Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 18:56

Ο Κ.Μητσοτάκης νομίζει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και ονειρεύεται «δεύτερες» κάλπες

«ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή μας κατέστρεψαν με την απλή αναλογική» λέει ο Κ.Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης μίλησε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε αρκετές ειδήσεις αναφορικά με τις εκλογές και τα σχέδια του.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή για την ψήφιση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι είναι «καταστροφή» γιατί δεν επιτρέπει την «κυβερνησιμότητα».

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι το δεύτερο κόμμα και μάλιστα… ονειρεύεται και «δεύτερες» κάλπες για να πάρει την αυτοδυναμία!

«Το μέλλον της χώρας θα μείνει μετέωρο, θα μείνουμε σε πολιτικούς εκβιασμούς. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο εφιάλτης πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη ως τελική κάλπη, θα πάμε και σε 2η κάλπη», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Παρόλα αυτά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν δείχνει ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, εκτός βεβαίως από τις «στημένες» δημοσκοπήσεις. 

Η ΝΔ έχει πέσει προ πολλού κάτω από το 25%, ενώ κοντά στο 25% βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πιθανό να αυξήσει αρκετά τα ποσοστά του στις εκλογές, καθώς το 2019 είχε 31% παρόλο που ο κόσμος είχε έντονη οργή για την πολιτική του (κυρίως λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών). Είναι περίεργο πώς γίνεται -ενώ δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση- να έχει πέσει από το 31% στο 24-25%.

Συγκεκριμένα Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της ΝΔ ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η γαλάζια παράταξη είναι έτοιμη να κερδίσει τις εκλογές σε 12 μήνες από τώρα «κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού».Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε στελέχη του κόμματος ότι ο στόχος είναι η αυτοδυναμία και θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της απλής αναλογικής.

«Οι κομματικοί εκβιασμοί μπορεί να γίνουν ο κανόνας, και για να αποκλειστεί αυτός ο εφιάλτης πρέπει να αντιμετωπιστεί η πρώτη κάλπη με απλή αναλογική». Όπως είπε η πρώτη κάλπη θα λειτουργήσει ως βατήρας για τη δεύτερη.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή.

Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους ταξίδεψαν από την όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στο συνέδριο. «Εσείς είστε η ΝΔ, εσείς κάνετε αυτήν την παράταξη τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη της Ευρώπης».

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα».

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40% μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», σημείωσε.

«Εθνικό στόχο αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την εποπτεία». «Άμεση προτεραιότητα μας είναι η υγεία και η παιδεία», τόνισε, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νέο νόμο για να γίνουν πιο «δημιουργικά τα πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες σηματοδοτεί ότι θα συνεχιστεί η φορολογική μας πολιτική. Φυσικά θα συνεχιστεί και η μας ενεργειακή πολιτική».

«Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας είτε με υδρογονανθρακες είτε με εναλλακτικές πηγές ενέργειας».

«Θα αναχωρήσω στα ΗΑΕ που θα υπογράψω συμφωνία, και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τις ΗΠΑ όπου θα απευθυνθώ στο Κογκρέσο. Την επόμενη Πέμπτη η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και εκεί θα φανεί η πολιτική του καθενός.

Η χώρα μας σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά και γεωπολιτικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κίνδυνο του λαϊκισμού. «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε την περίοδο της πανδημίας από υγειονομικό σαμποτάζ», ανέφερε.

«Οι ανέξοδες υποσχέσεις σε ένα δύσκολο κλίμα είναι κάτι διπλά επικίνδυνο. Το ζήσαμε το πληρώσαμε δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε, ποτέ να το ξαναζήσουμε».

«Η χώρα άλλαξε σελίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι», σημείωσε και άσκησε κριτική στον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εξαντλείται σε πολιτική του τύπου «ούτε φρεγάτες ούτε γραβάτες».

Απέναντι σε αυτήν την τακτική, εμείς έχουμε να δείξουμε τα χειροπιαστά αποτελέσματα και το ήθος της παράταξής μας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι στην πορεία της κυβέρνησης έγιναν λάθη και για αυτό στο σύνθημα «Το είπαμε, το κάναμε» πρέπει να προσθέσουμε το «προσπαθούμε». Εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε βήμα – βήμα.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε τον στόχο της παράταξης, που δεν είναι άλλος από αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα μέλη να συνδράμουν ώστε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Αυτή η παράταξη μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά με τη στήριξή σας».

pronews.gr

Διαβάστηκε 713 φορές