Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022

Ο Έλληνας μεγιστάνας είχε προβλέψει την παρακμή των δυτικών κοινωνιών

Ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης, σε μία συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο, είχε κάνει κάποιες «προφητικές» δηλώσεις και εκτιμήσεις.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος από την οικονομική κρίση.

Άλλωστε μάλλον τυχαία δεν είναι η… προφητική δήλωση που είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια ο Έλληνας κροίσος.

Ουσιαστικά με τα λόγια που θα διαβάσετε παρακάτω ο Αριστοτέλης Ωνάσης μιλούσε για όλα όσα σήμερα βιώνει ο κόσμος κάτω από το «μαστίγιο» της κρίσης.

Η αφήγηση ανήκει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο και η στιχομυθία του διαλόγου στον οποίο περιλαμβάνεται η «προφητεία» έχει ως εξής:

«-Κάποτε είχα πει στον Ωνάση : “τι ανάγκη έχετε εσείς, εξασφαλίσατε τον πλούτο σε πέντε γενιές απογόνων σας…”

Είχε χαμογελάσει, τσίμπισε λίγη φέτα, κατάπιε μία γουλιά ούζο και μια ρουφηξιά προυσαλιό και με κοίταξε κατάματα:

– “Τι λες ρε ψηλέ και άμυαλε; Θα ρθεί μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση…”

“Μα, υπάρχει και ο κομμουνισμός, η ελπίδα των κολασμένων…”, τόλμησα να σχολιάσω…

Με ξανακοίταξε, μου έριξε ούζο στο ποτηράκι μου και είπε:

“Μεγάλες ιδέες υπάρχουν, μικροί είναι οι άνθρωποι να τις γονιμοποιήσουν δημιουργικά…”

pronews.gr

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες για τις παρακάτω μορφές απάτης:

Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο ή να αναμένουν στην οικία τους, όπου άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, μεταβαίνει να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

Τα θύματα χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Απάτες σε επιχειρήσεις      

Οι δράστες πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και

  • προσποιούνται εκπροσώπους εταιρειών, οργανισμών, Σωμάτων Ασφάλειας και άλλων Κρατικών Υπηρεσιών
  • με το πρόσχημα παραγγελίας προϊόντων (όπως μάσκες, αντισηπτικά, εκτυπωτές, αναλώσιμα κ.α.) ζητούν τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας του χρήστη (αριθμό και τριψήφιο κωδικό ασφάλειας CVV, που αναγράφεται στην πίσω πλευρά της κάρτας)
  • Με τον αριθμό, τον κωδικό και τα στοιχεία του θύματος αιτούνται μεταφορά χρημάτων ή πραγματοποίηση συναλλαγής με αποδέκτες των χρημάτων τους ίδιους,
  • Στη συνέχεια ζητούν από το θύμα να τους πει τον εξαψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης συναλλαγής (OTP) που στέλνει η τράπεζα στο κινητό τηλέφωνο του θύματος και αφαιρούν τα χρήματα.

Προσοχή,

  • Μην δίνετε ποτέ τηλεφωνικά σε τρίτους τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας αριθμό και τριψήφιο κωδικό ασφάλειας (CVV).
  • Μην δίνετε ποτέ με τρίτους τον εξαψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης συναλλαγής OTP, που σας στέλνει η τράπεζα σας στο κινητό σας τηλέφωνο

agrinionews.gr

Αγρίνιο: Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της Εστίασης

Η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου πραγματοποίησε  εκλογές χθες και σήμερα, στα γραφεία της (Μπαϊμπά 27, 4ος όροφος), για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για τις ομοσπονδίες (τοπική – Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνιών Αιτωλοακαρνανίας και κλαδική – Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων – Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).

Σύμφωνα με πληροφορίες κατεγράφη ρεκόρ συμμετοχής, καθώς προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν 190 άτομα – επαγγελματίες του κλάδου.

Τα αποτελέσματα για το Δ.Σ. έχουν ως εξής:

1ος ο Κώστας Ναστούλης με 173 ψήφους

20ς ο Σπύρος Πλακιάς με 80 ψήφους

3ος ο Κώστας Πολονύφης με 69 ψήφους

4ος ο Θανάσης Μερίτσης 46 ψήφους

5ος ο Βαγγέλης Μπούσγος με 46 ψήφους

6ος ο Κώστας Ράπτης με 44 ψήφους

7ος ο Γιώργος Τσιρογιάννης με 36 ψήφους

Αγρίνιο: Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της Εστίασης

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, έκανε την παρακάτω δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

"19 Μαΐου, σήμερα, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμάμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες του Πόντου που βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν, αλλά και εκείνους που εκδιώχθηκαν και ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και πρόοδο της πατρίδας μας μέσα από τη δική τους ξεχωριστή πολιτισμική ταυτότητα.

Διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος, χτίζουμε ένα στέρεο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας με ειρήνη και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών.

Στο πλαίσιο αυτό τιμούμε τους Πόντιους μάρτυρες στην ειδική συνεδρίαση μνήμης στη Βουλή των Ελλήνων και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου και στο πανέμορφο Μπαμπαλιό Βάλτου, όπου χτυπά η καρδιά των Ποντίων και Μικρασιατών Αιτωλοακαρνάνων συμπολιτών μας!"

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τουρκική εφημερίδα μέτρησε πόσες και πότε χειροκροτήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη διάρκεια ομιλίας του στο κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενοχλημένος παραμένει ο τουρκικός Τύπος με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ο οποίος απέσπασε τα χειροκροτήματα των Αμερικανών νομοθετών. Είναι ενδεικτικό της ενόχλησης του τουρκικού Τύπου, ότι η εφημερίδα Hurriyet μέτρησε… πόσες φορές χειροκροτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο.

Σε 42 λεπτά, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το Κογκρέσο χειροκρότησε το Μητσοτάκη 37 φορές συνολικά (11 φορές όρθιοι) αναφέρει, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «πήρε ώθηση» από τους Αμερικανούς.

«Ο Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που μίλησε στο κογκρέσο, καταχειροκροτήθηκε 37 φορές, εκ των οποίων 10 με όρθια τα μέλη της βουλής των αντιπροσώπων κατά την 42λεπτη ομιλία του» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, τονίζοντας πως : «Τα μέλη του Κογκρέσου χειροκρότησαν 5 φορές όταν ο Μητσοτάκης μίλησε για την Κύπρο».


Αλλά και η Aksam σημειώνει ότι «το Κογκρέσο είναι με το μέρος του» (Μητσοτάκη).

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι ακραίες προκλήσεις της Τουρκίας την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με το υπουργείο Άμυνας να απορρίπτει ότι συντελέστηκε γενοκτονία στον Πόντο το 1919!

Με ανακοίνωση του καταφέρεται κατά των ελληνικών αρχών ότι διαστρεβλώνουν την Ιστορία και κατηγορεί με τη τους Έλληνες ότι διέπραξαν τις θηριωδίες πριν από έναν αιώνα!

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς για τον ‘Πόντο’ των ελληνικών αρχών, που αρνούνται κάθε είδους ορθολογική και λογική αλήθεια και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στο δικό τους λαό όσο και σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά την επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φρικαλεότητες βαμμένες με αίμα των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν την Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, οι βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καταγράφηκε στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως έχθρες με την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, ματαιοπονούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ρητορική, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, βλάπτει και τον ελληνικό λαό…».

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ξεχνούμε, διδασκόμαστε» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας. Αναλυτικά:

Η 19 Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Μας υπενθυμίζει το χρέος μας να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη, αλλά και μας δίνει την ευκαιρία να κατανοηθεί καλύτερα η Ιστορία, και ιδιαίτερα στις πιο σκοτεινές πτυχές της, κάτι που συνιστά αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου δραματικές εμπειρίες όπως αυτή που σήμερα μνημονεύουμε, να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον.

Ειδικά στις μέρες μας, μέρες αυξημένης γεωπολιτικής αναταραχής και πολεμικού πυρετού (όπως και τότε), έχει μεγάλη σημασία να θυμόμαστε τις αιτίες που οδηγούν στην μισαλλοδοξία και τρέφουν τις τυφλές δυνάμεις της καταστροφής. Έχει σημασία να θυμόμαστε τις δραματικές συνέπειες του σωβινισμού και την αξία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, της ανεκτικότητας απέναντι στο διαφορετικό, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Τιμούμε με σεβασμό τα αμέτρητα θύματα, αναλογιζόμαστε τις θυσίες, εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για την απαντοχή των Ποντίων και τη μάχη τους για επιβίωση και προκοπή. Και αυτό είναι που πρέπει να μας εμπνέει μπροστά στις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει για μία ακόμη φορά ο Ελληνισμός.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ