Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 18:46

Ψήφισε ο Ανδρουλάκης – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη από τη συμμετοχή (video)

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφτασε στο εκλογικό κέντρο Γαλαξίας στη Νέα Σμύρνη, για να ψηφίσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Φτάνοντας στο σημείο συνομίλησε με πολίτες και έγινε δεκτός σε πολύ θερμό κλίμα. Τον συνόδευαν στενοί συνεργατες όπως ο Στέφανος Ξεκαλάκης και η βουλευτής Τόνια Αντώνιου.

«Καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που πίστεψε και πιστεύει στη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή την γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας.

Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, αυτούς που θα δώσουν τον αγώνα τους σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.

Σήμερα με την συμμετοχή σας, δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια, σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία, που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έως τώρα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ροή συμμετοχής ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα και ειδικότερα της Αθήνας η συμμετοχή ξεπέρασε το αναμενόμενο. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις όπου χρειάστηκαν εκλογικά κέντρα παραπάνω ψηφοδέλτια διότι εξαντλήθηκαν.

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, επιλέγουν σήμερο το νέο όνομα του κόμματος και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας και η προσέλευση των μελών είναι μαζική. Ειδικότερα, στα 123 εκλογικά τμήματα με tablet είχαν ψηφίσει μέχρι τις 11 το πρωί περί τα 12.500 μέλη

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι αναμφίβολα η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μελών (οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 100 χιλιάδες), η επιβεβαίωση κατά συνέπεια της δυναμικής που αναπτύσσει το κόμμα και της στήριξης στη νέα ηγεσία για την επιτυχία του εγχειρήματος για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς και η «καθαρή εντολή» για την επαναφορά του ήλιου στη «μαρκίζα».

Οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο για το όνομα είναι δύο: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Η σχετική απόφαση για μόνο δύο επιλογές ελήφθη διότι θεωρήθηκε ότι μία τρίτη επιλογή (όπως η πρόταση για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ), είτε θα προκαλούσε …τριχοτόμηση, είτε θα οδηγούσε σε δεύτερο γύρο εάν η επικρατούσα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος δεν λάμβανε το 50+1 των ψήφων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν επί της ουσίας όχι μόνο τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

Και αυτό γιατί φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας (μέλη και φίλοι έφτασαν τότε τις 270 χιλιάδες), μπορούν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.

Όλα τα προγνωστικά λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων θα επιλέξει το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ με σύμβολο τον ήλιο- όπως φάνηκε και σε έρευνες που προηγήθηκαν.

Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέτασε αναλυτικά όλες τις παραμέτρους και πριν να λάβει την τελική απόφαση για τις δύο επιλογές σχετικά με το όνομα συνομίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μανώλη Όθωνα (στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά) και άλλα στελέχη.

Ψήφισε ο Ανδρουλάκης - Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη από τη συμμετοχή (video)

Ποιοι και τι πρέπει να προσέξουν κατά την ψηφοφορία

Αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, Απόστολος Πάνας έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθυντήρια οδηγία για την εκλογική διαδικασία προς τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου, όπου επισημαίνει τα εξής:

«Η εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2022 για την εκλογή οργάνων και αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο, καθώς και για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, θα διεξαχθεί από τις 07.00 έως τις 19.00 στα εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στο site του Κινήματος Αλλαγής.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα η διαδικασία θα γίνεται με μία κάλπη και με δύο ψηφοδέλτια (ένα για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και την επιλογή ονόματος της παράταξης και ένα για τις Συντονιστικές Γραμματείες των Δημοτικών Οργανώσεων και τους Αντιπροσώπους για το 3ο Συνέδριο).

Όποιος/α προσέρχεται να ψηφίσει, αφού θα ελέγχεται εάν είναι μέλος του Κινήματος (εάν δεν είναι θα συμπληρώνει υποχρεωτικά όλα τα πεδία της αίτησης εγγραφής μέλους), και αφότου συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία του/της στην κατάσταση ψηφισάντων και καταβάλει την οικονομική συμμετοχή για τη διαδικασία (1 ευρώ), θα παραλαμβάνει από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής τα δύο ψηφοδέλτια.

Ο έλεγχος για το εάν όποιος/α προσέρχεται είναι μέλος του Κινήματος θα γίνεται είτε με tablet με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη διαδικασία εκλογής Προέδρου τον Δεκέμβριο (η αναζήτηση στα tablet θα γίνεται με βάση τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους), είτε από τους εκλογικούς καταλόγους που έχουν αποσταλεί σε κάθε δήμο.

Αφότου το μέλος ψηφίζει, θα τοποθετεί και τα δύο ψηφοδέλτια στον ίδιο φάκελο, ο οποίος θα μονογράφεται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής πριν το ρίξει στην κάλπη. Στις περιπτώσεις που υπάρχει έλλειψη φακέλων, ο Πρόεδρος θα μονογράφει στο πίσω μέρος των διπλωμένων ψηφοδελτίων πριν αυτά πέσουν στην κάλπη.

Επισημαίνουμε ότι είναι υποχρεωτική για τη διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας να τηρείται η κατάσταση ψηφισάντων συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία και την υπογραφή του/της ψηφοφόρου. Για όσους/όσες ψηφοφόρους δεν είναι μέλη και συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής μέλους, η Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει να κυκλώνει τον αύξοντα αριθμό στην κατάσταση ψηφισάντων.

Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή επιβεβαιώνει πως ο αριθμός των ψηφισάντων είναι ίδιος τόσο από τον αριθμό των φακέλων που θα βρεθούν στην κάλπη, όσο και από των αριθμό από την κατάσταση ψηφισάντων. Έπειτα ανοίγουν τους φακέλους και κατανέμουν τα δύο είδη ψηφοδελτίων. Μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση – διαλογή των ψήφων, συντάσσουν τα τέσσερα πρακτικά.

Επισημαίνουμε πως τα ψηφοδέλτια που έχουν μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο αριθμό σταυρών για κάποιο όργανο, θα θεωρούνται άκυρα ως προς την σταυροδοσία του συγκεκριμένου οργάνου. Όταν στο ψηφοδέλτιο υπάρχει η οποιαδήποτε σημείωση, τότε το ψηφοδέλτιο θεωρείται συνολικά άκυρο.

Όσον αφορά στα πρακτικά των Συντονιστικών Γραμματειών και των Αντιπροσώπων για το συνέδριο, στα οποία θα καταγραφούν οι υποψήφιοι κατά σειρά εκλογής, η Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει να μεριμνήσει να καλύπτονται οι ποσοστώσεις υπέρ φύλου (1/3 των εκλεγέντων) και 10% για τους νέους κάτω των 35 ετών.

Μετά το πέρας της καταμέτρησης οι Πρόεδροι των Εφορευτικών θα αποστέλλουν με φωτογραφία τα πρακτικά των αποτελεσμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όλα τα έντυπα της εκλογικής διαδικασίας (κατάσταση ψηφισάντων, πρακτικά, αιτήσεις εγγραφής μελών, πρακτικό ταμείου) θα αποσταλούν τη Δευτέρα 9/5/2022 ταχυδρομικά (Χαριλάου Τρικούπη 50).

Η καταβολή του συνολικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης κάθε εκλογικού τμήματος θα γίνει σε λογαριασμό που θα ανακοινωθεί από το Κίνημα».

protothema.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 18:49