιωτικά ή καθόλου.

3. Το έτος γέννησής σας

Ή τη διεύθυνση του σπιτιού σας, ή τον αριθμό τηλεφώνου σας, ή το πατρικό όνομα της μητέρας σας – ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει σε κίνδυνο την προσωπική ή οικονομική σας ασφάλεια.

Οι εξελιγμένοι εγκληματίες χρειάζονται ελάχιστα στοιχεία για να κλέψουν την ταυτότητα ενός ατόμου και πολλοί από αυτούς ψάχνουν στο Facebook επειδή αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μην δημοσιεύετε άλλες προσωπικές πληροφορίες εκτός από το όνομα και την ημερομηνία γέννησής σας – χωρίς το έτος!

4. Έντονες πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις

Κανείς δεν λέει ότι δεν μπορείτε να τις έχετε, απλώς πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν να τις διαβάσουν στο Facebook. Επιπλέον, οι απόψεις μιας παραγράφου σε ένα κοινωνικό δίκτυο μπορούν εύκολα να παρερμηνευτούν.

Γιατί να διακινδυνεύσετε να χαρακτηριστείτε ως αναίσθητοι ή μισαλλόδοξοι; Η δραστηριότητα στο Facebook πρέπει να διατηρείται φιλική και ανάλαφρη.

Μην δημοσιεύετε πολιτικά φορτισμένα σχόλια και μην απαντάτε σε άλλους ανθρώπους που το κάνουν.

5. Βρισιές

Και πάλι, αρκεί ένα ολίσθημα και η φήμη σας μπορεί να καταστραφεί. Αυτό που μπορεί να φαινόταν σαν μια αστεία ανάρτηση κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου με τα κορίτσια μπορεί να φανεί αμήχανο και προσβλητικό στο φως της ημέρας.

Μην διακινδυνεύσετε να προσβάλλετε τους συναδέλφους σας, τους φίλους σας ή την αγαπημένη σας θεία.

6. Τα σημαντικά νέα των άλλων

Αν οι φίλοι σας στο Facebook έχουν να ανακοινώσουν μεγάλα νέα, αφήστε τους να τα ανακοινώσουν. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προτρέχει ο μπαμπάς και να ενημερώνει όλο τον κόσμο ότι ο γιος του έγινε δεκτός σε εκείνο το πανεπιστήμιο ή η μαμά να λέει σε όλους τους φίλους της ότι επιτέλους θα γίνει γιαγιά.

Αφήστε τους άλλους να ελέγχουν τις δικές τους στιγμές και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να ανακοινώσουν τα δικά τους μεγάλα νέα.

7. Λεπτομέρειες για τις διακοπές σας

Θέλετε να προσκαλέσετε τους διαρρήκτες να μπουν στο σπίτι σας; Ανακοινώστε σε όλους στο Facebook ότι θα πάτε κρουαζιέρα δύο εβδομάδων. Η αστυνομία και το FBI μπορούν να σας πουν ότι το Facebook χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από εγκληματίες για τον εντοπισμό πιθανών θυμάτων, και όχι μόνο για κλοπή ταυτότητας ή κυβερνοαπάτες.

Μπορεί να είστε περήφανοι για τη λίστα φίλων σας με 500+ φίλους, αλλά με τόσους πολλούς, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και… κάποιοι όχι τόσο καλοί άνθρωποι. Το να γνωστοποιείτε σε όλους ότι το σπίτι σας θα είναι άδειο είναι μια πρόσκληση για να σας ληστέψουν!

8. Δημοσιεύσεις που έχουν σκοπό να κάνουν τους άλλους να ζηλέψουν

Ξέρουμε ότι είστε περήφανοι για την ολοκαίνουργια Porsche σας ή το διαμαντένιο κολιέ που πήρατε για τα γενέθλιά σας, αλλά μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα κρατάτε για τον εαυτό σας.

Παρόλο που δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε για την επίτευξη στόχων και την απόλαυση κάποιας καλής τύχης, οι άλλοι μπορεί να μην είναι τόσο τυχεροί. (Επιπλέον, μπορεί να μην θέλετε να πείτε σε όλους για την HDTV 70 ιντσών που αποκτήσατε πρόσφατα ή το ωραίο έργο τέχνης για άλλους λόγους – βλέπε το νούμερο 7).

9. Φωτογραφίες στις οποίες… πίνεις

Είτε είστε ελεύθεροι και σπουδάζετε στο κολέγιο, είτε είστε ευτυχισμένοι παντρεμένοι με τρία παιδιά, ίσως να θέλετε να μετριάσετε τις φωτογραφίες που περιέχουν αλκοόλ.

Ενώ η «περίεργη» φωτογραφία που σας δείχνει εσάς και τους φίλους σας στο γκολφ να απολαμβάνετε μια μπύρα μπορεί να είναι εντάξει, μια συνεχής ροή φωτογραφιών που σας δείχνουν με ένα ποτό στο χέρι μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι, λοιπόν, έχετε συνεχώς ένα ποτό στο χέρι σας!

10. ΠΠΠ (Πάρα Πολλές Πληροφορίες)

Ό,τι κι αν δημοσιεύετε, φροντίστε να είναι κατάλληλο και μην περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεν θέλετε να γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Αν θα λέγατε μόνο σε μια χούφτα στενούς φίλους τις λεπτομέρειες του ετήσιου τσεκ-απ σας ή τι βρήκατε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου σας τις προάλλες, τότε δεν έχει καμία δουλειά στο Facebook.

Όταν πρόκειται για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όσο λιγότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο!

In.gr

 

 

Επέστρεψε ο πράσινος Ήλιος σε όμπρε απόχρωση

Το νέο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρουσίασε σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος επέλεξαν την μετονομασία του με 95%.

Πλέον έχει επιστρέψει ο πράσινος Ήλιος σε όμπρε απόχρωση.

protothema.gr

Ο πρωθυπουργός της χώρας κατάφερε για μια ακόμη φορά να εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες. Ο άστοχος και ανιστόρητος  παραλληλισμός από τον κ. Μητσοτάκη της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι, προσβάλλει βάναυσα κάθε Έλληνα πατριώτη κάθε Έλληνα δημοκράτη.

Επειδή  προφανώς ο κ. Μητσοτάκης - αλλά απ’ ότι φαίνεται ούτε οι σύμβουλοί του - δεν γνωρίζει την Ελληνική ιστορία ας τους υπενθυμίσουμε τα βασικά: Το Μεσολόγγι δεν παραδόθηκε κ. Μητσοτάκη. Οι Μεσολογγίτες δεν έσκυψαν ούτε για μια στιγμή το κεφάλι. Οι γενναίοι υπερασπιστές της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων πλήρως αποκλεισμένοι, παντελώς εξαντλημένοι και πεινασμένοι πολέμησαν λυσσαλέα μέχρι την τελευταία στιγμή. Και όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο επιχείρησαν την ηρωική Έξοδο, έχοντας απόλυτη επίγνωση των ελάχιστων πιθανοτήτων που είχαν να επιβιώσουν. Και όμως το έπραξαν. Δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να παραδοθούν. Και έπεσαν μαχόμενοι μέχρι την ύστατη στιγμή. Γι΄ αυτό και η Έξοδος του Μεσολογγίου έχει μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδικό σύμβολο ηρωισμού, αυταπάρνησης και θυσίας. Το Μεσολόγγι αποτελεί μοναδικό σύμβολο του αδάμαστου φρονήματος και της  αδούλωτης ψυχής κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Γι’ αυτό και το Μεσολόγγι αποτελεί την Ιερή Πόλη του έθνους. Δεν το γνωρίζετε κ. Μητσοτάκη;

Σεβόμαστε απολύτως τα δεινά του Ουκρανικού λαού.  Απολύτως άστοχη όμως η σύγκριση με το Μεσολόγγι. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη  να διαβάσει το συγκλονιστικό Ημερολόγιο της Πολιορκίας του Μεσολογγίου του Ιακώβου Μάγερ για να αντιληφθεί το μεγαλείο και τη  μοναδικότητα των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Αμέσως μετά οφείλει να ζητήσει συγγνώμη ανακαλώντας ταυτόχρονα την ανιστόρητη και ιερόσυλη αναφορά του.

Εκτός και αν, η συγκεκριμένη δήλωση δεν ήταν μια άτυχη στιγμή, αλλά μια εσκεμμένη απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορίας. Κ. Μητσοτάκη, εσείς που ήρθατε στην εξουσία, εκμεταλλευόμενος την ειλικρινή αγάπη  των Ελλήνων  για την πατρίδα τους, καταγγέλλοντας την πατριωτική συμφωνία των Πρεσπών  και επιτρέποντας στα στελέχη σας να διαδηλώνουν και να συναγελάζονται με  ακροδεξιά στοιχεία,  οφείλετε να προβείτε άμεσα σε ανάκληση της συγκεκριμένης δήλωσης. Αν δεν το κάνετε θα αποδειχθεί ότι είστε  απλά υποκριτής που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε  τον γνήσιο πατριωτισμό και τα αληθινά ιδανικά των Ελλήνων.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε τους Αιτωλοακαρνάνες που εκλέχθηκαν στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με εκλεγμένους τους 301 από τους 460 υποψηφίους για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα τελικά αποτελέσματα-μετά και τις ποσοστώσεις- φέρνουν στο Σώμα τους Νικόλαο Χούτα (669), Δημοσθένη Καπώνη (558) και Ακριβή Κούκη (187) από τους Αιτωλοακαρνάνες που ζουν μόνιμα στον νομό.

Παράλληλα, εκλέγονται οι Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα (469), Πάνος Τρυφιάτης (400) και Ζέφη Δημαδάμα (371) από τους Αιτωλοακαρνάνες που δραστηριοποιούνται εκτός νομού.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μεγάλη σημασία στα τελικά αποτελέσματα είχε η ποσόστωση του φύλου με τις γυναίκες να έχουν προβάδισμα για το 50% των θέσεων, πράγμα που άφησε πολλούς άνδρες εκτός Κεντρικής Επιτροπής.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεκμετάλλευτη για μία ακόμη φορά άφησε η Ελληνική Κυβέρνηση την "ευκαιρία που μας πρόσφερε" ο Ερντογάν, δηλώνοντας ότι "η χώρα μας είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στο ΝΑΤΟ", κάτι το οποίο έμεινε αναπάντητο, επιβεβαιώνοντας την άποψη της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ)  ότι τα διπλωματικά μας ανακλαστικά παραμένουν εδώ και πάρα πολύ καιρό απενεργοποιημένα.

Μία ευφυής εξωτερική πολιτική θα αντιλαμβανόταν, αμέσως, την αναγκαιότητα έγκαιρης απάντησης στον Τουρκικό παραλογισμό, με την Ελλάδα να καταδεικνύει στη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία είναι αυτή η οποία σαμποτάρει τα θεμέλια του ΝΑΤΟ, όπως αποδείχτηκε και με την περίπτωση της Φιλανδίας και Σουηδίας, απομυθοποιώντας το αφήγημα κύκλων της Συμμαχίαςότι η Άγκυρα θα παίξει το ρόλο του αντιπάλου δέους για τη Ρωσία, τη στιγμή μάλιστα, που ο Τούρκος Πρόεδρος έχει γείρει την πλάστιγγα, υπέρ του Πούτιν.

Ήδη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και δη των ΗΠΑ, όπως το CNN και το Βloomberg κατατέθηκε πρόταση τροποποίησης του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, ώστε να είναι δυνατόν να τεθεί εκτός Συμμαχίας η Τουρκία, κάτι που πρέπει να υποστηρίξει, σθεναρά, η Ελληνική Διπλωματία.

Προκειμένου να διαμορφώσεις Εθνική πολιτική, θα πρέπει να είσαι εύστοχος, εστιάζοντας στις αδυναμίες του αντιπάλου, που εν προκειμένω είναι η εμφανέστατα αντινατοϊκή του συμπεριφορά, και όχι μόνο να αναλώνεσαι σε καταγγελίες, περί εναέριων παραβιάσεων στο Αιγαίο.

oke-i.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ