Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022

Πάνω από 179.000 πολίτες προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες που στήθηκαν για την ανάδειξη των νομαρχιακών επιτροπών και των δημοτικών οργανώσεων, για την εκλογή συνέδρων καθώς για το όνομα του κόμματος

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, για την ανάδειξη των μελών των νομαρχιακών επιτροπών, των τοπικών οργανώσεων, αλλά και των συνέδρων του κόμματος. Παράλληλα όσοι βρέθηκαν στις κάλπες κλήθηκαν να ψηφίσουν και για την αλλαγή ονόματος.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Χαριλάου Τρικούπη στις κάλπες προσήλθαν 179.005 πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το όνομα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επέλεξε το 95% των ψηφισάντων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να ξεχάσει την ιστορία του και η επαναφορά του συμβόλου και του ονόματος είναι γιατί τιμούμε την ιστορία μας».

«Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευσή και προτεραιότητα μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη ώστε να είμαστε 100% συνεπείς απέναντι σε αυτά που ανέφερα», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη.

«Τιμούμε τη ρίζα μας, τη δημοκρατική – προοδευτική ρίζα, η οποία τα χρόνια της μεταπολίτευσης άλλαξε την Ελλάδα, με τεράστιες υποδομές, με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής. Στη νέα όχθη της προσπάθειας που κάνουμε, της προσπάθειας που έδωσε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης ο ελληνικός λαός με μια τεράστια, συγκλονιστική συμμετοχή , κρατάμε όλα τα θετικά ως φάρο και πυξίδα. Δεσμεύομαι ότι τα αρνητικά δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κανένας ψηφοφόρος μας, κανένας άνθρωπος που πιστεύει στις ιδέες και τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλουμε να ανατραπεί ο σημερινός μικρός δικομματισμός»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε μια ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης ώστε να ανατραπεί ο σημερινός μικρός δικομματισμός που παράγει μόνο τοξικότητα, μια άγονη πολιτική συζήτηση που δεν λύνει προβλήματα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός. Όπως ο κ. Μητσοτάκης πριν από μερικές εβδομάδες μιλούσε για συνεργασίες έτσι και ο κ. Τσίπρας καταλαβαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Αυτό για το οποίο είχαν συνηθίσει και είχαν βολευτεί ο ένας να λέει «στηρίξτε με γιατί θα επανέλθει ο Τσίπρας» και ο άλλος «στηρίξτε με για να φύγει ο Μητσοτάκης», πλέον δεν περνάει από αυτούς αλλά από εμάς και η απάντησή μου και στους δύο είναι ότι ο ελληνικός λαός αξίζει να μας δώσει τη δυνατότητα ώστε να απαλλαχτεί και από τους δύο και να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες».

Επανέλαβε την πρότασή του για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας ως μια καθαρή πολιτική επιλογή. «Θεωρώ θολή πολιτική επιλογή, αυτή που κάνει η Κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε καθαρές πολικές λύσεις. Ούτε να πάει ο κόσμος στα δικαστήρια με το πρόσχημα του «δεν πληρώνω» όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, ούτε αυτά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Από αύριο να αποκλιμακωθούν οι τιμές στην ενέργεια για να ξέρουμε τι πληρώνει το ελληνικό νοικοκυριό, ο καταναλωτής, τί πληρώνει το κράτος και τί πληρώνουν οι μεγάλοι παραγωγοί;» ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «το 2023 η Τουρκία έχει εκλογές και για να κρατήσει την καρέκλα του ο κ. Ερντογάν θα κάνει ότι μπορεί . Θα πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι ότι είναι ένας μικρός Πούτιν, αναθεωρητής, αυταρχικός, που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 11 λεπτη ομιλία του Ρώσου προέδρου ήταν αξιοσημείωτη κυρίως για τα όσα ΔΕΝ είπε για την Ουκρανία και τη πορεία της εισβολής – «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας» ισχυρίστηκε, αναγνωρίζοντας ωστόσο το κόστος της εισβολής σε ζωές Ρώσων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλέστηκε σήμερα τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει στην Ουκρανία, αλλά αναγνώρισε το κόστος σε ζωές Ρώσων και δεσμεύθηκε να βοηθήσει τις οικογένειες των στρατιωτών που χάθηκαν.

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει να δικαιολογήσει την εισβολή του –ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

«Δημιουργούνταν μια απειλή απολύτως απαράδεκτη απευθείας στα σύνορά μας», δήλωσε, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη γειτονική χώρα για νεοναζισμό και χαρακτηρίζοντας τη ρωσική επίθεση «μοναδική σωστή απόφαση». Ο Πούτιν τόνισε ότι χρέος της Ρωσίας ήταν να αποτρέψει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, αυτό στο οποίο πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να καταλήξει η σύγκρουση στην Ουκρανία. «Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που συνέτριψαν τον ναζισμό … και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου».

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να «απελευθερώσει» από το Κίεβο. «Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», δήλωσε. «Σήμερα πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Ρωσίας, για την πατρίδα μας». «Πολεμάτε για την Πατρίδα, το μέλλον της, ούτως ώστε κανείς να μην ξεχνά τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτως ώστε να μην υπάρχει μέρος στον κόσμο για εκτελεστές, τιμωρούς και ναζιστές», δήλωσε.

Στην ομιλία του περιλαμβανόταν ενός λεπτού σιγή. «Ο θάνατος του καθενός από τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μας είναι κοινός μας πόνος και ανεπανόρθωτη απώλεια για τους φίλους και τους συγγενείς τους», δήλωσε ο Πούτιν, δεσμευόμενος ότι το κράτος θα φροντίσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ήταν αξιοσημείωτη κυρίως για τα όσα δεν είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ουκρανία, δεν έδωσε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση. Δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αιματηρή μάχη για τη Μαριούπολη, όπου οι Ουκρανοί υπερασπιστές που έχουν οχυρωθεί στα ερείπια της χαλυβουργίας Αζοφστάλ συνεχίζουν να αψηφούν την επίθεση της Ρωσίας.

«Κόπηκαν» οι αεροπορικές επιδείξεις των μαχητικών και του αεροπλάνου Doomsday

Ερωτηματικά προκαλεί το γενονός ότι η προγραμματισμένη χαμηλή πτήση μαχητικών αεροσκαφών – μεταξύ των οποίων και το αεροσκάφος Doomsday – δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί αρκετές πρόβες.

Το θηριώδες Ιλιούσιν Il-80, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για να επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα από τον αέρα, στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου, δεν έκανε τελικά χαμηλή πτήση πάνω από την παρέλαση, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω κακοκαιρίας, ωστόσο «υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να οφείλεται σε φόβους ενδεχόμενης επίθεσης».

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι και η παρέλαση των στρατιωτικών οχημάτων ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές. «Συμμετείχαν κατά 1/3 λιγότερα οχήματα από το 2020, αφού η Ρωσία έχει δεσμεύσει – και χάσει – μεγάλο μέρος των χερσαίων δυνάμεών της στην Ουκρανία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εικόνες από την Κόκκινη Πλατεία προκάλεσαν φέτος ανατριχίλα και δυσάρεστους συνειρμούς, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις αγριότητες στην Ουκρανία, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές και σκορπώντας τον θάνατο και την απόγνωση.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θα είμαστε δίπλα στον πολίτη, το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το αποδεικνύουμε και τώρα με την ενεργειακή κρίση τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό North της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Φεύγας, το τριήμερο συνέδριο του κόμματος απέδειξε ότι η ΝΔ είναι συσπειρωμένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική προσωπικότητα.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «τα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας, είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε το μέλλον της χώρας, με ορίζοντα δεκαετίας».

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών, επισήμανε ότι εκλογές θα γίνουν σε δώδεκα μήνες από σήμερα, όπως οριοθετήθηκε και από τον πρωθυπουργό, τόσο σε δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και όπως επανέλαβε και από το βήμα του 14ου συνεδρίου της ΝΔ. «Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει με την πορεία του και την απόλυτη πίστη του στους θεσμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλώνει, το υλοποιεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, ο κ. Φεύγας υπογράμμισε ότι αν και περνάει απαρατήρητο, «η ΝΔ, έναν ολόκληρο χρόνο πριν από τις εκλογές, έχει υλοποιήσει το 80% του προεκλογικού της προγράμματος». Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει. Το πιο σημαντικό, είναι να βγούμε το επόμενο διάστημα από την ενισχυμένη εποπτεία και να αλλάξουμε επενδυτική βαθμίδα, κάτι που θα δώσει το σήμα στις αγορές για μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων. Ακόμα, πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ αλλά, και να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ξεκινήσει.

Τέλος, αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο κ. Σαμαράς, είναι ο πρώην πρωθυπουργός, που στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μπήκε στη φωτιά και την έσωσε. Αν δεν μεσολαβούσε ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όλοι γνωρίζουν ότι, θα βγαίναμε γρηγορότερα από τα μνημόνια και θα βρισκόμασταν νωρίτερα σε μία καλύτερη αναπτυξιακή πορεία» για να καταλήξει τονίζοντας ότι: «ο κ. Σαμαράς, έχει κάθε δικαίωμα, να εκφράζει τις απόψεις του για την πορεία του τόπου».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την άμεση άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ προς την Κύπρο, καθώς και την ενίσχυση της αμυντικής ισχύος του νησιού επιβάλλεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο Μπάιντεν ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση της 16 Μαΐου επαναφέροντας το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου.

Από τις 24/2/2022 η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) είχε καλέσει την Κυβέρνηση να ζητήσει γεωπολιτικά ανταλλάγματα από την Αμερική για την παραχώρηση των δύο βάσεων Αλεξανδρούπολης και Σούδας στο ΝΑΤΟ, με την τωρινή χρονική συγκυρία να είναι εξαιρετικά ευνοϊκή, για να το πράξει.

Το σύνδρομο του «καλού παιδιού», το οποίο διακατέχει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πιθανόν να τον οδηγήσει και σε νέο σφάλμα, όπως η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F35, που θα πρέπει, πρώτα, να ξεπεράσουν τα τεχνικά τους προβλήματα και ύστερα να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της αγοράς τους.

Η πλέον κατάλληλη επιλογή, κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες είναι η απόκτηση μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, κάτι που βρίσκει σύμφωνη την ΟΚΕ, καθώς δεν επιβαρύνεται σχεδόν καθόλου ο κρατικός προϋπολογισμός.

oke-i.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε τα 13 πρόσωπα από τα οποία θα συγκροτείται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

ΖΗΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1.303

ΛΑΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 878

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 788

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 720

ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 665

ΣΑΞΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 650

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 627

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 556

ΠΑΠΠΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ 535

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 523

ΖΩΙΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 505

ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ 366 (εκλογή από ποσόστωση)

ΚΑΤΣΙΝΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 334 (εκλογή από ποσόστωση)

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά», δηλώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς χιλιάδες μέλη του κόμματος από το πρωί συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών οργάνων του κόμματος και φυσικά για την επιλογή νέου ονόματος. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η συνολική συμμετοχή εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από τους 150.000 ψηφίσαντες. Λόγω μάλιστα της αυξημένης προσέλευσης δόθηκε νέα παράταση σε όποια εκλογικά κέντρα απαιτήθηκε, συνεπώς οι κάλπες θα έκλειναν στις 21.00.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι κάλπες έκλεισαν στις 20.00 και έχουν ψηφίσει συνολικά 5.355 άτομα. Οι σύνεδροι να υπενθυμίσουμε πως είναι 107. Για τις 13 θέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας οι υποψήφιοι είναι 29, ενώ 59 είναι οι υποψήφιοι για τις δημοτικές οργανώσεις στην περιοχή.

Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν ότι προσήλθε στις κάλπες πολύ μεγάλο μέρος της «πολιτικής προίκας» των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον περασμένο Δεκέμβριο και ότι σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης, της Αχαΐας, της Θεσσαλίας αλλά και της Αττικής το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, ότι η συμμετοχή μπορεί να σπάσει το φράγμα των 130.000 πανελλαδικά. Το όνομα δε, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, φαίνεται ότι επιλέγει η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων.

Οι ψηφίσαντες στα εκλογικά κέντρα της Αιτωλοακαρνανίας 

Αγρίνιο – Τρένα 1.530

π. Δημαρχείο Στράτου 234

π. Δημαρχείο Γαβαλούς 238

Δημαρχείο Βόνιτσα (αίθουσα Λάις) 380

π. Δημαρχείο Κατούνας 242

Δημαρχείο Αμφιλοχίας 403

π. Δημαρχείο Χαλκιόπουλου 122

Θέρμο (βιβλιοθήκη) 127

Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου 606

π. Δημαρχείο Οινιαδών (Νεοχώρι) 367

Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας 770

Δημαρχείο Ξηρομέρου (Αστακός) 182

π. Δημαρχείο Κανδήλας 154

Οι τελικοί ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή:

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  556

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 627

ΒΡΥΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 28

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 523

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ 207

ΖΗΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1303

ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 374

ΖΩΙΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 505

ΚΑΖΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 443

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 788

ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ 366

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 447

ΚΑΤΣΙΝΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 334

ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 408

ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 284

ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 439

ΛΑΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 878

ΜΠΑΓΙΑΤΗΣ ΘΩΜΑΣ 295

ΜΠΑΡΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 458

ΠΑΠΠΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ 535

ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 15

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 720

ΣΑΞΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 650

ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 53

ΣΤΑΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 38

ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 415

ΣΥΓΓΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 426

ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 665

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στη Ναύπακτο (Α κάλπη) 

 

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στo Μεσολόγγι

 

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στη Γαβαλού

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στη Στράτο 

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στο Νεοχώρι

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στο Θέρμο

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στην Βόνιτσα

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στο Κανδήλα

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στην Κατούνα 

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στον Αστακό 

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι σε Αμφιλοχία  

Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στο Χαλκιόπουλο 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε στις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο κ. Λιβανός δήλωσε:

"Ένα ακόμη ουσιαστικό και παραγωγικό συνέδριο της μεγάλης δημοκρατικής πατριωτικής και ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης ολοκληρώθηκε, με συμμετοχή 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων από όλη την Ελλαδα.
Η ΝΔ στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη. Το αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια στην πράξη. Το αποδεικνύουμε συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια των επάλληλων και παράλληλων συνταρακτικών κρίσεων που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Στεκόμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας δίνοντας λύση στα προβλήματά τους. Το πράξαμε με την πανδημία, το πράξαμε με τις φυσικές καταστροφές της κλιματικής κρίσης, και τελευταία, με το ουκρανικό και την ενεργειακή κρίση.
Μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση μας, με το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης, έδωσαν μια γενναία και αποφασιστική λύση ανακουφίζοντας το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που πλήττεται από τις τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας.
Η ΝΔ είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες. Ψηφιοποιούμε και εκσυγχρονίζουμε το κόμμα για να είμαστε πολύ κοντά με όλους τους πολίτες. Πιστοί στις βασικές μας αρχές και αξίες, εξελισσόμαστε παράλληλα με την κοινωνία, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.
Αυτό ακριβώς κάναμε και στο 14ο συνέδριό μας. Επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στην ασφάλεια της πατρίδας και της κοινωνίας, τη δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δύναμη των νέων, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας.
Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει έξι συνέδρια, έναντι μόλις τριών του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο στα λόγια ευαγγελίζεται την προοδευτικότητα.
Είμαστε η ισχυρή λαϊκή δημοκρατική δύναμη του τόπου με κοινωνικό, προοδευτικό-μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα στην πράξη και την καθημερινότητα του πολίτη.
Το συνέδριο μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Από αύριο ξεκινάμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον νέο αγώνα που θα οδηγήσει τη ΝΔ και πάλι στην εκλογική νίκη, την αυτοδυναμία και την εξασφάλιση μιας ακόμη τετραετίας για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη, πιο δίκαιη, πιο ισχυρή Ελλάδα."